Великден на вратата чука, ФЕВРУАРЧЕТО на мама гука ! (4)

• 36 554
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Ааа, добре са домашните, ама днес не знам защо карат на хляб и сирене.  Crazy не настояват да им готвя, що ли... Joy
Ние се поразходихме с големия и той намаза един пожарникарски камион, мноого е доволен.  Laughing

# 406
  • York
И аз се прибрах от разходка. Голямо бутане падна.  Laughing
След малко мъжа се прибира от командировка за събота и неделя та ще си почина малко от грижите за малката  newsm68

# 407
Мерси за мненията за чая, момичета. Hug
Ще диря този българския, пък да видим - ще докладвам.Wink

# 408
  • България/Германия
Мамчета, много се стреснах преди малко, сменях памперса на малката и тя върна храна не само през устата, но и през нослето. Ужасно се уплаших, вдигнах я веднага, тя също много се стресна и не спря да плаче 10 минути.  Cry После се оригна, успокои се и си хапна нормално, но на мен още ми е свито сърчицето. Та искам да попитам, на някой случвало ли се е и дали да се притеснявам? Тук лекарите са ужасни, в петък работят само до обяд, а това да ти дадат мобилен, за да ги търсиш в извънработно време е направо мираж.  Confused

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 18:21 от flowerofdreams

# 409
 flowerofdreams има такива моменти
моя съвет е да сменяш памперса ВИНАГИ преди ядене!

# 410
flowerofdreams, не вярвам да има проблем,  връщането през нослето се случва понякога. Може би по - вероятно е малката да се е изплашила от твоята реакция и за това да е плакала толкова дълго  Peace

# 411
Мамчета, много се стреснах преди малко, сменях памперса на малката и тя върна храна не само през устата, но и през нослето. Ужасно се уплаших, вдигнах я веднага, тя също много се стресна и не спря да плаче 10 минути.  Cry После се оригна, успокои се и си хапна нормално, но на мен още ми е свито сърчицето. Та искам да попитам, на някой случвало ли се е и дали да се притеснявам? Тук лекарите са ужасни, в петък работят само до обяд, а това да ти дадат мобилен, за да ги търсиш в извънработно време е направо мираж.  Confused

Флауър, споко! и моята девойка наскоро се задави по този начин, но всичко е наред! Щом се е нахранила и вече е дововолна, нямаш за какво да се притесняваш  Hug

# 412
 Хубава се разходих,но диваненцето озвучи парка,не и хареса днес разходката,защо така  ooooh! това поне ми бяха сигурни часове на спокойствие...
 И Ели връща и през носа,чистя после с помпичката и така,през ден два и се случва
yoo-hoo да взема да дойда на пансион при вас бе  Mr. Green хем и ще можем да си почиваме,няколко часа аз ще гледам децата,няколко ти,един път ти ще ги кърмиш един път аз  hahaha

# 413
  • София
Ясен повърна днес на фонтан за пръв път. През носа не излезе. Не плака но ме гледаше лошо след това Laughing

Таньорчето, айде честито. Ясен е подобен случай на Алекса. Казаха ми, че не е хубаво бебето да свиква с клизма. Не помня кои, че то съвети отвсякъде хвърчат. Аз го оставях сам да ака и няколко пъти точно преди да тръгнем към педиатърката той се изакваше. Говорим за 5-6 ден не акане. Вече ака често...през ден Laughing.

Ника, при вас пак е веселба Laughing

Моя син много нежен ще излезе. Опитах се пак да махна тоя зехтин че ми писна да мирише само на маслини и той пак се изрина. Явно на зехтин ще я караме Confused

# 414
Таньорчето, айде честито. Ясен е подобен случай на Алекса. Казаха ми, че не е хубаво бебето да свиква с клизма. Не помня кои, че то съвети отвсякъде хвърчат. Аз го оставях сам да ака и няколко пъти точно преди да тръгнем към педиатърката той се изакваше. Говорим за 5-6 ден не акане. Вече ака често...през ден Laughing.

А от какво се оправи, Ел? Аз Алекса като я оставя без клизма отива също по 5 дни без акане.

Търсих и аз тоя български чай, ама го нямаше в Санита. Мъжлето ми взел на Хип. Този чай за кърмачки всъщност кога се пие- само ако ти намалява кърмата или може и превантивно, да има? Wink

# 415
Танче, аз пия по 6-7 чая на ден от този на ХИП  Rolling Eyes
Вие изпробвахте ли nux vomica за изхождане на Алекса?  Аз дадох на Мартин два пъти от него и той си нормализира изхождането до 1 път на ден,два ...
Аз да се похваля, че се кърмим по 1-2 пъти дневно без да ми се разраняват зърната  bowuu но много ми повръща след кърмене Тин  Sad

# 416
Здравейте,момичета!Ние вече сме в къщи и сме вече добре!Надявам се да не ни се налага да влизаме в болница занапред,че просто е ужасно,много ми беше мъчно че бебчо е толкова мъничък, а така се мъчи!Още малко  му хърка нослето, но ще ползваме Стеримар и така.Сега е по-спокоен-пу-пу-пу,че то беше някакъв ад!Благодаря ви за подкрепата! Simple SmileКриси не се хранише добре в болницата/а и преди това де/, хапне малко и после рев и писъци,отдавам го на това че е бил болен.В болницата една педиатърка ми каза да не го храня от 21ч. до 6ч.сутринта и да замествам храненията с вода или чай Shocked за да си почива стомахчето, то не било машина,претоварвало се,а личната ни педиатърка каза през три часа включително и през ноща newsm78-Криско не може да издържи толкова пък и на мен ми се вижда много голяма паузата-вие храните ли ги през ноща вашите дечица?А и в болницата също ми казаха,че силните колики пречили на детето да се нахрани добре,а моята педи каза,че коликите не пречили да се храни и аз незнам вече кой крив кой прав,ама дето ми  не се храни добре последвите 2 седмици и съответно не наддава добре Confused

# 417
Жаничка, дано всичко вече е зад гърба ви.
Това за нощната пауза е глупост, вероятно измислена през соца за да се отдели максимално бързо бебето от работничката  Mr. Green
Извинявам се, обаче не помня как храниш твоето бебе, кърмиш ли или храниш от шише, с АМ? Питам, защото при изкуственото хранене може да се получи прехранване, адаптираното мляко е по тежка храна, а от шишето млякото се излива без особено усилие. Но дори и такава възможност да съществува, все пак педиатърката ви ви е следила от раждането на бебето и вероятно е добре това да го обсъдите заедно. За кърмените от гърда бебета обаче опасност от прехранване няма, защото ако те не искат да сучат, просто няма да го правят. Кърмата също се усвоява много по - бързо и лесно от адаптираното мляко. А и ако преядат, просто връщат  Peace

# 418
  • София
janichka  Hug
Радвам се, че сте добре.

На мен лично ми се струва наистина голяма тази пауза от 9 часа през нощта без ядене.  Thinking Вероятно е различно при различните родители и бебета. Диди например няма колики, а най-голямата и пауза без манджа е била 5 часа (няколко пъти се излъга да спи повече Crazy), но после е направо бясна от глад Twisted Evil. Да не говорим циците ми в какво състояние са били - огромни, препълнени, течащи...  NaughtyМоже би като отраснат мъничетата сами си правят по-голяма пауза през нощта, но при нас засега няма такива изгледи. И нашия педиатър ми говореше нещо за хранения в 12, 3, 6 и т.н., ама да дойде и да заяви на Диди да се храни под час. Когато е гладна си е гладна и реве, когато си спи - спи и не може да се събуди.

silvery, аз тъкмо похвалих моя мъж в кулинарно майсторство и той ми заяви по телефона, че ще вечеряме пица.  Crazy Е, пратих го до най-претенциозните пици в околността, разбира се.  Mr. Green Иначе съм съгласна за пансиона и гледането/почиването. Мен гледането на Диди и дондуркането не ми тежи, само ако можеше да имам 5 часа плътни за сън през нощта и 1-2 през деня.  Praynig

# 419
  • София
Жаничка, добре завърнала се! Дано никога повече не преживявате това!  Hug

Аз, както ви казах, капитулирах относно режима на хранене далеч преди да го родя. От опит. Първият път се опитах да насиля нещата и не ми се получиха. Хубавото е, че все пак се получиха твъъърде рано и Борис спеше като ангел по цяла нощ от 3-седмична възраст. Heart Eyes
Сега Макс съм го оставила да се развива както си реши. През деня обикновено вече изтрайва по 3 часа. Нощем яде веднъж или два пъти, свикнах вече и не ми пречи, повече би ме ядосало гладно врещящо бебе.  Laughing
5 часа му е рекордният сън, повече не може да изкара засега, да е жив и здрав, другото не е важно.

Общи условия

Активация на акаунт