За пролетни одежди купуваме прежди

• 76 235
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
Иванка, невероятен секси потник!!!!!!!!!!! Бих искала и аз да си направя такъв, не знам дали ще намеря време да се пробвам. Как се получават розовите къдрички на чашките на бюста?

Beborana, аз имам схема конкретно за блузата, ако офертата на nela_66 не ти е достатъчна, ще се поровя и аз. На домашния комп ми е, а там е джунгла Mr. Green

# 436
  • в баира
Марчелита, bovilowa, ivanka1979, kabzimalka: Много са ви хубави работите!  Peace

Аз си изплетох тази жилетчица/болеро от новата прежда на Статекс "Дует". Ще я покажа като й сложа копчета.

# 437
Прекрасно изпълнение, браво Фиф!  smile3501

# 438
  • в баира
Прекрасно изпълнение, браво Фиф!  smile3501
Това е моделът.  Mr. Green

pleu: Не мога да ви отговоря на лични, кутията ви е пълна.

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 11:06 от Фифундрела

# 439
...Ето и резултата:
http://picasaweb.google.com/112254324403232537295/vJsDFE#5460701535529276098
Преждата е ЛИЛИЯ на Статекс - Малко над 250гр тъмна вишна и около 30гр бяла прежда.Плела съм с кука 4мм.

Прекрасен резултат.  Grinning

Аз плета 10 неща едновременно. Кога ли ще дойде време да финализирам!?

# 440
Ох да се оплача пък аз с моето плетиво какво се случва, разбира се приемам всякакви съвети какво да сторя ако подозренията ми се окажат верни.
Заплетох тази блуза по схемата, като я преоразмерих за по-малък номер - http://radikal.ru/F/s58.radikal.ru/i161/1003/43/3800de80c8ef.jpg.html

Обаче броят бримки, който започнах спрямо преждата и куките, се оказа след поредица от изчисления и разплитания 110бр. Обаче това е недодстатъчно за да изпълня в точни повторения мотива по брой бримки и така ми се получава, че в продължение на едиколко си реда ще ми се свие плетивото с 13 бримки, после разбира се в горните редове тези бримки ще бъдат наддадени, т.е. ще се върна в начално положение обаче това ще изкриви плетивото. #Crazy И не зная как да постъпя - дали да разплета пак и да увелича началните бримки, или да слагам по една наддавка от мен, пък после да отнемам, за да поддържам някакъв постоянен брой...

# 441
  • на Русе
Здравейте, момичета!
Трябва да изплета бието на една жилетка отделно и напречно на дрехата /незнам дали ме разбирате  Embarassed/ Незнам как точно да нанижа бримките и моля за помощ  Praynig Предварително благодаря!

Страхотни дрехи сте изплели   bouquet

# 442
Ох да се оплача пък аз с моето плетиво какво се случва, разбира се приемам всякакви съвети какво да сторя ако подозренията ми се окажат верни.
Заплетох тази блуза по схемата, като я преоразмерих за по-малък номер - http://radikal.ru/F/s58.radikal.ru/i161/1003/43/3800de80c8ef.jpg.html

Обаче броят бримки, който започнах спрямо преждата и куките, се оказа след поредица от изчисления и разплитания 110бр. Обаче това е недодстатъчно за да изпълня в точни повторения мотива по брой бримки и така ми се получава, че в продължение на едиколко си реда ще ми се свие плетивото с 13 бримки, после разбира се в горните редове тези бримки ще бъдат наддадени, т.е. ще се върна в начално положение обаче това ще изкриви плетивото. #Crazy И не зная как да постъпя - дали да разплета пак и да увелича началните бримки, или да слагам по една наддавка от мен, пък после да отнемам, за да поддържам някакъв постоянен брой...

Номадка,не би трябвало да ти се губят бримки.Според схемата в един ред колкото бримки свиваш,толкова и наддаваш.Нещо или ти бъркаш,или аз не мога да разбера какво питаш.
Манжелка,много ми харесва жилетката ти,и изпълнението и преждата.Но и аз бих искала да я видя облечена.
Момичета,благодаря ви за оценката за последното ми творение.А за манекена,и аз съм доволна,че си го купих,наистина е улеснение и не е скъп - само 35лв със стойката.Но си мечтая за такъв,с който мога да регулирам мерките.

# 443
славип, помогни си с кука/кроше/и после ги прехвърляй на иглите.

номадка, как оразмеряваш за по-малък номер, пък ти стават повече бримките? На колко бримки почна и за какъв размер става дума?

