Април вече чука и всички малки МАРТЕНИЧКИ2010 са тука (1)

• 31 643
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
Цитат
Но ако не се изцеждаш много скоро няма да му стига.Така мисля.
това категорично не е вярно Peace

# 406
  • Варна
NovaTema когато в началото кърмих едната ми гърда беше със запушен канали, педиатърката ми каза първо нея да давам после от другата така чети можеш същото да гоправиш. В последствие вече ми спря кърмата спрях и да сецедя сега от време на време виждам по дрехите малки мокри петна явно все още произвеждам по-малко. Но гърдите ми са меки нямам болки нямам и напрежение но всеки ден се проверявам да не се получи някоя бучка.
Аз имам въпрос ако моята хубавица реши да реве много от колики след Саб симплекс-а какви капки мога да дам. Педиатърката й днес каза че щом не ревяла много ами повече се гърчела нямало смисъл да й ги сменя....на мен определено не ми допада идеята да я гледам как се гърчи и напъва и не може да спи спокойно....

# 407
  • На брега
Бу, Бисквитка се роди 3550 гр., а на изписването (5 дни по-късно) беше 3340 гр. На консултацията педи. каза, че е наддала само 120 гр., не разбрах от рожденното или от теглото при изписване, защото аз бях последната записана за преглед, раб. и време вече беше изтекло и в този момент дойде лекарката която ползва кабинета в следващата смяна... Моята лекарка влезе в другия кабинет за да ми пише рецептата и аз така си останах - шашната и притеснена  Confused Дори не ни измери на височина...
Имам контролен преглед на 14.03 и тогава вече ще си записвам подробно  Mr. Green.
Урината си е съвсем нормална - не е прекалено бледа или пък тъмна... Урината и не мирише лошо, а за другото - таткото казва, че му мирише на вкиснало кисело мляко (аз не съм много добре с обонянието  Wink ).
Памперса пълни 4-6 пъти дневно, като 3-4 пъти го пълни "двойно". 1-вия път още докато я кърмя, а втория след като съм я измила и сложила (или неуспяла...) чистия памперс.
Не е мерена на един и същ кантар (1-ва консултация ни е, до сега беше мерена в АГ) и видимо е порастнала.

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 15:56 от NovaTema

# 408
Здравейте майчета, моята принцеса спинка да видим до кога, че днескато заспа в 12:45 се събуди след 1 час. Изтормози ме малко. Камъче ако мога да ти бъда полезна със следното: На мен също ме си появиха такива дребни и сърбящи пъпчици преди няколко дни по ареолите и на двете гърди. Педиатърката ни изписа да мажем устенцата на бебка по езичето с ДАКТАРИН заради млечницата. Помислих си, че и на мен това може да помогне, въпреки че пише че е само перорално. Пробвах. Мажех сутрин и вечер. Мина ми.

# 409
Бу, благодаря много!!!
Марисса, не знаех, че пъпчето може да издържи толкова дълго. Обработваме го със спирт всеки път, когато сменяме памперса - бая спирт сме изразходвали вече. Ами ще чакаме.

# 410
Привет,сладуранки Simple Smile
ЧЕСТИТА РОЖБА НА Декрио Simple Smile Hug
Ние с Дарето бяхме 1:30 ч  навън и се поразходихме, а сега се кокори в леглото Joy
Момичета, имам въпрос..на 12-ти в 18ч ще ни е 1-та консултация и искам да питам дали бебка трябва да е хапнала преди това?
Целувки за всички,стиснати палци за имащите нужда:)  Hug Hug Hug

# 411
  • Варна
slun4o на мен не са ми казали дали трябва да е папкала или не:) По принцип часа ни беше за 13:45 а тя трябваше да яде в 14 така че беше гладна. А и все пак ги мерят и теглят и ако токущо се е наяла може и да повърне детето както си прецениш ако му е време да яде я нахрани ако ли не идете гладни и си вземи АМ с теб Simple Smile

# 412
  • София
slun4o, мен ме карат задължително на гладно да я водя. трябва да са минали поне 2 часа от предишното ядене (от началото).
Диди, браво на Сияна!!!

# 413
  • София
Здравейте момичета,аз само чета, нямам много време да пиша,
Честито на Декрио   bouquet
Днес биха ваксината на Коко против хепатит Б, плака съвсем мъничко (10 сек.)и после хубаво поспа, а и аз дълга разходка му направих. Събуди се гладен, нахраних го, пак заспа и засега не е вдигнал температура (дано му се размине).
Вече е цели 5100 гр, и 57 см, наддал е над 1.5 кг от изписването за един месец, а нормалното качване за месец е в порядъка на 600 гр -1 кг. Педиатърката каза да не се притесняваме, че си има апетит детето, после ще си нормализира приема на храна.
Колики май нямаме вече. Превантивно от две седмици само на последните две хранения за деня даваме Инфакол, но мисля да го спирам изцяло.
Педиатърката каза да започвам вече с масажите на малкият звяр, преди хранене по 5 мин да го оставям по коремче, а по време на къпане да забелвам леко пишлето.
С бебо си се гледаме чудесно самички, имам чувството, че ако има баби да ми се мотаят максимално ще ме изнервят.
И друго имах намерение да пиша, но забравих.
Чао и поздрави на всички.

# 414
  • Sofia
Здравейте, майчета!

Да питам кърмещите майчета по колко пъти на ден акат мъничетата ви. Аз започнах да се притеснявам, защото изразходваме по 10-12 памперса на ден, а според мен вече трябва да се е нормализирало изхождането...

Като чета как сте с килограмите направо ви завиждам. При мен явно и възрастта и второто секцио си дават отражение, защото коремът изобщо не ми се прибира - следродилна депресия не съм имала, но определено сега запозва да ме хваща киселото настроение като се погледна в огледалото - а днес направо е разстроих, след като ми направиха път като на бременна на една опашка...

# 415
Браво на момичетата с новини от консултациите.Ние преди малко хапнахме, но нещо я мъчи коремчето малката и не може да заспи.
Относно цеденето след хранене аз пробвах така да си стимулирам производството на кърма откакто намаля, но особен ефект не виждам.Бебка добре се спраавя с изпразването им.Аз храня само от една гърда, а другата предлагам на следващото хранене.
Аз купих семена от копър и искам да попитам СТЕЛЕ как приготвя чайчето?

# 416
Браво на момичетата с новини от консултациите.Ние преди малко хапнахме, но нещо я мъчи коремчето малката и не може да заспи.
Относно цеденето след хранене аз пробвах така да си стимулирам производството на кърма откакто намаля, но особен ефект не виждам.Бебка добре се спраавя с изпразването им.Аз храня само от една гърда, а другата предлагам на следващото хранене.

На моята опаковка пишеше 2 чаени лъжички смляни или счукани семена първите дни приготвях тази доза, но тези дни намаляха коликите и почнах по една чаена лъжичка в 200 мл завряла вода слагам счуканите семена да киснат около 30 минути. После прецеждам и добавям и малко захар 1/2 чаена лъжичка че ние имахме тежка жълтеница. Давам когато е нервен Алекс и това ни е един от методите за приспиване малко чайче + биберон след това . От тези 200 мл изпива около 100 до 120 мл за 24 часа зависи от настроението.

Antoniya The One ако ходите често на разходки в Люлин аможе и другаде може да свиркаш, Алекс е голям любител на разходките Joy Joy Joy

# 417
Как се забелва пишлето?  Rolling Eyes

# 418
  • София
на нашата бебка пък и излязоха много пъпки с бяло връхче по брадичката и около устата. мисля, че е от сукането, защото цялата се омазва, докато яде. първо излязоха 2-3 на брадичката и понеже си пипа лицето и го търка се разнесоха около цялата уста и по бузките. сега прилича на пубертет  Sick мазах с бочко, лайка д-р тайс и кво ли не - по предписание на лекарката, но уви все повече стават. освен това и корички по главата над челцето и се появиха и косата започна да опадва под тях. абе ужас  #Crazy кажете, опитните мами, какво да правя. мисля си, че май на дерматолог бих я завела, ама то има ли дерматолози за такива малки бебета?

# 419

На моята опаковка пишеше 2 чаени лъжички смляни или счукани семена първите дни приготвях тази доза, но тези дни намаляха коликите и почнах по една чаена лъжичка в 200 мл завряла вода слагам счуканите семена да киснат около 30 минути. После прецеждам и добавям и малко захар 1/2 чаена лъжичка че ние имахме тежка жълтеница. Давам когато е нервен Алекс и това ни е един от методите за приспиване малко чайче + биберон след това . От тези 200 мл изпива около 100 до 120 мл за 24 часа зависи от настроението.

Благодаря, Стеле.Ще пробвам.Дано подейства и при нас.Аз ги купих от една баба на пазара и са само семена в едно пликче.Трябва да видя само с какво да го прецедя, че ми се струва, че като се смелят ще станат много ситни.

Общи условия

Активация на акаунт