Посещение на Ангели

• 92 068
  • 823
  •   1
Отговори
# 105
Каза ми едно момиче какво представлява поканяването на ангелите.

Имам няколко въпроса, които  са доста съществени. Първо-как разбирате кого каните. Ангели има и дявола, споменати са в библията. Като каните ангели по този начин, нито споменявате имена на конретни ангели, нито споменавате нещо за Бога, как разбрахте че не сте поканаили на Сатанаил ангелите?

Второ-това е вид елементарна магия-свещи, храна...не че не действа, но съществата, които имат нужда от такива неща не са от най-висшите.

И демоните правят услуги и "добрини", това че нещо се е развило добре в живота ви в този момент не е доказателство че това са ангели на Бога.

Не казвам, че нещата са така или иначе. Просто си задавам тези въпроси, защото са доста важни. Peace

# 106
  • la Città Eterna
Числата, които днес срещах често:

444 - Сега ангелите са ви заобиколили, уверявайки ви в тяхната любов и помощ. Не се тревожете, тъй като помощта на ангелите е наблизо.

888 - Един етап от вашия живот вече приключва, а това е един знак който ви предупреждава така, че вие да можете да се подготвите. Тази последователност на числата, може да означават, че вие сте победили една фаза в емоционалност, нещо свързано с кариерата, или етап във вашите взаимоотношения. Това още означава, че има светлина в края на тунела. В допълнение, това означава: „Реколтата е узряла. Не закъснявайте да я оберете и просто да й се радвате.” С други думи не закъснявайте да направите вашият ход, или да се радвате на плодовете на вашата работа.

Archangel, нищо не знам и не мога да знам. Отворена съм за всякаква информация. Би ли ми казала каква полза има Сатанаил да оправя отношенията със съпруга ми? Не му ли изнася повече да се караме? Стана буквално като с магическа пръчка... При това не съм искала нищо конкретно. Ако приемем, че Дявола сключва сделка с хората - той им дава пари, власт, богатство, а те му продават душата си - аз не съм поискала нищо от изброените - просто да живея в мир и да се разбирам с близките си, да сме здрави и щастливи... Не ми е известно това да е приоритет на неговите сделки. Както и не забелязвам да съм станала по-зла, по-алчна или каквото там би трябвало да прави някой, който му е продал душата си, дори напротив - правя още повече добро на хората около себе си... А това, че в семейството ни настанаха добри времена ми носи повече сили и енергия да раздавам на останалите. Какво лошо има в това? И защо трябва да си мисля, че съм посрещнала лоши сили? И дори да допуснем, че е така, след като съм се отнесла добре с тях и съм ги благословила и съм им благодарила, това добро или лошо е? С какво ще промени това света? Не съм давала обещание да давам нищо в замяна, камо ли душата си, но не мога да не съм благодарна за добрината, която са ми сторили... Това е интересна тема, ако някой лош ти направи добро, ти с лошо ли трябва да му отговориш? И защо непременно трябва да е лош някой, който ти прави добро?

# 107
Числата, които днес срещах често:

444 - Сега ангелите са ви заобиколили, уверявайки ви в тяхната любов и помощ. Не се тревожете, тъй като помощта на ангелите е наблизо.

888 - Един етап от вашия живот вече приключва, а това е един знак който ви предупреждава така, че вие да можете да се подготвите. Тази последователност на числата, може да означават, че вие сте победили една фаза в емоционалност, нещо свързано с кариерата, или етап във вашите взаимоотношения. Това още означава, че има светлина в края на тунела. В допълнение, това означава: „Реколтата е узряла. Не закъснявайте да я оберете и просто да й се радвате.” С други думи не закъснявайте да направите вашият ход, или да се радвате на плодовете на вашата работа.

Archangel, нищо не знам и не мога да знам. Отворена съм за всякаква информация. Би ли ми казала каква полза има Сатанаил да оправя отношенията със съпруга ми? Не му ли изнася повече да се караме? Стана буквално като с магическа пръчка... При това не съм искала нищо конкретно. Ако приемем, че Дявола сключва сделка с хората - той им дава пари, власт, богатство, а те му продават душата си - аз не съм поискала нищо от изброените - просто да живея в мир и да се разбирам с близките си, да сме здрави и щастливи... Не ми е известно това да е приоритет на неговите сделки. Както и не забелязвам да съм станала по-зла, по-алчна или каквото там би трябвало да прави някой, който му е продал душата си, дори напротив - правя още повече добро на хората около себе си... А това, че в семейството ни настанаха добри времена ми носи повече сили и енергия да раздавам на останалите. Какво лошо има в това? И защо трябва да си мисля, че съм посрещнала лоши сили? И дори да допуснем, че е така, след като съм се отнесла добре с тях и съм ги благословила и съм им благодарила, това добро или лошо е? С какво ще промени това света? Не съм давала обещание да давам нищо в замяна, камо ли душата си, но не мога да не съм благодарна за добрината, която са ми сторили... Това е интересна тема, ако някой лош ти направи добро, ти с лошо ли трябва да му отговориш? И защо непременно трябва да е лош някой, който ти прави добро?

Има краткосрочни и дългосрочни сметки. Това че сега е станало нещо добро не значи, че няма да си платиш сметката в някакъв момент. Но това са само размисли. Не твърдя, че това е така.Не знам кого каниш в дома си с този ритуал, но именно в това е проблема-че не знаеш. Не казваш имена, не казваш нищо, освен че искаш нещо. Хубаво е да се внимава с тия неща. И пак казвам-не твърдя нищо конкретно за това. Peace

# 108
И на мен ми пратиха покана за този ритуал,явно е залял форума. А дали трябва специално да каним ангелите, макар и те да помага всеки ден? Аз  разбирам  този ритуал като благодарност към ангелите , за това, че са ни помагали и че са около нас. За това и ги каним в къщи,защото този ритуал е изразяване на личната ни блАгодарност към тях. Thinking Може и да се навия за този ритуал. Не виждам нищо лошо или шокиращо в него, напротив.

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 16:42 от куку-руку

# 109
  • Добрич
Който се съмнява в добротата на начинанието може просто да не участва. Ако не сте убедени кого каните в дома си спокойно можете да откажете посещението.

Въпрос на гледна точка и личен избор.

# 110
Вела, ако ти видиш някой да тича към пропастта дали няма да се опиташ поне да му кажеш на къде е тръгнал? Той пак ще си има свободния избор...
Имала съм възможност да видя какво се случва с хора контактували с нечисти духове, не го пожелавам на никого...
Ако търсите промяна в живота си, защо не я потърсите при Бога? Той ви обича много повече от помощните духчета. Може да промени всеки един аспект от живота ви, да изцели душите ви (това което ангелите не могат) и най-вече да ви даде мъдрост кое е добро и кое не за вас.

# 111
Хайде малко офф-топик да поразсъждаваме наум. Ако свещите и храната са вид елементарна магия, тогава каква магия е отрязването на коса при светото кръщене (при положение, че косата е генетичен материал)? Ако винаги изхождаме от тази логика, че не знаем кого каним, това означава да си скръстим ръцете и цял живот нищо да не правим, а да чакаме евентуално нещо да ни падне отгоре. Има и още въпроси, ама... който го интересува, да си ги зададе в себе си и да вярва в каквото иска. Моля отговорите наум, за да не спамим темата. Който не одобрява тази тема, да не пише в нея. В света има толкова неща, които не одобряваме, ама си траем, нали?! А тук сме силни  Peace

# 112
Всичко си е точно по темата, никой не спами!
А това, че православната църква реже коси при кръщенето не означава, че така е правилно. Това не е посочено в Библията! Според Библията кръщаването става чрез потапяне във вода, а не чрез поръсване...

И Архангел е много права - не е нужно да подпишеш договор с Луцифер, достатъчно е само да погледнеш към него. За всичко се плаща в този живот, рано или късно.

Който има нужда наистина от любов и утеха, нека да я потърси при Бог и Той ще ви я даде. Ангелите само изпълняват Неговите заповеди, а няма как да ви дадат нещо, което не сте поискали от Главния, т.е. от Този, който ви обича най-много - Бог.

# 113
Баш си е спам.  Grinning Темата е за посещение на ангелите съгласно този ритуал, който се шири в нета. Затова и момичетата си отвориха специална тема, за да не товарят другите теми. А разсъжденията има ли ангели, няма ли, има ли дявол, или не, са си чист спам, защото темата не е за това. Нека не си налагаме вярванията на други и да мислим, че им показваме "правия" път, който за нас може да е прав, ама за тях - не. А и тълкувания на Библията - милиони. И всеки е прав за себе си. Една истина няма. И аз не съм фен на този ритуал, но поне не преча на тези, които искат да го изпълняват. Казах си мнението веднъж и толкова.

# 114
Аз вчера поканих ангелите. Именно защото беше писано ,че може и да са зли сили, уточних всичко да е по волята Божия. Вярвам, че това допълнение би попречило на всичко лошо и негативно. Спорих с мъжа ми, който като вас се чуди защо са свещите и другите неща. дадох му следния пример ,давам го и на вас - а боядисването на яйца какво е? Не е ли ритуал?

# 115
  • Тука, под липите стари...
Темата е "Посещение на Ангели", затова реших, че всеки може да каже мнението си. Подкрепям казаното от nenaatoa. newsm10
Боядисването на яйцата, мартеничките и други подобни, са стари езически ритуали, които са станали част от българската традиция и нямат нищо общо с вярати ни в Бог.

# 116
  • la Città Eterna
А кой е казал, че не отправяме всеки ден молитва за доброто на семейството си към най-главния? При мен просто се случи сега, след ритуала (всъщност непосредствено по време на подготовката, т.е. практически преди него). И защо трябва да платя за нещо, което би трябвало да е съвсем естествено - любов и разбирателство в семейството?

И още един въпрос: ако допуснем, че са някакви "лоши" сили за какво им е да правят добро? Може би това им дава шанс да сменят лагера и да изкупят техните грехове? Защо пък да не им дадем този шанс, ако наистина са лоши? Всъщност пак повтарям въпроса, защо някой, който прави добро, трябва да бъде нарочен за лош? Да, вярно е, че не назоваваме имена, но се обръщаме към тях с "ангели" и отправяме най-искрени думи, в мислите си се обръщаме към добрите сили... нали в отвъдния свят думите нямат значение, а намеренията и чувствата, които изпитваме. Нали Господ общува с нас чрез емоциите, а не чрез думите, които са безсилни да опишат повечето чувства? Как така съм погледнала към Сатаната, след като съм била изпълнена с най-светли чувства и намерения? В общи линии на мен природно ми е заложено да помагам дори на най-пропадналия човек, като се замисля, дори самия дявол да се изправи срещу мен, ще се пробвам да му помогна да стане добър.

