за сурогатните майки

• 137 905
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 2 865
Общо взето и двете страни лежат на чувства - и защитниците, и противниците на СМ.
Eto ти една теза, която е различна от емоционалните - АЗ лично НЕ вярвам, че този закон  ще има само и единствено алтруистични цели. За какво се бърза? Кой кого кара да бърза? Каква беше тази масирана кампания по форуми и Тиви-та?
Хората, които го предлагат, също НЕ СА наясно. Калинка, разбирате ли, ми застава и ми пропагандира как трябвало да се промени закона в частта за рождената майка.

Пълна мъгла е, обаче "дайте да приемем' някакъв там закон.

За бързането си права, за съжаление. А какви точно нечисти интереси подозираш?

# 2 866
  • в сърцето на един мъж...
За кои точно едни чувства говориш? За "едните чувства" на жена, която иска да има свое генетично дете или за "едните чувства", които се разискват в контекста на първичната рана? Щото и от теб не прочетох научни факти и велики открития. Общо взето и двете страни лежат на чувства - и защитниците, и противниците на СМ.

НиноТино имаш супер услужлива памет и някакси пропускаш правните аргументи, приведени против, но виж за моите теории изведнъж реши да се хванеш. Изобщо не е чувства само. Всички, които бяха против, приведоха доказателства защо са против, докато привържениците го удрят само на чувства и как видиш ли щели да забранят на 10 човека да имат деца...

jp, на никого нищо не внушавам. Аз зададох конкретни въпроси и никоя от вас не ми отговори. И понеже няколко пъти ми бе казано, че аз видиш ли ще изоставя болно дете, как нямам право на това или онова, просто казах аз лично какво бих направила. Само че явно вече нямаме право и лично мнение да имаме Shocked

# 2 867
jp, на никого нищо не внушавам. Аз зададох конкретни въпроси и никоя от вас не ми отговори. И понеже няколко пъти ми бе казано, че аз видиш ли ще изоставя болно дете, как нямам право на това или онова, просто казах аз лично какво бих направила. Само че явно вече нямаме право и лично мнение да имаме Shocked

Аз пък си спомням, че ти отговарях надълго и нашироко. И също ти зададох въпроси за фактите, върху които почиват опасенията ти.

Как така реши, че някой ти отнема правото на лично мнение пък сега?

# 2 868

Финансови, казвам си го в прав текст.

# 2 869
Гане, моля ти се, знаем се и се познаваме
СМ не е моя борба, но пък като всеки човек имам право да изкажа мнение
престанете да вменявате на околните своята истина
аз съм човек разумен, с глава на раменете и чувства в сърцето, не правете своето вярване мое
не защитавам приемането на какъвто и да е закон, но съм против изоставянето на деца по домовете от чекнежи
точно поради тази причина, ако на мен ми се наложи да избирам, предпочитам да имам варианта да ползвам СМ, отколкото да осиновя- да, в сегашната ситуация, ако аз бях в позицията на жена, която не може да износи своя биологичен материал, нямаше да имам право на избор, защото мен държавата ме задължава да осиновя, ако искам да имам дете, понеже забранява да имам такова от СМ и това аз наричам дискриминация

# 2 870

Финансови, казвам си го в прав текст.

Имаш предвид на клиниките по стерилитет? Да ти кажа, те вече са претоварени с пациенти - поне добрите. Там, където аз бях, през септември 2009 записваха за резервен списък за 2011...

Не вярвам, че СМ ще им осигури кой знае колко нови пациенти. Така поне си мисля де.

А и аз нямам против те да спечелят от там съответните 10, 20 или 50 случая годишно.

# 2 871
  • София
Какво ще кажете в името на правото на всеки да продължи своите гени да разрешим клонирането? Нима имаме моралното право да казваме Не на хората, които искат да се възползват?

# 2 872
Какво ще кажете в името на правото на всеки да продължи своите гени да разрешим клонирането? Нима имаме моралното право да казваме Не на хората, които искат да се възползват?

Какво ще кажеш в името на форумната хигиена да си пуснеш нова тема - за клонирането?

# 2 873
Мини, точно поради тази причина, че се познаваме, не е нужно да ми вменяваш думи, които няма и да си помисля даже да разсъждавам върху тях. Аз казах няколко пъти - аз не бях против сурогацията и даже приветствах идеята да се разреши в БГ, но седнах, прочетох и сега изобщо не съм убедена, че това е правилно.
Така или иначе няма как да се избегне осиновяването - със СМ, без СМ - пак се стига до това пусто осиновяване, по простата причина, че това е технологичен процес след сурогацията.
jp, аз също така ти написах няколко пъти какви са опасенията ми и съответно всичко това беше подчинено на фактите, които изложиха правистите. Просто реших, че няма смисъл да пиша и описвам отново неща, които предъвквахме на амнайсе страници. Ти си решила, че това, което мислиш е правилно, аз смятам, че трябва да се помисли много добре, преди да се направи промяна. Това е. Едната страна подхожда емоционално и не иска да види правните проблеми, другата се опитва да обясни какво ще стане после, но е обвинявана в лобиране за осиновяване... Плоскостите са различни поради силно емоционалните участници, поддържащи сурогацията.

# 2 874
  • София

Какво ще кажеш в името на форумната хигиена да си пуснеш нова тема - за клонирането?

В името на форумната хигиена могат да се свършат много неща, но по- добре да не започваме с това, за да не завършим с бан. Аргументите за СМ са такива, че спокойно могат да се приложат и за клонирането. Имаш право да не  желаеш да отговориш на въпроса, но не ми давай съвети, моля.

ПП За емоциите не съм съгласна. Нямам емоции по темата, дадох рационални, научни доводи, но останаха неприети по неизвестни причини. Разбирам и зова за доказателства, но  нямам намерение да поствам референции на мързеливи служители на парламента. Като отидете на лекар на му искате за справка номера на страницата в учебника, на която пише кое къде е и какво му се случва при болест.

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 21:37 от Бояна Ламбер

# 2 875
jp, аз също така ти написах няколко пъти какви са опасенията ми и съответно всичко това беше подчинено на фактите, които изложиха правистите. Просто реших, че няма смисъл да пиша и описвам отново неща, които предъвквахме на амнайсе страници. Ти си решила, че това, което мислиш е правилно, аз смятам, че трябва да се помисли много добре, преди да се направи промяна. Това е. Едната страна подхожда емоционално и не иска да види правните проблеми, другата се опитва да обясни какво ще стане после, но е обвинявана в лобиране за осиновяване... Плоскостите са различни поради силно емоционалните участници, поддържащи сурогацията.

Правистите? Мираета имаш предвид? Когато не вие "осакатяване" и "болка"?

Аз се чудя като толкова ви вълнува правната страна, защо не погледнахте законите на Англия или Канада, или Гърция? Да видите кое е приложимо и кое - не и тогава да видим какво нерешими въпроси остават. Няма нужда да откриваме топлата вода, нали така?

Това го предлагам за трети път, първите два бях обругана от "правистите" - не разбрах точно с какви аргументи, че бях заета да се пазя от хвърчащата наоколо пяна и слюнка...

# 2 876

В името на форумната хигиена могат да се свършат много неща, но по- добре да не започваме с това, за да не завършим с бан. Аргументите за СМ са такива, че спокойно могат да се приложат и за клонирането. Имаш право да не не желаеш да отговориш на въпроса, но не ми давай съвети, моля.

ПП за емоциите не съм съгласна. нямам емоции по темата, дадох рационални, научни доводи, но останаха неприети по неизвестни причини. Разбирам и зова за доказателства, но  нямам намерение да поствам референции на мързеливи служители на парламента. Като отидете на лекар на му искате за справка номера на страницата в учебника, на която пише кое къде е и какво му се случва при болест.

Брех, научни доводи... Май си сънувала, драга...

За клонирането на хора нямам мнение, тъй като все още е в сферата на научната фантастика. За разлика от други технологии, обсъждани в тази тема.

И ако се вживяваш в ролята на лекар, може би имаш нужда от такъв.

Та не ми каза - в СУ ли ти втълпиха тази илюзия за капацитет по социология?

# 2 877
Фуси да не би да е вила от болка? Или да те е обругала? Тя седна и изложи аргументите си, само че всички я нападнаха, защото видиш ли /това само в болния мозък на някой/ тя агитирала за осиновяване.
Показаха ти дела, които се водят в Англия, в Щатите в момента СМ съди Сара Джесика Паркър, та значи има проблем точно с правната страна, не е като да се открива топлата вода. Ами седни и виж що пък има правни аргументи против. Да не говорим, че вече беше обяснено защо в определени страни е разрешена сурогацията - там няма деца за осиновяване...

Оф, оплакваш се как те били оплюли, а елементарен начин на сдържане на злоба нямаш Confused Не е нужно да пращаш някой на лекар само защото не ти допада мнението му ooooh! В крайна сметка пак се връщаме към началото - когато нямаме аргумент, когато не можем да кажем нещо, което си заслужава, плюем по опонентите си Confused

# 2 878
  • София

Брех, научни доводи... Май си сънувала, драга...

За клонирането на хора нямам мнение, тъй като все още е в сферата на научната фантастика. За разлика от други технологии, обсъждани в тази тема.

И ако се вживяваш в ролята на лекар, може би имаш нужда от такъв.

Та не ми каза - в СУ ли ти втълпиха тази илюзия за капацитет по социология?
Не приемам подобно отношение. Информирах модератор.

# 2 879
Фуси да не би да е вила от болка? Или да те е обругала? Тя седна и изложи аргументите си, само че всички я нападнаха, защото видиш ли /това само в болния мозък на някой/ тя агитирала за осиновяване.
Показаха ти дела, които се водят в Англия, в Щатите в момента СМ съди Сара Джесика Паркър, та значи има проблем точно с правната страна, не е като да се открива топлата вода. Ами седни и виж що пък има правни аргументи против. Да не говорим, че вече беше обяснено защо в определени страни е разрешена сурогацията - там няма деца за осиновяване...

Оф, оплакваш се как те били оплюли, а елементарен начин на сдържане на злоба нямаш Confused Не е нужно да пращаш някой на лекар само защото не ти допада мнението му ooooh! В крайна сметка пак се връщаме към началото - когато нямаме аргумент, когато не можем да кажем нещо, което си заслужава, плюем по опонентите си Confused

Добре, Geia, кажи ми какъв аргумент е, че някой води дело? Ако всички случаи на СМ бяха безпроблемни - за какво ни е закон въобще? Хората се развеждат също - ми нека забраним брака?

Честно ми кажи - аргумент ли е наистина, че има случаи, в които възникват проблеми? Колко често се случва това? Ето, цитирахме тук резултати от американски клиники - една без нито един проблемен случай на 1500, друга - с един проблем за 570. Все едно нищо не сме писали - Сара Джесика Паркър, та Сара Джесика Паркър... Ок, аз цакам с Рики Мартин, ако ще е такова нивото.

А отношението ми към Бояна е абсолютно провокирано - като си изчела темата, би трябвало да си забелязала.

И не, Фуси не се е държала нерационално. Но тя самата каза, че не иска да разсъждава по закона, защото е принципно против.

Общи условия

Активация на акаунт