за сурогатните майки

• 138 018
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 1 650
По същия начин, както и ако е бременна с третото си свое дете. Или както се е грижила за първото, докато е била бременна с второто. Имам усещането за дежаву. Дали темата не започва от начало?

Аз имам усещането, че не става ясна гледната ти точка по въпроса  Simple Smile Мигар може самотна майка на две деца да се сдобие с трето и пак да е самотна? Ама така самотна, че да не може да си плаща отоплението? Четете, мадам, не ме критикувайте тъй остро и напразно  Mr. Green

# 1 651
Аз имам усещането, че не става ясна гледната ти точка по въпроса  Simple Smile Мигар може самотна майка на две деца да се сдобие с трето и пак да е самотна? Ама така самотна, че да не може да си плаща отоплението? Четете, мадам, не ме критикувайте тъй остро и напразно  Mr. Green

А защо да не може?
Всичко й е О.К., но съпругът го блъска кола и умира.
Тя никога не е работила, бременна е с третото си дете, нямат близки и роднини, които да помагат...
Е?
Кое е невъзможното?

# 1 652
Знаеш ли какво, evro, и на мен ми е тъжно, че жени, които копнеят за деца са готови на всичко за да се сдобият с такива, дори да наранят дете! Само и само за да го нарекат СОБСТВЕНО!
Ако толкова искаха тези жени да имат деца, ако толкова ги беше грижа за децата изобщо, ако не им пукаше само и единствено за гените щяха да станат приемни родители или да осиновят дете. Най-лесно е да плачеш на клипчетата за Българската Коледа и да пишеш колко ти пука!

Не е точно така. Например ако аз нямам възможност да родя дете износено от мен дете, като български гражданин живеещ в чужбина ако искам да осиновя дете е мисия почти невъзможна, ако искам да съм приемен родител не мога да изкарам детето да живее при мен.

И не си мислиш, че щом хората не афишират какво правят, не означава, че кликат на клипчетата на когото и да е.

# 1 653
А защо да не може?
Всичко й е О.К., но съпругът го блъска кола и умира. Тя никога не е работила, бременна е с третото си дете, нямат близки и роднини, които да помагат...

Ох, ама защо давате такива примери... Гореописаното е ситуация, която се вписва идеално във фразата "нещастно стечение на обстоятелствата". Абсолютно не вярвам, че има жена, която доброволно би попаднала в такава схема. А тук обсъждаме нарочно действие, нали така? Ти например би ли заченала трето, без да имаш ясна представа как ще си плащаш отоплението /дори и да се явяваш СМ в случая/?... Сега като се замисля, дори не се сещам защо изобщо обсъждаме това  Mr. Green Но трябва да кажа, че за мен тази дискусия е много интересна и поучителна.

# 1 654
Но трябва да кажа, че за мен тази дискусия е много интересна и поучителна.

Не  Laughing за тебе и хората като тебе (които за съжаление не са малко в БГ, затова сме на тоя хал, ако такива като тебе нямаше сигурно щяхме отдавна да сме цивилизовано общество, но уви ...) поучителна дискусия няма и не може да има. Ти не си способна за си вземеш поука от каквото и да било, не виждаш по-далече от носа си.

# 1 655
Не  Laughing за тебе и хората като тебе (които за съжаление не са малко в БГ, затова сме на тоя хал, ако такива като тебе нямаше сигурно щяхме отдавна да сме цивилизовано общество, но уви ...) поучителна дискусия няма и не може да има. Ти не си способна за си вземеш поука от каквото и да било, не виждаш по-далече от носа си.

Успя да ме впечатлиш с грубостта и невъзпитаното си отношение, браво. Бих те помолила да изказваш мнението си, ако разполагаш с такова, без да ме обременяваш с личната си словесна слуз. Благодаря предварително.

# 1 656
crazy chick, не съм груба и невъзпитана, а обективна и откровена, а че не ти харесва не е мой проблем.

# 1 657
  • София
И аз изчетох всичко. ooooh! Върти ми се един въпрос и все си мислех, че за над 100 стр. някой ще е попитал ама не е. Та, да попитам аз.

Кои ще бъдат медицинските показатели? Кой ще ги определя? Прочетох тука, че  само жени с липсваща матка или някаква малформация, заради която не може да износи плода, ще могат да се възползват от СМ. Извинявайте, ама това си е дискриминация спрямо тези, които имат матки, обаче не настъпва имплантация при тях. Ще има ли някаква граница на бройката инвитро-опити, но без имплантация например, над които и жени с матки могат да ползавт СМ? Защото, ако няма и такава опция, тогава се "нарушава правото на тези жени да имат генетично дете".Та, къде е границата? Тука се попита няколко пъти и никой не отговори. Ако обаче се разреши и на такива жени да използват услугите на СМ, тогава извинявайте, не са 20 на година, а много повече и следователно пътя до търговията с деца от СМ е вече асфалтиран.

За протокола - против СМ поради причините, коите се изтъкнаха от Мираета, Фуси и др.

# 1 658
  • София
Но трябва да кажа, че за мен тази дискусия е много интересна и поучителна.

Прощавай, че се намесвам в отношенията ти с Крейзи, но поста ти обобщава и хора като мен, та не мога да не отговоря. Да се тъне в безпросветна тъма по отношение на един въпрос, да се съди за него емоционално и импулсивно не е цивилизовано е няма да доведе до цивилизоване на обществото ни. Социолог съм и многократно казах в темата, а и опонентите ми се съгласиха с това, че няма нито едно проучване на порасналите деца от СМ. Не би могло и да има, защото една личност трябва да е съществувала 25- 30 години, за да може да пристъпи към по- сериозен анализ на личностните си проблеми, на травмите и тяхното отражение върху психиката като цяло. Първото дете плод на СМ се ражда през 1986-та и по прости сметки е ясно, че няма как да се изследват достатъчен брой СМ деца на подходяща възраст. По тази причина няма проучване и не може да има. И въпреки, че има сериозни съмнения за отражението на СМ върху бъдещото дете поддръжниците на СМ са готови на всичко за каузата. какъв е смисълът сега у нас, в тази нецивилизована, по думите ти, държава, сега да ковем закон за нещо, което може да крие ужасни последствия? Или е по- добре направо в името на прогреса и цивилизоването ни да започнем с клонирането на хора, за да осигурим на някои майки правото им да продължат гените си?

И да се бием за всичко това тук, където сме се събрали, за да си помагаме....

# 1 659
crazy chickне съм груба и невъзпитана, а обективна и откровена, а че не ти харесва не е мой проблем.

Кое да не ми харесва? Ти ли? Че аз за първи път те забелязвам. Ти си тази, която не ме харесва и която изпитва силен напън да го сподели, и както сама казваш по-горе, проблемът няма как да е мой.

# 1 660
Бибона, коя си ти за да даваш оценки на момичето и да му казваш, че заради такива като него България е на "тоя хал"!?
Аз пък ще ти кажа, че е точно обратно! България е на "тоя хал", заради егоисти вълнуващи се само и единствено от АЗ.
Чакало се с години за осиновяване, така ли!? Ако човек има претенции за дете с руси къдрици, синьо-зелени очи с кафяви точици, бенка над горната устна вляво и доказан произход, по възможност царски, ще чака! И до институцията-ДОМ да живее, и на Луната, все ще чака!
Истинската любов не е условна! Търгаш с живот е гнусотия!
Titina, какво афиширане!? Не аз казах, че плача за разделените от БМ деца! Истината, обаче е, че ако един човек се е сблъскал с болката на тези деца никога няма зорлем да я причини!

# 1 661
А защо да не може?
Всичко й е О.К., но съпругът го блъска кола и умира. Тя никога не е работила, бременна е с третото си дете, нямат близки и роднини, които да помагат...

1. Ох, ама защо давате такива примери...
2. Гореописаното е ситуация, която се вписва идеално във фразата "нещастно стечение на обстоятелствата". Абсолютно не вярвам, че има жена, която доброволно би попаднала в такава схема. А тук обсъждаме нарочно действие, нали така?
3. Ти например би ли заченала трето....

1. Е, какви примери да даваме?
Как на две семейства просто ей така им е кеф да имат/носят чуждо/свое дете от друга майка?
2. Ти като щастливо стечение на обстоятелствата ли определяш случаите на жени, загубили матките си?
3. Аз вече си имам трето, но благодаря, че попита.

# 1 662
Как на две семейства просто ей така им е кеф да имат/носят чуждо/свое дете от друга майка?
2. Ти като щастливо стечение на обстоятелствата ли определяш случаите на жени, загубили матките си?
3. Аз вече си имам трето, но благодаря, че попита.

Изобщо не разбирам за какво говориш. Въпросното трето дете беше въведено в спора като дете, носено от сурогатна майка, която майка вече има две деца, но е самотна и така си изкарва парите за топлото и хляба. Матки, обстоятелства, семейства, въобще не ми е ясна мисълта ти. Разбираш ли сега написаното или някак по-ясно да го изложа? Леете справедливия си гняв, преди дори да прочетете даден пост докрая...

# 1 663
Изобщо не разбирам за какво говориш. Въпросното трето дете беше въведено в спора като дете, носено от сурогатна майка, която майка вече има две деца, но е самотна и така си изкарва парите за топлото и хляба. Матки, обстоятелства, семейства, въобще не ми е ясна мисълта ти. Разбираш ли сега написаното или някак по-ясно да го изложа? Леете справедливия си гняв, преди дори да прочетете даден пост докрая...

У мен гняв няма, аз деца си имам, да са ми живи и здрави.
Жал ми е за момичетата, които осъждате да нямат, и се питам в ролята на какви го правите?!
А на теб сега стана ли ти ясно?

# 1 664
Бояна, съвсем не всички "против" ме вбесяват ... но си признавам, че такива има. Именно разни егоисти, вълнуващи се единствено от "АЗ", за които е достатъчен факт, че те имат деца - и могат да препоръчат и на всички останали да нямат свои собствени.

Аз лично не вярвам на хипотезите за травмите, но пък като биолог съм напълно съгласна с тебе, че в близкото бъдеще е невъзможно да бъдат нито доказани, нито отхвърлени ... Не просто защото все още децата са малки, а и защото докато не се предположи и докаже механизъм, чрез който това се реализира, винаги ще има съмнения дали не се пропуска нещо.

Общи условия

Активация на акаунт