ОКТОМВРИйската дружина чукна половин година!

• 23 378
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Ако  на някой му се пише , каква е процедурата за кандидатстане за ясла.Документи, прочие Hug
И аз се интересувам!

# 556
Привет!
Толкова красиви бебета, батковци и мами видях, че останах без думи!
Честито и на всички новоозъбени! Ние още сме беззъби  Rolling Eyes
Жени, Дейзи, прочетете това Ръководство и ако имате въпроси съм насреща: http://kg.sofia.bg/?page=manual2010
Болничките бързо да оздравяват!

# 557
Nikitali мерси за линка, аз се интересувам за ясла във Варна и ще помоля някой с опит тук да сподели

# 558
  • София
за съжаление тук явно трудно ще ти помогнат - разрови се във форума, не може да няма тема за варненските градини. питай и чичко Гугъл - той всичко знае Peace

# 559
За Варна е същото като за чистите ясли в София - редиш се на опашка в първия работен ден на годината. Даваха по телевизията как хората стояха на студа от предишния ден,за да запишат детето на детска градина. Ти и сега можеш да отидеш да си подадеш молба, но едва ли ще има места.

# 560
Nikitali ме е изпреварила.Тази с-ма е само за София.Регистрирайте се,ако имате питанки, насреща сме.Първото класиране е на 24.04,не се бавете.Документи се подават при записването,когато се сверяват с подадената информация,сега само се регистрира и се чака класирания.
За Варна мисля,че е на място в ДГ,но не съм сигурна.Може и за там да има някаква система.

# 561
аз все неразбралата  Embarassed - за ясла се редим и се класираме както за ДГ  newsm78 и това за следващата година ли?
Май ще се огледам каде наблизо е яслата и ще питам там  Thinking

# 562
Дейзи аз съм от Аспарухово. Мога да подам документи по всяко време, ще ми вземат детето като проходи стабилно. Няма специални приемни дни  Rolling Eyes

# 563
За Варна да се включа за яслите - от тази година приема е по различен досега начин - можеш да си подадеш документите, когато решиш (не само до края на април) и има класирания към края на всеки месец. Подаваш молбата само в една ясла (която ти е по район), като имаш право на няколко желания - други ясли. С тази молба участваш и в класиранията за другите ясли, които си посочила. По принцип става много трудно и набор 2009 ще ги отложат за догодина, тогава ще са с предимство  Laughing Засега има още около 200 деца чакащи, неприети от миналата година, чак тогава приемат за тази година. За сведение миналият месец за цяла Варна са обявили! 32 свободни места в яслите  #Crazy Не се знае колко са приели. Така че Успех на тези, които нямат връзки  Peace (Не че аз имам....)
http://kg.varna.bg/babyish/enter.htm за повече инфо

# 564
  • Cambridge, UK
Здравейте момичета, ние нямаме никакви зъбки, но пък имаме желание да целуваме  Peace
Освен това малкият се научи да пищи и по цял ден го прави и се радва на възпроизведените високи честоти Simple Smile
Да се похваля и че папаме по книжка - 5 пъти на ден през 3.5 часа, спинкаме от 22 до 9 часа сутринта  Joy

anjei, откъде и за колко го купи babycook-а?

Сетих се и да питам имаме ли мами от Ямбол?

Целувки и прегръдки на всички    bouquet

# 565
Здравейте момичета,ние бяхме малко на гости в провинцията,отрази ни се добре,но последните 3 дни ни хвана някакъв вирус и вече 14 дни сме със сополки,и кашлица,но се лекуваме и останаха само сополки  малко и сме  здрави!Бяхме на консултация и не мми е качила нито грам за цял месец,но на дължина е 70см. а на кила 6500гр.И сега трябва да правя пробно кърмене за да видя следобедните часове дали имам достатъчно кърма,ако не е от кърмата значи е от болеста или и аз вече незнам от какво не наддава. Cry Зъбчета нямаме още,но доста я дразнят.Исках да ви питам за захранването,така де да ви напиша схемата която педи ми състави и да ми дадете съвет дали е добре,че съм в чуденка специално за следобедното хранене с кашата и заместването на млечно хранене след месец

1 хранене - кърма 2 -кърма 3 -пюре +кърма /картоф или морков/като започваме с 3 ч.л и всеки ден +1 ч.л  4-каша+кърма като след месец да се замести изцяло 4-то хранене да е само каша 5-кърма и следващи ако има пак кърма

Честита половин годинка на всички малки слънчица родени днес включително и ние!Да са ни живи и здрави и усмивката никога да неслиза от лицата им.  ura  party023 Tada

# 566
Добро утро мацки!!!
Да почерпим,че  днес ставаме на половин годинка newsm44 Да се чувстват поздравени и всички останали празнуващи днес Андреа на anittta,Виктор на divanence,Яна на biberona и Боян на Tsveteto!!!
Тези с диетите да не гледат...

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 10:34 от -silvana-

# 567
Честити ви месечинки!!!Да са живи и здрави бебчетата!

Бибона,аз няма да замествам хранене до годинка,особено щеом кърмиш.Ще ти намалее кърмата много,да си знаеш.Около 7-ми месец и след като детето е захранено от месец,може да се включи и следобедно хранене.Аз досега 2 седмици давах каша,сега слагам по 1-2 лъжички морков в кашата и ще продължа да въвеждам зеленчуците заедно с кашата.Около 7-ми месец ще изместя кашата следобед и с нея ще започна да давам плодово пюре,а зеленчуците ще остана за обедно хранене.

# 568
Здравейте!Аз напълно из4езнах от темата,доста имам да по4ета,но много много не се свъртаме в къщи,но днес не е много за разходки.Ние на 13-ти направихме 6 месеца Simple Smile Ка4или сме само 400г. и 1 см. Тежим 8,950кг. и 67 см.Добре сме,хапваме каши4ки и зелен4укови пюренца,мляко предлагам постоянно,но нещо много му се мръщи,само сутрин и ве4ер го изяжда с апетит.
От днес запо4вам да давам желтък с зел.пюре.И ние не можем да стоим седнали сами,клати се навсякъде,нито имаме желание сами да се обръщаме от корем по гръб и обратно.Ина4е си го слагам в коли4ката седнал и в къщи подпрян.Нямаме зъбки все още.
Лек ден на вси4ки Hug

# 569
НВИ,е как жълтък толкова рано???!!! Месото е преди жълтъка.И е напълно нормално детето да не иска да пие мляко,ако яде голямо количество твърда храна.Внимавай,защото е много важно млякото да е основна храна до годинка.Макар,че ти захранваш по старите бг схеми,където на 9-10 м. децата ядат вече обща храна.

Сега говорих  педиатърката и всички изследвания са ни перфектни на кръв и урина. bowuu

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 11:48 от ДесиХ3

Общи условия

Активация на акаунт