Варненци - в кой ресторант ходите най-често и защо? - 2

• 102 822
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
Аз точно така съм направила. Laughing

# 301
Не препоръчвам ресторант в хотел Вентура, кв. Аспарухово, за нищо друго, освен за живата бира, която най си заслужава!
Там сме вечеряли веднъж, собствената им пивоварна е интересна наистина, но пастата им беше мега твърда, бива al dente, но сякаш просто я бяха попарили в гореща вода, а не варили. Може би си е въпрос на вкус все пак и само на мен да не ми допада така ....Сервиз и т.н. беше ОК, както и в кафе-бара им Галерия на горния етаж - обслужването е много на ниво (или беше, не сме били скоро). Вие какво хапвахте там ?
Салатите са Ок, но ми идват миниатюрни като количество, както и предястията.
Риба, която не ми хареса на вкус.
Обслужването е прекалено раздуто, чак не се трае, като че ли сме в най-изискания ресторант на света.
Бирата е 330 мл, но е много добра, шоколадовото моальо е невероятно, но много се чака, наденицата сурова.
И скъпо.

# 302
.........Бирата е 330 мл, но е много добра, шоколадовото моальо е невероятно, но много се чака, наденицата сурова.....
И скъпо.
Това шоколадовото някак ми се е изплъзнало, но няма да отида пак сам заради него де, мерси за подробните впечатления  Peace.
Искам да споделя вчера какво се случи, докато бяхме в Хепи до ФК. Седнахме на една външна маса, от тези разположени по-близо до ФК в нещо като оградено ъгълче. Сядаме на масата, но миризма на котки не се трае и при първия удобен случай се преместихме. След 5 мин. на масата, на която бяхме седели до момента от дърво или ограда някаква отгоре, тупва болна котка върху самата маса  Sick Tired. Като казвам болна, не искам да описвам в подробности, че гледката беше много неприятна и животното определено си имаше сериозни проблеми видими за всички ... Всички клиенти наблизо, включително масата французи до нас погледнаха с втрещена и  Sick физиономия, при което отидох незабавно да уведомя сервтиьорките. Те не дойдоха веднага, след около минута-две, когато котката сама си тупна на земята, една сервитьорка мина, погледна я с погнусена физиономия и си замина ... Никой не забърса масата, не дезифенкцира, не изгони болната котка в следващия половин час  Shocked. Ивикахме накрая управителката да й кажем какво точно е станало и как масата си стои непочистена след като върху нея е седяло болно животно и как не е имало никаква реакция от персонала ... После минах и през WC-то, е, след това, което видях там, просто не знам как бих отишла отново в това заведение  ooooh! ... Управителката каза, че имали големи проблеми с котките и те и всички заведения в центъра. ОК - котки има. ОК няма как да ги махнат или да ограничат достъпа да предположим, но за липсата на всякаква хигиена и каквато и да е реакция след тази случка, кой носи отговорност, кой очакват, че трябва да чисти и дезинфекцира .....

# 303
# 304
Ahim_sa, изпитвам ужас от котки, и ако това ми се случи на мен, просто ще трябва дулго време да се лекувам от ужаса, който бих преживяла!
Как не ги е срам? Решение има - ултразвукови машинки, които гонят котките. Включвах 2 такива и проблемът е решен.

В Сатори, например, защо няма такива проблеми? Защото хигиената е на ниво, и дворът им не се препикава от котки.

# 305
Едва ли някога вече ще отида в Хепи.След прочетеното тук!

# 306
.........Бирата е 330 мл, но е много добра, шоколадовото моальо е невероятно, но много се чака, наденицата сурова.....
И скъпо.
Това шоколадовото някак ми се е изплъзнало, но няма да отида пак сам заради него де, мерси за подробните впечатления  Peace.
Искам да споделя вчера какво се случи, докато бяхме в Хепи до ФК. Седнахме на една външна маса, от тези разположени по-близо до ФК в нещо като оградено ъгълче. Сядаме на масата, но миризма на котки не се трае и при първия удобен случай се преместихме. След 5 мин. на масата, на която бяхме седели до момента от дърво или ограда някаква отгоре, тупва болна котка върху самата маса  Sick Tired. Като казвам болна, не искам да описвам в подробности, че гледката беше много неприятна и животното определено си имаше сериозни проблеми видими за всички ... Всички клиенти наблизо, включително масата французи до нас погледнаха с втрещена и  Sick физиономия, при което отидох незабавно да уведомя сервтиьорките. Те не дойдоха веднага, след около минута-две, когато котката сама си тупна на земята, една сервитьорка мина, погледна я с погнусена физиономия и си замина ... Никой не забърса масата, не дезифенкцира, не изгони болната котка в следващия половин час  Shocked. Ивикахме накрая управителката да й кажем какво точно е станало и как масата си стои непочистена след като върху нея е седяло болно животно и как не е имало никаква реакция от персонала ... После минах и през WC-то, е, след това, което видях там, просто не знам как бих отишла отново в това заведение  ooooh! ... Управителката каза, че имали големи проблеми с котките и те и всички заведения в центъра. ОК - котки има. ОК няма как да ги махнат или да ограничат достъпа да предположим, но за липсата на всякаква хигиена и каквато и да е реакция след тази случка, кой носи отговорност, кой очакват, че трябва да чисти и дезинфекцира .....

От всички негативи за заведения, това бие рекорд, просто и мен ме губят, а управителката да хваща пътеката #Cussing out

# 307
Поздравления за добрата кухня на Прего.Доброто ми впечатление от храната не беше развалено дори и от дребните пропуски в обслужването и трагичното еспресо...
Задължителното забавяне /около 30 мин./ на спагетите Болонез си заслужава всяка минута чакане,защото ги варят на момента и соса е абсолютно реалити.
Ресторанта влиза веднага в списъка ми с посещавани ресторанти,дано задържи нивото си по дълго време.

# 308
И скъпо.

Съгласна съм,че не е приятно това с котката, но искам да ви кажа,че сервитьорките не са хигиенистки,и не можете да очаквате от тях да дезинфекцират маси и тоалетни. Аз самата дълго време съм работела в заведение, и мога да ви кажа, че работата е много,стоенето на крак и изминатите километри на ден също, и нито една сервитьорка не се занимава с дезинфектиране на каквото и да било. Най-много да се забърше масата с гюдерия и вода,което не е дезинфекция. Дезинфекция значи да хванеш гумените ръкавици и силния препарат и за измиеш масата с пяна и течаща вода,което няма как да стане,и което не е работа на нито една сервитьорка. Навсякъде е така, не само в това конкретно заведение, а и във всички други. Има си чистачки,които един път на ден работата им е да измият пода и тоалетните.

# 309
mama otilia  ти се шегуваш нали?
Като не е хигиениска сервитьорката, кой ще почисти масата тогава? Или предлагаш хората направо да седнат и да нямат претенции.
Важно е бакшиш да оставят.

# 310
Като не е хигиениска сервитьорката, кой ще почисти масата тогава? Или предлагаш хората направо да седнат и да нямат претенции.

Сервитьорките чистят масата,но не  я дезинфекцират. Има разлика между забърсване с влажна кърпа и истинска дезинфекция. За теб забърсването с влажна кърпа дезинфекция ли се нарича?

# 311

Сервитьорките чистят масата,но не  я дезинфекцират. Има разлика между забърсване с влажна кърпа и истинска дезинфекция. За теб забърсването с влажна кърпа дезинфекция ли се нарича?
Само с влажна кърпа дори и след клиенти не се забързва. Задължително се използва дизенфектант. Още повече пък с онези кърпички, които са инкубатор за бактерии.

# 312

Само с влажна кърпа дори и след клиенти не се забързва. Задължително се използва дизенфектант. Още повече пък с онези кърпички, които са инкубатор за бактерии.

Като сервитьорка съм работила години в най-различни заведения и ресторанти,и от опит ти казвам,че не се бърше винаги с препарат. Много често липсва дори препарат,и то в реномирани заведения,и се бърше просто с вода.

# 313

Като сервитьорка съм работила години в най-различни заведения и ресторанти,и от опит ти казвам,че не се бърше винаги с препарат. Много често липсва дори препарат,и то в реномирани заведения,и се бърше просто с вода.
Много добре знам как е. Аз ти казвам как трябва да бъде.
Заради такива кърпички след края на лятото има винаги бум от хепатит А.

# 314

Много добре знам как е. Аз ти казвам как трябва да бъде.
Заради такива кърпички след края на лятото има винаги бум от хепатит А.

Да,аз също знам как трябва да бъде. Осигуряването на препарати обаче не е отговорност на сервитьорките,че да им се търси на тях сметка защо няма. Също така е нужно персоналът да е достатъчно на брой. Често сервитьорките не достигат, което пречи на работата им. Лесно е като гост да се очаква перфектен сървиз,но има и друга страна на медала. за мръсни тоалетни и улични котки не е редно да се обвиняват сервитьорките.

Общи условия

Активация на акаунт