ОКТОМВРИйската дружина чукна половин година!

• 23 378
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Ванче,предлагай вода,детето ще пропие,когато има нужда.Не се притеснявай,че не иска.Моя шишко също не иска вода,даже днес предложих тази,в която се вари морковчето/на пара/ и пак се мръщеше.
Водата,в която са се варили продуктите може да се ползва да направата на АМ,на каша или за пиене от децата.
Редактирам се и пускам тази статия за водата от сварените продукти;
http://zdraveya.com/zapazete-poleznoto-v-plodovete-i-zelenchucite.html

Та преценете дали да ползвате водичката или да я изхвърляте. Peace

Нощем си давай да цока,много ги успокоява,особено като ги мъчат зъбите.
Плод може да даваш с кашата,може и без.

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 18:53 от ДесиХ3

# 586
  • Пловдив
Ей,хора да ви се похваля,че Диди най-накрая качи повече от 200 гр,а именно 500 гр и 2 см Party Crazy и на 7 м. е 7 кг и 65 см.Изобщо много съм доволна,че най-накрая почти не повръща вече.Суче си доволно и хапва по 50-60 гр пюре,но не всеки ден Blush.Понеже понякога ме домързява(признавам си го най-чистосърдечно Mr. Green) или пък на нея и се спи и бързам да я накърмя и хайде в леглото,а пък с това пюре се моткам по 300 години.Така че и тя е от отбора на бавно и славно напредващите.
За жалост обаче почна и тя леко да покашля.Дано да се пребори муцунката и да минем с леката артилерия.

Криси свиква с яслата, може да се каже,бавничко и славничко -доколкото ми разказват сестрите.

Само дано от болестите да се опазим,макар че ми се вижда много трудно Rolling Eyes

Та така с нас Simple Smile

# 587
  • София
Mirkam  Party Party Party браво на малката принцеса! само така Peace
*Jeny* и моята ме кара да спирам кърменето само на сутрин и вечер / кой ли я слуша/, но поне за ваксини изследвания си следи и е стриктна - за сега. но и аз съм решила да я сменя юни Peace
честито на всички с повод  bouquet
за нас какво да кажа .... Rolling Eyes слава Богу добре сме, съботно неделно ще ходим до Търново и май е това Crazy
желая ви весела вечер  Hug

# 588
Mirkam   елегантна мома имаш да ти е жива и здрава  Hug
Ради си хапна с удоволствие картофчето newsm44, очаквах, че ще се дави или ще плюе, но не!
Утре сме на консултация, ще ни слагат и втори Пентаксим- ужас, миналия път малкия беше кисел и с голям оток и обрив на мястото на апликацията Sad, компреси панадол. Дано сега да е по- добре  Praynig макар, че като чета други мнения при реимунизациите страничните прояви са по изразени

# 589
DeiziL , ваксината Пентаксим я няма в търговкста мрежа и от ЗК И ХЕИ не са я отпуснали, та първо се обади на док. да питаш дали и как ще ви я слагат утре Peace
ми ркам,браво на Дидка Peace
атадарче, весело изкарване

# 590
DeiziL , ваксината Пентаксим я няма в търговкста мрежа и от ЗК И ХЕИ не са я отпуснали, та първо се обади на док. да питаш дали и как ще ви я слагат утре Peace
   #Crazy.
Сега ще звънна на таткото да провери в Марешки, че му е на път като се прибира.

# 591
Ваксини няма.Освен Пентаксим-а,няма и хепатитната.  Crazy В следобедните новини правиха коментар за това.

# 592
  • София
ейййй, това за ваксините какво е #Crazy  кои новини да гледам? ние уж трябва другата седмица за хепатитна да ходим Crazy ако няма ваксини може да се затрия за цяла седмица в Търново  Rolling Eyes

# 593
Здравейте мили мамчета,

Наистина октомврийчетата са ни прекрасни Heart Eyes, мн сладки муцунки ме гледат от монитора,като разглеждам албумчето.
За захранването си говорите-и мен много ме вълнува темата, чета,бъркам каши и пюрета и се храним с малчо. Тъкмо започна да ми се поизяснява схемата, която ще следвам(благодаря на Деси специално за съветите и на другите мамчета, които мн ми помагат да си отговарям на разни въпроси за папкането на малчо) и сега пък ново 200...днес излезнаха изследванията на Алекс-добре са, но хемоглобинът му е 112. Доки ми се скара, че още не съм до никъде със захранването и като чу,че не съм давала нито месо, нито жълтък Shocked каза,че хемоглобина на Алекс бил на долната граница и ако до месец не съм въведяла тези храни щял да развие анемия Cry Каза още,че  трябвало да му давам дроб, защото имало мн желязо, а на него очевидно му липсвало. Не мога да си представя как ще дам на 6 месечното си бебе дроб,поправете ме,ако греша момчета! За месото ще се прежаля, ще го въведа някак си вече,възможно по-скоро, за жълтъка-не ми дава сърце да си помисля да го давам,но това с дроба вече ми дойде съвсем в повече. #2gunfire
Не знам какво да правя, дайте акъл момичета Confused
Честито на бебчетата с месечинки.
Болничките да се възстановяват по-бързо.
Деси, браво за хубавите резултати на Саши.
Миркам, браво и на твоята малка госпожица,само така с добри новини да радва мама.
Джени, разбирам те добре, как си й насъбрала на твоята доки. Ще ти олекне като я смениш. Аз тук нямам голям избор, има само 2 педта и  няма как да говоря за смяна на нашата педи, но пък гледам да си решавам проблема, като не я слушам мн мн какво говори(тя още миналия месец ме убеждаваше да давам месо и да записвам на детска кухня малчо,при положение, че аз още не бях започнала да го захранвам дори). И така, всеки път пред консултация, водя Алекс при завеждащ-детското отделение док. Тя е за мен докторът, на който имам доверие и чийто съвети следвам със спокойствие. Много е важно да се доверяваш на доктора си.
Аз пак се поовлякох, извинете ме. Ако пропускам нещо-също.

Хубава и спокойна бебешка вечер ви желая Hug

# 594
seagirl83 ,децата по принцип са с по-нисък хемоглобин и това няма нищо общо с месото.
Никол е под 110, а яде предимно месо и варени яйца. Но не можем да се преборим да го вдигнем. Така че според мен, няма връзка. Някой по-вещ да се произнесе, защото това е спрямо инофрмацията която аз имам и нямам претенции за достоверност.  Peace

# 595
На мен не ми казахте по колко пъти кърмите през деня става дума Rolling Eyes!?
А на нас пък ще ни я слагат хепатитната ваксина утре преди малко се чух с нашта лична Peace

# 596
И Габи започна да похапва вече с охота от 2 дни, но повече от 50- 60 гр не давам, след това си дояжда с кърма. Досега съм давала оризова каша, картоф, морков и тиква и от няколко дни започнах да ги комбинирам. След няколко дни мисля да дам пъщърнак, после тиквичка...
За жълтъка и аз съм абсолютно против на тази възраст  Peace. Какво изобщо сте се разбързали като цял живот ще ядат твърда храна? Сега важното е да ги захраним внимателно, за да може после да ядат всичко, а не да имат алергии, чувствителни стомаси и т.н. Може да звучи елементарно, ама аз така си обяснявам нещата. Свеки например има алергия към ягоди и Габи няма да помирише ягода до 2г сигурно  Mr. Green.
А и да се оправдаваме с препоръките на педиатрите ми се струва малко несериозно при положение, че има нет и чичко гугъл. И моята ми препоръча да давам сок на 4м, но си питах ушите и чак имах репертоар как да я лъжа на следващия път, че давам и т.н, а тя като видя колко е качила Габи за един месец "на постна кърмица"- не спря да я хвали и съвсем забрави да ме пита за соковете...
Искам да ви питам (кърмещите майки) бебетата ви по колко пъти се будят на нощ да ядат? Габи започна да се буди в 1 и 5 и то не да се успокоява или гушка, а направо да си се наяде ?!?!? На какво се дължи това според в

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 19:39 от vanirra

# 597
vanirra- и моя мушмурок така се буди Rolling Eyes

# 598
vanirra- и моя мушмурок така се буди Rolling Eyes
Като новородени са  Rolling Eyes

# 599
Бързо включване и от мен:
На всички станали на половин годинка - Честито! Да са ни живи и здрави децата!
На болните - да оздравяват и борзо по разходки!
Ние днес бяхме на консултации-Биха ни хепатитна, 7500гр., 68 см. Наддала е 600гр за последния месец.
За захранването също ще се отчета, че някои са питали и дано съм полезна и аз с нещо:
Сутрин към 8 часа събуждане
9-кърмене;
10,30/11 - кърмене;
12- зеленчуково пюре;
до 13 часа - кърмене;
15-16-кърмене;
18,30-кърмене;
19,30 къпане, малко кърмене и заспива;
23,30- кърмене;
4-5 - кърмене.
Нощем се буди по още около 2-3 пъти заради зъбките или газове. Заспива мигновено щом сукне малко.
Когато пожелае суче.
Въведени са - тиква, картоф, морков, пащърнак, броколи. Оризова безмлечна каша+кърма. Не давам сокове. Пие и вода. Предлагам й по средата и в края на храненето и понякога през деня.
В сравнение с други бебета на мои близки ми си струва, че се кърмим по-често, но не откривам проблем в това.

Лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт