Юлски бебета-Тема 30

• 23 110
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • Canada
Дарка, ротавирусите са основните причинтели на тези вируси, свързани с диария и повръщане. Затова има разработени ваксини - Синфлорикс и Превенар, в случай че решиш да слагаш.
Мамо Диди, виждам че всички са ти отговорили, но и аз да се включа. Ако имаш притеснения - заведи Катето при доктор, на който имаш доверие, щом в Бургас няма такива. Но да четеш в Интернет и да се притесняваш няма смисъл-. Да вметна само, че знаеш че Нико има разширени работи (вентрикули) в главата си и аз много се бях ошашкала. Но полза очевидно няма- явно има някакви неща, които са извън нормата, но не водят до нищо обезпокоителтно... Peace
Варненки, къде се загубихте? Днес бях на разходка 5 часа и съм супер доволна. Докато се чудех дали ще вали, или не - решихме да излезем с една приятелка и така не се прибрахме 5 часа... Crazy

# 181
Здравейте отново.
Бебка като ли че се успокои за мое щастие. Тези зъби пак започнаха, точно 3 седмици имаше пауза  Confused.

Мама Диди - и аз смятам , че педиатърката ненужно те тревожи. Ами тя Катето си е слабичка. Освен това си има и други признаци, не само обиколка на главата, за да се говори за някакви проблеми. Как могат да се изказват така , след като не са специалисти  newsm78

тан
- и аз ще се радвам да се запознаем. Ако вие дойсете насам при сестра ти -  свиркай  Hug

^Darka^ - първоначално аз исках кръщенето да е заедно с рождения ден. Но се отказах, защото едните баба и дядо ще ходят в чужбина тогава, а пък и ще голяма жега най - вероятно. Така че май ще бъде септември.

EliG - като спомена за фотография, би ли ми направила една услуга, ако участваш в някой голям форум, да попиташ фотографи от Пловдив едно нещо?
Къде около Пловдив има голяма поляна с макове? За готини идейки разглеждах професионални албуми в снимка.бг. Гледах един албум на пловдивска сватба - поне от снимките установявам това - имаше такава снимка сред макове. Мисля, че е някъде в подножието на Родопите. Все пак в сватбения ден едва ли са ходили доста далече от града.
Мисля, че ще стане страхотна фотосесия с бебка. Също и сред жита. А пък по пътя за Стара Загора - не по магистралата , а другия - има страхотни ниви с лавандула.
Малко щури идеи, но ще е много красиво  Grinning

# 182
Дарка, или заедно или с няколко дни разлика. Peace

Драга, те живи и здрави да са ни - малки, големи нали са си нашите!  Hug По-голяма е главата, после се изравняват, после гърдите напредват.

Днеска слушах някакви междинни предавания по Нешънъл Джиографик от по 5 минутки "Любопитни ли сте" Та сравняваха хорските бебета и тия на животните и беше много интересно... И как човешките бебета не могат да ходят, говорят, да се обслужват като се родят пък другите можели, ама то щото нашия мозък бил по-голям и се развивал повече... Тааа.. мозъка при човека бил процент и нещо от цялото му тяло /тук в процентите не съм сигурна де../ Пък при бебето бил 12% от тялото му... е това цялото го писах, за да кажа нещо.. ма не помня какво точно  Joy

# 183
Благодаря ви на всички за успокоенията  Hug
Аз не се притеснявам вече но нашия татко здраво е шашнат.Имаме познат детски невролог във ВМА в София- как не се сетих по-рано.Сега говорих с нго и му обясних всичко както си е- човека каза,че щом е толкова подвижна е почти сигурен ,че й няма нищо но от друга страна 41см на тези месеци не е много нормално. Каза утре да отидем на детски невролог и да се успокоим.Така и ще направим.

# 184
Сега се връщаме от консултация и съм страшно притеснена. Катето е качила 500гр,което е добре,че два месеца нищо не беше качила.Прблема е ,че от три месеца главата й не е пораснала иобщо. Искам да ми кажете мамите с бебчета на 9м. колко см са ви главичките. Нашата педка ме стреста сериозно за някакви си шевове,преждевременно затваряне... да сме правили рентген и скенер. Четох сега в нета за тези неща и има доста с нашите см и месеци- в следстве на което са им открили микроцефалия. На Катето главичката е 41см.Някой ако знае нещо да казва,че се чудя какво да правя сега.

Диди не се паникьосвай!  Потърси и друго мнение , но силно ме съмнява да има какъвто и да е проблем. Не чети разни неща в  нета , защото ще ти се изрисуват, ако вече не са, ужасни картини, а това само нагнетява обстановката. От личен опит ти казвам, нали и мен тук ме ошашкаха с незнам кви си клетки и недостатъчен кислород в мозъка на Йона ..тинтири минтири се оказа накрая , а те хората пари си търсели да изкарат. #2gunfire
Но да ти отговоря: Йона е на навършени 9 месеца и е с ръст 69см. и обиколката на гърди и главата е еднаква 43см.
Това с минимума и максимума ми е малко размито вече... хората са различни , а пък това с микроцефалията ... просто не си товари нервите , защото за това не само обиколката на главата е показател, но има и ред други симптоми , които са далеч от Катето. Много си е добре детето и си расте жизнено и усмихнато.  Hug  
Не се товари сега с такива мисли, че и без това си притеснена за Петя. Hug Да оздравява тя бързо и не я води повече да я заразяват... ааа как се ядосвам и аз така като ми заразяват децата  насила. :bad-
EliG браво на твойто Калинче Hug , значи тя усвоява по - цивилизоните умения , ако мога така да се изразя , защото нашата Йоана набляга на ставането друсането, ръмженето , крещенето и щипането... Crazy казват на майка си приличала... а аз съм една блага и скромна. Mr. Green Нямам нищо общо с тези диви прояви на дъщеря ми, въпреки че баба и /майка ми / друго твърди. Whistling Laughing

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 21:08 от Fortune

# 185
Ето ме пак Crazy

Много близка моя приятелка се опитва от доста време да забременее втори път и след четирите положителни теста онзи ден, вчера я заведох при моята докторка, която потвъри бременността Party Влязох с нея, видях плодното сакче и така се развълнувах, все едно на мен ми съобщаваха новината, обзе ме една носталгия по бременното ми коремче и в резултат на щастието на моята приятелка сега чета и търся повече информация кога най-рано може да се забременее след секцио и дали наистина е абсолютно задължително да се изчакат тия две години Crazy.....

Но пък междувременно преди няма и половин час решихме малко да вземем глътка въздух с таткото и утре пътуваме до Добрич да оставим Стеличка и в понеделник вечер си я прибираме Crazy Мъжът ми почива от събота следобяд до вторник сутринта и сме решили да си направим една разходка до морето Party  Party Party

# 186
Пак съм тук Hug

Нещо тези дни хич не ми се пишеше. Уморявам се бързо, кисела съм... подозирам, че Калина ми предава кисели настроения. Joy Сигурно чакаме вече трети зъб, защото рев се редува с мрънкане. Буди се по сто пъти нощем. Снощи спа почти цялата нощ при нас. Но пък не виждам някъде да е подуто или да се белее венеца.

Ето пак се събуди. За трети път вече...

# 187
Чочинката нещо не се е вясвала скоро. Дали не пере с нова пералня Rolling Eyes Mr. Green
djidjito, на мен разходките край морето ми действат много освежаващо и зареждащо. А  носталгични чувства относно бременността гледам много да не ме спохождат, макар че се прокрадват подобни чувства понякога. Може би защото около мен има няколко мои близки, които ще си имат бебенца лятото. Весела почивка ви желая Hug

# 188
Мама Диди всичко ще е наред  Peace Мен също ме шашна един доктор, че Елин бил изкарал рахит, защото му бил разширен гръдния кош  ooooh!
Джиджи, хубаво е да мине 1 година, след това няма проблем. А 2 години се чака, ако искаш след секцио да родиш нормално  Peace
Карелийке днес духаше ужасно, малчо спа на балкона.  Simple Smile Утре ако не духа и не вали сме в Морската  Peace
На всички болни дечица и майчета бързо оздравяване   bouquet

# 189
Та така, връщам се да си допиша.

Оля, успех и от мен в начинанието. Къде е магазина, да идваме да пазаруваме.
Джиджи, чудесен морски план.
Дарка, според мен си дайте и проба от акито за по-сигурно. За кръщенето - не съм решила още дали ще правим.
Рал, и аз се чудех над същия въпрос с чушките. Засега два варианта ми се въртят 1/ да търся някое от готовите пюрета, където има чушки или 2/ има един замръзен ориз с три вида чушки, които аз си купувам за себе си. Ще го проверя следващия път дали има някакви други съставки и ако е чист може и него да сваря и пасирам. Някой да е давал зелен боб до момента?
Буболече, оправяй се вече...

За заспиването - при нас по принцип е доста спокойно, но Инето я слагам винаги, когато вече зверски й се спи. Понякога си играем малко на спалнята, чета й книжка. След това я слагам в леглото пея две-три песничи и я галя по главата. И като я видя, че примигва на парцали целувам, казвам лека нощ и излизам от стаята. Това от няколко седмици, от както реших, че не трябва вече да заспива на гърда. Е, успява от време на време да ме издебне и да ми заспи докато яде, но вече е сравнително рядко. И разбира се тази идилична картинка се прекратява, докато не излезе зъбето. hahaha

Два лексиконни въпроса:
1/ Пипат ли си ушичките децата, когато им се спи?
2/ Пипат ли си косичката при заспиване?

# 190
Добра вечер Simple Smile)

Бързо да бягат всички болести и стига вече вируси.

Джил, дърпа си ухото и търка очите/носа. Сигурен знак, че многоо му се спи.
Джиджи  Hug Всичко да е наред до края. При Лазарова ли бяхте?

При нас положението е, че настава тотален ад, когато трябва да го оставим я на майка ми , я на детегледачката. Днеска влезнах да се изкъпя и го оставих с лелята в другата стая и като ревна. Рева докато се къпя и още после. Като се прибрах така ме прегръщаше, стиска ръчички около врата ми и не ме пуска.  Heart Eyes
Но най-любимото е събуждането (вярно, не успява много да ме събуди в 7), но няма как да не усетя как се катери по мен и казва -Маааам, маааам  Heart Eyes Joy

Запиването напоследък пак е на ръце. Нещо е много чувствителен и иска да ме гушка. Какво му стана, не знам.

Постижения - ходи вече и за една ръчичка. Даже на моменти тича. Изправя се, отваря всичкоо, обожава да удря две играчки една в друга или да блъска по нещо.
Диво, многоооо диво детенце излезна това Раче осмокраче Simple Smile)

Желаещи за разходка уте ?  Wink

# 191
Благодаря за пожеланията, момичета! Уж вече има светлина в тунела, ама да не бързам да се хваля... Днес по едно време така ме заболя, посегнах към нурофена... и си викам "дали няма да се пристрастя #Crazy " Въпреки този страх, обаче положението стана нетърпимо и го изпих... Сега ме пусна вече и пак усещам болка, но значително по-слаба.. Praynig

Джиджи, тъкмо да кажа, че веднага щопм откриеш някаква информация "кога най-рано.." искам да я споделиш и тя Радина взе, че ме зарадва... Осъзнавам колко ще ни е сложни финансово /пък и на родителите ни, щото и те доста гледат да помагат/, ама така да ми се искааааа  Heart Eyes

Джил, ушичките не си пипа, ама така си търка очите, че доста често се дере... А косата.. винаги, когато тръгне да заспива сучейки си играе с нея.. Ако заспива без сукане не я пипа.
Аз май съм давала зелен боб... сякаш скоро гледах, че го има в някакво пюре, което дадох, но не помня кое е... newsm78
Ралчето питаше за чушките и не помня казах ли.. Въведох червена чушка с правено от мен пюре - ориз, морков, чушка и магданоз. Купих си я от пазара и сложих едно квадратче - по-малко от кибритена кутия, защото наистина са много ароматни и вкуса може да стане доста натрапчив, а децата не са от любителите на чушки Peace

Джил, Инето и Преслава пак се държат еднакво... Хайде да се показва тоя трети зъб, колкото и да не го виждам, че днеска и миналата нощ не се търпи.. Дано тази нощ е по-спокойна..

# 192
Пак съм тук Hug

Нещо тези дни хич не ми се пишеше. Уморявам се бързо, кисела съм... подозирам, че Калина ми предава кисели настроения. Joy Сигурно чакаме вече трети зъб, защото рев се редува с мрънкане. Буди се по сто пъти нощем. Снощи спа почти цялата нощ при нас. Но пък не виждам някъде да е подуто или да се белее венеца.

Ето пак се събуди. За трети път вече...

Джил и ние сме така...
Чета ви, чета ви .... и се чудя какво да напиша, защото и Владето е сууупер кисел. Снощи има няма се е събудил 5-6 пъти. Едното предно горно зъбче е вече почти излязло .... но другото е малко по-назад, не знам кое го боли повече.
Джидж страхотни новини за твоята приятелка   bouquet  bouquet  bouquet жива и здрава и безпроблемни 9 месеца.
А ти все пак изчакай 2-те години. За теб е важно!

# 193
tan,тук съм  Wink!Приспах децата в 21-21.30ч. и изгледах 2 епизода на "Незабравима"  Wink.Пералнята ще си я купувам утре  newsm68
Искам да ви помоля да ми кажете каква анкета да пусна?Нещо,което най-много ви вълнува.....

# 194
И не мен нещо не ми се пишеше, но..
Диди, вярвам, че всичко ще е наред с Катето, направете каквото трябва да се успокоите, стискам палци!
Оля, искрено се надявам да потръгнат идеално нещата, успех! И наистина кажи къде е, че да идваме, аз заради вината най-вече, сухо червено! Wink
Мише, знам ги тези поля с лавандула и така и не сме спирали, но и аз имах идеи! И слънчогледови поля, но те са по-банални сякаш. Wink
Джиджи, честито на приятелката ти, а ти направо си готова за второ, от мен - хайде! Heart Eyes Но се посъветвай най-добре с твоите доктори, те най-точно ще изкажат индивидуалната си преценка! Peace А и те почти ще са минали две години, ако смятаме и 9 м. бременност. Wink Приятно изкарване на морето! Честита пълзяща Стелличка! Heart Eyes Аз трябва да взимам подобна преграда, че днес намерих Влади, катерещ се по стълбите, беше стигнал до третото стъпало, не ми се мисли как можеше да се търкули обратно и докъде може да стигне..
Сафо, дано се размине Мишката със сериозните вируси и неразположения! Hug
Мила, върлуват си вируси по това време на годината и това е! Ама с гадже лесно се преборват! Wink
Бубичка, оправяй се, белите бързо стават! И дано нямате по-сериозни падания. Влади продължава да тупва поне веднъж седмично, аз ли съм разсеяна не знам.. ама с Юлиана не помня такова чудо.
Дарка, бързо да се оправя и твоето момиче! Био Гая е добре да даваш. Peace
Рал, червена чушка се въвежда преди зелена, аз ще прибавя към картоф, ориз.. Имам замразени от лятото. Помня, че Юлиана обичаше чушка и че разхлабва.
Джил, мога да ти дам няколко чушки. Wink Влади направо се скубе като му се спи!
Ели, аз съм давала на Юлиана от AD-то и скоро си мислех пак да взема..
Александра, обясни ли ти точно лекарката как става насила.. ужас!
Мамбинка, и Влади напоследък се е вкопчил в мен. Отдавах го на разболяването му, но явно си е и точно периода, в който мама си е мама.. Влади още не е за срещи, а и Юлиана е вкъщи и тя вирус с разстройство и дебна да не закачи и дребс.

Влади има четвърти зъб горе, общо 6 са вече, освен ако не се крият и други де.. Прави много май всички от изброените неща и разбира все повече (например, разглеждаме книжки с животни и като стигнем до зебрата, го питам къде е зебрата, има една голяма и веднага я търси и сочи с поглед, даже и преди да го питам; усещам, че разбира като говоря за кака му..). Но спря напоследък да бърбори нещо истински думи..

Общи условия

Активация на акаунт