Ето, пролетта дойде, АВГУСТинче тук и там се вре :) Тема номер 14

• 26 892
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
Между другото давате ли вече корички, бисквитки, сухари за гризкане? Аз на Анди от известно време й давам от сухара за попарата и умира от радост. Да не говорим, че види ли ме да ям хляб докато не й дам коричка не спира да мрънка. Много й харесва. Явно на баща си се е метнала - той му дай само тестени храни да яде.

# 436
Тука как духа, не става zа раzхождане, ще си седим в двора на zавет.

Аz давам бебешки бисквити на Соня, приличат на бишкоти, също коричка от хляб се престраших да дам вчера. Малко ме беше страх да не отхапе голямо парче, че нали вече има по два zъба горе и долу.

# 437
  • В друго измерение
Здравейте момичета!

Честити месечинки! Гануше, да ти е жива и здрава Дарито, мнооооого е чаровна!  Hug

За кръщенето, моето е било на Кръстова Гора и много ми се искаше и малката там да кръстим, но май няма да стане, освен ако не решим да го отложим и кръстницата ни си ходи до Бг догодина.

Ганушке - честита ви годишнина на патерица, много години занапред, любов, разбирателство и уважение ви пожелавам!   bouquet

Лиденце
- мен също ме е страх, но сега сме в апартамент, съседи отвсякъде, градата е доста добре обезопасена. Като се преместим в къща, обаче задължително си слагам една алармена система с 24-часов мониторинг, нали съм все сама. Peace а и нали си нямам Макс да ме пази  Laughing

Магаре
- много са сладки дечицата, баткото е страшно грижовен!

Захира - давам едни оризови бисквитки, които се топят в устата, не е задължително бебето да има зъби, за да ги яде.

# 438
  • Бургас
За коричките хляб - разбрахте вече , че давам Simple Smile давам и по една-две солетки. тя си чеше с тях венците повече отколкото да ги яде. Днес и купих и бисквитки на Плазмон с 6 вида зърна за след 6-ти месец. Дадох и една да пробва - ейййй няма такъв кеф. Исках да взема остатъка и тя се разписка  Mr. Green

Не успях днес да и дам попара  ooooh! успах се и трябваше на бързо да се приготвям за работа а не ми се поверява на майка ми захранването с нещо ново, искам аз да си го направя  Naughty Simple Smile

Само се чудя за сиренето - сложих го да се обезсоли във вода още в неделя и да не изветрее докато се наканя да и го дам  newsm78

# 439
  • На плажа
Магаре извади го от водата,но го съхранявай в някаква кутия с капак,сиренето де  Mr. Green
корички хляб,давам със страх,да не се задави,но той пък го подъвчи малко и започва да се сърди,че не може да си отгризне.Днес му дадох една обикновенна бисквитка-същата работа,започва направо истерично да реве #Crazy затова по-добре да не му давам.
Попарката,само я намачквам с вилицата и така я давам,да не стане като една приятелка-детето с цял набор зъби а попарата пасирана ,прилича на пюре  Shocked

# 440
  • София
Ох девойки малко извън темата за коричките - аз давам кокалите по-големите от бутчето на пилето да си ги ръфа - голям кеф. Глутен не съм въвела, но  май така с бисквитки или хлебче ще бъде.

Та запуших май канал - леко ме наболява и е твърдо като бучка в гърдата.Направих сега масаж под душа, но има още. Той суче много често и не знам защо се е запушило така.
Ходя без сутиен вкъщи, че ми е по-лесно. Малко съм недоспала тия дни, ама чак пък толкова...
Кажете какво още беше?

# 441
Днес ходихме ан контролен преглед в Токуда.
Добре е Павкони, зараснала е дупчицата, но да си изпие антибиотика, а той е още до половината, но ще го дам, да не би да се активира пак бактерията, после ще му равя опашката след антибиотика.
По цял ден отново навън, но вчера успях да легна с него, много духаше, а по-късно отидохме за батко му, ритаха мач.
Намокри си крачето в езерото и съкратихме разходката и отидохме да си поиграят вкъщи с още едно приятелче, негово с което са в една група, а ние майките пихме бира.
Лека и спокойна нощ, отчетох се.

# 442
Честито кръщаване на малката Ния

Ох и мен ме е страх Алекс да не се научи да яде само пюрирани работи.Давам му бишкоти да си гризе и той си омира от кеф та дори си изяжда половината, а другата половина е по очите и дрехите.  Joy До колкото забелязвам,когато му давам от лъжица той направо гълта и неще да дъвче,а когато му давам в ръката си гризе и дъвче.Затова си мисля,че няма да иска да яде попарата непасирана.Сигорно ще ползвам за начало варианта дето Лидето е написала.

# 443
Честито кръщене на Нийчето  Praynig
Амбишъс - какви са тия оризови сухарчета? Ние нали се обринахме от царевица, а и глутена мисля да поотложа, та това ще ми е вариант за попара или знам ли  newsm78
Има ли друго бебе на 4 хранения? Ганушка с Дари мисля бяха така, а други?
Нещо нещем да ядем и това си е. Тая нощ как ще е незнам. Ял е каша с банан и авокадо и е отказал млякото в 5:30 и сега блъска бутилката, че накрая от яд я хвана за бибата и на земята. Как ще остиска до 8 сутринта не го знам, ама ако си гласим режим да ядем нощем няма да стане  Naughty
Яна_вд- май и ние сме във вашия отбор на 'бебешка храна нещем'  Sick
Аз днес ходих да ми сложат коронка и съм с ново зъбче, като бебетата и аз  Mr. Green Дано остиска, че ме привикват на контролна снимка след 2 месеца  ooooh!

# 444
Още нещо се сетих да питам.Алекс го кърмя само сутрин и вечер през другото време нямам мляко макар, newsm78че спи цяла нощ на циците ми.Винаги след като го накърмя повръща всичко.Възможно ли е кърмата ми да не е хубава?Когато му давам АМ не повръща след него.

# 445
Още нещо се сетих да питам.Алекс го кърмя само сутрин и вечер през другото време нямам мляко макар, newsm78че спи цяла нощ на циците ми.Винаги след като го накърмя повръща всичко.Възможно ли е кърмата ми да не е хубава?Когато му давам АМ не повръща след него.
Странно...да не би да ядеш нещо, което е ..знам ли кофти? Няма попринцип кърма, която да е лоша..може би гълта много въдух или яде повече отколкото от биберон.
Лиде защо не пробваш с друг биберон (поне друг размер) Ние ядем 5 пъти  Peace

# 446
За  ПРЪВ ПЪТ чувам, че чистенето на уши предизвиквало отит!  #Crazy Захира, Бибче, моите уважения, ама... Даже в Гугъл като написах 'бебета чистене уши отит' не излиза нишо подобно, дето в нето има какво ли не!  Naughty Shocked А какво ще кажете, ако НЕ чистите ушите какви последствия би могло да има? Съдейки по Андините, ако не ги чистя точно след седмица сигурно ушната кал ще тече отвън  Joy Не бих казала, че меко казано това е 'добре' за който и да е човек, камоли за малко бебе!  Rolling Eyes Аз поне знам какво е да ти чистят ушите със спринцовка и струйка вода и на бебето си това НЕ бих го причинила!  ooooh! Ама Захирка всъщност не знам какво разбирате под 'чистене с клечка'  Grinning С тези с ограничител просто не виждам нищо опасно, та то само докосва ушето, никой не рови вътре да търси злато, а и все пак са направени специално за бебета  Shocked  Peace

Корички и особено пък солети  Shocked не давам. Коричка дадох точно 2 пъти, но тръгна да се дави и реших, че ще го оставя за по-натам, особено като си въведа глутена (и в частност пшеница и ръж заради хляба), пък дай боже да си отимаме и някой зъб, че да започне да дъвче по-сериозно Peace

Днес по случай месечинката ни почерпих Анди с глутен  Mr. Green - въведох го с овесена каша.

Лека ви и ако утре не успея да влезна - весели празници, че и аз изчезвам за известно време   bouquet Hug

Последна редакция: ср, 31 мар 2010, 00:39 от Yana-barborana

# 447
  • В друго измерение
Силви.д - съжалявам за запушеното каналче. Понякога се появява от стрес, умора...поне така пишеше в блога на Хедра, мисля, а и на мен от това ми се случи. Много е неприятно, надявам се да си се оправила, но все пак има др. мерки, които можеш да вземеш. Топли компреси преди и по време на кърмене, най-добре с шише, пълно с топла вода на болното място. Леки масажи. Кърми в подходяща поза, т.е. бебето легнало, ти над него, гравитацията помага. Лецитин, ударна доза, 4 х 1200 мг на ден, много отпушва. Като се оправиш, намалявай постепенно с едно хапче, докато стигнеш до профилактичната доза от 1 на ден. Аз пия така откакто кърмя, тук има Лецитин на Джеймисън, мисля, че и в Бг го има, моята приятелка го пие. Хубаво е, че бебето суче често, така ще се оправиш бързо. На мен като ми се случи, моята г-ца беше на 6 месеца, тя не е от ящните много, трудно ми беше да я накарам да суче често, а с помпа не можех да изцедя нищо. Успех, ще чакаме да пишеш, че си се оправила.   bouquet

Лиде - давам едни тукашни, Please Mum се казват. Похвалиха ми ги, имат много видове, но има сол вътре, така че не прекалявам, едно че не е полезно за бебетата и второ, че аз съм върл противник на солта и ям напълно безсолно. Ще ти дообясня на скайп.  Hug  bouquet Относно питането ти, ние имаме 5 или 6 хранения на ден, м/у 3 от тях давам пюрета. Радвам се за коронката, дано тия мъки със зъба са вече зад гърба ти и всичко е наред. :hug

Яна от Видин - идея си нямам защо може да повръща бебето от кърма. Направи запитване в кърмаческия, ако искаш, там има консултантки по кърменето, много отзивчиви момичета, може да разгадаят какво го причинява.

Да си похваля зверчето, което лази от няколко дни, а вчера я заварих на колена в леглото и, хваната за решетките. Явно изправянето ще е скоро, трябва да сваляме нивото надолу. Иначе това изправяне го тренира от няколко дни, но подпряна на мен. Вече и спокойно от седнало положение се спуска и почва да лази. Край, досега само се въртеше, а отсега нататък не ми се мисли. Вече сериозно мисля да я слагам на земята, защото не мога да я опазя.

И да се оплача, от няколко дни Савана не си иска зеленчуковите манджи. Кашите с плодове яде с удоволствие, но другите не. Това е отскоро, надявам се да е пак някакъв период и да отмине. Има ли някой, който да е минал през това?

Приятен ден ви желая!

# 448
Янче аз й ги почиствам само ако има нещо по ушната мида, но вътре не бъркам, защото поне на Анди са като корички и наистина са твърди. Случвало ми се е вместо да ги извадя да влезнат навътре. А пък и колкото и да е нелицеприятна ушната кал има антибактериална функция, затова не е хубаво да се премахва изцяло.

Силви на мен ми се е случвало докато спя просто да си притисна гърдата и така ми се е запушвало, минавало ми е от самосебе си.

Лиде имаш впредвид 4 твърди хранения ли? Защото Анди има 3 твърди хранения и то отскоро. Иначе си цоца доста честичко.

Яна от Видин - да не би да не се оригва добре бебето и затова да повръща?

Амбишъс и ние имаме проблем със зеленчуковите пюрета - яде ги с голям зор. Преди успявах да й дамедно малко бурканче, а сега дори и половин не мога. Отдавам го ина това, че не е гладна заради сутрешната попара. Същевременно на попара и плодови няма насищане. Даже вчера й пасирах един банан с кашата, свърши /близо 200гр. / и продължаваше да иска.

За въвеждането на глутен да похваля едно пюре на Сънвал с овесени ядки - наистина е много вкусно.

# 449
Ехооооо,къде сте всички? newsm78
И ние си хапва ме с голямо удоволствие сутрешната попара.В началото ядеше по 6-7 сухара и после до 3 часа не искаше нищо да яде и нормално това са 7 сухара! ShockedНо сега намалих на 3 сухарчета и му стигат,значи яко се е тъпкал без да има нужда и аз давам ли давам......
Честито на Християнчето Ния!Да е много весело и спокойно дете!  bouquetНо нали преди Великденските празници не се прави кръщене,поне тук така ни казахаи затова ние ще чака ме да минат и тогава ще кръстим Митето
Еееее вчера беще страхотен ден,бяхме на разходка с Алекс и Петя и още една кукличка и нейната майка.Алекс и Митко се запознаха от близо,но Алекс ще е голям разбойник,като хвана Митето за козирката на шапката и дърпа яко и от кеф вика"Ехааааа",сладури малки Heart Eyes
Но днес май няма да излизаме,че нещо взе да вали Cry
чао за сега!

Общи условия

Активация на акаунт