ОКТОМВРИйската дружина чукна половин година!

• 23 379
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Тук е голяма жега! Направо лято. Преди малко се прибрахме от разходка, че нещо за вечеря ще мисля. Crazy

Джоя, аз мисля, че със самолет ще ви е супер лесно. Peace С 2 малки деца така или иначе няма да ви се мърда особено от градчето в което ще сте отседнали. Та ще ви е една грижа по-малко без кола. Иначе съм ЗА това дечора да се води на море. Ема беше на 11м. на първото си море. Не съм имала грижи и притеснения. Това може би, защото и аз самата не се спичам и не си представям цветно-цветно лоши неща-вируси, повръщане, изгаряне и т.н......

От 2 седмици моята кокона е на вълна море. Сутрин и вечер повтаря, че иска да отиде на "друго място". Като я попитам кое е това друго място-"Мойетооо, да правя камък мамаси/демек-морето, да прави замък на принцеси/" Joy

Днес е трети ден от захранването и върви на подобрение. Днес преглъщаше мааалко по-живичко и не плюваше особено. 3-те лъжици които му дадох ми отнеха около 15 мин. да му ги набутам в устата. Crazy

Ставам да готвя...

# 451
  • София
Масажа на очето в никакъв случай не е с кръгови движения, а по права линия и изтегляш към очето. Като изтегляш към нослето само го набутваш там вътре. Трябва да излиза. Незнам дали обясних добре... Довечера ще направя клипче. Хубаво е до 6 месец да сте се справили с този проблем. За това не губи време.
Ми ние минахме 6 месеца... Rolling Eyes
Значи наобратно...от носа към окото...всички, ама всички офталмолози показват точно обратното. ShockedОт днес ще пробвам твоят начин, че очето и е много зле.
Аз ходих при 2-ма и двамата ми казаха различни неща.
Мнението на единия беше, че се прави масаж от окото навътре, по посока на нослето. Идеята е, самата капка да упражни натиск и налягане на мембраната на слъзното каналче и да я скъса  Tired
При нас не работи нито единия нито другия начин. На 23 мисля да му взема направление за сондаж и да престана да се занимавам с глупости, че ми втръсна.
Горкото дете ходи със зачервено око като пребито, а на мен всеки път ми се къса сърцето като посегна за проклетите масажи  Tired
Това ще стане като с чурката, дали аз да я цепя 100 пъти, или лекар - веднъж...Ми май вдигам ръце и се предавам на лекаря - за това му плащат все пак...
Доколкото знам този проблем е хубаво да се оправи до 6 месеца, но има и деца с които се оправят към годинка (тогава се пука тази мембрана). В случая със секрецията означава, че може би има някаква бактерия и тя трябва да бъде избутана с масаж и третирана с антибиотик локален. След това на нас ни направиха промивка и казаха, че много често и тогава се пукала мембранката и се отпушва каналчето. И на нас ни бяха казали за тези кръгови масажи и така 5 месеца. Накрая оправих детето за 10 дена без сондажи.  
Защо все пак не потърсите съдействие от този моя доктор? Все пак аз едва ли съм олицетворение на всички конкретни случай, а камо ли да съм най-компетентната?
Ето координати http://sobalpashev.com/bg/home

# 452
Еди, това за чурката ми звучи много гадно  Shocked чак тръпки ме побиват. Не винаги се налага да се намесва лекар! Дано всичко да е наред. До колко време трябва да се заголи чурката, до 1 годинка ли? newsm78
Яна така е, не винаги се налага. С  големия си син не съм имала никакъв проблем. Кожата му си беше еластична и лека полека си се оголваше сама. Малкия обаче е с по-ясно изразена фимоза и не позволява да се пипа, заголва и т.н. защото се цепи и става по-зле. По новите тенденции не се пипа изобщо. Казват, че в краен случай се оправя сама в пуберитета, но аз съм скептик. Ако няма подобрение до 1-2 години, директно ще го обрежа. Знам за страшно много мъже с проблеми и предпочитам да реша проблема радикално и завинаги.

# 453
.... Иначе съм ЗА това дечора да се води на море. Ема беше на 11м. на първото си море. Не съм имала грижи и притеснения. Това може би, защото и аз самата не се спичам и не си представям цветно-цветно лоши неща-вируси, повръщане, изгаряне и т.н......

Аз пък все си представям кво ли не и ходя заредена на море. Мъкна половин куфар лекарства и досега  не съм имала проблеми. въобще не съм си и помисляла да пропусна морето - ми ева ще е на 8 месеца тогава - мома голяма. А и сега е най-лесното с деца на море - докато не са проходили.... Не ходи, яде пюрета и цица.... Да му мислим догодина като ще са като свободни електрони със силно изразено чувство да ходят все към места с опасности - улици, басейни, ядене на пясък и т.н. Аз предпочитам сега да я заведа на море, а догодина да намеря на кой да я пробутам...
rossin, обикновенно да пищи бебето без причина има нещо - болни уши, а недай си боже и по-страшно като оплитане на черва или какво ли още не. аз лично бих посъветвала всеки в такъв случай да търси лекар, а не баячка, че ако се случи нещо страшно с детето обяснението, че е заради лоши очи може и да ви звучи добре, но най-вероятно ще е заради немърливи родители. Аз лично съм безкрайно удивена, че има хора, които вярват в тези неща, но разбирам и защо е толкова сериозен бизнеса с врачките, баячките и развалячките на магии. Щом има търсене ще има и предлагане. Ако ви е кеф да се занимавате с това, то е ваше право, но не въвличайте децата в тази бира, че ако се случи нещо с децата ви надали ще си го простите

# 454
Здравейте!
Аз нещо май се разболявам-хванала ме е една хрема и носа ми тече ли тече. Много гадно.
Ние вчеар и днес бяхме по разходки. Днес ходихме и на контролен преглед при ортопеда. Всичко е наред. За сядане каза, че още е рано, може полуседнало положение-45 градуса, но не напълно седнало.
За море-мисля да отидем за няколко дни да видим как ще й понесе на бебка.

rossin, обикновенно да пищи бебето без причина има нещо - болни уши, а недай си боже и по-страшно като оплитане на черва или какво ли още не. аз лично бих посъветвала всеки в такъв случай да търси лекар, а не баячка, че ако се случи нещо страшно с детето обяснението, че е заради лоши очи може и да ви звучи добре, но най-вероятно ще е заради немърливи родители. Аз лично съм безкрайно удивена, че има хора, които вярват в тези неща, но разбирам и защо е толкова сериозен бизнеса с врачките, баячките и развалячките на магии. Щом има търсене ще има и предлагане. Ако ви е кеф да се занимавате с това, то е ваше право, но не въвличайте децата в тази бира, че ако се случи нещо с децата ви надали ще си го простите
Абсолютно съм съгласна  Peace
 НЕ ВЯРВАМ на магии, урочасвания, лоши очи, хора, баячки, врачки и тем подобни измислици, с които се печелят пари от наивни хора. Имам една позната, която е толкова обсебена от тези работи, че има червени кончета и сини мъниста на детето, на кошарата му, в количката му, та чак и върху столчето за хранене за всеки случай ooooh!
Когато детето ми реве вярвам, че нещо му е некомфортно или го боли нещо, но не и че е урочасано. И аз  мисля, че ако вярвам на тези работи, повече ще навредя, отколкото да помогна на детето си.

# 455
Съгласна съм с Герчо, аз самата не съм вярваща  Peace . Имах проблем  с едната гърда преди  години, откриха ми бучка. Съветваха ме да ходя да  баячка, да оправи проблема, но не съм луда . Предпочитам , ако имам излишни пари , да платя Peace на доктор да ме оперира, а не някой , който само може да доведе до усложнения. Помня и майка ми колко ме е молила да  ходя, но бях не поколебима, и слава богу . Всичко си дойде на мястото, след операцията, просто  защото беше направена  на време  Peace Въпреки, че сега се  сещам, че въпреки това, когато синът ми беше бебе, ревеше нон стоп и не спеше въобще, денонощно. Дори и в момента си се буди  нощем с рев и става, буди се рано. Бях се побъркала, какво става  Crazy . Пробвах  червеното конче, метене през метла, светена вода . Казвах си  и  да не помогне, поне няма да навреди  Crazy . Луда ставах , нон стоп ревеше , а докторката казваше, че бил гладен , гладен   ама друг  път, по 2 кг  на месец от глад не се дигат  Naughty .

# 456
Хриска, ми мойта си седи вече почти без помощ.На мен пък ортопеда още на 3 месеца ми каза като иска да я слагам да сяда, но да я държа здраво естествено. Rolling Eyes
Герчо, аз една година на морето си носих и противозмийски серум вкл. щото ходихме на бунгала...представи си каква картинка съм си представяла. Crazy

# 457
  • Лавал-Пловдив
Ако няма подобрение до 1-2 години, директно ще го обрежа. Знам за страшно много мъже с проблеми и предпочитам да реша проблема радикално и завинаги.
Аз пък с това не съм съгласна - не бих причинила такова нещо на детето си, това е важно решение, което смятам, че самото дете трябва да вземе, като порасне разбира се, а не аз да решавам вместо него. Познавам човек, който още не говори на майка си, че е направила това с него. Освен това, ако големия не е обрязан, а малкия да в един момент ще започне да се пита, защо има разлика с батко си и това също може да доведе до проблеми.
На мойте съм им казала - като станат на 18 ще правят каквото сметнат за добре, дотогава се съобразяват с мен, но не и за такива важни неща Simple Smile
За урочасването - нямам мнение
За морето - големите съм ги водила по на 8-9 месеца, няма проблем, през деня на плажа, вечер в количката по ресторантите...Ние това лято море няма да видим, но водопад задължително  Party Whistling

# 458
Моон, ми каза ми, че не трябвало още да я слагам в пълно седнало положение, т.е. на 90 градуса, а подпряна с възглавници, защото било рано още и аз сега не смея. Подпирам я от всякъде, тя обаче иска да седи самичка, надига се и си сяда. Няколко пъти я храня в столчето за хранене, което няма полуседнало положение-много е щастлива и си пее докато я храня. А сега днес като ми каза така доктора и се замислих newsm78

# 459
Ger4o , когато  Крисито  я урочасаха беше на село с майка ми и тя е видяла промяна в поведението й веднага след контакт с външен човек. Каза ми че както е играла и изведнъж се е уморила и е искала да си почине.Заспала е и не се е събудила  доста дълго време, а тя си има режим . Майка ми я е събудила , но Криска и казала че я не й е добре. Измерила и температурата, но е нямала. Майка ми се е усъмнила че е урочасана и я е завела да й баят. На другата сутрин Крисито била вече  добре.
Аз съм я водила да й леят куршум против уплаха - беше се уплашила много от фойерверки /изстрелват ги почти над главите ни и всичко в къщи се тресе/  и в рамките на 3-4 дни започна да заеква почти на всяка дума. Честно да ви кажа заведох я ,но не вярвах че нещо ще помогне. Въпреки скептицизма ми обаче, след като й ляха куршума заекването отшумя за 2-3 дни. Просто нямам друго обяснение и повярвах че това помогна. За мен е важно децата ми да са добре /както и за всяка майка/,това че понякога прибягвам до бабини деветини не ме бърка толкова, важен е крайния резултат. Това че от уплаха човек може да се разболее го знам от една моя колежка и близка  приятелка. Тя е преживяла нещо подобно и най- вече заради нея заведох детето на баячка.
 Когато някое от децата ми не е добре винаги търся лекари, никога не съм си и помисляла че като им измия очите или ги заведа да им баят ще се оправят. Мия им очите по скоро "превантивно", за мое успокоение и вече по навик.
За море си говорите. Ех как го чакаме това лято. Нашето семейство сме му големи почитатели. Всяка събота и неделя сме на плаж по южното черноморие, но ние си живеем на морето, така че това е нормално. Дано малкия не се страхува , защото каката в началото пищеше само като чуеше шума на вълните. Колко я разхождах покрай ивицата в морската градина за да свикне... Първият път изобщо не слезе от количката - седя си в нея и там си играеше с една кофичка пълна с вода и формички за пясък. Втория път се съгласи да седне на хавлията, но изобщо не искаше да се докосва до пясъка, за водата да не говорим, беше най -послушното дете на плажа. Сега едва я изкарвам от водата. А малкия миналата година цяло лято беше по плажовете в корема на майка си . Спирам , че се размечтах...

# 460
  • Пловдив
Здравейте,момичета!

Следя ви,но за писане не остава време.

Криси се разболя и седмицата ни беше тежка,но поне засега опазих Диди.
Тя нещо се опитва да ми прави стачки Rolling Eyes и съвсем луднах Sad.Затова пак пробвах пюре днес и тя взе ,че хапна малко,та имаме една мъъничка крачка напред.

Лека Heart Eyes
Поздрав Simple Smile

Последна редакция: сб, 10 апр 2010, 00:07 от Mirkam

# 461
rossin555 , нито аз ще те убедя, че врачките и баячките са шарлатани, нито ти можеш да ми убедиш, че това е помогнало на децата ти. Щом ти прави кеф да търсиш причините за някакви беди в свръхестествени неща - твоя воля. Майка ми ако заведе детето на баячка аз лично не бих и го поверила повече, а ако свекърва ми баеше на детето  ми, нямаше да го види преди да стане на 18 и да взема решения само, но щом го приемаш за нормално това си е твое право.
миркам, сега как е дребния?
Герчо, аз една година на морето си носих и противозмийски серум вкл. щото ходихме на бунгала...представи си каква картинка съм си представяла. Crazy
хахахаха.... за това не съм се сетила, но за тази година ще го добавя  Joy.

# 462
Във врачки и баячки и аз не вярвам!
Вчера бяхме цяяял ден по разходки,прибрахме се в 20ч.
Бебко се буди 1-2 пъти нощем,но става в 7ч. сутрин,което ме побърква,не мога да се събудя 1 час след него,а той блажено заспива отново към 9ч.,когато аз вече съм кукуряк.
Още няма зъбче,макар венецът да е много набъбнал и побелял.
На море водих баткото на 5м. за първи път и изкарахме чудесно.Дребното ще е на 7м.на първото си море.Проблеми няма,ако се спазват някои правила.Със сигурност това лято ще сме поне 1-2 пъти  на морето с децата.Всички го обожаваме. Simple Smile
Джоя,Дани за пръв път се качи на самолет на 4м. ,спа през целия полет.Кърмих го на излитане и кацане,защото не искаше да цока биба тогава,а било добре,за да не им заглъхнат ушите.Не сме имали никакви проблеми.Лятото няма толкова болни хора из самолети и летища.Ние ще пътуваме със самолет началото на юни и ще вземем малкото.
Захранването върви бавно,мудно и не с особена охота от страна на малчо,но и аз не настоявам.Вече 10 дни хапва оризова каша,по 5-6л. средно.След 4-5 дни започвам зеленцуците.
Днес ще излизаме по-рано,защото го дават да вали следобед.

Последна редакция: сб, 10 апр 2010, 11:29 от ДесиХ3

# 463
Как сте мацки? Да нацелувате порасналите бебоци!
Гледам, че и други са пътували по Великден, та да разкажа за нашето "преселение" Simple Smile
Решихме да зарадваме родата в Русе и Варна и да "пораздрусаме" бебоците, та мъжа ми взе един БУС  Simple Smile -голям майтап бяхме - бабата с близначките, двамата батковци и ние с мъжа ми плюс половината къща натоварена отзад-истинско преселение....
Девойките понесоха добре пътуването до Русе, но си пореваха в новата обстановка в началото, даже се стряскаха от баща ми,на когото иначе се радват, когато е идвал в София.
После спукахме 2 гуми наведнъж на Варненската "магистрала" след Шумен - леле, ужасни дупки, дано като затръгвате на море да са ги позапълнили.
Та като говорите за море, има евтини полети до Варна с Уиз еър, та може мама и бебе да летят, пък тате да кара с колата и багаж (ние това го практикувахме с батковците, ама сега с близначките ще ми е трудно, май). И както Деси казва за нейния опит с Дани - важно е да му се даде нещо да пие при излитане и кацане заради налягането.

Домъчняло ми е за вас - ще правим ли скоро среща за по една разходка я в Южния, я в Зоологическата?
Забравих да кажа, че близначките имат вече по 2 зъба отдолу и са много смешни.
Миркам, дано Криско е по-добре вече  Hug.

Отивам да видя дали сте качили нови снимки да ми напълните душата със сладки бебоци и готени мами!
Всъщност, къде са снимките? Нещо не можах да намеря линка на 1-ва страница?
Намерих ги - ЛЕЛЕ, КАКВИ КРАСИВИ ДЕЦА!!! ГОЛЕМИ СЛАДУРИ!!!

Последна редакция: сб, 10 апр 2010, 10:09 от noraishkova

# 464
Добро утро мацки!И ние се стягаме за разходки...да използваме хубавото време Peace
За пътуването ни на балкана- и аз само кошарата не съм носила,защото не е сгъваема Joyиначе нямаше място в джипа от багажите на Тео...абе страшна работа беше
На море и ние ще отидем,но не знам още кой месец

Последна редакция: сб, 10 апр 2010, 10:22 от -silvana-

Общи условия

Активация на акаунт