Проблем с дете в детска градина което хапе !Посъветвайте ме

• 5 378
  • 41
  •   1
Отговори
Нека да обясня и след това да ми кажете какво да направя.Дъщеря ми е 1 група в детска градина вчера майка ми е ходила да я взима от градинката когато става ясно че дъщеря ми е охапана по рамото от дете от нейната група.Проблема обаче не е само с моето дете а има и други пострадали деца в групата от въпросното момче.Вероятно има и друг проблем защото доколкото разбрах същия побойник се нааквал нарочно в групата и мажел по стените.Учителките вдигат рамене не знаят какво да правят с детето.Но аз не искам да оставям така нещата дори да има проблем в детето не би трябвало 20 деца да бъдат потърпевши.Но не знам въпроса е деликатен и какво ще е добре да направя.Мерси ви предварително  Peace

# 1
не разбрах от поста ти какво точно искаш да постигнеш. може ли да си малко по-конкретна?

# 2
  • Parsberg
За съжаление има такива проблеми в детските заведения и са доста трудно решими .Вариантите са малко.Поговорете с госпожите и ги помолете да бъдат по-внимателни ,да не ги слагат едно до друго вашето и проблемното дете, например на занимание или като спят или като се хранят.Такива ситуации са трудни, защото няма как да отстранят проблемното дете вси пак то е дете, но точно педагозите трябва да работят с него и да го държат по изкъсо.

# 3
Всъщност искам спокойствие за моето дете.Не искам детето ми да се връща от градина нахапано набито и т.н .Още повече че въпросното дете точно преди 3 дена беше ухапало друго момиченце по бузата резултата беше потресаващ зачервена буза с отпечатъци от зъбите и кръв.Майката на момиченцето което е било ухапано бо бузата е говорила с майката на момчето и тя казва че ходи на психолог детето само че мен не ме устройва.Защото ето че сега е пострадало моето дете.След хиляди разговори с родителите нещата не се променят а искам да се променят .Не може така .Целта ми е да не оставя нещата да си заминат така защото следващия път може да има по сериозно пострадали деца.Видимо е че момчето има проблеми

# 4
Naraia искам да уточня че вчера моето дете изобщо не е играло с момчето.То си харесало играчката на дъщеря ми и се нахвърля и започва да я хапе поне така ми обясни госпожата.

# 5
  • Sofia
Да започна с това, че моята дъщеря никога не е хапала, но е била хапана. Знам, че е неприятно. Но все пак щом въпросното дете ходи на психолог явно има някакъв проблем, който родителите гледат да отстранят. Не стоят безучастни. В този случай госпожите трябва да го държат постоянно под око.

# 6
  • София
Да започна с това, че моята дъщеря никога не е хапала, но е била хапана. Знам, че е неприятно. Но все пак щом въпросното дете ходи на психолог явно има някакъв проблем, който родителите гледат да отстранят. Не стоят безучастни. В този случай госпожите трябва да го държат постоянно под око.

Което обаче в група от 20 и кусур деца не винаги е възможно. Неприятно е, разбира се и то много.

# 7
  • ГОре на черешата...
Да, разбира се, неприятно е...а все ще се случи за секунди  учителките "да го изпуснат" от поглед и...малкият понякога също хапе и без да ми е жал сериозно удрям през устата точно по тази причина - ако утре ухапе на яслата друго дете по лицето и остане белег Confused.

П.П. А в съседния форум се вихри друга тема - как видите ли имало "нарочени" деца и се плюе, плюе върху учителката дето , видите ли, не го оставя на мира да пердаши всички наред.
Та така, всеки гледа от собствената си камбанария...

# 8
  • Стара Загора
Точно от съседния форум идвам. Там четох темата за Нарочените деца.Ами те калпазаните са си такива - от детската градина докато завършат училище.И не мога да разбера защо госпожите са виновни? Възпитанието на децата си е грижа на родителите.

# 9
  • ГОре на черешата...
Ми нали все някой друг трябва да е виновен, не ние ooooh!...то най-лесно е да се плюе по учителите - 20 години вече все това правим.

Вкъщи е трудно на някои да си овладеят детето, а в училище един учител трябва да научи 25 деца да четат и пишат и какво ли още не, да ги възпита, да ги опази живи и здрави и пак е крив...

# 10
svetilo, извинявай, че ще те питам отново, но не разбрах. ти какви точно мерки искаш да се вземат? обясни в конкретни стъпки какво искаш да се случи на практика?

# 11
В нашата градина има практика такива деца да ги местят в други групи за определено време. Например при по-големите деца. Не знам дали това помага или  вреди - просто въпрос на практика.

# 12
И ние имаме такъв случай в детската градина и мога да ти кажа че управия няма.Синът ми е бил хапан,въпросното момче също така драска,плюе и се бие.Има малък белег от одрано на челото.Говорила съм с Госпожите,те от своя страна с родителите,но...........нищо.Когато го хванат го наказват,кротвал се за малко.
Скоро обаче  не сме имали рани,та се надявам нещата да са се пооправили.Те са първа група все пак и си мисля, че  колкото по големи стават ще оставят настрана вредните навици.За това ако не е много фатално разбира се постискай зъби,децата ще пораснат и всичко ще се нареди. Peace

# 13
В групата на сина ми също има такова дете Confused Имало е един-два случая,когато се е прибирал с леки следи от ухапване.Говорили сме с родителите на детето на родителска среща.Скоро не се е случвало,а и малкия не се е оплаквал.Предполагам,че нещата са се пооправили.

# 14
Всъщност излиза че трябва д си замълча.Сега ще е така но следващия път ако има такъв не отговарям защото не се знае как ще навреди на малката ми кукла  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт