Април вече чука и всички малки МАРТЕНИЧКИ2010 са тука (1)

• 31 637
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
wola честитооооо  bouquet Hug

# 451
уола, честито  bouquet

дилайт, има инфо за калявянето в библиотеката на майки бъдещи и настоящи, която още не съм изчела обаче Embarassed какво правя - гледам да не навличам, въпреки че, признавам си, Никола като е болен от вътре ми идва да му сложа сто ката дрехи. Въздухът и водата са много важни. Излизането всеки ден си е задължително - колкото повече,толкова п0-добре. С Никола сме седели по 8-10 часа в парка, тук ще ми е малко трудно, защото големият ми може да спи само вкъщи вече...При плуването водата му е 35 градуса, като го къпя в коритото 37, но предполагам и той като брат си ще се научи на по-хладка. Морето е супер - и като въздух и като водни бани,не бих го пазила от студена вода.Миналата година началото на юни Никола и баща му се къпеха на 18-19 гр но Златни, което за мен е немислимо. Планината също си е супер, въобще да се излиза от София при първа възможност.Важното е закаляването да се прави последователно и постепено, защото между него и простудяването е малка разликата.Освен това трябва да се отчитат и особеностите на детето -Никола ми е топлокръвен, все му е топло, завит не може да спи.Валери не мога да го преценя още.Хайде ще обменяме опит Hug

# 452
  • София
ahoney мен не може да хапе ама си яде ръчичките милата от глад Simple Smile) вече се наяде и заспа да видим до кога Simple Smile))
И Вики се наяде и заспа, та сега отивам да гладя, чистя и пера докато почивам.
Тази нощ много се гърчи от колики, но не плака. Само че ме риташе като се гърчеше и аз почти цяла нощ си я съзерцавах влюбено. Сега ми се спи, но съм изпълнена с такава любов и щастие.

# 453
  • Сред обкръжението
Здравейте, мамита!

Опитвам се да ви следя, но все не ми стига време! Боби малко поплачква повече!

Wola Честито!!!

Оказа се, че на мен ми е намаляла кърмата. След като Боби не беше акал цял един ден се обадих на педи и той каза, че най-вероятно е гладен. Цедих се и се оказа, че не му достигат около 20-30 мл. и то на обедното хранене, а следобяд имам още по-малко храна. Ходихме при педи измери го и каза да го дохранвам. Много се разстроих.  newsm45 Така ми се искаше да го кърмя повече. Сега правим някакви отчаяни опити за увеличаване на кърмата, но честно казано и аз не знам какво точно правя. Давам му на всяко хранене и от двете гърди. По този начин много рядко стигаме до АМ. Той просто отказва да го яде.

Ако някоя мама има опит и може да ми каже какво да правя. Или може би Бу, Елс, или Смин ще ми помогнат!

# 454
  • София
ahoney, а пробвахте ли със сешоара да я успокоявате малката сладурана?

# 455
Здравейте майчета, искам да ви питам вие слагате ли бебчетата да спинкат на тънка възглавничка или направо на матрачето? Моето чедо снощи ми взе тока. Събуди се в 18:45 и след като беше изкъпана и нахранена, и преоблечена трябваше да се спи, ноооооооо при нас това не важи. Будува чак до следващото си хранене, т.е. до 22 часа. С баща й се побъркахме да я дундуркаме. Заспива докато яде, заспива на рамото ни, но в леглото ококорва очичките. Вечерта заспа де. А майчета вие какви пелени ползвате? Аз ползвам на Памперс сенситив в момента. Доволна съм. Вие изрязвахте ли ноктенцата вече, понеже на мен ми казаха да не ги режа преди 40-тия ден и сега само слагаме ръкавички, които постоянно падат. А по колко мл ви ядат децата на хранене?

# 456
  • София
elzas, възглавничка не ползвам, само постилям една пеленка под главичката на Коко, ако евентуално повърне да не е на чаршафчето и матрака и му я сменям всеки ден за да му е чистичка.
Ноктите ги изрязах още на 10-ят ден с нокторезачка. С ножичката почти нищо не успях да отрежа.
А бебето плаче ли за да го дундуркате или само си гледа?

# 457
  • София
елзас, само слагам калъфчица под главичката - сгъната на две, за да мога да обръщам ако изплюе нещо и да е сухичко. за заспиването сме същата работа - докато яде - спи, а после като трябва да спи е гладна Simple Smile в момента и ние сме на памперс сенситив - в сравнение с обикновения памперс и хъджис съм най-доволна от него. ноктите ги режа вече няколко пъти, защото котето много ме драска, като го оригвам - отбранява се Simple Smile

wola, честито   bouquet

# 458
уола честито Hug
елзас ние в началото спяхме на повдигнат матрак в кошарата и,но когато я взимаме при нас спи на възглавница.сега си е в кошарката на тънка възглавница.
бебетата колкото по големи стават толкова по бодърстват,пробвай се когато е спокойно бебето да го слагаш на леглото да и да му говориш.и михаела в понякога заспива докато яде в мене и сложа ли я в леглото и веднага се ококорва взема ли я заспива,инстинкт.не лишавай бебчо от гушкане.ноктите ги режем отдавна и то вее към 4 пъти.а колкото до храненето в момента ядем по 120 гр през 3 часа,а вечер правим пауза между 5-7 часа.

# 459
Нанина, само от това ли съди доктора, че трябва дохранване? Имам две приятелки,чиито деца бяха изключително кърмени и акаха на няколко дни веднъж. Това се приема за нормално при кърмените бебета. Пишка ли?Плаче ли? Знаеш, че това, което изсуква бебето е ПОВЕЧЕ от това, което цедиш (или ти само цедиш newsm78). Даването на АМ обикновено води до отбиване, трябва да си сигурна, че се налага, а не е просто така, за всеки случай. Мен ако питаш започни да увеличаваш кърмата си,има инфо за това в библиотеката на кърмаческия  Hug

дилайт,ето някои техники

Три варианта за закаляване

Първи вариант за закаляване. Къпем детето при обичайната за човешкото тяло температура - 36,6 градуса. На него му е приятно и то се отпуска, чувства се добре. През това време му подготвяме десет градуса по-студена вода за първото обливане в кана или друг съд, т.е. примерно 26-градусова. Изваждаме детето от ваничката, държим го на длан с гръбчето нагоре и отначало му обливаме с хладната вода петичките, после нагоре по гръбнака до главичката. После, без да го изтриваме, го увиваме в обикновена и във фланелена пелена. След 10-15 минути започваме да го обличаме. На всеки три дни понижаваме температурата на обливане с един градус, докато стигнем до температурата на водата в крана. Обикновено децата понасят добре тази процедура. Отначало могат да се разплачат от неочакваната температура, но при затопляне в пелените се успокояват бързо, сучат добре и заспиват спокойно.

Втори вариант за закаляване. По време на тоалета на детето (няколко пъти на ден) измиваме с топла вода дупето и крачетата. При това се стараем краката да се затоплят. После бързо ги измиваме със студена вода под крана. След това, отново без да изтриваме, завиваме детето в топли пеленки.

Със студена вода се облива само затоплено дете!
Закаляването е ефективно само когато обливате затоплено дете със студена вода. Спомням си, че наблюдавах закаляването на деца "по инструкция", в детските ясли, където работех в първите години на лекарската си практика. Обливаха крачетата на децата веднага след връщането им от разходка, после, в съответствие с инструкциите, понижаваха постепенно температурата на водата през определен интервал от дни. Въпреки това децата непрекъснато боледуваха. Каква може да е била причината? Никой не обръщаше внимание на това, че след разходката, особено през зимата, краката на почти всички деца бяха студени, така че ги обливаха на практика с топла вода.

# 460
lorelei75,и на нас ни излизат малко пъпчици,вчера на едната бузка,днес на другата,но аз ги мацвам с малко кърма и тези от вчера ги няма... newsm78 Не помня къде го прочетох,но действа,но нашите пъпчици може да са други

elzas,аз съм сложила нещо под матрака ,за да има мнооого лек наклон,знам че не е хубави възглавница.А това го направихме,защото връщаше след ядене и док ни препоръча така...И аз съм с тези пампераси,а ноктите още първите дни изрязох от няколко нокътчета имачше едни стърчащи крайчета,от тогава не съм...

Момичета,кога почвате с музикалните въртележки,ние имаме две,но мисля че е рано....