Смея да твърдя, че имам близо 11 години брак с негово перфектно копие, на което периодично въздействах да прави добрини на хората, въпреки злобата и агресията, с която заливаше мен. Пример - пътуваме с колата към София минавайки през един от  най-тежките проходи до едно подбалканско село и после по подбалканския път, попътя се налага да я ремонтираме на няколко пъти, последния ремонт се оказа най-тежък - почти до полунощ. Малко след това виждаме закъсала кола. Щеше да я подмине, но аз настоях да спре и да отиде да види какво е станало - в този час на този почти безлюден път - който и да е, сигурно има нужда от помощ... Оказа се сама жена, която не можеше и не знаеше как да се оправи. Изтеглихме я на повече от 20 км обратно на нашата посока, при нейните познати, от които беше заминала по-рано вечерта. Малко по-нататък по пътя взехме на автостоп закъсал пътник за София. И това въпреки че нашата кола се крепеше на косъм и беше правила много проблеми. За отбелязване е, че от този момент до София не се наложи никакъв ремонт. В друга ситуация - съществото, което бях имала глупостта да направя мой съпруг, вижда закъсала кола на средата на кръстовището на "Сливница" и "Мария Луиза". Следвайки естествените си подтици, започна да натиска клаксона и да злорадства цветисто по въпроса за жените шофьорки. Естествено за мен, бях възмутена ни не се сдържах да му кажа да се засрами - тази крехка жена, с костюм и токчета (дори не с удобни дрехи и обувки) как би могла да помести колата си от кръстовището? И те, натискащите клаксони и подхвърлящи остроумия мъжища с какво точно я превъзхождат? Ако са толкова кадърни шофьори, що не вземат да се намесят и да й помогнат да премести колата от средата на кръстовището, убедена съм, че и тя би искала да направи точно това, ако й стигаха силичките, виждаше се, че се опитваше да разреши ситуацията... Тогава се събуди мачовското его, веднага смени тактиката, помогна да се избута колата, закачи я за нашата и я изтегли в отбивката след кръстовището, където жената успя да се свърже с близките си и да поиска помощ...

Та в този смисъл, смея да твърдя, че дори самия Дявол да се изправи пред мен, единственото, което мога да му предложа е моята философия за доброто и евентуалната си помощ, ако я иска... Въпреки че се съмнявам - ние сме от различни светове. В последното съм абсолютно сигурна, защото няколко пъти в живота ми съм имала предложения да мина от другата страна и после съм се разминавала - те са решавали, че не ставам за тях... В този смисъл, не вярвам, че са ми гостували лоши същества, защото не си подхождаме - вибрираме на различни честоти. Единствено ако са били с добри намерения, има шанс да са останали покрай мен, независимо от каква природа произхождат (ако отчетем мнението на инаквомислещите в тази тема).

# 117
Хайде малко офф-топик да поразсъждаваме наум. Ако свещите и храната са вид елементарна магия, тогава каква магия е отрязването на коса при светото кръщене (при положение, че косата е генетичен материал)? Ако винаги изхождаме от тази логика, че не знаем кого каним, това означава да си скръстим ръцете и цял живот нищо да не правим, а да чакаме евентуално нещо да ни падне отгоре. Има и още въпроси, ама... който го интересува, да си ги зададе в себе си и да вярва в каквото иска. Моля отговорите наум, за да не спамим темата. Който не одобрява тази тема, да не пише в нея. В света има толкова неща, които не одобряваме, ама си траем, нали?! А тук сме силни  Peace

Tова, което ме смущава в този ритуал не е толкова свеща и ябълката, колкото че не се споменава и дума за това кого каниш. Казва се само "ангели, заповядайте", а това ни най-малко не значи че се канят божии ангели. В кръщението и изобщо в православието също има ритуали останали от езическите религии преди това, но разликата там е, че изрично се казва на кого се молиш, и се призовава Бог да те закриля от лукавия.

Аз бих ви посъветвала да си правите ритуала, ако ви привлича, но да вземете някои мерки, че да е ясно кого каните. Примерно-сложете икона на архангели там-Арханегл Михаил, Архангел Гарварил, напръскайте със светена вода и сложете и едно малко бурканче светена вода до свеща, окадете с тамян преди церемонията, кажете Отче Наш, прочетете накой хубав псалом, в който се говори за ангелите. Ако тези, които каните са наистина ангели на Бога, те ще бъдат още по-щастливи да дойдат у вас. А ако не са-ще си спестите потенциално много сериозни проблеми. Peace

Ето псалом 90 (91), в който се говори за ангелите. Това се смята за един от най-силните защитни псалми и даже се препоръчва да си го напишеш на листче и винаги да го носиш с теб:

ПСАЛОМ 91

1. Който живее под покрива на Всевишнаго, ще пребивае под сянката на Всемогъщата.
2. Ще казвам за Господа: Той е прибежище мое и крепост моя, Бог мой, на Него ще се надея.
3. Защото Той ще те избавя от сетта на ловеца и от губителен мор.
4. С перата Си ще те покрива и под крилата Му ще имаш прибежище. Неговата Истина е щит и всеоръжие.
5. Няма да се боиш от нощен страх, от стрелата, която лети дене,
6. от мор, който ходи в тъмнина, от погибел, която запустява всред пладнина.
7. Тисяща ще падат от страната ти и десет тисящи от дясно ти, но при тебе няма да се приближи.
8. Само с очите си ще гледаш и ще видиш въздаянието на нечестивите.
9. Понеже ти си направил Господа, моето упование, Вишнаго, свое прибежище,
10.няма да ти се случи никакво зло и язва няма да се приближи до жилището ти.
11. Защото ще заповяда на ангелите Си за теб да те пазят във всйте твои пътища.
12. На ръце ще те подигат, да не би да препънеш о камък ногата си.
13. Ще настъпиш лъв и аспид, ще стъпчеш млад лъв и ламя.
14. Понеже положи в Мене любовта си, за то ще го избавя. Ще го туря в безопасност, защото позна Името Ми.
15. Ще Ме призове и ще го послушам, с него ще съм, когато е в скръб, ще го избавя и ще го прославя. Ще го наситя с дългоденствие и ще му покажа спасението Си.

# 118
Вижте, аз не искам да осъждам никого. Peace Но когато човек не е наясно как точно стоят нещата в света, може много лесно да се обърка, мислейки, че прави добро и правилното нещо.
Аз лично се ръководя от Библията. И не, тя няма хиляди тълкувания. Прочетете я и ще видите, че нещата са си написани ясно...

В този свят има зли и добри сили - това е факт. Човек избира във всеки един момент от живота си на коя страна да застане, с всяка своя постъпка той прави избор. Не може да бъдеш по средата - или си към едните, или към другите. Как ще познаеш кои кои са? Не е лесно...

Цитат
И още един въпрос: ако допуснем, че са някакви "лоши" сили за какво им е да правят добро? Може би това им дава шанс да сменят лагера и да изкупят техните грехове? Защо пък да не им дадем този шанс, ако наистина са лоши?
Ти в случая си никой, за да даваш шанс на много по-интелигенти сили да се променят. Те са направили своя избор и връщане назад няма. Целта им е една - хората да бъдат далеч от Бога. И ако това може да стане като си мислят хората, че правят добро, няма никакво значение. Важното е на кого се кланяш в душата си, на кого отдаваш почит - на човек или на Бог.

Цитат
Всъщност пак повтарям въпроса, защо някой, който прави добро, трябва да бъде нарочен за лош?
Не става въпрос за добро и зло. Навярно и твоят мъж в началото на запознанството ви се е държал добре, може да ти е свалял звезди от небето и какво ли не, но след време се е променил.
В Библията пише, че `по делата ще ги познаете`, но дела на фона на целия живот, а не в даден момент и за дадено нещо.

Цитат
... нали в отвъдния свят думите нямат значение, а намеренията и чувствата, които изпитваме. Нали Господ общува с нас чрез емоциите, а не чрез думите, които са безсилни да опишат повечето чувства?
Няма отвъден свят! Има само настоящ. Има и бъдещ, вечен живот, но той се получава при определени условия, както всяко нещо...
И не, Бог не общува с нас чрез емоции. Той знае нашите мисли, чувства и нужди, но ние трябва да го помолим, да поискаме, за да получим. Насила не се дава, по-точно не се дава на някой, който не иска. В Библията е казано: Искайте и ще ви се даде!

# 119
x-x-x , поздравявам те, че обръщаш злото на добро. В това се състои работата ни тук.

А иначе-казах по-горе какво мисля за този ритуал: щом усещаш, че искаш да го правиш, прави го, само внимателно уточни кого точно каниш, че искаш Бог да те пази и насочва и да прати своите ангели, прочети някоя молитва по свой избор, напръскай със светена вода и това е. Няма да навреди на ритуала, даже ще му помогне ако това са ангели на Бога.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт