ОКТОМВРИйската дружина чукна половин година!

• 23 264
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Ами незнам защо на мен не ми се появяват на тази страница!  Confused Дайте моля отговор: Да даваме ли суров банан или не?

# 706
Аз намерих в Кауфланд  био моркови (холандски) и ги замразих,защото много бързо се спаружват  Grinning.Имат доста сладък вкус.Успях и чиста тиква да намеря и сега варя предимно тиква,а през някоко дни тиква и морков.Иска ми се био тиквички и картофи да намеря,ама не знам къде.В Карфур не може да се влезе още,а там може и да има.

# 707
В Била видях био картофи и био моркови. Hug

# 708
Ани,давай.Нали пуснах онформация за банана преди 2-3 страници.

# 709
Миракъл,мерси!Ще проверя в нашите Били има ли. Grinning

# 710
  • София
И аз също спрях да стерилизирам... (е пускам веднъж на два дена , ама е по-скоро по навик...), но като я гледам какви неща си напъхва в устата и че ближе всичко (вече лази и шета навсяяяякъде) просто не виждам къв е смисъла в това стерилизиране...
Ох, кат ви чета кой колко яде и почвам лекинко да се замислям - Миа е тоооолкова злоядо, едвам едвам успявам да й напъхам 6-7-8 лъжици (от нейните, бебешките). Започнах с оризовата, картоф, тиква, тиквичка - нищо не и харесва...
Пробвах само с кърма да разреждам, само с вода, смесено (къра и вода); редки ги правих, гъсти правих - тцъ, не ще и не ще... Пробвах да експериментирам и с часа на ядене: преди кърмене, след кърмене, на гладно, на сито, 1 час след кърмене - общо взето резултата е еднакъв...
Пробвах и с различни температури - пак безрезултатно.
Пробвах и на тихо, на шумно, с детски, с БейбиТВ, Бумеранг, КартоонНетуърк - и тва не подейства.
Само Румен като я храни си хапва първите 6 лъжички с удоволствие - после й писва и почва да се върти, да се обръща... Той зорлем й набутва още нк лъжички и така...

Деската май беше пускала нк таблици с необходимото количество твърда храна която трябва да поемат - ми тез количества ми се струват космични и абсолютно непостижими... А да - пробвах и нк пъти на ден да й давам - не ще и така... На втория прием хапва макс две лъжички и после почва да пищи или заспива разсърдена...

Захранвам вече месец...

Ако имате идей как да я приуча да яде повечко ще съм мнооого, мнооооооооооооого благодарна!!!
То май само остана да й предложа вече плод... Rolling Eyes Но ми се струва, че после съвсем няма да иска зеленчуците...

П.С.: СТРАХОТНИ БЕБЕШОРИ!!!!!!!!!! Heart Eyes

# 711
Да Ви кажа нашият хемоглобин е 123 то това си е направо супер бе newsm44
Другите стойности не им разбирам,но се надявам и те да са в нормите Peace
Аз не знам какви количества трърда храна трябва да поемат,но моят доста си хапва ако му дам цяло пюре и него ще изяде и затова му давам около половината т.е 40-50 грама

# 712
Радостинче,същата работа е и Сашонти.

# 713
  • София
Не са глупави те - друго си е мама да ги гушка и милва докато си цокат блажено...
А мислиш ли да пробваш с плод или  си продължаваш с въвеждане на зеленчуците? Дани и той ли е бил от тоз вид?

# 714
Здравейте. И аз дадох суров банан. Кити ядеше пред нея и тя си поиска. Дадох много малко, хареса и. После и направих пюре от две печени ябълки и половин малко бананче. Изяде го. Реших да пробвам готово пюре, но не го хареса. И сега мисля веднъж седмично да и давам по половин банан.
Ани, стискай зъби. Ще пораснат. И Жужи и все крива, реве, мрънка - дори и на сън.
Мъчи се да пълзи, но не се получава и се сърди. Затова пък е фурия с паяка. А как се смее и радва на как си само. Кити ми помага много. Е, дете е и бързо и омръзва, но за 20-30 минути мога да ги оставя в едната стая и аз да свърша нещо.
Момичета, забелязвате ли как се превръщат в малки, мислещи човечета. Жужи, вече прави всякакви физиономии. Дори без да хленчи мога да разбера кога е доволна, кога е нещастна. А как реагира на някой неща, направо ме изумява. Баща им е във Варна и си дойде за събота и неделя. тя като го видя си вдигна ръцете до главата и си скри очите с тях. После започна да се смее и да му говори. Забелязвам, че това го прави, когато е доволна.
Ето ни и нас - http://oktomvriiki09.snimka.bg/baby/nashite-bebeta-6-9-m.491340.18329375.big
http://oktomvriiki09.snimka.bg/baby/nashite-bebeta-6-9-m.491340.18329359.big

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 17:18 от buba_katinka

# 715
Не са глупави те - друго си е мама да ги гушка и милва докато си цокат блажено...
А мислиш ли да пробваш с плод или  си продължаваш с въвеждане на зеленчуците? Дани и той ли е бил от тоз вид?
не,Дани само отваряше уста и гълташе,без да мръдне.Беше хипнотизиран от храната и едва смогвах да му давам бързо.Simple SmileЧак трепереше,като видеше буркан с пюре. Crazy

# 716
Здравейте!Мен днес ме валя 5 пъти дъжд!Обаче понеже съм си тъпа и упорита си чаках слънцето и 20-те градуса цял следобяд!Събрах бая вулканична пепел, направихме няколко обиколки на центъра и се прибрахме.  Laughing
Първо да отговоря за лампата Биоптрон - това е нагряваща лампа на Цептер, която се използва за всякакви рани, травми, за синузити, бронхити, вкл. и депресии...абе за много неща.Та ще пробвам да и нагрявам оченцето.Моя приятелка имаше капсулован ечемик на окото, който получи по време на бременността и след няколко нагрявания  набра и се спука.Та не се надявам чак на чудо, ама все пак...
Радост и на  и Дара е злояда....вече се чудя какво да я правя и какво да и предлагам.Вече дори кашата не яде с такъв ентусиазъм като в началото.А пък за плодовите и месните пюрета да не говорим...купувам ги, че да ги изхвърлям... ooooh!Сааамо понякога може нещо да и се услади.Като например банана.Е него вече го яде с кеф!
Между другото още е с разтройство.Вече 1 седмица.Понякога се втвърдява и после пак  рядко...някакви идеи...щото доки каза, че е най-вероятно от зъби...ама толкова време вече... Thinking
А нощем понякога се чудя защо изобщо лягам.Вече дори не броя колко пъти се буди.Започва от 1 ч  и продължава на всеки половин час, като около 3 вече си вири краката и си маха бибата и вика ня-ня -ня, хля-хля, сссссссс   и тем подобни.Като я врътна на една страна да спи се обръща със скоростта на светлинала и почва да се кара и да маха с ръце и крака.Това може да продължи около 1ч...според настроението. CrazyСлед това следва лека дрямка- около половин час, което и последвано от будене и мрънкане на всеки 5-10м, докато не вдигна ръце и не и дам да яде в 5-5.30.После предремва , щото явно се е изморила цяла нощ да се занимава с мен, но и това около 1 час.И към 7 вече се е надигнала росна, росна и доволна от живота Mr. Green.Аз вече съм пущила тъмни кръгове под очите до към средата на бузите, а очите толкова ми глождят нощем, че не мога да ги отворя.Но важното е, че момето расте и хубавее и хич не и дреме за на майка и тревогите.Ей я на - сега е полегнала на дивана и дреме....събира сили за нощес! Laughing

# 717
Здравейте и от нас  Hug
Да се отчета след днешната консултация - пораснал е с 2 см и е качил 800 г   Crazy/до сега не е качвал толкова/. Та сега сме 65см , 7700г  Peace Ей, много гадна тая ваксина, ама се държа мъжки и бързо му мина, взеха му и кръв и въобще днес е много надупчен Sad
Давам само зеленчукови пюрета и оризова каша. Педи каза да продължавам така. Плодови пюрета, месо и жълтък да давам към 8-ми месец. Озадачи ме факта, че каза да замествам обедното хранене с голямо зел.пюре, смесено с картоф, за да го засища Shocked Смятам да го давам, ама разпределено на няколко хранения, за да си продължим с кърменето Peace
Дани само отваряше уста и гълташе,без да мръдне.Беше хипнотизиран от храната и едва смогвах да му давам бързо.Simple SmileЧак трепереше,като видеше буркан с пюре. Crazy
и ние сме така  Mr. Green
Да се похваля, че вече пием по 20 мл вода /с триста зора/ и се въртим Peace

monnnn, разсмя ме  Joy то не, че е смешно, ама ти така си го написала Hug

# 718
Ох, всички ли бебоци са луднали ?!
МАрина се будеше по два пъти да яде, сега от 2-3 нощи, як тормоз. Буди се яде, сменяме памперс, и започва да играе, а я оставиш сама рев, ама се дере. Снощи от 1 до 3 дремне 10 мин, стане рев, гушнеш я хили се. Накрая заспа като пън, а аз едвам гледах сутринта.
Аз дадох веднъж банан, оня ден, ама се запече зверски, и вече не смея.
Ние днес пропуснахме разходката, чакам хубаво време....

# 719
Здравейте мили мамчета,

У нас всички се натръшкаха с хрема,мн странно без други симптоми,това някаква пролетна мода ще да е. Най-ми е мъчно за малчо, той мн се мъчи с хърчащо носле и вече не знам как да му помогна-капя физ.разтвор,капки от лайка, купих и аспиратор, с който не мога явно да си служа,но нищо не помага. Днес купих едни хомеопатични хапченца,ама нещо май ме е шубе да ги давам и все чакам и се надявам,че малчо ще се оправи и без тях. Тези дни отказва и да яде с лъжичката,явно доста го мъчи нослето,само суче доколкото може  понякога малко АМ си хапва,като видя,че нямам мн кърма и му е мн трудно да суче,а е гладничък.
Ако някой има идея как да му оправя нослето, моля да помага със съвети. Иначе температура няма, киха и кашля,само когато се дави от нослето,няма други признаци да е по-серозно.
Иначе за захранването-дадох тиква и вчера и днес,но няма особен интерес,особено днес. Купих някое и друго пюре с месо и мисля кога да го почваме, жълтъка ще го оставя за по-нататък. Момчета предложете някоя марка месни пюрета,вече разногледа станах да чета и да се оглеждам. Embarassed
За цикъла-на мен още не ми е дошло и не съм ходила на преглед. Мисля след месец някъде да мина през кабинета на гинеколожката.
За будетето-Алекс се бъди минимум по 2 пъти на нощ. Яде към полунощ или 1 часа  после в 3 някъде,след което към 5.30-6. Не знам как се наспиват тези бебчета,а денем спим най-много 2 пъти за по час максимум,понякога и по-малко.
Бебчетата,които показвате на снимките са просто прекрасни,растат децата и стават все по-чаровни.
Алекс постоянно се усмихва, когато не го мъчат зъби или не е крив за нещо конкретно,като храна и спане. А от вчера е такъв сладур, научил се е да казва "айде" и "деде" и това повтаря нон-стоп от както отвор очи,докато заспи. На мен първата дума също ми е била "айде",явно това е дума-паразит на всички у дома и най-лесно се запомня.
Като цяло,нещата които споделяме тук ме навеждат на мисълта,че бебчетата ни си приличат в голяма степен в поведението, малко тежичко е сега,но да са ни живи и здрави ще мине и това време.

Общи условия

Активация на акаунт