# 461
  • София
ahoney, а пробвахте ли със сешоара да я успокоявате малката сладурана?
Да, действа само докато е включен сешоарът и после веднага пак почва да реве. Но тъй като все още мисля, че не е много полезно за бебето, го използвам само в краен случай. Слагам й бутилка с топла вода на коремчето, но и това рядко действа за дълго.
elzas, ако това е било за целия ден ми звучи като един ужасно спокоен ден у нас  Grinning. Вики поначало си има 2 бодувания от хранене до хранене, а сега и повече. Не слагам възглавница, но пък спи при мен. Не съм рязала ноктите, търпя си драскането, само дето на деколтето кожата ми е много тънка и изглежда все едно котка ме е драла  Mr. Green Използвам Памперс актив бейби, първи 2 опаковки (малки) бяха идеални, но следващата (от 60) е много зле. Вчера една позната ми даде да пробвам някакви италиански неизвестни пелени, от които тя е много доволна и днес пак сме с изринато дупе  #Cussing out Ама и аз къде се водя по акъла на другите. Днес съм си поръчала нов пакет памперс, но може ид а взема премиум кеър (сензитив съм виждала само 1 размер, а ние сме на 3-ти)
Нанина, и аз като марисса мисля, че не трябва да даваш Ам ако не си съвсем сигурна, че е недохранено. Храни го по-често, но си струва да се кърми. Успех, миличка. Hug
Мариса, аз съм страшно зиморничава и само докато четох за каляването ми стана гадно. Май няма да го правя на Вики. Ние я каляваме по препоръка на педи като не я обличаме дебело и не затопляме много стаите.

# 462
Здравейте, милички!
Най-напред искам да се извиня, че толкова дълго време не съм влизала в темата и да честитя на всички майчета новопоявилите се бебоци, както и отминалите празници!
Надявам се всички да сте добре и да се радвате на малките бебоци.

Аз не мога да смогна, даже не съм влизала да чета в темата. Бебе Дарина е със зверски колики - такова чудо не съм виждала. Плачеше денонощно, даже не плач, а направо писъци, за които нищо не помагаше - пробвахме всичко, което се предлага на пазара срещу колики - всякакви капки, чайчета, възглавничка против колики, сешоар, топли пеленки, носене, гушкане - нищо не помогна. Детето се измъчи направо. Пробвахме само на кърма, на смесено хранене, само на АМ, сменихме два вида млека... никакъв ефект. Давахме дежурства и се редувахме с Татти, за да може единият от нас да поспи час-два. В чудо се видяхме, а сърцето ми направо се късаше като я гледах мъничката мишка как се мъчи. Непрекъснато бе в ръцете ми. Единствено навън успяваше да поспи малко в количката, а аз да свърша малко работа (че и работата ми виси). Взехме и кенгуру, защото от това непрекъснато носене ръце не ми останаха. Преди два дни преминахме на антирефлуксно мляко и едва от вчера детето се поуспокои. Тази нощ за първи път успя да поспи спокойно повече от 4 часа (иначе не заспиваше за повече от 10-15 мин.), а сега за първи път от 2-3 седмици успявам да седна пред компютъра спокойно без нея на ръце. Надявам се да не е само временен ефекта и детето да да се успокои.

Надявам се при всички вас положението да е по-спокойно.

Съжалявам и за техническата невъзможност да се редактира първата публикация. Вече би трябвало да е разрешено.
Не знам дали ще мога да следя темата редовно - силно се надявам Дарина да се успокои и да мога да влизам по-често.

Поздрави на всички!  Hug

П.П. ahoney, видях, че си писала докато публикувам. Дарина също се подсече от Памперс. Минахме на био пелените Wiona - много съм доволна от тях - кожата се успокои веднага.

# 463
  • София
Mamma, радвам се, че писа и много съжалявам за проблемите с коликите. Цункай малката мишка от мен. Вики сега се изрина от някакви италиански пелени (не Либеро), на които не запомних името, а преди от Слийп енд плей. Ще пробвам докато намеря най-доброто.

# 464
Ако искаш, за да не купуваш цял пакет, мога да ти дам няколко от Wiona-та да пробваш.
Не знам доколко има значение и кремчето, но при всяко преобуване я мажа със специалния бебешки крем против подсичане на Бюбхен. Кремчето обаче не съм сменяла - дори и с него от Памперс се подсича, докато с Wiona-та няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт