Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 11-та тема

• 131 173
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Ето ме и мен на отчет.Това е "моята" усукана питка с мед и орехи :

Вчера ми остана от орехите,захарта,канелата и днес за да не го хвърлям добавих масло и мед направо към тях и с новия пълнеж направих една нова питка ,но от другото сладко тесто.
За детската градина малко смених темата и направих на децата букви от великденското тесто.Та това сътворихме снощи с малката помощничка:

Зиче - да не ги помпиш с помпа тези питки,та са такива надути Mr. Green Завиждам ти мъничко Sad

# 346
Зиче, ВяраВики, страхотни питки сте сътворили   bouquet

3xi, ама какви са бухнали  Simple Smile

Аз утре ще творя  Peace

# 347
  • Bulgaria-Italia
Зиче ,пак си пекла с канатите гледам .Страхотна е ,комплименти  newsm51

ВяраВики ,чудна ти се е получила усуканата питка ,а като знам и колко е вкусна  newsm10

# 348
  • София
Я докато умувате какво да измайсторите днес да закусите с едни добруджанки с кренвирши:

# 349

и  моята гордост да покажа вече в намален размер......

# 350
Може ли да ми дадете линк към рецептата за млечни питки (или беше млечен хляб) на labrex

# 351
Labrex ми е една от любимките!Ето, заповядай!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.150

# 352
Labrex ми е една от любимките!Ето, заповядай!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.150
Мерси  bouquet

# 353
  • забравих си мисълта...
Отдавна не съм влизала в темата и виждам чудесни произведения на кулинарното изкуство. Няма да ви споменавам поименно, че ще ми са необходими 3 страници, но искам да ви кажа, че ми напълнихте и очите и душата с толкова много красоти и вкусотии.

От мен за днес само една малка питка и 4 малки кифлички за децата.

# 354
Вече по-спокойна мога да се разпиша.Ами то в съботата си беше направо "спешно" отделение.Станах аз рано и направих кекса  с майонеза на Лебрекс  ,.Малко го импровизирах и аз като други майки - сложих един пудинг Ягода на Йоткер ,а отгоре го наредих с пресни ягоди.Стана хмммм.....Ред е на  бърканата пита пак нейната   и ето ти телефона звъни - изписват бебето.Ужас #Crazy Едното не съм довършила трябва да почвам друго,а естествено времето е безкрайно малко и точно определено.Сколасах следното в бързината.
Замесих питката на Мах мама с едно втасване.Разточих на три кори и ги подмазах с масло и мед.От тях свих кифлички посредата с локум и няколко възелчета.За "върха" на питката направих от солено тесто една подкова и две зарчета.Откраднах си идеята от Пепика.Нали не ми сърдиш Hug  Слагам да печа,а времето ме гони.Идваше ми да почна да духам на печката та да пече по-бързо.Накрая включих само отгоре поне да не изглежда сурова.Харесаха я,но аз вътрешно не бях удовлетворена.Както и да е,мина и тоя зор.
А ето и какво излезе в действителност :

# 355
ВяраВики , напрегнато ти е било, но пък си струва - всичко изглежда чудесно, толкова вкусно и красиво. Питката с подковката е супер!  bouquet  chef

# 356
и вторият ми опит в питките също така сполучлив като първия.....

# 357
  • София
Супер сте се справили браво момичета.  bouquet
ВяраВики имам питане кога сте били на уикенд и защо не каза по рано,по една случайност може би просто сме се поминали в тъплата,защото и ние бяхме до Царевец,Дряновския манастир-Пещерата Бачо Киро.Можехме да седнесм да пием по бира  Hug другия път да казваш по рано  Whistling

# 358
Лабрекс - бърканата пита стана вкусна,но някак си като че ли не бухна.Беше тежка като тухла,но пък сладка и така си я хапнах.Ако и добовя и чубричка ще стане....Дай някоя хватка за по-добър успех PraynigДали проблема е ,че содата си я сложих както винаги в млякото,а ти пишеш в брашното newsm78
Дидолина - ние бяхме за първи май,но другия месец ще летим до Лондон и навръщане ще имаме много нощно свободно време за бира.А може би за кафенце сутринта newsm78 Ти май имаш рожденничка Shocked
Да ти е жива и здрава и много да се гордеете с нея  bouquet

# 359
  • София
ВяраВики  ние бяхме от13 до 16 май,в смисъл падна обикаляне с преспиване(спахме в Габрово).Абе за бирата съм за,ма малко си ми далечко,но следващия път ако пак така решиш да забегнеш нанякъде казвай по рано  Whistling
Да имам една принцеска да ме ядосва много  Wink ама тя ламя и не е за гордеене все още  hahaha мерси за пожеланията

Общи условия

Активация на акаунт