МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас -тема 4

• 52 862
  • 882
  •   1
Отговори
# 465

Гали аз не че съм раждала още, ама от това което съм питала родилите мами в Девата, било по-хубаво ако си насрочиш секциото за следобяд, защото раздвижването ставало на следващия ден от 4 следобяд, а ако си от сутринта ще минат ден и половина.Бебетата ги давали на следващия ден ако си добре, ако изпитваш затруднения от операцията след 2 дена.
Това знам само Simple Smile

# 466
Гали, моето секцио беше сутринта /10 часа/ и на другия ден към 9 дойде момичето да ме раздвижва. За бебо ме питаха кога искам да ми го донесат, оставят ти го за колкото време искаш / ако искаш денонощно може да е при теб, ако искаш за няколко часа/. Всичко зависи от теб и най-вече от това как се чувстваш.

# 467
Здравейте момичета!
Неди, какво стана с прегледа? И аз утре ще ходя ... Май вече нещата се въртят около ражданка. Аз все още не съм се психясала, ама има време ... Grinning
Таничка, казаха ли ти колко тежи твоето човече? Моята мишка май ще е големичка. Преди седмица /т.е. когато бях 35 г.с. + 5 дни/ казаха, че  е около 3,100.
Спокойна вечер!

# 468
Здравейте!
Имам въпрос към родилите мами със секцио - на същия ден след операцията ли те раздвижват и кога ти дават бебчо?
Те станаха два май ...

Айде и аз да се включа, че много се умълчах.

Гали, моето секцио го правиха сутринта към 10 часа. В 10:35 вече бяха извадили малката. Аз си избрах пълна упойка (незнам дали това влияе на раздвижването). Рехабилитатора дойде на следващия ден сутринта. Даже ме заведе да си видя сладката дъщеричка. Бебенцата ги дават на 3-тия ден за постоянно (стига да искате), само ги взимат за тоалет и смяна на памперси.
Ако имаш други въпроси питай спокойно, ще се радвам да помогна.

А сега е ред да благодаря на д-р Георгиев, д-р Драгнева и сестра Андонова (мисля че тя беше в екипа при раждането). На сладката сестра Женя, на Гери, че наминаваше да си поприказваме (че от време на време се спичах), на целия екип от Неонатология. И не на последно място на санитарите. Всички бяха толкова усмихнати и добри, че забравяш, че си в болница. През целия престой се чувствах като в 5 звезден хотел.

За всички тях много  Hug и целувки.

# 469
Живе,не ми каза колко тежи само каза,че главичката му отговаря на 40 седмица. Вика и бебето не е малко и околоплодна течност има много......

# 470
Живе, прегледа мина добре аз така се бях притеснила, д-р Ризова беше много внимателна както винаги  Simple Smile Плацентата е готова вече, но нямам разкритие само един сантиметър, което е нищо за раждала жена. Чакаме всеки момент Praynig

# 471
На мен не ми стана ясно в Девата след секцио направо в стаята ли ги настаняват или в реанимация(1-2 дни)?

# 472
Живе,не ми каза колко тежи само каза,че главичката му отговаря на 40 седмица. Вика и бебето не е малко и околоплодна течност има много......
Живе, прегледа мина добре аз така се бях притеснила, д-р Ризова беше много внимателна както винаги  Simple Smile Плацентата е готова вече, но нямам разкритие само един сантиметър, което е нищо за раждала жена. Чакаме всеки момент Praynig
Таничка, Неделинче, благодаря ви за инфото. Утре ще ходя чак към пет часа на прегледа и сега естествено главата ми е пълна само с глупости. Confused

# 473
  • Бургас
На мен не ми стана ясно в Девата след секцио направо в стаята ли ги настаняват или в реанимация(1-2 дни)?
След секцио престояваш около 2 часа в следродилното, където си под непрекъснато наблюдение. Свалят те в стаята веднага след това. Бебо ти го показват по пътя, към стаята ти.
За раздвижването - индивидуално е. Мен ме резнаха в 6ч. сутринта ( постъпих с изтекли води в 3 сутринта). Дани ме вдигна в 12ч. същия ден, по препоръка на лекаря ми ( Нина Добрева Heart Eyes) На другия ден вече можех да си щъкам ( бавно, но все пак сама), а на 3-ия ден бях с бебето си. Успех на всички очакващи Peace

# 474
Таничка, Неделинче, благодаря ви за инфото. Утре ще ходя чак към пет часа на прегледа и сега естествено главата ми е пълна само с глупости. Confused

Живе, дръж се момиче нормално е да се притесняваш, но няма нищо страшно Peace Хайде да пишеш после какво е казал доки. Успех мила  Hug

# 475
Благодаря момичета за инфото!   bouquet
Аз съм за 8 часа сутринта, така, че се надявам всичко да е наред и да стана на същия ден още, че е много спичащо да лежиш само.
Ако се сетя още нещо - ще питам пак  Wink Heart Eyes

# 476
Здравейте момичета!
Неди, какво стана с прегледа? И аз утре ще ходя ... Май вече нещата се въртят около ражданка. Аз все още не съм се психясала, ама има време ... Grinning
Таничка, казаха ли ти колко тежи твоето човече? Моята мишка май ще е големичка. Преди седмица /т.е. когато бях 35 г.с. + 5 дни/ казаха, че  е около 3,100.
Спокойна вечер!

Здравей, искам да те питам при кой лекар ходиш и как так ти го претеглиха на обикновен ехограф ли? Мен вчера ме гледа Дорийска на видеозон но не ми каза колко тежи, колко му е голяма главата.  А уж го мерят и диктува на акушерката  некви цифри но не ги рабрах . И питам тя ми вика - спокойно, просто върви по -малко , по -лесно ще го родиш, върви с 10 дни назад. Питах я колко е и колко трябва да бъде, но тя каза, следващия път ще мерим пак след 20 дни, може да навакса. Те в деветия месец наваквасвали. При кого да ида да ми каже точно колко е колко тежи само на 4 д ли се вижда или на обикновен ехограф също?

# 477
Здравей, papeshonka!
Писах ти на лични, надявам се да съм полезна с инфото, което съм ти дала.

Хубав ден на всички мами!

# 478
Здравейте!
Имам един въпрос към Мимето или Гери-може ли да ми кажете смените на д-р Дорийска до края на месеца?
Благодаря предварително!

# 479
Здравей, искам да те питам при кой лекар ходиш и как так ти го претеглиха на обикновен ехограф ли? Мен вчера ме гледа Дорийска на видеозон но не ми каза колко тежи, колко му е голяма главата.  А уж го мерят и диктува на акушерката  некви цифри но не ги рабрах . И питам тя ми вика - спокойно, просто върви по -малко , по -лесно ще го родиш, върви с 10 дни назад. Питах я колко е и колко трябва да бъде, но тя каза, следващия път ще мерим пак след 20 дни, може да навакса. Те в деветия месец наваквасвали. При кого да ида да ми каже точно колко е колко тежи само на 4 д ли се вижда или на обикновен ехограф също?

Аз също ходя при Др Дорийска.Апаратът и е обикновен,но всеки път ми казва колко тежи бебето след като го измери глава,крака и т.н.Последно ми каза 2700.Знам че е някъде толкова,защото с първото дете ми каза около 3кг и толкова се роди- 2950грама  Wink

Общи условия

Активация на акаунт