ОКТОМВРИйската дружина чукна половин година!

• 23 378
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,
и ние през ноща се кърмим по 2 пъти, като последното кърмене преди заспиване е към 22,30ч. Незнам каква е тази работа и докога ще така  newsm78, ще го чакам сам да се откаже от нощното хранене. През деня яде мляко 5,6 пъти - на 3 часа.

# 601
Силвана, ванирка, yana_ya  и моята мишка се буди като новородено да яде от няколко дни. Преди последното хранене и заспиване е в 20 часа и после се будеше около 1-2 и папка после пак към 4-5 и в 8 сутринта. Като се буди към 7. Сега вече се буди и в 23 часа пак да яде, но по-малко и веднага заспива и аз го отдавам на зъбките, че и с долните беше пак така Thinking Та ние ядем по много пъти  Peace
За месото и хемоглобина не съм мн. наясно, но чак пък дроб Crazy аз не бих дала  Peace

# 602

Искам да ви питам (кърмещите майки) бебетата ви по колко пъти се будят на нощ да ядат? Габи започна да се буди в 1 и 5 и то не да се успокоява или гушка, а направо да си се наяде ?!?!? На какво се дължи това според в
Моя мрънка, налапва си залъгалката и спи. Отдавна не кърмя нощем.
въвела съм картоф, морков, тиква, манго, зеленчуков микс, оризова с банан (чистата оризова не я иска) и от днес меся в зеленчуците и няколко лъжички пилешко за след 4м. на хип.
Соковете и водата ги плюе категорично. Предимно все още е на кърма.

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 21:54 от edira

# 603
Кой прави Великденския колаж? Много е хубав !

# 604
  • София
                    Здравейте,
                                        мамчета!  Heart Eyes

Захранването е тема номер едно  и нощното хранене..... и при нас е така -  Тигърчето се буди по 2-3 пъти през нощта, взимам я - давам й да муца и заспива, но понякога се случва и да не заспи - а да иска да си контактуваме...

Ние чукнахме вече месец от захранването, минахме след кашата към зеленчуците и сега сме на плодове, от утре мисля да й давам и след обяд по малко каша с плодче! Магуто много  се кефи на тиквата и ябълката, гони лъжицата и рита с крачета ..., на кашата се мръщеше - ама тя си е доста безвкусна!

В Събота сме при педито - та да видим как се развива малкият Тигър , ако съдим по бузаците - доста добре!

Желая ви, хубава вечер!   bouquet

# 605
Добър вечер!
Аз от лоши момиченца не мога да се добера до компа...Уж си поръчахме кротко бебенце, а пак са ни донесли от капризите.Такава претенция към храната не съм виждала на такава възраст! CrazyАз от няколко дена се опитвам да въвеждам месо.Лелееее нема такова плюене.Чак и се гади!Аз също съм взела чисто пилешко и го неще под никаква форма!Онзи ден разбърках плодово, зеленчуково и лъжичка месно.....НЕ Sick!Ама и то пък не е ли отврат.Опита само от пуешкото  на супа на Гербер.Зеленчуковите мноооого трудно ги яде.Признава тиквата, картофа и някакви миксове - супи на Гербер.Не знам от зъби ли е, стачка ли е, ама от 2 седмици много трудно яде.Гладна, реве, тръшка се, а не ще да хапне.Вече се виждам в чудо.Утре ще и готвя, та ще видим резултата.Но ми се иска да сложа малко масълце.Някъде четох, че е добре в малки количества, но колко. newsm78
Друго съм се сетила - може ли вече да даваме суров плод - банан например?Чета, че от 6 месеца може, но някой давал ли е?А за соковете Чипчето ме подсети...аз направо съм ги изключила от менюто...дали да ги включа? Thinking
А за буденето - от седмица се буди на всеки час!Дори най-редовно около 3ч будува по 1час. Снощи толкова неспокойно е спала, че дори не си е изплювала бибата.Вече гледам като луда!Сутрин към 7 вече пищи да я вземам и да играе.Започвам да се чудя да и няма нещо друго, пък аз да си мисля, че са зъби.Тази вечер съм и дала Нурофен да видим резултата.Обикновено като и дам и тя спи спокойно.

# 606
Сийгърл, субпродукти се предлагат след годинката. Има схеми на захранване, които ги разрешават чак към третата годинка. Знаеш, че почти всички токсини в организма се преработват от бъбреците и черния дроб и често и се натрупват там.
То и хемоглобина ви не е толкова нисък.
Това са референтни стойности при бебета и деца:
Хемоглобин: g/L
до 1 седмица: 154 – 240
от 1 седмица до 1 месец: 127 – 187
от 1 до 3 месеца: 92 – 150
от 3 до 6 месеца: 101 – 129
от 6 до 12 месеца: 107 – 131
от 1 до 3 години: 108 – 128
от 3 до 6 години: 111 – 143
от 6 до 14 години: 118 – 150
над 14 години:
момчета: 140 – 180
момичета: 120 – 169

# 607
  • София
Хей monnnn какво направи с очето?

Уф гледам и чета за това захранване и голяма какофония ми се вижда. До сега лесно - гладен, даваш цицата и край. Та да ви питам няколко тъпи въпроси. Как приготвяте соковете и кашите? Ако си купя кухненски робот за целта ще ми свърши ли работа и ако да бихте ли ми препоръчали някакъв? А как приготвяте картоф, каша, морков и т.н.?

И другото гледам на някой бебоци са им направени много хубави студийни снимки с аранжировка. Бихте ли ми препоръчали някое фотографско студио за целта?

# 608
misoka днес приготвих за първи път картофено пюре за бебо- мия,беля,мия пак ,режа, залях с вода и сварих, намачках и добавих кърма до необходимата гъстота. Помогнаха ми момичетата от темата "примерна схема за захранване". За кухненски робот и аз се замислих, но като се сетих за какви мини количества става въпрос- отпадна. Ще си взема блендер- пасатор, че да не режа всичко на ръка  Naughty
Снимките и на мен мн ми харесаха, нямаше ли някакви фотосесии, който бяха с благотворителна цел /за Варна/

# 609
DeiziL ние купихме Пентаксим от Марешки преди седмица, но вече го няма и там, брат ми са купили преди 3-4 дни от Санита, но май-вече никъде го няма.
seagirl83, хемоглобина на Крис е 106 и личната му лекарка каза, че е много добре впредвид това, че е захранен много скоро (седмица преди да бъде направено изследването), а аз и имам доверие. Според  нея хемоглобина на децата в тази възраст е нормално да бъде 110.
За захранването - въвела съм оризова каша, тиква и картоф.
за кърменето - кърмим се през два часа и половина, а нощно време през два часа.

# 610
Фотосесиите са чудесни, браво на фотографа, моделите и техните мамчета !
Честито на всички месечници! Да са ни живи и здрави!

Ние също се кърмим на 3часа през деня, с едно ставане през нощта. Но вчера заспа към 21ч( а обикновенно стои до 23-23.30) и след това се събужда и в 12, и в 2 и в 5ч. Много зависи как му е минал деня - ако е имал повече емоции спи по-неспокойно. А вода си пийва и то с удоволствие. Но нощно време не мога да го залъжа с водичка, човечето си иска млякото и толкова...
Захранването ни върви успешно. Днес му предложих морковче - изяде 2ч.л. като на последната малко се мръщи но не изплю нищо.

Странно е това с ваксините. Те не се ли осигуряват от здравната каса? Тук са безплатни, само трябва да си насрочиш час в кварталната поликлиниката. При нас проблема е с намирането на педиатър. Следващата седмица имаме час при един, а досега са ни консултирали само сестрите при ваксинация. За късмет не сме имали сериозни проблеми, дано да продължава все така...

Ето ни и нас: http://oktomvriiki09.snimka.bg/baby/nashite-bebeta-6-9-m.491340.18270748

# 611
  • София
ДУБРУУТРУУУУУ
многооо сте активни нощем Rolling Eyes
харесва ми идеята да споделяме режими на сън, кърмене и захранване - на мен ми е полезно Peace та при нас е така:
7 - 7.30 - събуждане, тоалет, игра
9 - 9.30 - каша ориз и / или зеленчуци. чист ориз и картоф посмъртно не мога да пробутам Tired и на тиквичката се чумери. /до сега съм въвела картоф, морков, тиква, тиквичка, карфиол и ориз/от два дни добавям по много малко сирене да се лъжем. /позволявам си го защото е домашно и знам какво има вътре Peace тате го прави Wink/ давам по три кубчета каша или пюре което е около 90 гр и се докърмваме Peace
10 - докърмването обикновено завършва със заспиване Wink спи да час - час и половина макс
13 - са кърмим и ако имам късмет следва кратка следобедна дрямка Wink
16 - 16.30 - от скоро - събота- въведох второ ядене / храним се вече повече от месец/ - три кубчета плодово пюре - никога не му се чумери Crazy / досега съм въвела ябълка, банан, слива/ докърмваме се.
19.30 баня - голям кеф - всички сме изкъпани след неговата баня Crazy, масажи и упражнения - да го изтощя до колкото мога и ако съм се справила добре се накърмяме към 20.30 и заспива, ако не може да будува и до 22.
23 - 24 кърмене / понякога го пропуска или само суква и заспива, а друг път така си хапва, че имам чувството, че от петите ми го изсмуква Crazy- извинете за израза Rolling Eyes . като цяло нощните ни хранения са все така. истината е че спи при нас и скоро установих, че е от мое удобство Confused пробвах и без проблеми си го слагам и не протестира да си спи в леглото, но при по - неспокойните нощи ставането на всеки час ме убива Tired/
4 - 5 кърмене към 6 обикновено започва  да се буди, но като съм до него си лапва цицата и може да се излъже да спи и до 8 Party
в общи линии това ни е ежедневието, не се бях замисляла, но си имаме някакъв свое го родо режим Crazy
днес ще глася багажи и отлитаме за Търновско
желая ви усмихнат, слънчев и успешен ден  bouquet

# 612
аtadar4е, Деси по-нагоре е написала за сиренцето  Peace , но ти си знаеш  Wink
zana333 , много сладък Вики  Grinning

# 613
  • Пловдив
Нека и Деската да се включи по въпросите с храните,че по-задълбочено чете темите,но по мои спомени суров банан не е препочъчително да се въвежда толкова рано ,поради намиращите се в него хистамини.Май към 8-9 м беше добре.

Сийгърл,пак по спомени,но 112 си е много добър резултат.Има много информация в интернет по този въпрос.Освен това какво означава,очевидно ниско желязо-пускат се изследвания и се преценя Peace,то така на око и баба може Crossing Arms.

# 614
Банана е единствения плод, който може да се  дава суров и не е необходима термична обработка и то още след 4, 5 месечна възраст . Това, че съдържа хистамин не съм го чувала, но може и да е така. Все пак той се води към ниско алергенните храни. Според мойто педи вече може и да се дават сурови плодове, но пък към момента няма много избор, та ние чакам черешите другия месец. Банан запича, а ние имаме проблем с коремчето, и затова не искам да й давам.

Общи условия

Активация на акаунт