Защо сексът е издигнат в култ?

• 7 207
  • 99
  •   1
Отговори
# 90
Защото цивилизацията ни се разурашава. Защото хората са забравили за любовта и искат, искат, искаааат само развлечения - егоизъм в най-голяма степен. Изкуствено се раздува удоволствието от секса, това е манипулация на съзнанието, за да забравят хората за по-важните неща, за да загубят отговорност за постъпките си. Най-лошо това се отразява на подраставащите, които ще бъдат един ден родители.
Определено се отразява зле на подрастващите, че и на горе долу порасналите. В един момент много зрели жени решават, че не са се наживели и започват своята сексуална революция в търсене на Г точката  Laughing

# 91
Определено се отразява зле на подрастващите, че и на горе долу порасналите. В един момент много зрели жени решават, че не са се наживели и започват своята сексуална революция в търсене на Г точката  Laughing

А за зрелите мъже какво да кажем  Crossing Arms Но, въпреки това, мога да кажа- това да ни е проблемът! Защото интересът към секса не е наше творение, просто сега е по-комерсиализиран. А ей го-на - колко хилядолетия си има човеци  Whistling

# 92

А за зрелите мъже какво да кажем  Crossing Arms Но, въпреки това, мога да кажа- това да ни е проблемът! Защото интересът към секса не е наше творение, просто сега е по-комерсиализиран. А ей го-на - колко хилядолетия си има човеци  Whistling

Ох, за зрелите мъже пък още повее, с тези полуголи наглечета по телевизията Simple Smile Определено е много комерсиализиран, аз лично не го одобрявам, но е факт, че секса продава.

# 93
Направо по темата. Отговорът е доста елементарен - заради масовото влияние на фройдизма и прегръщането му от всички видове социални дейности, включително и от медиите, литературата, живописта, дори и търговията се възползва от постфройдистки теории.
Това всичко е подсилено от еманципацията и сексуалната революция, които стават възможни, благоданерие на настъплението на секуларизма в Европа и САЩ. (Няма нищо общо със забранения плод от Църквата и подобни групости, защото хората в Средновековието са били също толкова развратни, като сега, просто тогава това не е било центърът на частния и публичен живот.)

# 94
Човек, който няма други лични вътрешни богатства, интереси и устои, разбира се, става лесно манипулируем, а това е цел на управляващите /не бългаските, самите те са по- скоро управлявани/. Такова управление се получава най- лесно с нещата, с които може да се въздейства на биологията му- храна, секс, външен вид, добавки по този външен вид от всякакво естество не поради нужди вътрешни или медицински, а именно поради външно влияние и лесното му възприемане от хора, които са слаби и без някаква вътрешна ценностна система. Морално устойчивият, интелигентният и духовно богатият човек не се контролира лесно. Той има други, свои, ценности и с външно влияние при него е доста по- трудно да се постигне нещо и да бъде управляван. Вниманието е нормално да се насочи към другия /масовия/ тип хора- тези, които са заменили значението на личния си живот с това на външната му обвивка.

# 95
  • Варна
Човек, който няма други лични вътрешни богатства, интереси и устои, разбира се, става лесно манипулируем, а това е цел на управляващите /не бългаските, самите те са по- скоро управлявани/. Такова управление се получава най- лесно с нещата, с които може да се въздейства на биологията му- храна, секс, външен вид, добавки по този външен вид от всякакво естество не поради нужди вътрешни или медицински, а именно поради външно влияние и лесното му възприемане от хора, които са слаби и без някаква вътрешна ценностна система. Морално устойчивият, интелигентният и духовно богатият човек не се контролира лесно. Той има други, свои, ценности и с външно влияние при него е доста по- трудно да се постигне нещо и да бъде управляван. Вниманието е нормално да се насочи към другия /масовия/ тип хора- тези, които са заменили значението на личния си живот с това на външната му обвивка.
Ей го на  - да се стремиш към сексуална изява е значимо, но и по-лесно, отколкото към каквато и да било друга. Затова манипулацията на тази тема е най-бързо печалившата. По-лесно е да си накупиш дрешки, обувки, гримове, силикони, мобифони, карти за фитнес, да пиеш една водка/бира, ако щеш, отколкото сериозно да се заемеш със себе си и деня си. По-лесно и бързо е да се почувстваш значим, хубав, видян, оценен. И по-бързо и лесно си готов да платиш за това. Просто е.

# 96
Ей го на  - да се стремиш към сексуална изява е значимо, но и по-лесно, отколкото към каквато и да било друга. Затова манипулацията на тази тема е най-бързо печалившата. По-лесно е да си накупиш дрешки, обувки, гримове, силикони, мобифони, карти за фитнес, да пиеш една водка/бира, ако щеш, отколкото сериозно да се заемеш със себе си и деня си. По-лесно и бързо е да се почувстваш значим, хубав, видян, оценен. И по-бързо и лесно си готов да платиш за това. Просто е.

Е аз не мисля, че едното непременно отхвърля другото - аз имам карта за фитнес и силикон, но едновременно с това следвам поредна магистратура (да вметна, че наистина уча), работя престижна работа и имам доста прилични доходи, имам семейство и дете. А сексът - той е на доста важно място в живота ми. Чувствам се оценена, чувствам се в хармония, както физическа, така и душевна. А и аз самата доста усилия съм положила. Имам още няколко много добре изглеждащи и успели, реализирани приятелки, които освен всичко друго имат и достатъчно акъл, а следователно кариера, семейство, някои дори любовници  Laughing

# 97
Тука си говорим за "издигане в култ", което е поантата на темата.
Похождане тук- там, купуване това- онова и правене на секс има- нема през ден- два не е във връзка с питането.
Издигане в култ на материята дефакто отрича нематериалното, което остава нейде далеч- неразбрано и неползвано.
Любовниците и изглеждането добре /по нечии субективни критерии/ не прави автоматично човекът ни интелигентен, ни духовен. Прави го просто човек с любовници и изглеждащ добре /по нечии субективни критерии/, нищо повече. Ерго- същото за кариерата и семейството.

Синоними на "Култ"- кумир, идол, божество, бог, фетиш
богопочитание, боготворене, обожаване, величаене, възхвала, преклонение
обожание

# 98
  • Пловдив
Даже в момента по Бтв говорят за секса...Wink

# 99
  • София, в полите на Витоша
Защото това е начина да се размножаваме.
И защото много дълго време НЕ се говореше за секс.

btw, секса е издигнат в култ хиляди години преди Непорочното зачатие в много култури по света, така че едва ли тук ще намериш отговор на въпроса си- потърси в някой научнопопулярен или исторически сайт.

Общи условия

Активация на акаунт