Хайде, слънчице, излез, ЯНУАРЧЕ гука в твоя чест- 4

• 29 920
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Евка и ние сме с кашлица от няколко дни и тази сутрин също чуха "спазъм". Казаха ни да правим инхалации с физиологичен разтвор и сега чакам мъжа ми да купи инхалатор. В болницата май пак с това ще ви лекуват, но може би ще си по-спокойна че сте под наблюдения все пак.

# 481
Роси, Катинче, кое точно на д-р Тайс визирате? Аз Оги го мазах с нахткерцен балсам и му се отразява чудесно, но не ми се ще само с това да го мажа. Знам ли, имам чувството, че ще привикне кожата и като спра да го мажа ще стане по-зле. Веледа имат мляко?

Катинче Оги само веднъж се е подсичал и стоеше като червени пъпчици, не видях да ми изглеждат като пълни с нещо. Ползвам себа мед- за дупе, много съм доволна. Дано мине бързо.

Мамо Це, доколкото знам има връзка теглото на бебето със захранването. От това което съм чела, един от признаците за започване, е удвояването на рожденото тегло. Другите са - да може да седи, да е изчезнал рефлекса на плюене, т.е. да не бута с езичето навън и да върти лесно главата.
Аз смятам да захранвам най-рано на 5м., а най- вероятно на 6. Възнамерявам да започна като Редче със картоф.

wicky, страхотно е че имате интерес към книжките! Браво на вас!  Hug
И аз съм се засилила да възпитавам такъв, но да видим Grinning!

Ние вчера открихме вибриращите играчки, много е смешен как се опитва да дръпне шнура, но не му достигат силички. Изпуска и се нервира много смешно, а като му помогна малко е голяма радост Heart Eyes. Много са ми мили тези моменти Two Hearts.

Вашите бебета имат ли рефлекс за ходене??? При нас го има и се чудя, още не е минал, или се е върнал вече. Понеже знам че през втория месец изчезва, но кога се връща newsm78.

Евка  Hug Hug Hug. Не мога да дам съвет, но стискам палци!

# 482
n3ni , Еvка бързичко да се оправят малчовците  Praynig

За подсичането - единствения проблем с кожата на Вики и то само на свивките при дупето  Sad- няма пъпчици, просто е нацепена кожата. Така беше и като се върнахме от родилния дом. Тогава педиатърката ни даре рецепта, направиха ни крем в аптеката и кожата се оправи. Сега от седмица и нещо пак е така,пак ходихме да ни направят крем - ама тоя път не помага  Confused М/у другото нацепването се появи след като ми свърши крем Здраве-то и почнах да я мажа с други кремчета... Ще взема и аз оттоя крем на д-р Тайс най-накрая

За захранването - адекватен съвет от педиатърката не очаквам - както споделих още като беше на 1 месец тя искаше да й давам сокче. Почнах да чета по малко по темата; не мисля да захранвам по-рано от 5 навършени месеца.

Ръчичките също мнго обича да ги смуче  Mr. Green няма предпочитания към някой пръст, а и биба не ще.

МОята бебка е много любознателна и упорита - още от преди месец много й хареса да й правя бррррр с устни, в продължение на две седмици милата правеше безуспешни опити, а вече го усъвършенства и изразява звучно емоции  Joy

# 483
  • на село
Eвка, моя Симеон също кашля от седмица, дори за всеки случай не му направихме ваксина миналата седмица и оставихме уж за тази. Лекарката нищо не чу, гърлото му беше чисто, но каза за всеки случай да му давам Флудитек. Само че моят от Флудитека повръщаше, затова започнах да му давам Биокс Тими. Това е български сироп с извлек от мащерка. На каката също с него и лекувах кашлицата като бебе. За сега сме с него. Мисля и инхалации да му направя тази вечер със чай от лайка на котлона и сода вътре. Дано се оправи докато стане време за ваксината...

# 484
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Айде привет и от нас!

Евка, n3ni - дано се оправите бързо.  Hug

Ние досега не сме се сблъскали с проблема "подсичане". Явно кожичката ни е по-устойчива.
Вчера обаче купих Балсамчето Нахтхерцен на д-р Тайс. Е уникален е. Намазах и бузките, че се изриват, особено сега от постоянното плюнчене и бърсане. Никога не е била толкова пухкава. Страшен крем! Благодаря за препоръките!  Heart Eyes

За захранването - напоследък съм се зачела. Мислех да захранвам през 6-я месец, при навършени 5 със сигурност. Но след като се провалих с кърменето и сме на АМ, в комбинация с ленивите черва, май ще се наложи да е по-раничко. Може би през 5-ия месец. Слава Богу, моята педиатърка е "за" късното захранване.  Peace. Мисля да започна с пюре, но морков или тиквичка, защото картофите имат много скорбяла и са запичащи по-скоро. Същото се отнася и за кашите - по-скоро ще заложа на елдова, вместо оризова, заради скорбялата. Но тук да питам: нали първо се вкарва пюре и после кашата? А не обратно? Нещо се обърках!   newsm78

Марина преди смучеше биба, но сега не я иска и си смуче ръцете, играчките, дрехите, завиката и всичко, което и попадне.  Crazy Mr. Green Подариха и един гащеризон, към който има едно парцалче с възелчета в ъглите. Точно за тази цел. Е няма такова смукане и ръфане  Crazy Laughing

Нашата пък откри една играчка, която пее и прожектира на тавана. Откри също, че мелодиите се сменят от копченца и упорто се опитва да ги натиска, а като успее, направо крещи от кеф!  Mr. Green

# 485
Здравейте и от нас Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Евка, n3ni- скорошно оздравяване, дано бързо отшуми Hug
Катинче, за щастие нашето дупе не се е подсичало, но пробвай това балсамче на д-р Тайс, аз ползвам витаминното кремче за дупе на Мустела, преди това ползвах на Себамед и от двата съм доволна, мажа при всяка смяна на пампито, дано бързо отшумят проблемите при вас Hug
За захранването и аз тотално се обърках, ще обсъдя с педиатърката захранването със зеленчук като първо, не знам вече най- различни варианти има, а пък всеки родител иска най- доброто за детето си Thinking
Адашче, сподели каква е тази играчка, много хубава ми се струва Peace
За ръчичките, ооооооо много са вкусни, а пък палчето, няма по- сладко нещо от него, нощес баща й в просъница " Мило- Вики си смуче палеца" и наистина като станах, тя си цока най- доволно пръстчето и съответно се хранихме, защото беше огладняла Heart Eyes
Мамо Це, аз доколкото знам на наднормените деца, не се дават каши, Дани ми беше такъв като бебе и ни спряха категорично кашите и бишкотите, които слагах във вечерното мляко Peace
За вит. Д-то, има ли друго бебче, на което са го спряли, както споменах на нас педиатърката каза да го спираме Thinking
Дано времето е хубаво следобяд, че да врътнем една разходка Heart Eyes

# 486
  • София
Отиваме в болница за  седмиця бронхиолит е.Стискайте ни палци отивам да стягам багажа  Cry

# 487
Евка, стискаме палци, всичко ще е наред Hug

# 488
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Дано бебчо се оправи бързо, Евка  Praynig

# 489
  • София
Само да питам като кърмачка не трябва да ми искат пари нали така?

# 490
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Само да питам като кърмачка не трябва да ми искат пари нали така?

не знам, Евка... кърменето какво общо има newsm78

# 491
Evka, стискам палци всичко да е наред  Hug
Момичета имам проблем с намирането на Пентаксима. Днес сме на консултация и трябваше да слагаме втория Пентаксим. Няма го при лекарката, в аптеките и складовете на Търговска лига. Щяло да има яснота до седмица, някой да има моя проблем  newsm78

# 492
  • София
Всички пациенти до 18 г. са безплатни-кърменето какво общо има?

# 493
  • София
Евка,оправяйте се бързо  bouquet

Минана,точно по тоя повод звъняхме в РИОКОЗ днес,оттам ни казаха за тоя месец да си купим,със сигурност личните доктори няма да бъдат заредени с Пентаксим засега,но за май месец сигурно ще се вредим да не даваме пари...по-лошото е,че го изтеглят от аптеките,които нямат право вече да го продават,трябва да се надявате да има някъде останал в наличност и да си го купите,като много неща в България и това не е измислено въобще...

За захранването-въпреки,че голямото ми момче си беше удвоило теглото още на три месеца,плюс това беше на АМ,го захраних някъде на 5.5месеца,сега пак така ще процедирам-захраних с картофче,смесено с АМ(който кърми-с кърма),и така,на другата седмица сложих морковче,на по-следващата тиква и т.н.Сок дадох някъде на годинка...

# 494
Ох, аз искам да си купя, но е изчерпан. Мъжа ми обикаля от сутринта аптеките и го няма никъде. Казват му, че няма да зареждат повече. Аман от недоуредици  ooooh! А пък тези от РИОКОЗ да вземат да кажат откъде да го купим, като в складовете на вносителя го няма  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт