Операция на щитовидната жлеза - 2

• 140 231
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря ти Делика, че ме успокояваш и ти пожелавам нещата  при теб да се развият по най добрия начин! Grinning Grinning Grinning

# 421
И да не е махната цялата жлеза, пак ще се чувства отпаднала. Абсолютно нормално. Операция е все пак.
А и на жлезата й е нужно време, за да компенсира.

Хайде малко да ви поразмърдам.
Кажете ми в колко часа пиете хормона?

Аз го пия веднага като стана, след 30 мин закусвам. Не знам дали времето между двете е достатъчно.

# 422
  • При розите и топлата вода ......!
Момичета! Къде сте? На почивка ли сте?

# 423
Аз съм все още тук!Как сте момичета?

# 424
Май всички са по почивки.
Аз се върнах... 
С жегата мисля нямах проблем, само когато времето се "обръща" и аз с него. С придобития тен белегът изглежда много по-добре  Sunglasses

# 425
4ик4ирик Hug.
Радвам се, че си изкарала приятно! Peace

# 426
Здравейте момичета!
На 12.08. ми предстои контролен преглед при хирурга, тъй като измина 1 месец от операцията.Ако някой може да ми отговори как стои въпроса с болничните, кой ги издава след първия от болницата, колко дават общо и други подробности за да не ми се наложи да ходя допълнително в София, че тази операция направо ме разори.При вас в какво се състоеше контролния преглед и правихте ли си предварително някакви изследвания на хормоните и кой ви следи състоянието сега. Как сте в жегите? Simple Smile

# 427
vili59, на контролния отидох с изследвани TSH и FT3. Toва ми беше дал да направя моя хирург. Иначе преглед, като преглед. Даде ми епикризата, един формуляр за пред личния лекар за болничен, пита ме как се чуваствам и така.След болничния от Клиниката имам още два за по 30 дни, които са ми издадени от личен лекар.

# 428
От личния лекар, а не от ендокринолог? С диагноза, различна от дадената от хирурга?

# 429
От личния лекар, а не от ендокринолог? С диагноза, различна от дадената от хирурга?

Да, от личния лекар! Това го казаха и в клиниктата, че следващите болнични се издават от личния лекар. С диагноза, ЕДНАКВА с диагнозата от клиниката, естествено! Болничните са продължение! И се минава на ЛКК - в ЛКК има ендокринолог.
При мене е така. За другите не знам. За съжаление не познавам прилежащото законодателство за конкретния случай, за да извадя и член!

п.п.
Всъщност, сега си погледнах последния болничен. Издаден е от ЛКК при медицинския център.

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 13:57 от semirami

# 430
 Hug
 semirami,много благодаря за бързия отговор.При теб как е , как се чувстваш,имаш ли оплаквания.При мен нещата все още не са отшумяли,имам отток  и ме стяга, дано е от горещините. Надявам се при теб да е отминало вече. Късмет!!!! Grinning Grinning Grinning

# 431
vili59 , при мен вече трети месец ми дърпа и стяга. Вече нямам оток, но при преглъщане усещам дискомфорт, абе гадно е. Може да е от горещините, може да е индивидуално, може да е от това какво и колко е рязано. Успех при прегледа.
За болничните нямам представа, аз ползвах само един месец.
Лека вечер момичета! Hug

# 432
Hug
 semirami,много благодаря за бързия отговор.При теб как е , как се чувстваш,имаш ли оплаквания.При мен нещата все още не са отшумяли,имам отток  и ме стяга, дано е от горещините. Надявам се при теб да е отминало вече. Късмет!!!! Grinning Grinning Grinning

vili59, аз вече се чувствам добре, във форма съм. Първият месец беше тежък, но мина. Нямам никакво дърпане. Аз обаче ходих на физиотерапия, за която съм писала в предната тема. Мой много добър приятел положи доста грижи за белега ми почти цял месец - 10 дни парафин и един месец контакттубекс с ултразвук. Белегът ми вече почти не се забелязва - все още стои леко по тъмен, шевчето омекна и милсля да е ОК. В петък ще пускам ТСХ. И така . Късмет и на теб!  Hug

# 433
ЧикЧирик ти излага ли си белега на слънце?На мен ми предстои почивка и затова питам.Има доста противоречиви мнения по този въпрос,та затова.
 vili59,по въпроса за бонлничните май закъснях ,но да ти отговоря,аз след първия болничен имам още 2 за по 30 дни.Издадени са от лекарска комисия.Не знам но може би ако поискам и още ще ми дадат.На преглед ходих един месец след операцията,но не при хирурга,а при еднокриноложката и правих ТСХ.всичко беше нормално ,няма да пия лекарства за сега,към коледа ще отида пак при нея.
 Лек ден на всички.

Последна редакция: пт, 13 авг 2010, 08:06 от МЕЦАНКА 2610

# 434
 HugПривет на всички !
Минах контролния преглед при хурурга, най вече за да си взема епикризата и талона защото от отделението не ми ги даваха.Всичко е за да платя още един преглед но се радвам че поне това приключи и с хистологията всичко е наред. Малко съм разочарована от хирурга, няколко пъти го попитах какво е останало от жлезата но не получих конкретен отговор, само каза че се надява да може да компенсира до 2-3 месеца и всичко да отшуми.Дано поне си е свършил работата както трябва и да е почистил всичко. От тук нататък ще трябва да си намеря добър ендокринолог .
Иска ми се да забравя за всичко това , писна ми от цялата здравна система.
На всички пожелавам здраве и весело лято, макар че краят му наближава. Grinning Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт