ОКТОМВРИйската дружина чукна половин година!

• 23 379
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря за мненията ви.  Peace
Аз също мисля че няма да имаме проблем. Плана е за Анталия, ама да видим. За Гърция съм пас, защото трябва с кола, а не знам дали ще издържим. Освен това и моите родите искат да дойдат. Та мисля да им поверя децата а ние лайф Simple Smile)) Хем ще са при нас, хем ще имаме свобода. Ама гледам свекито , че като чу прояви интерес, и ако и те дойдат....нинам :mrgreen
Аз също влача един тон багаж, то не са лекарства, мазила, лосиони, кремчета. Много ми се смееха наши приятели, мажа лицето с 50 фактор, Никол с детски, моето с за големи, тялото с 30, после с лосиони за след слънце, после с незнам сикво. Ами страх ме е, аз имам проблем със слънцето и децата са белички, не искам да им докарам кожен проблем. За лекарства, квото имам в аптечката + мазилата за комари и за след ухапване.
Излизаме и ние, само още се чудим на зоо-то ли, на Витоша ли, на някой манастир ли. Ама май го дадоха да вали днес  newsm78
Лек и слънчев ден на всички.

# 466
Добро утро,
само като изчетох последната страница и ми вдигнахте настроението Crazy
гледам за седенето сте коментирали, и ние само подпрени седим, а искам да питам слагатели бебчовците в проходилката вече? Аз след обед отивам да купувам и мисля да пробвам Ради, защото ми се струва , че дори и за кратко, но ще му е интересно и забавно Като го сложа седнал на крака ми и като усеща опора под краката си така се люлее и подскача, че мисля да го пробвам  Thinking.
Със захранването не бързам, все отлагам, но си мисля, че някой ден просто ще метна да сваря един картоф и ще тръгне работата...
Хайде пак на разходки, докато не се е развалило времето  Peace

# 467
Здравейте и от нас -скитниците  Laughing

Ей оправи се времето и не ни сдържа у дома  Party Вчера цял ден скиторихме и вечерта като се прибрахме към 20 часа малката беше яко уморена защото от как я слагам в количката да гледа напред от любопитство не смее да мигне даже  Mr. Green и заспа веднага след банята, събуди се сутринта към 6 да цокне и поспа до 9.30  Mr. Green

Ел-Пи поздравления за решението  Hug

# 468
Здравейте мили мамчета,

Прекрасни са порасналите октомврийчета, наистина Hug Да са ни живи и здрави и мн мн щастливи да растат.
Ние с малчо сме добре, продължаваме със захранването, от вчера хапваме домашно приготвено пюре от картофче, много го харесва, но сме на по няколко лъжички все още, иска повечко, но и на това ще му дойде времето. След обяд папкаме оризова каша(и чиста я прояде, без да я смесвам с нищо). Оказа се, че като смених лъжичката(нали бях мн мераклийка за сребърна и го храних с такава, но се оказа, че бебчо го болят венците и му допада повече пластмасовата) и захранването върви добре.
Момичета, моля да ми помогнете да намеря отговор на две въпросчета-тъй като не мога да се справя с отстраняването на варовика от чешмяната вода тук, взех на малчо Девин с розов етикет и сега правя манджичките му с тази вода, както и след папане му предлагам ако иска да си пийне водичка(той не иска все още обаче). Та исках да ви питам, ако знаете, колко време след отварянето на бутилката, мога да ползвам бебешката вода.
Също така исках да ви питам каква каша, освен ориз мога да давам на малчо, знам, че за царевица е рано и за овес прочетох по-рано тук в темата, че не е време още и сега се чудя с какво да разнообразявам оризовата каша. Много ви благодаря предварително Hug
За седенето-Алекс мн иска да седи и аз го слагам в мен да седи, сам още не може, не съм го подпирала с възглавници да седи сам. Не знам дали му е време или не, но той много иска и аз не го спирам, доколкото може да се изправи сам в мен си се изправя, защото дори и да иска да го спра, облягам го полуседнал, а той започва да мрънка и пак се изправя. На крачета също мн му харесва понякога, когато го изправя в мен и лекичко го оставя да стъпва на тях.  В столчето за хранене също седим на 45 градуса от няколко дни.
Тук времето е мн хубаво, но променливо и затова ние сме основно на двора с малчо, защото като тръгнем някъде на разходка или той е кривичък или времето се разваля и за по-сигурно се разхождаме из двора Embarassed
Това се сещам за сега, извинявам се, ако съм пропуснала нещо и мн ви благодаря майчета, че винаги така отзивчиво ми помагате съ съвети за отглеждането на моя малчо  bouquet
Хубав ден, мн дълги и приятни разходки, здрави бебчета и спокойствие ви пожелавам от все сърце Hug

# 469
Ааа аз пък за първи път чувам,че като отвориш изворната вода на Девин или няма значение каква друга вода и трябва да се използва до определени дни...никъде не пише като се отвори и да се използва до еди коя си дата.Все пак е вода гледай отгоре маркировката до кога е дадена все пак като я отвориш няма да я държиш 1 месец да развъди амеби я Joy
seagirl83 за кашата можеш да даваш например елда,просо и киноа Peace

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 17:47 от -silvana-

# 470
Ако няма подобрение до 1-2 години, директно ще го обрежа. Знам за страшно много мъже с проблеми и предпочитам да реша проблема радикално и завинаги.
Аз пък с това не съм съгласна - не бих причинила такова нещо на детето си, това е важно решение, което смятам, че самото дете трябва да вземе, като порасне разбира се, а не аз да решавам вместо него. Познавам човек, който още не говори на майка си, че е направила това с него. Освен това, ако големия не е обрязан, а малкия да в един момент ще започне да се пита, защо има разлика с батко си и това също може да доведе до проблеми.
На мойте съм им казала - като станат на 18 ще правят каквото сметнат за добре, дотогава се съобразяват с мен, но не и за такива важни неща Simple Smile
За урочасването - нямам мнение
За морето - големите съм ги водила по на 8-9 месеца, няма проблем, през деня на плажа, вечер в количката по ресторантите...Ние това лято море няма да видим, но водопад задължително  Party Whistling
Дорче, аз съм мюсюлманка и винаги мога да се оправдая с това  Joy Да си е избирал друга майка  hahaha
Междувременно, почетох доста по темата и се оказа, че твърде често, дори при "цепване" от уролог проблема регенерира....
Незнам къде е ползата от подлагане на детето на постоянен тормоз при хирург, после в банята за поддържане на хигиена, пред това да се реши проблема веднъж...
В някой държави още при раждането си питат родителите, дали биха искали. Доколкото знам и Ани Боланд мина по тоя път.
И по-добре да не ми говори, но да няма проблеми, отколкото да не ми говори, че не съм му решила проблема.
При брат му не съм имала проблеми - не съм го направила.
А човека, който ти познаваш, за мен е доста тесногръд - негова воля, свят шарен...

# 471
  • Cambridge, UK
Здравейте момичета,
ние вчера бяхме на Витоша и Панчарево и след всички приятни емоции като се прибрахме разбрахме, че любимите ни съседи отново са ни направили мизерия.

Пред 2 години правиха огромен ремонт с къртене, сменяне на тръби, избиване на стени и т.н. Тогава при приключване на ремонта майсторите бяха забравили да сложат тапа на някаква тръба в банята и ни наводниха банята и хола. При тях поражения нямаше, защото тръбата бе скрита зад някакви плоскости и течеше директно в стената. По време на самия ремонт от вибрацията на машините им ни паднаха 3-4 плочки в банята, мазилката на таваните ни в целия апартамент се напука и какво ли още не. Вчера установихме, че ъгъла в кухнята ни над и под шкафовете е чафяво-черено и леко мокър - явно тръбата за мръсната вода в тяхната кухня е спукана.  При тях отново няма поражения. Казаха, че пробемът не бил от тях и да сме се оправяли сами. При положение, че на 3-тия етаж няма проблем, а при нас има, следвайки пътя на логиката и гравитацията е очевадно, че при тях тече нещо. Те обаче намекнаха, че им било омръзнало да идват в апартамента, заради наши оплаквания визирайки наводнените ни хол и баня. Да сме се оправяли сами. Е, как да се оправям без тяхно съдействие? Да направя ремонт и пак да им избият мръсотиите у нас ли? Миналия път ремонтирахме 2 пъти - един път по тяхно настояване да ни оправят щетите и след няколко месеца отново, защото стените не бяха изсъхнали и влагата изби над новите мазилки и тапети....  #2gunfire Някакви идеи как да ги накарам да намерят коя тръба им е проблемна? Искам да пусна жалба или нещо подобно, но не съм наясно към кого да се обърна ... Благодаря предварително.

# 472
Здравейте.
Ние сме в Павликени и тук вече мога да влизам без проблем при вас. Като се приберем ще се разправям с Виваком. Не съм ви чела, но ще наваксам.
Усмифчице, прочети новия закон за етажната собственост. Там пише точно как е реда за жалбите. Имам някакви спомени, но да не те объркам. Има го и в нета.
И ние тук ме по цял ден на вън. Но дребната е много крива. Всяка нощ се буди да играе вече. Като дойдохме беше със запек, сега пък ака по 6-7 пъти на ден. Нощем яде по 2-3-4 пъти. Такова чудо и, когато беше  новородено не е било. Вече не знам на какво се дължи. Дано да е период и скоро да мине.
Вече я слагам в проходилката. Добре се справя. Седнала започна да се задържа и сама, но все още е само за кратко. Но пък подпряна стои. В количката също стои доста добре, даже без да е подпряна. Май има значение колко е твърдо под нея. newsm78
За баячките и уроки  няма да коментирам. Вярвам, че има нещо, но какво е точно не знам. За съжаление съм изпитвала на гърба си така наречените уроки и трябва да ми кажа, че е ужасно. Все още не съм сигурна, че е това, но друго обяснение нямам. Преди да забременея с Кити доста често ме болеше глава, но много странна болка и не се влияеш от лекарства. Мислех, че е мигрена, но не беше. Тогава се оплаках на една жена, с която работех. Тя нищо не каза. Докато пиехме кафе тя само мълчеше и ме гледаше. По едно време и двете започнахме да се прозяваме заедно, но толкова много и силно, че чак ми се гадеше. След 5 минути тя каза, че съм била много урочасана. Ако искайте вярвайте главата ми мина. Когато Кити беше малка носиха нейно потниче да и леят куршум. Лично аз не видях промяна в поведението след това. Така че доста ми е объркано мнението за тези неща.

# 473
Здравейте и от мен.

Тази нощ беше ужасна в буквалния смисъл на думата.
Кристиан от 2ч. е буден, а от 4ч плаче без спиране и успокояване, освен, ако не го разхождам гушнат. Установих, че го боли ухо. Чак сутринта в 6:20ч. заспа след доза панадол, изкара до 8ч. Сутринта отидохме при педиатъра да го погледне. Отит на лявото ушенце. Confused Изписа, АБ, сироп и капки Отипакс при болка. Милото ми и с АБ го захраних. Не знам как боли тази гад, но знам, че мъничката ми душичка се измъчи. Не знам откъде дойде това чудо, като нито сополи, нито кашлица или нещо друго има. Гърдичките му са чисти...абе вичко му е наред, само ушенцето е възпалено.

В този ред на мисли да кажа, че нито за миг не съм си помислила, че е урочасан. Stop Вярвам, че винаги има причина за плача и неразположението на децата ни. И трябва да я търсим, но в логиката, а не в това кой как ни е погледнал. Peace

# 474
  • Лавал-Пловдив
Да не му е влязла вода при къпане? Понякога и от това става.
Бързо оправяне  Hug

# 475
Здравейте мамчета,
да оздравяват всички бебоци. Не мога да ви изчета, а да не говорим за писането. Ние  от петък вдигаме температура 38.5, добре че бяхме на консултация и педи ни каза че няма червено гърло чисти са му гърдите или е от зъбите ли е вирусче, иначе добре сме качили 9.350кг. и 71см. ( да ми е жив и здрав доста едър върви ). Слава на Бога от днес следобяд вече нямаме температура. Дано да избият вече, че цял месец го мъчат милото. Спрях ме захранването по препоръка на педи, и след няколко дни ще започваме отново. За капак и аз изстинахс  червено гърло, течащ нос и  болки, много е гадно като няма какво да пия. Лекувам се с  с разрешение на педи разбира се. ма аз мога да те посъветвам да си направиш ремонт и застраховаш жилището, това е най-доброто решение при това изпитано. относно закона за етажната собственост е едно лутане из бюрокращината, а да не говорим че е пълен с пропуски и вратички. А при застрахователите няма 5-6 , няма да могат да им отговоря да се оправят, важното е само при такава злополука нищо да не пипаш а  да изчакаш да дойде  агент за оглед. Дано да съм била полезна. Hug

# 476
  • София
Привет сладури  bouquet
Брях - големи бебешори, голямо нещо!!! Hug
ЕлПл - честито миличка! Много ти се зарадвах (то от страни е най-лесно да се радваш)! Ти и сама вече си изпитала тази най-силна любов към твоето си бебче - явно ти е писано още веднъж да я изпиташ; мисли си само за положителната страна на нещата, след като сте заедно с мъжа ти всичко ще се нареди! Пожелавам ти лееека и много подвижна бременност Heart Eyes Hug - с едно бебонче вече на лице едва ли ще ти е съвсем флегмава Mr. Green (в баячки и т.н. и аз не вярвам, но виж, в това, че всяко нещо се случва с причина съм твърдо убедена! Това ембрионче може да се превърне в човека, който ще измисли универсалния и супер еко- заместител на петрола, примерно) Hug Hug Hug

Ние със сигурност ще водим Миа на море това лято. Само малко не си го представям как ще я удържаме да не пълзи по пясъка и в стаята по пода (хич не обича ограничените пространства...), но ще се справим все някак. Ако имате идеи давайте!
Със захранването сме до под кривата круша общо взето... От две седмици кретаме с оризовата каша - аз на луда ставам докато й пробутам две-три лъжички, Румен вчера седна и за 5 мин Миа всичко омете. Днес същата работа - явно за нея аз съм само два източника на мляко и категорично отказва друго да приема от мен...
Утре я почвам с картоф - да видим какъв ще е успеха...

Норче - вие сте били картинка Laughing

П.С.: Някой спомена, че е изгорял вече на ръкави - аз сега гледам голфърите по бтв: всички са с бели чела и очи, много са ми забавни Laughing

# 477
Момичета, къде е линка на първа страница, за албума  newsm78  ?

# 478
Добро утро!
Аз само да допълня към поста на tatyanaaa тъй като работя в тази област правя оценки и оглед на щети по имущества-освен,че ще дойдат за оглед експерти ами и ако е станало наистина от комшиите Ви ще се води т.н "регрес" към извършителя и после застрахователя си взема парите от съседа един вид  и така ако не си оправи течовете да си плаща золумите към съседа Peace
Също при сключването на застраховка имущество се прави и оглед на това,което се застрахова плюс снимков материал...така,чее usmifchica ако те интересува нещо от това ми пиши на лични!

# 479
  • Пловдив
Добро утро!
Рони, много гадно това с ушите! Да се оправя бързо Крис  Hug
Такааа, дългоочаквания от мен страшен ден за захранване настъпи. Започнахме днес с оризова каша. Малкия беше много учуден, направо можех да чуя как му щрака мозъчето докато асимилира какво е това в устата му и какво да го прави  Laughing Изяде 4-5 връхчета на малки лъжички и на 6-тата вече почна да прави физиономии - явно почна да му присяда на детето и аз реших, че като за първи опит е добре. Опитваше се да ми бръкне в купичката през цялото време и да се обслужи сам  Laughing Бях решила да сложа статива и камерата и да го снимам, обаче нещо много ми се спеше сутринта. След кашата, с охота си захапа гърдата. Да видим утре как ще е.
За морето - аз имам баба в Бургас (лошото е, че е малко далечко от плажа - в кв. Меден рудник), мисля таткото да ни остави там за 10-тина дена, но още съм в чудене как ще се помъкна със всичкия багаж и с малчо по тролеите  newsm78 Ще видим - има време до тогава. В крайна сметка за мен е важен морския въздух, а не самото море, та може и в басейнче на двора да се плицика детето.

Общи условия

Активация на акаунт