Проблем с дете в детска градина което хапе !Посъветвайте ме

• 5 378
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Всъщност излиза че трябва д си замълча.Сега ще е така но следващия път ако има такъв не отговарям защото не се знае как ще навреди на малката ми кукла  #2gunfire
По-спокойно де, дете е все пак, не е питбул или чакал. Ходи на психолог детето, родителите явно се знаимават с него, просто предупреди детето си да стои далече от него и да не го закача, учителките да го наглеждат по-изкъсо и толкова.
И дъщеря ми си я взех веднъж с градинка на челото, точно в десетката. Гадно е, ама не е болка за умиране.

Много си ларж...  ooooh! Не знам за "градинката" на челото на дъщеря ти, но аз прибрах моята обезобразена една вечер. Тъкмо беше тръгнала на ясла и едно момченце отхапа парче месо от бузката й. Буквално липсваше месо. Спаси ни това, че детето беше още по-скоро бебе и няма спомен от тогава. Мазахме дълго със специален крем против белези (безумно скъп). Сега си личи ако се загледаш. Въпросното момченце е нахапало и наранило много деца и след всеки такъв случай майка му го прибива демонстартивно в коридора на яслата. Проблема е, че директорката няма до кого да подаде жалба - очевАдно детето и семейството му се нуждаят от помощ и консултации със специалист, но уви това е невъзможно в България.
Моето дете се оправи, но това момченце едва ли ще порасне щастливо - просто държавата е абдикирала от "проблемните" семейства и сега расте едно "изродено" поколение за което всички ние ще платим висока цена след време  Sad
Ей това не го разбирам - твоя случай ли коментирх? Не, този на авторката коментирах. Там нещата са тотално коренно различни, въобще не става въпрос за такива наранявания, повече от очевидно е написано, че детето ходи на психолог и родителите се занимават с него. Защо трябва все да се категоризира вечно не схващам!

# 31
Проблема е, че директорката няма до кого да подаде жалба - очевАдно детето и семейството му се ...
От едно предаване на Господари на ефира помня, че може да се подаде жалба в Закрила на детето. Те след проверка /евентуално/ ще задължат родителите да ходят с детето на консултации при психолог.
Винаги има и по-тежки случаи от "стандартните", но наистина конкретната тема касае родители, които са взели мерки за своя малък чакал  Wink

# 32
Ако хапането от дадено дете е единично - добре.
Учителките правят забележки, евентуално наказват.
Когато обаче е системно, трябва да се предприемат по-сериозни мерки.
Имала съм в групата дете, което си хапеше на поразия. Това е ужасен стрес за останалите деца,
да не говорим за притесненията на техните родители ( разбирам ги напълно ).
Атмосферата в една група трябва да е спокойна. С въпросното дете работихме много, обяснявахме.
Родителите, съдействаха и също се занимаваха с него. И за щастие отшумя.
Иначе, следваше преместване или дори изключване в по-тежки случаи.

# 33

Ей това не го разбирам - твоя случай ли коментирх? Не, този на авторката коментирах. Там нещата са тотално коренно различни, въобще не става въпрос за такива наранявания, повече от очевидно е написано, че детето ходи на психолог и родителите се занимават с него. Защо трябва все да се категоризира вечно не схващам!

Давам конкретен пример, защото и детето от нашата ясла което хапе не всеки път е отхапвало месо - само два пъти, а през другото време просто е хапало - "оставяло е градинки". А какво щеше да напишеш ако ставаше въпрос за такива наранявания  Thinking И с кое точно в поста ми не си съгласна - мислиш ли че има към кого да се обърне директорката? Закрила на детето не биха си мръднали пръста - нормално БЪЛГАРСКО семейство: двама работещи родители (че майката и полицайка) и две деца. Едното малко го прибиват (за другото не знам), но голяма работа - и да "ут'епат" това ще си направят друго  Peace

# 34
Някой каза, "имайте търпение", друг " ето родителите са предприели нещо,  детето посещава психолог".....ОК , но всеки ден оставяйки детето си в детската градина да се моля да не го охапят, да се моля случайно да не се заиграе с някоя играчка, с която хапещото дете видиш ли му се доиграло, или да се моля да не попада в полезрението му, съжалявам , но няма как да стане.  Още повече това е периодично, а не се е случило само веднъж.

# 35
  • София
Не се моли, а говори с учителките, с директорката.
Децата, докато са там, са тяхна отговорност.

# 36
Някой каза, "имайте търпение", друг " ето родителите са предприели нещо,  детето посещава психолог".....ОК , но всеки ден оставяйки детето си в детската градина да се моля да не го охапят, да се моля случайно да не се заиграе с някоя играчка, с която хапещото дете видиш ли му се доиграло, или да се моля да не попада в полезрението му, съжалявам , но няма как да стане.  Още повече това е периодично, а не се е случило само веднъж.

а какво правиш? както казах по-горе, моят син е хапал, НО сме били и от другата страна - агресивно дете, което всекидневно го налагаше по главата с каквото хване, от последния удар с чаша има и белег на веждата. аз лично процедирах както госпожите и другите родители процедираха спрямо мен - с разговори. и когато видиш, че родителите обръщат внимание, за да решат проблема, аз знам, че детето ще се справи с агресията си. цитираното дете в момента е едно от най-послушните в групата и не съм чула вече да е удрял някого..

# 37
  • София

Давам конкретен пример, защото и детето от нашата ясла което хапе не всеки път е отхапвало месо - само два пъти, а през другото време просто е хапало - "оставяло е градинки". А какво щеше да напишеш ако ставаше въпрос за такива наранявания  Thinking И с кое точно в поста ми не си съгласна - мислиш ли че има към кого да се обърне директорката? Закрила на детето не биха си мръднали пръста - нормално БЪЛГАРСКО семейство: двама работещи родители (че майката и полицайка) и две деца. Едното малко го прибиват (за другото не знам), но голяма работа - и да "ут'епат" това ще си направят друго  Peace
Щом се е стигнало до САМО два пъти, определено имате проблем с реагирането - вашето, на учителките и на съответните родители на детето, отхапало САМО два пъти месо. Ти на кого сигнализира, че си пребиват едното дете? Или това, че майката е полицайка я прави безнаказана. Знаеш, че от Закрила на детето няма да си мръднат пръста, защото вече си подала жалба и те не са се отзовали ли?
Въобще не съм ти оспорвала поста, твърдя, че опсиания случай не отговаря на твоя, че с детето в проблема на авторката работи психолог и родителите са заангажирани със случая, че учителите явно са им обърнали внимание и явно се прави всичко необходимо, за да се премахне проблема. Ти с какво от това не си съгласна?

# 38
Marina M, изобщо не чаках детето да се справи с агресията. След 2 седмици , през които децата в групата всеки ден бяха тероризирани от това дете, всеки ден няколко от тях бяха хапани, удряни и драни по лицата, включително и моето, еми писна ми. Хванах детето и го предупредих кратко точно и ясно, че при следващото посегателство в/у друго дете ще звънна в полицията и ще го приберат там. Повече не посмя да посегне на дете в групата.
Може да не е най-правилния метод, но детето престана да вилнее. Децата в групата престанаха да се страхуват от него и започнаха да го приобщават към тяхните групички и да го включват в игрите си. До преди това просто ги беше страх от него.

П.С: Детето беше ново в нашата група, прехвърлено от друга градина. Учителката, родителите /детето посещавало от месец психолог/ и директорката вдигаха безпомощно ръце , нямало повече какво да направят Tired

# 39
нана, аз като съм била и от двете страни просто не мога да си представя в случая когато моето дете е било агресивно, аз като си знам какви усилия положих и колко го мислих от какво е предизвикано и как да реагирам така че да не предизвикам пък други последствия (да не го бия- защото това не е пример за подражание; да не го наплашвам, за да не отиде в другата крайност и т.н.), а успях с разумни подходи.... е точно в тоя момент трябва да ти кажа, че аз лично (коментирам само за моето дете-не за цитираните други случаи) ако дойдеше някой да ги приказва такива на сина ми, нямаше никога да успея да запазя този "баланс".
същото беше и в обратния случай, говорих няколко пъти с госпожата, че е удрян и бит от другото дете, говорих с родителите, като майката дори в началото реагира като када че "много чакано дете и не може да му се кара".... та първо нея "възпитавах" и така нататък.
просто ми се иска всички родители да отделят достатъчно внимание на децата си, тогава тези "периоди" биха били много по-лесни. Peace

# 40
  • Елин Пелин
Здравейте, моята малка дъщеря е на година и шест месеца, и ходи на ясла. Днес,като отидох да я взема, ми я "похвалиха", че ухапала едно момиченце на нейната възраст. Не е агресивно дете. Или поне не беше, докато не тръгна на ясла. Как да постъпя? Какво да направя?

# 41
  • Талант на 2012,2013 г.
Здравейте, моята малка дъщеря е на година и шест месеца, и ходи на ясла. Днес,като отидох да я взема, ми я "похвалиха", че ухапала едно момиченце на нейната възраст. Не е агресивно дете. Или поне не беше, докато не тръгна на ясла. Как да постъпя? Какво да направя?

В никакъв случай не я наказвай. Трябва да е била провокирана от нещо или някой за да го направи щом е кротка.

Общи условия

Активация на акаунт