Живея в чужбина-искам да осиновя дете от България

• 2 807
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, регистрирах се днес, но не на шега.  Simple Smile
Ето малко за мен: На 35 години съм, омъжена от 10 години за българин, живеем в Америка от 9 години, имаме българско и американско гражданство. Родители сме на 5 годишно момиченце (не е осиновена).
Искам да имам още едно дете, но не ми се минава пак през бременност, раждане, кърмене, памперси, и т.н. Много искам (и винаги съм искала) да осиновя дете - от България. По-конкретно, искам да издиря и осиновя едно конкретно момченце от България.
Ето историята. През 2002 година аз и мъжът ми се бяхме прибрали в БГ и сме във Велинград. Свекърва ми е бивша акушерка, но през 2002 год. все още работеше в болницата във Велинград. През това време, първата братовчедка на мъжа ми от София беше отишла във Велинград за да роди дете и да го остави за осиновяване. Мисля че роди през Юни-Юли и после знам че детето (момченце, знам и името) е преместено в дом в Пловдив. Знам, че са минали много години и е напълно възможно това дете вече да е осиновено (и ако е така, аз ще съм щастлива, че момченцето си е намерило дом), но ако не, иска ми се да го издиря това дете и да си го осиновим, все пак е кръв на мъжа ми. Много дълго стана обяснението ми, не знам какво друго да добавя, освен въпроса си - какво мога да направя за да разбера какво е станало с това дете? Всъщост първото логично нещо което може би ще ме посъветвате е да питам директно майката, но тя сега си има друго дете и живее с друг мъж. Сигурна съм че се опитва всичко от миналото й да остане в тайна (тя и за това е отишла от София за изкара последните месеци от бременността и раждането да станат във Велинград).

# 1
Късничко ми се струва, лично на мен. Все пак това са 8 години Rolling Eyes. Според мен е доста вероятно вече да е осиновено.

# 2
1. Не можеш да осиновиш конкретно дете.
2. Вероятността то вече да е осиновено е много голяма.
3. Ако искаш да минеш процедурата по осиновяване в България, трябва да го направиш като международно осиновяване, а не като български гражданин.
4. Доста късно сте се сетили за детето.

Общи условия

Активация на акаунт