Фотография # 46

• 33 791
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
MardiGras, благодаря ти! Намерих интересни предложения и по марките открих ето това.Какво ще кажете за него? Като за начинаеш добра идея ли е?
http://cgi.ebay.co.uk/Sony-Alpha-100-camera-18-70-75-300-lenses- … sh=item35a88fa84c
Pate, аз също се оглеждам за ДСЛР и редовно обикалям магазините. Точно вчера разглеждахме Canon 450D, 500D и 550D се бяха изчерпали, после отидохме при Сонитата. Нито на мен, нито на годеника ми ни бяха удобни. Не ги чувствахме добре в ръцете си.
Моят съвет е да обиколиш магазините и да подържиш темата в ръцете си, за да прецениш дали са ти удобни. Поне за мен това е важно Hug.

# 646
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Мда, по принцип е така.
Въпреки, че все пак е добре да се съобрази и с функциите, де  Simple Smile
И до голяма степен с това, че полага основата на система,
и че преминаването към друга евентуално ще й коства доста загуби след това,
защото най-вероятно ще си купи и други аксесоари междувременно.
Нямам представа за парите, които Грозното Пате е готова да отдели,
но по принцип за  най-ниския клас дСЛР са що-годе сродни, аз описах предимствата и недостатъците на Сони, защото съм горе-долу запозната с тях.
Лично на мен моята α 700 много добре ми ляга в ръката (допълнително предимство са изкараните контроли на удобни места), те  горе-долу си приличат
със стотицата http://3.bp.blogspot.com/_ExcWp57fGgc/R1JjQLSeEGI/AAAAAAAABRY/c0 … +A700+vs+A100.jpg
В интерес на истината, новите модели са ми много изчанчени, пък и ми седят малки  Mr. Greenhttp://www.cyc-electronic.com.ar/shop/images/SONY7.jpg

За другите марки, като се съобразим все пак с ценовия диапазон, който в момента гледа Патето - евентуално може да търси Канон 350.
Никоните от този клас са без мотор в тялото - Д40 и д60.

# 647
Pate, аз също се оглеждам за ДСЛР и редовно обикалям магазините. Точно вчера разглеждахме Canon 450D, 500D и 550D се бяха изчерпали, после отидохме при Сонитата. Нито на мен, нито на годеника ми ни бяха удобни. Не ги чувствахме добре в ръцете си.
Моят съвет е да обиколиш магазините и да подържиш темата в ръцете си, за да прецениш дали са ти удобни. Поне за мен това е важно Hug.

Joy Joy извинявай.... просто си ви представих как обикаляте магазините и избирате по този начин ДСЛР... все пак това не са обувки   Wink Mr. Green

Госпойца Димитрова
, другите са ти казали това, което е най-съществено, аз само ще допълня да не сатурираш толкова цветовете - ефектът става обратен. Освен това за правилната композиция и в частност за портретите прочети малко повече за правилото на третините - ще ти е от полза.

Хубави китки показвате... на мен нещо не ми се снимат, не мога да ги изкомпозирам...  Tired

Хера, хубава тема. Точно преди да я пуснеш снимах по нея  Wink

Аз имам бая материал от уикенда  Flutter ама не остава време да седна на компютъра...

# 648
  • София
Хера, честито  bouquet Много интересна тема!
Относно покупката на ДСЛР и обективи, бих копувала втора ръка. Някой май беше дал линк, но за всеки случай: http://photo-forum.net/forum/list.php?f=2 Отдавна го следя и досега никой не се е оплакал от некоректен продавач. А има много изгодни предложения (много ме е яд, че заради липсата на моторче в тялото почти нищо не става за моя Никон Д60  Banghead)
И едно злезче, колкото да не ме забравите  Grinning:

http://www.flickr.com/photos/lexi1974/

# 649
Хера честито!!!!!  bouquet
Асол първият кадър много ми хареса;)))))))

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 18:01 от E.L.I

# 650
Апел от Джали и Асол

Ние, долуподписаните Джали и Асол, с настоящото, по повод породилите се междуособни настроения и крамоли, както и сформираните дружески кръгове, тилове и спирали на Фибоначи между пишещите в тази доскоро прекрасна тема, си позволяваме да ви обърнем внимание на следното:
1.  едно прекрасно място, в което  си прекарвахме времето, получавахме взамино удовлетворение и развивахме уменията си и се вдъхновявахме, е на път да бъде съсипано
2. доказахме си още веднъж, че само жени могат да превърнат всяко социално средище в невъобразим кокошарник
3.  не сме удовлетворени от начина, по който безкръвно живурка темата ни;
4. настояваме за една остра и откровена  другарска дискусия, която да ни върне живеца (или да ни досъсипе);
Всички вие, които вече не пишете или едва-едва  участвате в темата, правехте мястото интересно и живо именно с различията си. По ирония на съдбата и както става обикновено в живота… и в брака, тези различия взривиха мира.  
Стараехме се, доколкото е възможно, да стоим встрани от всякакви явни и скрити конфликти, но това което се случва не ни харесва, затова решихме да начертаем пътна карта за мирни преговори.

Сърдечно ваши,

Асол и Джали

Heart Eyes

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 17:16 от Асол

# 651
  • в сърцето на един мъж...
Може ли за мнение - коя от двете и изобщо стават ли за нещо?

http://www.flickr.com/photos/31745705@N04/

# 652
Geia, според мен втората.
Малко бих искала да е по-прав хоризонтала на масата, ама тогава ще се изкривят пък другите.

Асол, добре написано, ама аз понеже съм свободен електрон, си се нося, и тез неща не ги разбирам, пък и не знам дали ми се иска да ги разбера.
Защото скромноото ми мнение е, че обикновено като съшиваш нещо, обикновено е с бели конци. Ама дано има успех почина ви, де.

# 653
ЛемонДеси, мерси. Ако знаеш колко беше "трезвен" дядото Mr. Green И като ме видя, че го снимам се донагласи, че и целувка по бузата си поиска Joy

# 654
асол, джали  Peace
аз не знам какво става, но е явно, че се случва нещо задкулисно и ако продължава така, по-добре да прекръстим темата на 'какъв дслр да си взема' (с най-добри чувства към всички нови и питащи) и да си търсим друго местенце.

лекси, след този пейзаж няма скоро да те забравим! размечтах се.
гея, много ми е интересен въпроса 'стават ли за нещо'. щом си ги обработила и пуснала, значи за теб стават. това, че за мен не стават, не означава, че за теб не са хубав спомен от някой бирфест, примерно. няма в списание да ги публикуваш, я.

# 655
Виждам го аз, какъв е зачервил бузки  Joy

Пейзажът на Лекси наистина е много добър!

# 656
Бир фест в Бавария има всеки ден Mr. Green А в тази кръчма има невероятни чешити, униформени при това. Само да седиш и да дебнеш когато са по-благосклонни.
Момо, интересно ми е къде има грешки, кое е неправилно и т.н. Не съм само аз дето питам става ли или не става нещо. Пък не се знае, може и да ги дам някъде да ги публикуват Mr. Green

# 657
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Хаха, Джали, Асол, смях се с глас Joy Joy Joy
Гея, първата по- става Peace
Лекси, не съм фен на жанра, не съм и разбирач, но ми харесва много Peace
Асол, на първата не съм сигурна, че ми харесва наклона и ъгъла, така все едно е легнала на стената, опитвам да се изкривя, за да я видя правилно. Иначе цветове и обработка са чудни Peace На втората още малко въздух горе би било добре, но иначе е хубава много. Цвета на очите не знам дали си пипала, но и не смея да коментирам, 'щото гледам на монитор със странни цветове сега Peace Лора е прекрасна, мисля за по- ярки цветове обаче...

# 658
  • Анкх-Морпорк
Драги Джали и Асол, скъпи съфорумки,

Бъдете по-ясни и конкретни, защото ще се спомина от любопитство, Х-хромозомата не ми дава мира...
Това сега апел да се оправим ли е, или да се объркаме, или да се объркаме, за да се оправим?

Как да задоволим вашите потребности от интересна тема?

Гея, и според мен вторият.
Лекси, хубави цветове на пейзажа, дава усещане за жега...

# 659
Асол, втората много, много ми харесва!

Лекси, красиво и страхотен кроп!

Линда, страхотен стрийт! Сладка–хапка - ДА  Grinning

Като избирах камера гледах основно функциите, бюджета си и цената на обективи и прочиее аксесоари (с мъка установих, че Никонските обективи не са ми по джоба например), но си спомням колко грамаден и тежък ми изглеждаше моят Канон (40Д), а сега ми е безумно удобен и тежината на тялото балансира прекрасно по-тежките обективи. Та според мен има момент на привикване и адаптация към техниката...

Апел от Джали и Асол

Ние, долуподписаните Джали и Асол, с настоящото, по повод породилите се междуособни настроения и крамоли, както и сформираните дружески кръгове, тилове и спирали на Фибоначи между пишещите в тази доскоро прекрасна тема, си позволяваме да ви обърнем внимание на следното:

2. доказахме си още веднъж, че само жени могат да превърнат всяко социално средище в невъобразим кокошарник

4. настояваме за една остра и откровена  другарска дискусия, която да ни върне живеца (или да ни досъсипе);

Стараехме се, доколкото е възможно, да стоим встрани от всякакви явни и скрити конфликти...

Сърдечно ваши,
Асол и Джали

Heart Eyes
Да се подпиша и аз  Grinning

Членският за деня:

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 18:10 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт