за сурогатните майки

• 137 915
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 375
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops

Да ти имам самочувствието.
Всъщност, не ми трябва.
Предпочитам да не съм оперирана от такт.

# 376
  • Boston, MA
... Кое е по-важно - яйцеклетката или утробата? Коя е по майка от двете. Или и двете са?
...

Майката е тази, която отглежда, всяка осиновителка ще ти го каже.

Е като е тази, която отглежда кому е нужно всичко това - СМ и донорски яйцеклетки.
За трети път питам и все не ми отговарят. Дано ти ми отговориш.

Ама защо е необходимо аз и ти да го разбираме? Иска жената. Ти защо си искала деца?

# 377
... Кое е по-важно - яйцеклетката или утробата? Коя е по майка от двете. Или и двете са?
...

Е като е тази, която отглежда кому е нужно всичко това - СМ и донорски яйцеклетки.

Ама защо е необходимо аз и ти да го разбираме? Иска жената. Ти защо си искала деца?

Изопачавате въпросите на Динчо, Ганката и моите и вече трети ден няма отговор ...
Е, няма и да има.

# 378
  • Boston, MA
Изопачаваме, защото съм достатъчно възпитана да кажа "не е твоя работа". Е не е.

Това е между майката и сурогат, и се извършва и така, и е хубаво да е законоуредено, точно за да се предпазят интересите на детето, за което най-вече рИвете.

# 379
  • Sofia

dodo_dodo, ок, ти си го написала "Сделка, договор, спогодба, съглашение, уговорка." - това ли трябва да бъдат децата за нас?
И с кое сурогатното майчинство е по-добро от простото купуване на дете? И докато едното се преследва от закона, то другото ще се узакони?
Ами да узаконим тогава и купуването на деца и всичко да е точно, нали и в двата случая става въпрос за договор.

Не, разбира се. Децата са много повече  Simple Smile
Дефинирай ми "просто купуване на дете", моля.

# 380
...

Ти не разбираш нещо обаче го защитаваш? Някой си искал нещо и дай сега щом иска правилно е.
То всеки може да си иска много неща, дали всичките са правилни.
Продължавам да чакам отговор на въпроса "Ако мислиш, че майка е тази която се грижи с любов за детето си, защо защитаваш СМ и донорските яйцеклетки".
Очаквам да се намери някой достатъчно честен и смел и да каже в прав текст
"Искам детето ми да е с моя генетичен материал, иначе няма да е мое и да го обичам" или
"Искам аз да съм го носила 9 месеца и родила, иначе няма да е мое и да го обичам"

# 381

dodo_dodo, ок, ти си го написала "Сделка, договор, спогодба, съглашение, уговорка." - това ли трябва да бъдат децата за нас?
И с кое сурогатното майчинство е по-добро от простото купуване на дете? И докато едното се преследва от закона, то другото ще се узакони?
Ами да узаконим тогава и купуването на деца и всичко да е точно, нали и в двата случая става въпрос за договор.

Не, разбира се. Децата са много повече  Simple Smile
Дефинирай ми "просто купуване на дете", моля.

Какво има да го дефинирам, като периодично по медиите се говори как лицето Х, продало на лицето Y детето си за ХХХХ сума пари.
Това какво е???

И сурогатното майчинство не е ли същото? С тази разлика, че детето е биологично на други хора? Но те пък си плащат, за да стане от техният генетичен материал дете, което се износва от друга жена.

Е, къде е разликата?
В единият случай си купуваш чуждо дете, а в другият си купуваш - жена, която да го износи 9месеца.

# 382
Изопачаваме, защото съм достатъчно възпитана да кажа "не е твоя работа". Е не е.

Това е между майката и сурогат, и се извършва и така, и е хубаво да е законоуредено, точно за да се предпазят интересите на детето, за което най-вече рИвете.

Това е между МИНИМУМ седем лица.
Ако беше само между "майката и сурогат", цитирам теб, наистина не е чужда работа.

На границата на природата и правото не може да се регламентира всичко с реални гаранции, че държавата да може да осигури реализиране на правата.
А  където няма регламент с реални гаранции, има принуда.
На масата възхваляващи идеята,  за  разликата от малцинството противници на  СМ,  представите за реални гаранции са различни и оттам идва разликата в мненията.

# 383
  • Sofia
Miraetta, извини ме, но ти си като счупен грамофон.
С теб не съществува диалог. Отговаря ти се, но ти продължаваш да настояваш за отговори, твърдейки, че никой не ти отвръща  Joy

# 384
  • Boston, MA
... Ти не разбираш нещо обаче го защитаваш? Някой си искал нещо и дай сега щом иска правилно е.
То всеки може да си иска много неща, дали всичките са правилни.
Продължавам да чакам отговор на въпроса "Ако мислиш, че майка е тази която се грижи с любов за детето си, защо защитаваш СМ и донорските яйцеклетки".
Очаквам да се намери някой достатъчно честен и смел и да каже в прав текст
"Искам детето ми да е с моя генетичен материал, иначе няма да е мое и да го обичам" или
"Искам аз да съм го носила 9 месеца и родила, иначе няма да е мое и да го обичам"

И ако се намери някой "честен и смел", ще се съгласиш ли на правото му на избор да даде живот на дете?

Естествено, че защитавам неща, които не са за мен.

# 385
  • Boston, MA

Ако беше само между "майката и сурогат", цитирам теб, наистина не е чужда работа.

...

Мираета, кое от тези седем лица се явяваш ти, лично, като заинтересована страна в случая?

# 386
  • Sofia
Mirama, просто е. В единия случай е регламентирано. А в другия е квалифицирано.
Кога как ще бъде, зависи от нормативната регламентация.
Ако се приеме, че е е социално необходимо, следва да бъде мотивирано, обосновано и добре уредено.

# 387
Додо и Бубка,
по-леко с квалификациите, нали искате културен диалог  Stop
Сега по сьщество: ДЕТЕТООООООО, да, за него рИвем (както вие деликатно се изразявате) и аз с Мираета. Защото никой не защитава интересите на нероденото дете. Което ще порасне.
Точно в момента ми идва наум, че като носи гените на безкрайно моралните си и хуманни родители, такава сурогатна грижа на старини ще им осигури... newsm78

# 388

...

Мираета, кое от тези седем лица се явяваш ти, лично, като заинтересована страна в случая?

1. поръчваща дама
2. съпруг на поръчващата дама
3. жена, предлагаща утробата си
4. първо дете на предлагащата утробата си
5. второ дете на предлагащата утробата си
6. съпруг на предлагащата утробата си - баща по силата на презумпцията за бащинство, който  по силата на самия закон е баща
 на носения плод
7. носения плод

тези седмината са с ножа до кокал, е ако са психично здрави, де, а а ко не са, с тях не би следвало да се експериментира.

# 389
  • Boston, MA
Маймуна, покажи ми квалификациите, ако обичаш.

Мираета, тоест, ти смяташ да си номер 1 или 3, останалите се елиминират по пол и възраст? Обърка ме, признавам.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт