Април вече чука и всички малки МАРТЕНИЧКИ2010 са тука (1)

• 31 640
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Привет!
Отдавна не съм се включвала Blush
Моето момче вече е 4200, добре си похапва, едва от края на първия месец почна да яде долу-горе на интервал от 2.30-3 часа. Нощна пауза прави когато той си реши, аз не му се бъркам. Коликите намаляха, от една седмица съм спряла всички лекарства и чайчета от копър. Така му е по-добре на детето.
Да се оплача - в главата прилича на чичко Ленин - оплешивя горкото, много си върти главата и като се търка в шапката косичката му пада. Дано бързо му поникне новата. Поне сега по-лесно ще почиствам главата, за да не се появяват млечни корички.
Пъпчици по лицето си има, лекарката каза да го мажа с крем Здраве, загарят и изчезват ама доста бавно.
Работата по пишлето я свърши татко му, но то почти нямаше какво да се прави. Сега трябва да внимавам да не слепне отново.

# 421
на нашата бебка пък и излязоха много пъпки с бяло връхче по брадичката и около устата. мисля, че е от сукането, защото цялата се омазва, докато яде. първо излязоха 2-3 на брадичката и понеже си пипа лицето и го търка се разнесоха около цялата уста и по бузките. сега прилича на пубертет  Sick мазах с бочко, лайка д-р тайс и кво ли не - по предписание на лекарката, но уви все повече стават. освен това и корички по главата над челцето и се появиха и косата започна да опадва под тях. абе ужас  #Crazy кажете, опитните мами, какво да правя. мисля си, че май на дерматолог бих я завела, ама то има ли дерматолози за такива малки бебета?

lorelei75 привет. няма страшно, ще се махнат пъпките. това ще е сега първите месеци - не им е зряла кожата на бебета, затова бързо правят пъпките от мръсотии.. и нашия батко беше така, сега и Вальо също...  Simple Smile

# 422
Здравейте МамиСсладурани с Бебоци Сладурковци.
Ето малко нови снимки от Алессчо-балексчо

http://martenki2010.snimka.bg/baby/aleksand-r.486307.17962619

# 423
  • София
Lena R, дано да е както казваш. Сега измислих да и давам няколко поредни пъти изцедено млякото с шише, понеже по-малко се мърля и съответно кожата около устата остава суха (в момента е като подсечено) Иначе като сучи 40 мин устата и бузките са и все мокри. Дано няма опасност да я отбия по този начин  newsm78
не знам по каква причина, в началото засука перфектно и мищо не изтичаше навън, а сега си захапва малко горната устна и изпуска от млякото. чудя се дали от залъгалката не си е развалила захапката?

# 424
  • Варна
И ние имаме същия проблем с пъпчиците обаче днес педи нищо не каза дали трябва да я мажа, според вас с крем Здраве или с Бочко да можа кое е по-доброто???? За подсечено ни изписаха правено кремче сега ще видим какъв ще е ефекта че тя милата е подсечена направо рани има много се притеснявам....

# 425
  • София
didipeicheva, ако помогне нещо - казвай, че и ние да се мажем с него. бочкото изобщо не помогна - може би отварата от лайка подейства - малко позавехнаха, но пък се появиха нови  #Crazy

# 426
lorelei75, измивам личицето с памуче и преварена вода. Коричките ги мажа със специален крем, може и с мас, важното е да са омазнени и падат при разресване.
СТЕЛЛЕЕ И МАРИССА,чудни са ви момчетата, Hug

# 427
мамчета здравейте и от мен.
аз съмс  ново двайсе-бях на док да ми види матката дали се е прибрала хубаво и е перфектна,ообаче имам инфекция Confused доки каза че съм зле и е от това че голямо бебе,трудно радане и т.н  е направооо писна ми ви казвам,то бива бива ама това мойто.трудна бременност,трудно раждане сега и това.ох дано се излекувам скоро че незнам вече....та стига за мен.аааа и вече съм - 15кг коеот си е супер като се има впредвид че нищо не правя,хапвам си и имам още 10 за смъкване за да достигна теглото си преди да забременея,а ако съкна и още 5 т.е. още 15 ще е най добре.аз качих общо 23кг та мисляче за 1 месец това си е супер Party

от днес давам биогайа заедно с еспумизан и спрях да ям мляко и да видим.краско се усмихва единствено когато е голичък и когато види полюлея hahaha незнам защо сигурно защото е шарен.
абе мамита като завивате малките те отвиват ли се,защото менм е притеснява това че краско усети ли да съм го завила до шииката и веднага започва да  протяга и да се отвива и все си мисля че му е студено,а нислето си му е топло.сигурно защото на мен ми е судено когато ръцете ми са отвън ама знам ли newsm78
мен ме е страх вече да изляза навън на разходка че краско като ревне и се чудя какво да го правя и си се прибираме с рев.и сега си мисля по добре да си седим вкъщи а така искам да си излизаме.дано сега тези капки ни помогнат и да се успокои.
а има и друго моя мишок хич не обича шапки,усети ли шапка и един рев като се почне лелееее Crazy  откачам.
абе жив и здрав да ми е пък каквото е такова
ох много дълго стана,хайде от мен лека и мека засега Hug Hug Hug
стелле много е сладък малкия Hug
леле евче колко са порастнали сладурите,милите много са сладинки.да ги нацелуваш страхотни са Hug
сега и аз ще кача някоя снимчица

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 23:06 от eniq

# 428
Енийка, много си миличка. Цункай бебе Краси от леля си Евка и му кажи, че като дойда в Благоевград ще го нащипя едно хубавичко дето така тормози мамчето си. Hug baby_neutral Снимките са прекрасни, хубаво оформено бебче още от първия ден, да ти е жив и драв. Поздравления за килограмите. Hug

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 00:08 от 4elsy

# 429
Имам въпрос към Бу или който може Crazy
Вече кърмата ми мноого намаля. Случиха се няколко много напрегнати и стресови дни (ако мога така да кажа) и кърмата ми намаля. Сега се изцеждам по три пъти на денонощие и събирам едва 40-50мл. от двете гърди. Пробвах да спра да се цедя, ама ми се появи бучка в едната гърда и много се уплаших и започнах пак да се цедя. Ползвам помпата на Авент, ама зърната ми се разраниха и то много. Отделно, около зърното ми се появиха и едни пъпки, които нямат връх, но сърбят и после по подплънката гледам, че има нещо като секрет от тези пъпки.
Искам да спра да се цедя. Боли ме разраненото зърно, тези пъпки...общо взето като дойде време да се цедя и ми се реве, а като видя и резултата....
Как да спра кърмата? Като не се изцедя и имам чувството, че ще гръмна, като се изцедя е 40мл.
Гърдите ме болят, какво става?
Имам нужда от съвет.
С първото дете кърмата ми намаля, спрях да се цедя и всичко беше наред, след известно време сама спря. Сега виждам, че не става, а хапчета не искам да пия.
Тази нощ опитах да спя без сутиен и тениската ми беше цялата мокра.
Какво грешно правя и какво мога да направя да си помогна?
Пропуснах да кажа, че си мажа зърната с Гармастан, ама след като започна да се цедя става пак същото.
Много ще се радвам на отговор.

Здравей kama4e,
Това, че си кърмила Елица от началото до сега е много хубаво и си поставила едно добро начало за нея.

Реакциите на всеки един организъм изпаднал под напрежение и стрес са различни и някои майки споделят, че кърмата им намалява в следствие от това. Но с често стимулиране на гърдата е възможно да се възстанови лактацията.

За да се избегне стресът от отбиването за организма на майката е добре то да става плавно и бавно. В настоящият момент имаш ли запазени кърмения или храненето на Елица е изцяло на адаптирано мляко?

Дали си се консултирала с личния лекар или дерматолог за пъпките, които са се появили? Добре би било специалист да ги погледне и ако е необходимо да назначи подходящо лечение.

Не успях да разбера дали бучката е изчезнала. Ако все още имаш не би било добре да се спре изцеждането, но би могло да бъде малко по-лесно, ако преди да почнеш да цедиш направиш топъл компрес на гърдата 2 минути преди изцеждане. След затоплянето с леки кръгообразни поглаждащи движения от основата на гърдата към зърното би могла да масажираш гърдата. По този начин ще се улесни потичането на кърмата. Ако помпата ти причинява болка има ефикасни техники за изцеждане на ръка, които биха могли да ти бъдат от помощ. Ако желаеш може да погледнеш този клип, в който се обяснява и показва техниката на Мармет. Съществува и друга техника, в която палеца и показалеца се поставят на 2,5 – 3,8 см от зърното на буквата С като палецът е над гърдата, а показалеца – под. Поставени в това положение пръстите трябва да притиснат гърдата към гръдния кош, след което с въртеливо движение (като търкаляне), без да се търка кожата, пръстите се предвижват към зърното. След това можеш  да сложиш студен компрес за облекчаване на гърдата. Много майки, които се борят с бучка в гърдата или спират кърмата си използват вместо студен компрес - зелевото листо. Използва се както средство за спиране на кърмата така и за отстраняване на запушвания на млечните канали. Разликата в двата варианта е периода на третиране. Прилага се като на студен лист от прясно зеле се изрязва твърдата част, начуква се леко и се увива гърдата без ареолата и зърното. Това се прави на всяка гърда. Направеният по този начин компрес се сменя когато повехне листото. В повечето случаи продължителната употреба води до спиране на кърмата.

За отпушването на млечните каналите на много майки помага лецитин, който е хранителна добавка и се продава свободно в аптеките. Разбира се за приемането му би могла да се консултираш с личния си лекар, особено ако е нужно лечение на пъпките. Иначе се използват капсули с грамаж 1000 мг или 1200 мг от 3 до 6 на ден. Евентуално за предотвратяване на натрупванията може да ти помогне профилактично приемане на лецитин - по 1 капсула (от 1000 мг) дневно, а ако имаш бучка 2-4 капсули като постепенно намаляваш. Предозирането с лецитин е трудно - при над 40-50 капсули дневно, които човек трудно ще изпие погрешка, (но и ниска доза при някои майки действа разхлабващо като страничен ефект).
Надявам се скоро ситуацията да се подобри и да почустваш облекчение  Peace

Редактирам за да добавя, че след като се преодолее проблема с бучката, изцеждането се намалява постепенно като се цеди само за облекчаване на напрежението в гърдите.

Също така е важно да носиш удобно, нестягащо бельо и да внимаваш да не притискаш гърдите по време на сън.

Ако ползваш алтернативна медицина и до няколко дни и седмици не постигнеш желания ефект би могла да се консултираш с хомеопат  Peace

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 08:19 от Else

# 430
  • Варна
eniq първо за теб дано се оправиш вече и ти и да нямате повече проблеми. Но щом е казал инфекция лекувай до къде е време. Кг-ите се свалят така както се качват не се притеснявай въобще за тях. Като почнете и дългите разходки ще видиш как бързо ще ги свалиш. И аз имам да свалям 2-3кг от преди да забременея и още 10 искам д сваля за да се чувствам аз добре Simple Smile За завиването аз не язавивам чак догоре а и да я завия тя се отвива. Това дали му е топло или студено педиатърката изрично ми обърна внимание да гледам НАЙ-ВЕЧЕ крачетата да са топли и вратлето нослето не винаги е показател:) Ние постоянно махаме с ръце и дори се изместваме вече от мястото си така че не го завивай чак догоре а и ако му се появяват червени петънца като пъпчици те са от претопляне именно Simple Smile Снощи след като му дръпнахме един рев между 6 и 8 спа спокойно цялата нощ, е, събуди се за манджата си в 2 и 5 Simple Smile) сега я чакам принцесата да се събуди и да си търси манджата Simple Smile)) Да ви се похваля вече дрешките за новородени й седят бих казала перфектно
 4elsy многоо са ти сладки мъниците да ги нацелуваш и напрегръщаш от мен Simple Smile)) Когато нашите бяха тук им показах вашата снимка с баба и дядо където се храните много ги харесаха, а и не само твоите сладури ами и на всички бебетата наистина по-хубави бебета от нашите няма как сме се събрали все хубави майки с още по-хубави бебчета Simple Smile)

# 431
  • Варна
http://martenki2010.snimka.bg/?profile,uploadinfo;aid=470432;page=11;#paging
качих малко снимки скоро ще направя и още да я видите в цял ръст Simple Smile)

# 432
  • До хладилника, който обичам
Бу, Бисквитка се роди 3550 гр., а на изписването (5 дни по-късно) беше 3340 гр. На консултацията педи. каза, че е наддала само 120 гр., не разбрах от рожденното или от теглото при изписване, защото аз бях последната записана за преглед, раб. и време вече беше изтекло и в този момент дойде лекарката която ползва кабинета в следващата смяна... Моята лекарка влезе в другия кабинет за да ми пише рецептата и аз така си останах - шашната и притеснена  Confused Дори не ни измери на височина...
Имам контролен преглед на 14.03 и тогава вече ще си записвам подробно  Mr. Green.
Урината си е съвсем нормална - не е прекалено бледа или пък тъмна... Урината и не мирише лошо, а за другото - таткото казва, че му мирише на вкиснало кисело мляко (аз не съм много добре с обонянието  Wink ).
Памперса пълни 4-6 пъти дневно, като 3-4 пъти го пълни "двойно". 1-вия път още докато я кърмя, а втория след като съм я измила и сложила (или неуспяла...) чистия памперс.
Не е мерена на един и същ кантар (1-ва консултация ни е, до сега беше мерена в АГ) и видимо е порастнала.
НоваТема, вариант ли е да грабнеш Бисквитката и да я заведеш обратно в родилния дом (кажи, че им я връщаш  Mr. Green), където да я претеглят на същия кантар? Ако не се лъжа, родилката има право на 2 прегледа на бебето и 2 на себе си в родилния дом в рамките на 40 дена след раждането, по каса (поне моя опит преди 6 месеца така показа, както и на приятелка преди 2, в Пловдив).
От кантар до кантар може да има значителна разлика, която да даде доста подвеждащ резултат.
Вече на следващото теглене при педиатърката ще може да се засече наддаването спрямо онзи кантар.
И разбира се, взима се предвид най-ниското тегло след раждане, а не рожденото тегло - в случая разликата е поне 190 гр, които ако са възстановени, са практически 1/3 от минималното тегло за наддаване през първия месец, трябва да се имат предвид.
Ако бебето пишка и ака обилно и е видимо пораснало и натежало на ръцете, може би наистина става дума за грешка от кантарите, но е добре да се провери, за да са всички спокойни Simple Smile

# 433
  • София
Добро утро!  Hug
Ения, аз вече се шегувам, че следващото ми раждане ще е секцио. Уж толкова исках нормално раждане, но сега малко съжалявам. То не беше болката от самото раждане, то не са вътрешни разкъсвания, чак вчера ми паднаха конците, ужасно голяма епизиотомия, и с нея имах проблеми тъй като на няколко пъти ми се отваряха шевовете, а сега за капак си имам и хемороиди от напъването в болницата. А за каква инфекция става дума?
Ения, недей да завиваш Краско до шията. Завивай го под мишничките, а ръчичките отгоре над завивката. Така няма опасност бебо да се задуши докато спи като си прехвърли завивката над главата.
didipeicheva, на мен ми казаха още в болницата да гледам нослето, то показва дали на бебето му е студено или топло, ръцете и краката в повечето пъти са все студени (като нашите) поради несъвършенната терморегулация.
Пъпчици и Коко си има, не само по лицето, но и малко по главичката. Вчера педиатърката каза да не ги третирам с нищо, сами щели да си изчезнат. Но аз все пак няколко пъти дневно почиствам с мокра кърпичка и после нанасям на тънък пласт крем Бочко, този който е против подсичане, той съдържа цинк, който действа изсушаващо, но засега голям ефект не виждам.
STELLEE, ама разбира се, че ще се видим за разходка, и Коко много обича, ще са си добра компания с Алекс.
Aз също имах няколко случая, в които памперса изпусна акото. Първо накисвах дрехите в Тайд за бяло пране (Snow white, ако не се лъжа се казваше) и после изпирах с бебешкият перилен препарат, ползвам Персил Сенситив и нямам петна, но доста търкане пада когато се изперат.
Поздрави на всички!

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 09:36 от Antoniya The One

# 434
евче благодаря ти мила,ще те чакам с нетърпение с твойте сладурковци,те нали са батковците на нашата  мартенска тайфа Hug
дидипейчева Hug да ти кажа до вчера все гледах нослето,но мама ми се скара че всеки път като го преобличаме или сменяваме папма и са му студени крачетата,така че вече ще гедм най вече тях Peace

тази вечер беше добре с изкл на това че вече за 3 ден краско ми върти един номер и се чудя какво да го правя.къпем го към 9,преди това гледам да го поизморя 1,2 часа за да може да спинка повечко и по хубаво.обаче като го изкъпем и легнем да се храним той започва неистово да реве и неиска да папка,толкова е уморен че щом го вдигна да се нанкаме и веднага заспива.обаче нали е заспал гладен и след 1,2 часа се събужда да яде- ooooh!  а иначе сиспинкаше добре детето,какво му стана незнам.снощи гооставих да си поспи преди банята не го бдувахме еда ама се успа-стана в 12 #Crazy.....измихме му дупето,намазахме с олио и си легнахме.

а настане ли ден спи по 15 мин и се събужда все едно е спал цял ден..
аиде докато си напиша поста и тои вече се събуди

Общи условия

Активация на акаунт