Хитрини за справяне в кризата?

• 214 953
  • 2 974
  •   1
Отговори
Идеята я даде Бърди в една друга тема.
Нека всеки сподели как се справя в налегналата ни криза - как от стотинката прави две, как смята да отиде на почивка въпреки всичко, от какво пести и от какво се е отказал в името на нещо друго - чисто финансово.... И всичко , което Ви дойде на ум и бихте искали да споделите като начин за справяне с тежката ситуация.
1.Аз например се лишавам от чисто женските глезотии - на козметик спрях да ходя, на масаж също, на фризьор по веднъж на 3м - боядисвам се сама, а косата ми е дълга,така че варианти много.
2.Пазарувам всяка неделя за цялата идваща седмица - започнах от 1п кайма да готвя по две манджи - и то вкусни, от 1кг месо готвя 4 манджи.
3. Избягваме да ядем тостери и др. купени навън храни защото са вредни, а и скъпи. Един ден ядохме навън - за 10лв само двамата с мъжът ми - тостери,картофки и безалкохолно. За същите пари мога да купя килограм месо и 2п кайма и да готвя няколко пъти или цяла седмица.
4.През почивните дни се разхождаме с малкия в парка.
5. Лиших се от ластичетата на памперса и свалих 10лв от цената на един пакет.
6.Все по-активно продавам омалелите му дрехи в продавалника и с изкараните пари му купувам нови дрешки от ибей за почти никакви пари.
7.Пера всичко,което не е снежно бяло и има шарки с прах за цветно пране - Бонукс например. Ариела остана само за белите дрехи.
8.Като свърша таблетките за съдомиялна, а в моментаняма пари за нова кутия мия в неяс веро - ефекта е поразителен, а разликата в цената.... Crazy
9.Минахме на Глобул ънлимитид - за 20лв на месец с ДДС не успявам да си изговоря минутите - така свалихме сметките наполовина.

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 11:41 от na Krisko mamata

# 1
  • София
Най-евтиното ни уикенд забавление е разходка в зоопарка - входа е левче за голям и 50 стотинки за малък човек Simple Smile Децата вътре най-много да се изкушат от захарен памук или пуканки за по левче. На последната ни разходка там отидохме с раничка с по сандвич и вода на човек, които децата изядоха при носорога, а ние - на близката пейка под дръвчетата Simple Smile Купон голям почти за без пари.

# 2
Най-евтиното ни уикенд забавление е разходка в зоопарка - входа е левче за голям и 50 стотинки за малък човек Simple Smile Децата вътре най-много да се изкушат от захарен памук или пуканки за по левче. На последната ни разходка там отидохме с раничка с по сандвич и вода на човек, които децата изядоха при носорога, а ние - на близката пейка под дръвчетата Simple Smile Купон голям почти за без пари.

Това и аз го планирам скоро  Laughing

# 3
  • София
Много хубава тема. Да се включа и аз. Преди ходехме с преспиване някъде за уикенда. Сега си набелязваме цел, тръгваме рано сутрин, стигаме до съответното място, разглеждаме, разхождаме се и вечер се прибираме. Спестяваме вечерята и цената за стаята, а в същото време сме се махнали за малко от лудницата в града. Ако пък решим да преспим някъде, гледаме промоциите, през делничните дни цените са доста по-ниски от тези през уикендите.

# 4
Записвам се, нямам много идеи, но аз отдавна си нося почти всекидневно храна в офиса, вместо да харча за обяд
Пазарувам от големите вериги по списък

# 5
Цитат
Като свърша таблетките за съдомиялна, а в моментаняма пари за нова кутия мия в неяс веро - ефекта е поразителен, а разликата в цената
Това е полезна идея и ме заинтригува-по колко веро слагаш и предполагам чиниите си се измиват добре...?

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 13:47 от nano

# 6
А няма ли проблем с пяната? да не стане наводнение

# 7
Не ми се е случвало да имам проблем.Слагам веро,колкото е дозатора. Не сипвам допълнително в миялната.  Е когато има нещо загоряло не се измива добре,но ежедневните чинии,чаши и т.н. са все толкова чисти. Верото ми е обикновено на "Clever$  от Била.

# 8
  • Варна
Започнах да трупам повечко запаси във фризера. Вече не ходя толкова често на кино, гледам филми на комп-а и си правя пуканки на МВ  Mr. Green. Пазаря от големи магазини за цяла седмица, вместо от кварталния магазин - там имат големи надценки.
Между другото бяхме инвестирали в смяна на дограми, изолация, енергоспестяващи уреди и осветление - тази зима имаме в пъти по-малки сметки за ток отколкото наши познати, а и сравнено с предходни години.... За сега не се същам друго  Peace

# 9
  • Sofia
аз от ток няма как да пестя, в момента понеже съм без работа ограничавам доста неща, ядене предимно вкъщи, пазарувам от големите вериги, доста по-изгоден план на глобул, вместо всеки месец - ходя на фризьор през месец, боядисвам се сама вкъщи, но това и преди е било така, не направих планирана процедура при ортодонт, отказах се от планирани 2 пътувания в чужбина, отказах се от покупка на нов компютър, не си купувам толкова дрехи, козметика също, не ползвам таксита, освен ако не е нещо спешно, за друго не се сещам.

# 10
  • София
 - пазарувам само продуктите, които ми трябват за готвене през седмицата. Ядем готвено и много рядко сухоежбина. Излиза скъпо.
- нося си храна от вкъщи
- не ходим на кръчми, ресторанти и кино
- не купувам алкохол, цигарите ги намалихме и двамата до санитарния минимум
- пера само с прах за цветно пране
- не ходя на козметик и фризьор - кумата ме боядисва вкъщи
- нямам козметика, не се гримирам
- карам всеки сезон с по 2 чифта обувки, нови дрехи си купувам много рядко и то български на по-ниска цена
- продавам каквото мога в Продавалника
- пътуваме много рядко, не само заради скъпотията, но и заради липсата на време. Целият март примерно не можем да се засечем с мъжа ми вкъщи.
- това лято смятам да си купя зимнина от познати в едно село

# 11
на това каква му е идеята?

# 12
  • София
на това каква му е идеята?

Първо не давам пари за две торби прах и второ - нямаме абсолютно чисто бели дрехи.
И трето прала съм бели тениски с този прах за цветно пране - и резултатът беше същият като с прах за бяло.

# 13
  • Добрич
Да не се дават два пъти пари за прах-веднъж за бяло/обикновено по-скъп/ и още веднъж за цветно

# 14
  • София
И аз не съм купувала прах за бели дрехи от години. Мръсни бели гащи нямам, пере си идеално  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт