Топли слънчеви лъчи огряват нашите канадски ширини - 41

• 34 852
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
Една колежка е в 24-та седмица и в четвъртък и е 1-ят видеозон. По спомени, в Бг май доста по-рано се изказваха по въпроса... newsm78

В БГ по ЗК имаш право на 2 видеозона, другите се заплащат по 20лв май беше. Иначе на частно може и всяка седмица да ходиш да си "виждаш" бебето Money

mamamia, за Калгари не сме мислили. Силна агитация ни правят за френската част на Отава от едно известно време Wink

# 361
Феталната ми морфология беше 22 седмица (първия ехограф). Ако нямах предишно секцио, щях да си остана само с него. Но заради белега ме гледаха още веднъж. А като преносвах, още 2 пъти.

# 362
  • Монреал
Галче, не умувай, идвайте в Монреал - Party (не чети следващото изречение  Joy)

Момичета, направо е подигравка това време  #Cussing out, не ща чичо Кольо  hahaha- искам хубава зелена пролет  #Cussing out

# 363
  • Лавал-Пловдив
Joy ако ще има и подаръци, снегът е добре дошъл.
shemet_neveroiaten, благодаря Simple Smile
kaka dora, този мост взе и на мен да ми се върти в главата, голяма реклама му направи  Simple Smile
p4li4ka, честита ви синя новина  stork-boy За ехографите - само един е в болницата - питах миналият път. Ако има проблеми, викат и по-често. Иначе хората мислят за частните клиники с ехографи - нали и те трябва да се издържат от нещо   Laughing
millena, ние като нямахме Т4 сме пращали банково извлечение.

http://www.album.bg/montrealbulgars/albums/132254/
ето ти малко снимки да го видиш сама Simple Smile

# 364
kambanka 2304, аз ходя на козметик при една българка, тя е с доста години проф. опит и съм много доволна от нея.Само уточнявам, че почистване на лицето не съм правила при нея, а други процедури, но вярвам, че и там е добра.Не знам дали е редно тук да и оставя координатите, за това ще ти ги пратя на лични.

# 365
Сега излиза, че аз съм с превилегии, да ме гледат 2 пъти на ехограф при положение, че всичко е наред.  Все си мислех, че това е правило, ама явно просто имам късмет Wink

Никой не каза, сега визите в евро ли се плащат? Вчера и баща ми потвърди, че предния път са ги плащали в американски долари, а в сайта на румънците пише, че считано от 12-ти април 2010, цените са в евро.

dаny_ip, честита виза на свекърва ти Peace Би ли споделила моля те коя куриерска служба е използвала за изпращане на документите и паспорта? И от кой град в Бг ги е пращала (предполагам, че и това има значение за ценообразуването им)?

Галче, честито ви за взетото решение Peace Скоро да пишеш от тукашната земя ти пожелавам Mr. Green

Вери, аз като преносих пък хич не си направиха думата да ме гледат пак на ехограф. Казаха ми: ще напъваш 2 часа и ако бебето не излиза ще видим тогава какъв е проблема. Ама и след 2 часа напъни пак не ме погледнаха, просто го издърпаха с вендуза Sick

П.П. Галче, видях че си писала за визите, в момента в който си допълвах поста. Връзка има - в каквато валута са емигрантските визи, в такава се плащат и посетителските. Мерси за информацията Flutter

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 22:49 от p4eli4ka

# 366
Емигрантските визи се плащат в Евро, ако това има някаква връзка Peace

Тарикмом, пускат ни мухи, че в Отава-Гатино е по-подходящо за семейства с малки деца, а пък и мъжът ми не е добре с езиците и не му се ще да сме във френската част. За Отава би сконил Wink

# 367
  • Лавал-Пловдив
В Канада навсякъде е добре за деца, много харесвам Отава - Гатино и ходим на гости при приятели там, но няма работа. И двамата завършиха кофито и сега седят без работа. Така че добре ги обмислете тези неща.
Бих отишла да живея в Гатино след 5+ години като се замисля за къща ( там са най-евтини, четох някаква статистика ) и след като съм решила какво точно ще работя и съм понатрупала малко стаж в Монреал.
По- рано НЕ

# 368
В Канада навсякъде е добре за деца, много харесвам Отава - Гатино и ходим на гости при приятели там, но няма работа. И двамата завършиха кофито и сега седят без работа. Така че добре ги обмислете тези неща.
Бих отишла да живея в Гатино след 5+ години като се замисля за къща ( там са най-евтини, четох някаква статистика ) и след като съм решила какво точно ще работя и съм понатрупала малко стаж в Монреал.
По- рано НЕ

Ще си позволя да допъкня, че работа има, но тъй като е предимно в правителствения сектор, само с френски не става. За да не бъда голословна:http://jest-orae.psc-cfp.gc.ca

# 369
  • На бял кон в Pierrefonds
За ехографите да се включа - мен ме гледаха 2 пъти покрити от режито - в 5-ти и 8-ми месец, напълно нормална бременност през 2008-ма. Може сега да са редуцирали бройката до един ехограф на бременност, но тогава беше 2 пъти.

Кака Дора, много хубави снимки.

Мамамиа, да кажа и аз, че се възхищавам на куража ви да "почивате" в Китай с две малки деца. Много хубав разказ.

Галче, каквото и да решите, веднъж дощли в Канада, може да се преместите, ако не ви хареса града, който сте избрали. Важното е, че сте взели това решение вече.

Помня, че преди време някой тук говори за получаване на гражданство. В един и същ ден ли ви беше теста и клетвата или в различни? Някои казват, че са минали в един ден, други в различни. Не мога да схвана каква им е логиката.

# 370
Sneji, аз ползвам напоследък сух дезодорант за чантата ми на JASON Natural, тип сапунче има ги в здравните зелени магазинчета.

Галче, честито за решението за Канада! Това е голяма крачка и сега поне ще можете да насочите енергията си към планиране.

heureuse, Мишо е чуден и весел! Да е жив и здрав в такова голямо задружно семейство!

Ronnie, аз в Торонто преди 2 години първо получих писмо за тест за гражданство за след около 10 дни по-късно, като мина това - след около 3-4 седмици дойде писмо с дата за церемония. В моя случай 2 пъти я отлагах датата на церемонията, че ми се падаше като бях лятото в България с бебка, та да знаете че и това е възможно, ако се налага, писах едни писма.

Аз съм много хепи тази седмица, че най-после се спрях на една много свястна мама в квартала (гледа у дома си още 2-3 деца), при която ще давам Паулинка за 2-3 дни седмично. (Тя сега е на 2 г. и половина и досега се оправяхме с нашите смени работни, с баби и с нани. Та това ще й бъде третият език та да видим какво ще се получи Simple Smile

Поздрави на всички!

# 371
И аз съм чувала, че някои са минавали теста и церемонията в един ден, но нашия тест примерно беше през март, а церемонията през август, т.е. около 5 месеца по-късно. И всичко си беше в рамките на нормалните срокове, не са ни отлагали церемонията по някаква причина, просто тогава ни дойде реда. Даже хора, с които се засякохме на теста, после ги видяхме и на церемонията Peace

# 372
  • Vaudreuil Canada
И аз съм чувала, че някои са минавали теста и церемонията в един ден

Ние бяхме така, но малко след нас го промениха и сега вече всички минават на две части процедурата.

# 373
  • Канада, Монреал
Кака Дора, много хубави снимки, определено ще използваме някой по-слънчев уикенд да отидем Simple Smile
Ехографите май са според бюджета на болницата - в St Mary мисля че са 3 за бременността, в Jewish - където съм аз е 1, ако няма усложнения. Те не че в St Mary се преработват - заради дългото ми раждане, д-рът искаше да види дали всичко е наред, но нямаше работещ ехограф в болницата през уикенда.  33uu

# 374
  • Лавал-Пловдив
Родих в Ст. Мери през октомври, там ми следиха и бременността - има 2 ехографа - 20 и 33 седмица.
Иначе останах много доволна от грижите и условията в болницата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт