Посещение на Ангели

• 92 046
  • 823
  •   1
Отговори
# 120
  • la Città Eterna
Archangel и nenaatoa,

единствената причина да съм християнка е, че съм родена в такова семейство и считам, че е правилно да се определям в рамките на средата, от която произхождам, на корените ми. От друга страна самото християнство е доста разтегливо понятие - от рода на майка ми са православни, но рода на баща ми е протестантски, а съпругът ми е католик. Всяка от тези религии е християнска, но се счита за единствена правилна, а другите - погрешни отклонения от правата вяра. Освен това самата свещена книга на тази религия е кроена и прекроявана според вкусовете на отделни личности и групировки през хилядолетията - т.е. е много далеч от оригинала си, докато мюсюлманите държат в Корана да не се промени дори една буква и не се превежда на други езици - чете се само на арабски, за който може.

Самата аз, без да съм чела подробно Библията (не вярвам, че е по човешките сили да се изчете толкова досаден и огромен текст, ако ще ти е утеха - и за Корана си мисля същото), твърдя, че християнската религия е в противоречие сама със себе си.  Десетте Бо … 77;диНе може в божите заповеди да се казва, че не трябва "да си правиш кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята, не им се кланяй и не им служи" и в същото време да строим църкви, да рисуваме светци (католици и протестанти даже и статуи им правят), кланяме се на иконите, боготворим ги, молим им се... разнасяме мощите на светците (какъв ужас изпитах, когато правех снимки в една църква в Германия и установих, че в един от страничните олтари (май не е правилната дума) имаше сложен скелет на някаква светица в прозрачен ковчег - явно целта е била да се вижда, че се е мумифицирала, но за мен беше ужасно преживяване... има и разни ритуали с промиване на костите на починалите близки и излагане на телата им за общуване... все християнски ритуали, от които мен ме побиват тръпки (не съм присъствала, но съм виждала в научнопопулярни филми или съм чела)...

За сравнение, Коранът забранява да рисуват храмовете с изображения на бога и светците и те наистина не рисуват такива неща Джамиите (поне доколкото съм виждала снимки на мюсюлмански храмове) - само богати декорации от флорални мотиви и шевици... Самата Библия в първата си част е историята на еврейския народ, а Христос би трябвало да е евреин, не християнин, нали?! Изобщо, откакто живея в многонационална среда, сред разнообразие от религии и вярвания, единственото, което установявам е, че има общочовешки морални ценности и понятия за добро и зло. Самите религии, колкото и да се отричат една друга, са изпълнени с всевъзможни ритуали, които по никакъв начин не касаят Бога и моралните ценности.

За себе си съм преценила, че не бих си сменила религията, защото не виждам смисъл - не бих приела нито един от ритуалите на другите религии (нито бих научила езика на свещените им книги, нито бих живяла по техния начин на живот), което не пречи да уважавам хората, които са добри и вярващи. Между другото, един наистина религиозен мюсюлманин се моли на колене и захлупен по очи 5 пъти на ден, докато и най-религиозния християнин не извършва такива самоубийствени дейности. Тук масово може да се видят как се молят дори на плажа или на работното си място мюсюлмани, които никога не са чели тяхната свещена книга. А християните в най-християнската държава (както се мислят италианците) в църква стъпват само на погребение и кръщене, евентуално на сватба (ама не всички се женят в църква), а пък да се молят не им и минава през ума....

Най-много ме ядосват "вярващите" от разни секти, които не пропускат да звънят по вратите на хората или да ги спират да им набутват разни книжки по улиците. Ей това събужда искреното ми възмущение. Въпреки че в самата си същност това са искрено вярващи и набожни хора. Делата им са истинска напаст за обществото...

Та за себе си твърдя, че вярвам в Бог и добрите сили (ангелите в частност), но не съм религиозна и почитателка на нито една църква или религия в света. Не е за мен тази работа. Да бъдеш добър е въпрос на личностно убеждение и ценностна система, а не защото четеш и размахваш разни религиозни текстове... Вярвам в доброто, вярвам в справедливостта, вярвам, че науката все повече се доближава до езотеричните течения, но и че всяка религия или религиозно течение е отдалечаване от истината, форма на манипулация. В този смисъл човек не трябва да се обвързва и вманиачава, нито да пропагандира чужди за него думи, мисли и книги (каквито се явяват главните книги на всяка религия или секта). Свободата на избора и вярата в общовалидните морални ценности са единственото, към което хората трябва да се придържат. Останалото е форма на израз на вярата, но дали ще е един ритуал или друг, ако не води до опорочаване и вманиачаване, няма никакво отношение.

Ето още нещо, в което вярвам и се надявам някой ден да се докаже. Тогава науката и религията ще се слеят в едно, а то е, че светът е енергия и дух. http://www.kolibka.com/2.html напишете the.elegant.universe - има и субтитри на български. Илюстрират Струнната теория - най-новата и все още недоказана теория във физиката, която обединява всички останали в едно (теорията е възникнала преди 50-60 години, т.е. не е от вчера). И все пак приемането, че всичко е изградено от малки частици енергия (които те наричат струни) влече след себе си една друга теория, че в света има 11 измерения, макар ние да познаваме само 4 (времето се разглежда като четвъртото измерение). http://www.youtube.com/watch?v=JkxieS-6WuA - анимация за смисъла на 11-те измерения. (това между другото ми напомня за психотронните изследвания на Слава Севрюкова, който е чел).

# 121

х-х-х, погрешно си ме разбрала, може би защото аз така се изразих. Не агитирам никого към православие. Самата аз съм доста либерална православна с възгледи, които се отхвърлят не само от православието, но и от всяко християнство-примерно убедена съм, че има прераждане. Бог не е православен, нито дори е християнин Laughing. Но това не отменя факта, че има добро и зло и че като отвориш вратата си за някакви "ангели" без да кажеш нищо по върпоса кои точно ангели каниш, можеш да я закъсаш много.

Ако за теб православието не е близко, това е все едно, важното е да заявиш точно кого каниш, и че искаш и те и ти да служите на Бога, за доброто на всички хора и на теб самата. Ако искаш от Корана вземи молитва, ако искаш от Бхагават Гита, ако искаш от Сърдечната Сутра, а ако искаш и от трите заедно-все едно.А ако искаш кажи молитва в свободен текст към Бога-това изглежда за теб е най-доброто, след като не се чувстваш привлечена от никоя религия. Но не пропускай това, защото, пак казвам-бедна ти е фантазията кого можеш да поканиш и какви последствия може да има това за теб и семейството ти.

Евреин е националност, не религия. Христос не е християнин, разбира се Laughing. Той е син на Бога, дошъл да ни научни на някои неща и да ни помогне да се измъкнем от капана в който сме вкарани в този свят.

Мерси за линковете!   bouquet Peace

# 122
  • la Città Eterna
Евреите имат религия, наречена юдаизъм.

По въпроса за православието явно сме на едно мнение - и аз вярвам в прераждането. Но например не одобрявам вярванията на някои хиндуисти, които отказват да помагат на страдащите, за да не се обременяват нито с добра, нито с лоша карма. Ако повярваме в това, всеки, който прави добро, се обременява с допълнителна "добра" карма и никога няма да постигне смисъла на земното съществуване (което пък изобщо не ме безпокои - на мен живота на земята си ми харесва и нямам нищо против следващо прераждане - изобщо не бързам да прекратя цикъла на преражданията си, ако тази теория е вярна).

За ритуала - не си прочела добре. Там се започва с молитва и благословия (казано е със свои думи, но има и даден пример). Та молитвата за добро фигурира и на посрещане, и на изпращане, а по желание и по време на целия ритуал. Не пречи да се спомене Бога (въпреки че в спамърския е-майл не е опоменат, аз си го споменавам - малко е странно да се молиш на ангели, а не на Бог, но не можеш да задължиш хората да го правят). А свещени книги не цитирам, защото не считам че е етично, след като не си последовател на дадена религия, да им плагиатстваш от книгите. След като държа на свободата на вярванията, дефинирам и свободно моите молитви.

За линковете - моля. Това е нещо, което наистина много ми харесва и ме вълнува. Наистина ако това се докаже, ще се стигне до голямо обединение между религии и наука, което пък ще намали войните на религиозна основа. На икономическа  - едва ли... За това се иска високо морално самосъзнание, а май там точно властва дяволът...

# 123
  • Добрич
Повечето от пишещите в темата за Подсъзнанието имаме силна интуиция и тя би ни подсказала, ако нещо не е наред с ангелите. След като у никой от нас не се е обадила, значи няма от какво да се притесняваме. А и който се съмнява може спокойно да попита Библията и след като получи отговора, да продължи напред.

Ако възприемате паленето на църковните свещи, защо сега се притеснявате?

Всекидневно благодаря на ангелите, че обграждат мен и семейството ми с бяла светлина. Нито за момент не съм се усъмнила в добротата на начинанието.

Темата беше открита, за да могат спокойно да се намират тези, които предлагат покана и тези, които я търсят, както и да обменят опит. Спорът относно особеностите на ритуала няма нищо общо с идеята на темата. А и ангелите се канят със свои думи. Няма задължителен текст. Например аз поканих ангелите, пратени ми от Бога. Усещането ми беше, че трябва да произнеса тези думи, защото така чувствам нещата.

Не виждам смисъл толкова подробно да нищим ритуала с хора, които явно не мислят да участват в него.

# 124
Относно религиите-просветлените същества, които са дошли да просвещават хората, не са имали намерение да правят религии, които да се карат помежду си. Това е станало поради глупостта на хората. Нито Буда е искал д аправи будизъм, нито Шива хидуизъм, нито Христос християнство. Те са искали да помогнат на всички хора да се измъкнат от заблудата и да да познаят Бога и истината. Точно затова не виждам проблем да се взимат текстове от която си искаш свещена книга. Те не принадлежат на религиите, а на Бога, без значение в каква форма и по какъв начин се е изявил на тази група хора в това време.

Точно това имах предвид-че в имеила няма споменато за Бог нищо, а това е крайно съществено ако каниш същества у вас.

Мисля си, че като се получи духовно израстване у хората, това отношение към нещата ще се прехвърли и във финансовата сфера. Не може да се делят нещата.Човек или е духовен и етичен или не е, не може за едно нещо да е такъв, за друго да не е-това значи че за никое нещо не е етичен, а само се преструва.

Евреите имат религия, наречена юдаизъм.

По въпроса за православието явно сме на едно мнение - и аз вярвам в прераждането. Но например не одобрявам вярванията на някои хиндуисти, които отказват да помагат на страдащите, за да не се обременяват нито с добра, нито с лоша карма. Ако повярваме в това, всеки, който прави добро, се обременява с допълнителна "добра" карма и никога няма да постигне смисъла на земното съществуване (което пък изобщо не ме безпокои - на мен живота на земята си ми харесва и нямам нищо против следващо прераждане - изобщо не бързам да прекратя цикъла на преражданията си, ако тази теория е вярна).

За ритуала - не си прочела добре. Там се започва с молитва и благословия (казано е със свои думи, но има и даден пример). Та молитвата за добро фигурира и на посрещане, и на изпращане, а по желание и по време на целия ритуал. Не пречи да се спомене Бога (въпреки че в спамърския е-майл не е опоменат, аз си го споменавам - малко е странно да се молиш на ангели, а не на Бог, но не можеш да задължиш хората да го правят). А свещени книги не цитирам, защото не считам че е етично, след като не си последовател на дадена религия, да им плагиатстваш от книгите. След като държа на свободата на вярванията, дефинирам и свободно моите молитви.

За линковете - моля. Това е нещо, което наистина много ми харесва и ме вълнува. Наистина ако това се докаже, ще се стигне до голямо обединение между религии и наука, което пък ще намали войните на религиозна основа. На икономическа  - едва ли... За това се иска високо морално самосъзнание, а май там точно властва дяволът...

# 125
Момичета, понеже няма да имам възможност през април да приема ангелите /няма да съм вкъщи/, имайте ме впредвид от средата на м.май Peace

# 126
  • София
Archangel и nenaatoa,
Хайде да не обръщаме темата на теологични и теургични диспути, че ще задълбаем много дълбоко Peace
Казано беше няколко пъти, че ритуалът е по избор и свободна воля и никoй не е каран насила; На който не му харесва, плаши го и т.н. може просто да си излезе и да иде в в някоя от другите хиляди теми на Форума; Останалите, които сме решили да поканим ангели в домовете си, сме хора големи, имаме глави на раменете и не желаем да бъдем спасявани от собствения ни избор
Надявам се, че споровете за това дали да правим или не нещо, ще престанат и темата ще може да изпълни предназначението си, а именно - място, където участващите могат да обсъждат ритуала Wink
Извинявам се, ако звуча малко остро, но ми писна да чета вече втора страница спорове Confused
 Hug

# 127
Бялата Шапчица, всеки има право да пише каквото сметне в дадена теме, след като е по темата. Мисля, че както ние не ти казваме какво ти да пишеш, не трябва и ти да ни казваш и забраняваш. Не е демократично, някак си Wink Peace Надявам се да не съм прозвучала остро, защото не ми е това целта.

# 128

И още един въпрос: ако допуснем, че са някакви "лоши" сили за какво им е да правят добро? Може би това им дава шанс да сменят лагера и да изкупят техните грехове? Защо пък да не им дадем този шанс, ако наистина са лоши? Всъщност пак повтарям въпроса, защо някой, който прави добро, трябва да бъде нарочен за лош?....
Нали Господ общува с нас чрез емоциите, а не чрез думите, които са безсилни да опишат повечето чувства? Как така съм погледнала към Сатаната, след като съм била изпълнена с най-светли чувства и намерения? В общи линии на мен природно ми е заложено да помагам дори на най-пропадналия човек, като се замисля, дори самия дявол да се изправи срещу мен, ще се пробвам да му помогна да стане добър.

.....
Та в този смисъл, смея да твърдя, че дори самия Дявол да се изправи пред мен, единственото, което мога да му предложа е моята философия за доброто и евентуалната си помощ, ако я иска...

Казваш, че си християнка, но влагаш съвсем различни дефиниции в понятията.
1. Дявола сам поиска да бъде като Бога и привлече на своя страна 1/3 от ангелите.
2. Ангелите не са умрели хора, това са същества също творения на Бога но безсмъртни, както човека преди да пожелае да не е.
3. Ако е толкова лесно да се противопоставиш на дявола, защо ли Ева не го разпозна и му се върза? А тя познаваше Бога лично.
4. В Библията е написано, че "се преправя на светъл ангел"
5. Дявола е много интелигентен, той няма да ти дойде във вид на чудовище, ще ти намери най-слабото място и точно там ще те удари, така, че най-малко да се съпротивляваш.

Нещата които ги говоря са от личен опит. Имам достатъчно примери с хора занимавали се с такива практики и последиците от това...
Не смятам Библията за скучно четиво. Няма начин да разбера какъв е Бог и какво обича или мрази ако не прочета какво е казал за себе си. Езотериката е написана от хора, но лесен и достъпен език и за това на хората им е много по-приятно да се отдадат на нея. Но тя е нещо корено различно то това което е описано в Библията.

"Защо някой, който прави добро може да бъде наречен лош" - Защо зад красивите реклами по телевизията се крият некачествени продукти?

Целта на Сатана е да отмести погледа на хората от Бога. Целта е да го заместват с всичко друго, никога да не разберат за силата и властта която имат, чрез вяра в жертвата на кръста.

А дали е вярна Библията мога да предложа едно интервю с историк, който се е помъчил да я опровергае, сложих го в блога си, да не товаря форума: http://migitopetrova.blogspot.com/2010/03/blog-post_25.html
Аз лично вярвам в нея, не защото баба ми е такава, а защото всяка една буква то нея съм я преживяла реално.
Аз съм избрала да бъда протестантка, поради причините които ти си споделила за християнството. Само да вметна, та нямат ритуали, не палят свещи и не се кланят на икони, светци и мощи...

Не ви убеждавам да правите каквото и да е. Просто споделям информация, поглед и от друг ъгъл.

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 17:54 от migito

# 129
  • България

Темата беше открита, за да могат спокойно да се намират тези, които предлагат покана и тези, които я търсят, както и да обменят опит. Спорът относно особеностите на ритуала няма нищо общо с идеята на темата. А и ангелите се канят със свои думи. Няма задължителен текст. Например аз поканих ангелите, пратени ми от Бога. Усещането ми беше, че трябва да произнеса тези думи, защото така чувствам нещата.

Не виждам смисъл толкова подробно да нищим ритуала с хора, които явно не мислят да участват в него.

Peace
та в  тази връзка не съм си намерила трети човек  Simple Smile, ако някой желае даа посрещне Ангелите на 17-ти , моля да ми пише  Hug

# 130
Не ми пишете на лс,  вече намерих хора за рутуала.  Peace

# 131
  • Costa Rica
Бялата Шапчица, всеки има право да пише каквото сметне в дадена теме, след като е по темата. Мисля, че както ние не ти казваме какво ти да пишеш, не трябва и ти да ни казваш и забраняваш. Не е демократично, някак си Wink Peace Надявам се да не съм прозвучала остро, защото не ми е това целта.

Я питай джедаите какво мислят?

Archangel и nenaatoa,
Хайде да не обръщаме темата на теологични и теургични диспути, че ще задълбаем много дълбоко Peace
Мъхъм, и ще ни затрият mods Съвсем законно и недемократично за нарушаване на правилата.

Много любезно и мило моля християните да се ориентират другаде. Смятам, че на тия години съм достатъчно пораснала, за да ми се дава наклон в живота. Twisted Evil

Айде, кажете ми, че Сатаната спаси баща ми в последните часове (защото според доктора е нямало да издържи до сутринта), пък ще взема да ви повярвам...  #Silly

И за да не спамя - търся си хора за ритуала - чакам Ги на 17.04.

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 18:39 от Делфина фон Ю.

# 132
  • София
Здравейте,търся хора за посрещане на Ангелите-09.04., ако някой има желание да пише на ЛС Hug

# 133
Търся хора, които искат да посрещнат Ангелите на 17.04. Моля, пишете ми на лични.

# 134
Какво ще речат трите 333?

Мисля го от сутринта и съм убедена,че е на хубаво или някаква промяна.Но как да разгадая теи цифри???

п.п.При свалянето ми на информацията ми от машинката в работата днес блокира и когато операторката попита колежката си,кой номер съм,тя отвърна 3-ти.В този момент каза също,вуж какво съвпадение-месец  3-ти,3-ти номер си при нас и днес сме 30-ти и пак има тройка.Падат ти се три тойки.Аз отвърнах,ами хубаво,това ми е за добро Grinning

Последна редакция: вт, 30 мар 2010, 14:22 от Йо

Общи условия

Активация на акаунт