Ето, пролетта дойде, АВГУСТинче тук и там се вре :) Тема номер 14

• 26 385
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
  • Ах, морето
Здравейте в новата тема.   wavey

Колко хубаво, че ще си спретнете срещичка. Завиждам ви, да знаете.   Grinning

...като заключение:''всяка майка знае кое е най-доброто за своето бебе и всяко бебе и всяка майка са индивидуални сами по себе си ''
Напълно съм съгласна.
Относно храненето, аз сигурно съм една от малкото, която нищо не е чела по въпроса и си храня по някаква си моя схема. По-късничко захраних и по-бавно въвеждам нови храни. На 6 навършени месеца дадох за първи път пюре (и то плодово). През първите дни изяждаше съвсем малко, някой път изобщо не искаше да го близне. Сигурно защото аз ги приготвях. Като пробвах с готови, ги ядеше с повече охота. Отскоро яде зеленчуково пюре на обяд. Засега май не е изяждал цяло пюре (190г.), а все от малките на Хип. С месото ще изчакам до другия месец. Каши не съм давала, защото е 8.5кг. и лекарката каза само пюрета да давам. Притеснявам се, да не ми намалее кърмата, като яде пюре и затова гледам по-честичко да го кърмя, че да се стимулират гърдите.

А, да питам нещо - днес му направих пюре от авокадо. Имам спомен, че някой беше давал и било полезно. То се дава за следобедна закуска, нали?

Магаре, браво на Деси. Напред с материала е, щом и боц дава вече. Ние още не сме купили проходилка. Тези дни трябва да изляза, да му харесам.

# 91
  • Бургас
Веси , ами то как няма да е напред с материала след като батко и 30 пъти и го повтаря на вечер и тя  какво да прави - научи се. Сега е наред "Десииии къде е лампичката?" и тя да погледнела на горе......е хубаво ама тя изобщо не се усеща за какво иде реч  Mr. Green като и го повтори още 100 пъти и това ще стане .

За авокадото мисля, че АМбишъс даваше , като се включи ще даде съвет  Hug и аз мисля да го пробвам  Thinking

# 92
  • В друго измерение
Здравейте момичета!   bouquet

Честито на празнуващите!

Малинче - съжалявам за падането на Александра!  Hug Дано не се повтаря! И при нас е паркет отдолу, доста е неприятно  Sad, радвам се, че е успокоила и забравила бързо бебка!

Сосми
- на 100% зад казаното от Италиана съм.  Peace За мен не е прекалено да няма заместено хранене бебето до 1 год, това е най-добрият вариант - доказано е и документирано от хора, чието мнение и квалификация аз няма да оспорвам. Аз също исках така, но ще стане май малко по-рано.  Sad

Захира - за попарата не мога да помогна, защото не давам и не мисля да давам. Но за дупченето на ушите съм ''за'', вчера ходихме да проверя как седят нещата и в четвъртък съм там. Жал ми е, имах колебания, но и там ме убедиха, че сега е най-добре да се направи.

Сссилвиии - на моята приятелка бебето е с АБКМ и АД и тя дава елда, така че спокойно. Тя е много внимателна, следва препоръките на педито, а той е невероятен. Искаш ли да я питам нещо по-конкретно?

Весе - няма значение кога го даваш, аз давам плодово пюре сутрин или следобед, редувам с кашата. Ако въвеждам нов плод сутрин, ако не, давам следобед. Авокадото го слагам или в каша в комбинация с други плодове, или в плодово пюре. Върви с манго, папая, банан, круша, също така и с ябълка, но не съм я давала още. Авокадото е страшно полезно, слаб алерген и бебетата го обожават. Терпсихора също дава, тя също може да каже как и кога го предлага.

Трейси - приятно ти прекарване в Бг по Великден. Мерси, че ме подсети, че с бебето ще съм с предимство по самолетите, бях забравила.  Laughing Супер, е, откога искам да се качвам с предимство. Joy Joy

Виждам, че храненето говорите, ние се кърмим 5-6 пъти, 3 пъти му храненията яде плодово пюре, зеленчуково пюре и каша с плодове по малки количества 50-70 гр максимум. Лактацията си ми е както преди, няма разлика. И ние спяхме преди до 10-11 ч сутрин, с 2 хранения в 3-4 и 6-7, но сега се буди направо към 7-8 ч максимум. Sad В много редки случаи спи до по-късно.

Глутен не съм въвела,  а и не бързам. Жълтък още не съм дала, мисля скоро да е, но и за него не съм се разбързала, честно казано.  Laughing

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 17:25 от -‘•̬●’- Ambitious -‘•̬●’-

# 93
  • София
Честити месечинки на Алекс и Алекс на Петя и Яна! Да са усмихнати, щастливи и здрави дечица!     bouquet  bouquet   bouquet

За авокадото- аз го давам следобед, често го давам смесено с банан и става вкусно. На бебето много му харесва, винаги го изяжда до последната лъжичка. По-рано го смесвах с АМ, сега така си го яде Simple Smile

За Дентокинда- аз го давам на вечерното хранене- към 8-8:30, давам по 2 хапченца едновременно. Това може и да не е много правилно, но така го правя. Не го давам всяка вечер, само когато се задълбочат зъбните проблеми.

За играчките- при нас също са много вървежни тези, които издават звук и се движат. Но най- много време минава в опити да се изправя- това е хитът сега. Май ще се изправи преди да се научи да сяда сам Simple Smile

По отношение на захранването- аз го захраних по абсолютно обратен начин на този, който сега се счита за правилен. Педиатърът ни постоянно ми казваше, че още е рано, че има време, но бебето беше на друго мнение. Сега уж реших да го послушам и още дори месо не съм му давала, а за жълтък и дума не е ставало още. Според лекарят сега било време за попара, но аз нещо се помотвам и не съм сигурна, че ще му давам... Thinking

Силви, аз съм давала каша от елда с ябълка на Хумана. Вкусна е.

Захира, аз (ако изобщо дам сега) ще му купувам Био сирене - има във Фантастико и Била със сигурност. Не зная колко е био, но и аз разчитам на високата му цена, че ще е по-истинско от другите. А глутена го въведох преди няколко дни чрез някаква каша.
Амбишъс, успех с дупченето на ушите на Савана, дано да мине леко Hug

# 94
  • Ах, морето
Благодаря за отговорите за авокадото. А да питам - сурово ли го давате? Аз го варих малко на пара, въпреки, че беше меко, така правя и с банана. Не знам дали може сурово.  Thinking Моят юнак сега спи. Като се събуди, ще видим дали ще го хареса. На мен доста блудкаво ми се видя и го смесих с малко круша.

# 95
  • София
Сурово го давам аз, Амбишъс и тя май така прави. Но по принцип си се дава сурово, де.  И си много права, че  е блудкаво, направо си е безвкусно, ако не е смесено или подправено с нещо.

# 96
  • В друго измерение
Весе - само сурово, да. Не се подлага на топлинна обработка, като банана, мангото, папаята. Смеси го с малко кърма/АМ и ще стане. Определено е безвкусно, ако не е в комбинация с нещо, затова го предлагай винаги смесено и/илис кърма/АМ.

# 97
Аз пък не успях да разбера защо постоянно заклеймявате различното мнение от вашето? Кой някъде е написал, че е против кърменето? Че и мен хлопнахте там? Защото казах, че е нормално да не яде 7 пъти ли? Или заради това, че ако яде по рядко кърма се събира???
Е при мене е така за вас незнам. Ама да казвате, че меннието на някой е грешно само заради това, че е различно от вашето...прекалено е!!
И освен това в някаква категория "Против кърменето" "За ранното захранване" Naughty

Каква я мислех, а тя каква стана, смяташ, че с моя пост те причислих към категория "Против кърменето" ли   newsm78!? Аz само каzах, че при мен се регулират нещата след няколко дни и не се събира повече отколко бебто е яло преди на едно ядене и че ако кърмата не е стигала zа примерно 5 стабилни наяждания, не ми се събира и zа 3 след това. Не съм си и помислила, че ти нещо си с грешно мнение, камо ли, че само моето е меродавно, просто споделих, че и при мен е както при Яна, това е. Ако си се почувствала zасегната директно от мен, иzвинявай, макар да не съм иzобщо имала намерение да ти опонирам.

Авокадо и аz давам, цедя кърма, правя с нея ориzовата каша, авокадото го пасирам в блендера с малко вода и го добавям към кашата, става хубаво, на Соня много и харесва. Давам zа обяд или zа вечеря, ако давам иzобщо каша zа вечеря.

За проходилките, толкова ми беше удобно и Емо така му харесвше, че не исках да чета какво каzват, да не ми е гуzно, че го слагам  Embarassed, сега zа Соня няма да вzимам, че мъжа ми брои всяка драскотина на паркета и ще получи милия инфаркт, ако се надере от проходилката.

# 98
  • На плажа
Захира аз въведох с попарата и маслото и сиренето и глутена.Понеже го реших инцидентно,както ти,и нямах сухари в къщи му препекох 1/4 филия хляб,начупих я в купичка и сложих обезсолено сирене,масло на върха на лъжичката и чай от липа,домашен.За сиренето,тук в Обзор  няма голям избор и му сложих най-обикновенно,но съм чувала,че дунавията и фета-което май е едно и също,не са хубави сирена.Така,че използвай съвета на  terpsyhora и си намери био сирене. Peace

# 99
Ох Поли то така съм го написала. Незнам защо се виждаш в поста ми. Не се сърдя, на теб още по-малко. Но просто това с категориите "ЗА" "ПРОТИВ" "Въздържал се"  Joy ми дойде в повече. Но минало  Peace Не се притеснявай. Аз напълно те разбрах какво имаш в предвид  Hug Нека спрем, че винаги става....
Дентокинд давах по колкото ми дойде най-много 4, ама свърши и не смея да купя, че нали пише да не се приема дълго. Та за това ви питам дали има някой с 2 опаковки вече  newsm78

# 100

Сссилвиии - на моята приятелка бебето е с АБКМ и АД и тя дава елда, така че спокойно. Тя е много внимателна, следва препоръките на педито, а той е невероятен. Искаш ли да я питам нещо по-конкретно?

Ами да - ако не те притеснявам - попитай: от кой месец я препоръчват за деца с алергии?! Praynig

Тя по принцип  е алерген, не е от най-силните, но все пак е такъв - обаче пък била много полезна! Косе Босе пише 7-8, а за деца с алергии по-късно, но пък в един друг форум, в който пиша - майките на деца с АБКМ я дават като втората каша - т.е някъде към 7-мия.  Сега съм в чуденка - след оризовата - да мина ли на елда или да карам цял месец ориз и да почна да включвам някои плодове!? newsm78

Мерси много - предварително! Hug

На нас ни излязоха резултатите от кръв и урина - хемоглобина ни е нисък - 99! Sad
Давате ли МАЛТОФЕР и как им се отразява на стомахчетата!? newsm78

# 101
Захира аз въведох с попарата и маслото и сиренето и глутена.Понеже го реших инцидентно,както ти,и нямах сухари в къщи му препекох 1/4 филия хляб,начупих я в купичка и сложих обезсолено сирене,масло на върха на лъжичката и чай от липа,домашен.За сиренето,тук в Обзор  няма голям избор и му сложих най-обикновенно,но съм чувала,че дунавията и фета-което май е едно и също,не са хубави сирена.Така,че използвай съвета на  terpsyhora и си намери био сирене. Peace

За сухарите - по принцип на деца са АБКМ препоръчват сухарите да се правят вкъщи от препечен заводски хляб(само до жълто-оранжево - да няма черни или кафяви петна, след което се съхранява на тъмно и сухо в хартиен плик), така че щом за дете с алергия може - значи може и за всички! Peace

# 102
  • София
ssiillvvyy и нашият хемоглобин е 99 и ни изписаха малтофер на капки. Ние за желязодефицитната анемия си имаме фамилна обремененост - и аз, и баща му като малки сме били с такава. Аз винаги съм по граничните стойности. И сега съм в чуденка дали да го давам, понеже знам, че тия препарати не го вдигат - най-много да го задържат на това ниво. Личен опит и то от пиене на почти всички видове на пазара. При мен единственото, което я повлиява е ежедневна консумация на месо и сокове, богати на витамин Ц. Аз и затова реших сега да опитам пилешко да вкарам на малкия, въпреки че съм доста назад с въвеждането на заленчуци и плодове.

Току-що купих на Хумана елда с ябълка (мерси на terpsyhora за ориентацията Wink ), ама тя е млечна, та сега май ще поизчакам с нея...нооо да питам като е с нещо си млечно (не пише преходно мляко) как се въвежда - давам и гледам дали реагира или 1во да търся нещо, с което това мляко да въвеждам. Оффф обърках се тотално вече.

Нали слагате снимки за колажа в албумчето - да напомня пак аз  Heart Eyes

# 103
Ох Поли то така съм го написала. Незнам защо се виждаш в поста ми. Не се сърдя, на теб още по-малко. Но просто това с категориите "ЗА" "ПРОТИВ" "Въздържал се"  Joy ми дойде в повече. Но минало  Peace Не се притеснявай. Аз напълно те разбрах какво имаш в предвид  Hug Нека спрем, че винаги става....

Ми де да zнам и аz, така ми се стори, че аz те обидих  Simple Smile, ама щом не ми се сърдиш, аz проблем нямам  Laughing  Peace.

Нали слагате снимки за колажа в албумчето - да напомня пак аз  Heart Eyes

Аz не мога да я сниммам Соня, все иzлиzа намръщена и ревяща, иска да докопа камерата, а аz не я давам. Ще сложа накрая някоя стара снимка.

# 104
  • София
ssiillvvyy , ние сме с АД И АБКМ. Днес за първи път дадох каша точно от елда . Както написах и по-рано в предните си постове нашата педиатърка, която по-важното е и алерголог ми препоръча да я дам. Обясни ми, че много рядко в практиката си е имала деца, направили реакция от каша и по-конкретно от елда.

Общи условия

Активация на акаунт