# 444
Кабзи така е ако обаче изпълняваш целия мотив, а на мен накрая на реда ми се получава половин мотив, а виждаш от схемата, че едната бримка от първото изплитане на 2 заедно се наваксва не веднага, а след средата и така е до 27 ред, после тия изплитания нагоре са заменени от качването на една бримка взета от плетивото. Разбра ли сега какво имам предвид.

Тити преждата ми е акрил за куки 2,5 до 3,5, аз заплетох на 3 като прецених че за да получа според упътването размер 36 европейски трябва да започна плетиво 46см. Според преждата ми 13 бримки пълнят 5см. т.е. да заплета със 120 бримки. Обаче като ги направих 120 ми се получи 48см. плетиво и аз реших да намаля с 10бримки за да не е така широко и оттук вече ми идват неволите с половината мотив в последните бримки на реда!

# 445
  • Пловдив
Иванка, невероятен секси потник!!!!!!!!!!! Бих искала и аз да си направя такъв, не знам дали ще намеря време да се пробвам. Как се получават розовите къдрички на чашките на бюста?
Amelly,гледай по схемата,която съм дала се редуват цветовете и се получават така .На снимката до схемата също се виждат,но там са три цвята ,а аз съм го правила с два.
И аз завърших едно потниче  Simple Smile отзад трябваше да го направя с връзки,защото го плетох на една кука с Шарлота и няма много еластичност,трудно щях да го обличам  Crazy
http://ivshu.snimka.bg/hobby/pletki.293321.18300648
схема  http://img153.imageshack.us/img153/1466/29657362.png

# 446
Трябва да изплета бието на една жилетка отделно и напречно на дрехата /незнам дали ме разбирате  Embarassed/ Незнам как точно да нанижа бримките и моля за помощ  Praynig Предварително благодаря!

Миличка, снимай жилетката да видя какво питаш точно.

Аз се затрих с моята жилетка от киви от Джинс. Много бавно става.

Иначе днес отстрелях тази дупчеста прелест - http://knitty.com/ISSUEss10/PATTsummit.php

Ако някой ми преведе чудото, ще го черпя.  Hug

Иначе овации бурни за всички нови придобивки. Великопелни са!  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 12:37 от big pufana

# 447
  • Севлиево
kabzimalka само около 300лв в Аксиома. Онзи ден ги гледах манекените. Аз съм по-скромна - мечтая за манекен като твоя. От къде си го закупи или по правилно от какъв магазин може да се закупи  newsm78

# 448
  • София

Обаче броят бримки, който започнах спрямо преждата и куките, се оказа след поредица от изчисления и разплитания 110бр. Обаче това е недодстатъчно за да изпълня в точни повторения мотива по брой бримки и така ми се получава, че в продължение на еди колко си реда ще ми се свие плетивото с 13 бримки, после разбира се в горните редове тези бримки ще бъдат наддадени, т.е. ще се върна в начално положение обаче това ще изкриви плетивото. #Crazy И не зная как да постъпя - дали да разплета пак и да увелича началните бримки, или да слагам по една наддавка от мен, пък после да отнемам, за да поддържам някакъв постоянен брой...

Ако го направиш на "вълни" ужасно ще се изкриви кройката... и наистина ще седи грозно.

Трябва да догодиш бримките да са кратни на мотива...

Вариантите ти са или да пуснеш 2 гладки ивици от 2те страни на дрехата - в които да влязат "излишните" бримки, които правят броя да не е кратен на броя бр. в мотива,
или
да промениш броя на бримките в самия мотив - примерно вместо 5 ленти от по 2 бримки (л и оп. съответно) да пуснеш 3 такива, или 4, или да са от по 3 бр. - на брой такъв, че да ги догодиш до твоите...
или
да смениш преждата и/или иглите, така, че да плетеш описания брой бримки.

# 449
  • София
Тити преждата ми е акрил за куки 2,5 до 3,5, аз заплетох на 3 като прецених че за да получа според упътването размер 36 европейски трябва да започна плетиво 46см. Според преждата ми 13 бримки пълнят 5см. т.е. да заплета със 120 бримки. Обаче като ги направих 120 ми се получи 48см. плетиво и аз реших да намаля с 10бримки за да не е така широко и оттук вече ми идват неволите с половината мотив в последните бримки на реда!

Ясно - в такъв случай просто смени иглите с по- малки. 2.5 или дори 2, ако не става много плътно.

Общи условия

Активация на акаунт