Юлски бебета-Тема 30

• 23 110
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Добриютро,  Crazy

Благодаря на всички за отговорите по темите за спането и зеления боб. Hug

Сиси, мерси за чушковото предложение, но няма нужда да те безпокоя. Има си чушки на пазара.
Карелия, и аз се заутруднявам със забавленията и едва ли мога да ти дам нови идеи - разглеждаме книжка; чета й нещо, а тя се въргаля наоколо; правим гимнастика; доста време издъжа да ме гледа как готвя, но пък това не винаги ми е забавно на мен, а и се случва веднъж на високосна; филмче пускам рядко, ако имам да свърша нещо спешно. Иначе самостоятелните занимания зависят от настроението - някъде между 10 мин. и 1 час откарва.
Бубичка, как спахте? При нас беше по-спокойно тази нощ, но пак предимно се гушкахме на спалнята.
Мамбс, имам уговорка вече, иначе с удоволствие. Другата седмица пак ще има хубави дни, предлагам да се възползваме.
Лени, а вас кога ще ви видим с мрънчо. Оздравявай вече... Hug
Миме, аз знам, че спиралата е леко болезнена. Дано ти понася добре занапред.
Рал, описанието за заспиването със забит нос много ме разсмя. hahaha Обзавеждането на ново жилище е много приятно и много трудна задача. Пожелавам ти вдъхновение и после да си харесаш резултата. Защото колкото ги мислих и пак не съм доволна от някои неща. Съвета ми е (макар и непоискан, сори, ама много се паля на тази тема) да не се доверяваш като ти кажат "еее, това не може да стане" и всичко да проверяваш как е направено.
Тан, хрумна ми и на мен такова нещо с коремчето и зъбите, но от друга страна от няколко месеца насам непрекъснато въвеждам нова храна, та не мога да потвърдя.

За второ дете - всичко, което казвате е вярно, но... аз съм на 30 години (почти 31) и нямам време да чакам, защото планирам да има и трето (дано да стане). В идеалния случай, между първите две искам да има разлика от две години, което означава да започнем да работим по въпроса това лято. За съжаление, май финансите няма да позволят, та ще изчакаме още една година. Тамън ще мога да си намеря по-хубава работа междувременно. Третото някъде след около 5 години ми се привижда. Единствения въпрос, който ме тормози е с кърменето, ама някои жертви са необходими. Със сестра ми имаме 2 години разлика и сме много близки, но според мен е до човека и възпитанието.

# 211
Добър ден Simple Smile

Ние сме на линия от 8:30, ма то защото заспа в 22ч. снощи. Пак е по-добре от 7  Tired Rolling Eyes
На нош се буди по 3-4 пъти. Много тежко е така. По този повод - Миме, не знам как е при вас, но ние не сме спали от 9 месеца. Просто нашето дете няма една нощ с плътно спане, без ревове, мрънкане....Включвам и присиването, целодневната кривотия и невъзможността ми да свърша елементари неща като да се нахраня, изкъпя или просто да гледам тв. Какво остава за други екстри - маникюр, изсушаване на косата и т.н
Та, за това моето дете ходи всяка петък вечер при баба си и си го взимаме в неделя.
Имам нужда, да се наспя, да се изкъпя, да излезна, да се срещна с хора и да отморя.
 Не се чувствам кофти майка, даже се чувствам още по-добра, тъй като не съм изнервена и приемам по-леко тежките дни и нощи, когато съм отпочинала.

Занимаването - занимава се сам , само ако си до него. Изчезнеш ли му от погледа почва да плаче. Иначе играе повече с неща, които не са играчки.

Второ дете - най-рано догодина. Нещо много на нагорно ни дойде, а и предвид колко е палав няма да успявам с корема и да удържам него.

Тан, може и да има нещо вярно. Прозира му на нашия един зъб отдолу и напоследък много попръцква... Thinking

# 212
Ще имаме ли днес срещичка?
Аз пак неразбрала  Embarassed
По-късно ще пиша пак Hug

# 213
Здравейте мами  Hug

Гледам, че говорите за разликата във възрастта между децата. Аз лично предпочитем по-малка разлика, защото децата си играят заедно и стават по-близки. Аз и братг ми имаме 3 години разлика и винаги сме си намирали общи занимания. Вярно е, че в началото много го ревнувах. Даже преди 2 години си споделихме, че всеки от нас тайно си мислел, че е осиновен, а другия е истинското дете  Laughing
А пък баба ми как е гледала 4 внучета - не я мисля направо  newsm78

За данимаването - бебка обикновено бързо се отегчава, все иска нещо ново. Много обича да си играе с кабели, затова го прави само под мое наблюдение. Също обича на рови в чанти и торбички.

Миме-то - мисля, че не съм се объркала за пранината. То от центъра на Пловдив до подножието на Родопите е 15 минути с кола. А за 30 се качваш в планината и зяпаш Пловдив от далече. Даже от квартала на нашите за 30 минути  пеша си в Родопите.
Между другото последният път , когато ходихме в София влезнахме до центъра за около 10 минути -такова чудо не бях виждала отдавна. Беше сряда, около 10 часа. После наобяд ходихме до един квартал "Свобода"- пак за 10 минути от центъра. Явно сме изкарали късмет  Simple Smile

# 214
  • София
Здравейте мамита!
И Кати си дърпа косат, ушите, търка очите когато й се спи, но напоследък го прави, а не заспива.
И ние с индивидуалните занимания сме много зле, само устисква 10-15мин. и после иска внимание, но и аз като Карелия вече се изчерпах.
Мамбс напълно споделям мнението ти, явно децата ни си приличат по характер или поне по външни прояви. Нямам грам почивка, вчера извиках майка да дойде, за да мога да се изкъпя и да сготвя иначе мисията невъзможна. Аз също напълно й се доверявам и при първа възможност ще й я оставям (нали си счупи ръката и още не се е възстановила напълно) за по няколко часа, за да се погледна и себе си и малко да релаксирам, че не се издържа напоследък, а имам чувството, че тя ми усеща настроенията и става и тя още по-нервна когато не съм в кондиция.

# 215
Джил, малко по-добре спахме, пак заедно, но поне без ревове и без мрънкане. Мирно и тихо подредени един до друг Simple Smile

Имате право за отглеждането и даването на внимание на всяко едно дете... Всъщност не ми се ще да планирам нищо! Надявам се пак да стане в най-подходящия момент. Всъщност... Джил, желая ви пълна и щастлива къща с деца колкото ви душа иска!  Hug
Разликата между мен и брат ми пък е 7 години.. то щото аз хич и не съм била планирана. Преди 30 години като се е родил брат ми са казали на майка ми, че не може да има повече деца и това е.. Няма обяснения, няма изследвания.. и те се примирили... И както казва баща ми "извънземното кацна"  Laughing

МАймунче, Преслава яде много различно всеки ден... Някои дни имам чувството, че ще се пръсне, но тя си яде бавно и спокойно и не спира.. тогава яде по 190гр зеленчуково/месно на обяд и по 190гр. плодово/каша следобяд. Има дни /като вчерашния, когато си мисля, че направо гладна си остава.. На обяд 130гр и то със зор накрая... Следобяд изяжда половинка малко плодово /130 или 135гр ли са../ и вечерта около 19 й давам остатъка.

Карелия май питаше за занимаването.. ми сама силно казано. Да седя до нея или да съм наоколо, че да мога да подам, ако изпусне или бутне някоя играчка - 15-20минути понякога. Ако гледа Бейби Айнщайн и по цяло филмче си изглежда, ако не ме вижда обаче. Види ли ме и веднага ми налита да я нося, хиенката Sunglasses

А колкото до оставянето на някого, оставяла съм я на майка ми между 2 кърмения примерно - да отидем на по-голям пазар с мъж ми или нещо такова. Повече не съм я оставяла - не, защото й нямам доверие, а само заради кърменето. Разбират се чудесно, като я види грейва, майка ми пък от своя страна нищо не прави без да ме пита как, така ли, иначе ли, което ме радва. Сега като бяхме на вилата само тя я приспиваше... Еййй щом й надуши рамото това дете и веднага заспива.. Вчера дойдоха да ни видят... седна в нея.. и заспа седнала  :35
:
Бих й я оставяла, нямам никакви притеснения. С другата баба още не са се виждали, та не знам...

# 216
  • София
Хоп-троп!Явно е настанало голямото озъбване- като чета се успокоявам,че не само мойте деца се будят по няколко пъти.Днес даже имахме сутрешна истерия в изпълнение на бръмбарко. Mr. Green

Тан,напълно са възможни стомашните неразположенния и зачервеното дупе ,когато пробива зъб. Peace Когато на малкия батко му растяха 4те кътника (що да не е едновременно Close),беше с разтройство в продължение на 1 мес. ooooh! А дупето му беше като маймунски г.з. Mr. Green
Джил,пипат си ушите,а косите си ги дърпат един на друг. Mr. Green
Джиджи,лека бременност на приятелката ти,а на теб-когато я пожелаеш. Hug
Миме,да не се изненадаш,че и цикъла ти може да стане по-продължителен. Peace
Карелия,Ротарикс се казва ваксината за ротавируси,Превенар и Синфлорикс са за пневмококи. Peace
Мамб,голям сладур е Ру и май ще ти извади душата с памук. Heart Eyes
Сиси,верно с гадже по-леко и бързо минават болестите. Wink Как е Влади? Hug

Айде,отивам да храня народонаселението! newsm64

# 217
Миме сетих се нещо. То важи и за тези дето ще водят бебета в чужбина. Подсещам за паспорт да им извадите. А и вашите лични кари си вижте кога изтичат.

# 218
Тан,напълно са възможни стомашните неразположенния и зачервеното дупе ,когато пробива зъб. Peace Когато на малкия батко му растяха 4те кътника (що да не е едновременно Close),беше с разтройство в продължение на 1 мес. ooooh! А дупето му беше като маймунски г.з. Mr. Green
Мила, аха, и дупето й е червено, независимо колко често я мия, сменям памперс или мажа с крем. Още преди седмица личната каза да и мажа горните венци, че са много подути, ама аз не виждам зъб, всъщност виждам две резкички на мястото на вторите резци, ама нали първа трябва да излязат първите.  Rolling Eyes
Дарка, след като вече толкова време ви продължава разстройството бих те посъветвала да вземеш стерилно шише от аптеката и като напълни памперса да сложиш вътре и занесете за изследване, да не би да има бактерия някаква. Желая ви бързо оздравяване. :hug
:

# 219
  • София
Рал, и аз купих 2 столчета, ще каже човек, че само в ресторанти ще стоим  Joy Бански си имам за новите ми размери   261uu, нали ходим на басейн. Надявах се да ми станат големи до морето, но уви. Ние паспорт нали и вадихме на 1 месец, но така и не ходихме в Гърция тогава. С нейните 2 кг не посмяхме. Мен ме обраха през 2005 г и документите да ми до 2015г, а Филип си извади новите още първия възможен ден , че му изтичат 5 дни преди да заминем. С връзки в районното, разбира се  Rolling Eyes
Мамбина, от нашата камбанария нещата не изглеждат така, та затова ми е странно оставянето. Ако отида някъде без нея, се проклинам 100 пъти, е не съм я взела. Става въпрос за бърз преглед или пазар, като вчера например. А за почивка или екскурзия, абсурд да не я взема, то просто няма да има смисъл да ходим тогава. Може би, ако бях с 10-15 г по-млада, по друг начин щях да ги мисля нещата. Сега, радостта от каквото и да е, не е пълноценна, ако не я споделяме с нея. Може би второто ще ми стопи лагерите, та ще ми се изяснят нещата и на мен  Laughing.
За бабите и дядовците, само лиготии и нищо полезно при нас. Майка ми, понеже живеем в една къща, няма как всеки ден да не я вижда. София като я мерне и писка от кеф. Не и позволявам да и говори на бебешки или да я разнася безпричинно. За всичко първо ме пита как да го направи, но на мен пак не ми харесва  newsm78. Детето си играе само, и само от време на време си се хилим взаимно, но не иска да я взимам. Майка ми, разбира се, веднага иска да я гушне, да и разказва и показва нещо, след 5 мин вече я оставя, че я яденето и загаря, я нещо друго. Да, ама детето не може да превключи толкова бързо на самозабавление и настава рев. Аз започвам да нареждам, как повече няма да я пипне, и разбира се прекъсвам да правя каквото и да било, докато не се заиграе сама. След няколко часа ми е минало, и се повтаря същото. С нетърпение чакам да се постопли и да ги закараме с баба ми на въздух , на село, че ми скъсаха нервите цяла зима. При другата баба и дядо ходихме в неделя. Вместо да и говорят и да и дадат време да ги опознае, че още се стряска като ги види, те тримата, с лелята, се надпреварваха, кой пръв да и даде по 2 играчки над главата и  ooooh!. А дядо и понеже е най-упорит, нищо, че от него реве най-много, успя да я научи да си маха шапката. По начало каквото и да и сложа на главата го носи, това ми е много полезно и в студа, и сега като се затопли и се заносят летните шапки. Да, ама човека реши да и прави шапки от вестник и да я учи да си ги маха, като че ли е най-трудното нещо. Даже и на мен ми слага, да ми я махала. 2 часа това правиха  Shocked,в резултат на което във вторник едва я облякох да я водя на преглед  #Cussing out. 100 пъти си сваля шапката и се заклех, че повече там няма да стъпи, да не говорим, че цялата беше в черно мастило. И трябвало да я държа вече да прохожда  Shocked, нищо че още не може да лази на 4 крака. Те така си водели децата под мишниците на времето. Казах им, че сина им затова е с криви крака, но не се впечатлиха много. Другото за което побесняхме с Филип е, че още на влизане я завлекоха само по боди на балкона, незнайно защо, там няма нищо, а тя още беше със съмнение за пневмония и на Вентолин. И им казваме да я внесат вътре, не, никой не чува. Е как да я давам, щом пред мен правят такива неща. Представям си, ако ни няма какво ще става. На връщане в колата решихме, че това е последното и ходене в Банишора, който иска да я види, да заповяда в къщи  Crossing Arms.
Нашата разлика със сестра ми е 8 г, но и двете сме рак, та не меляме дълго време без караници  ooooh!. Годините не са от значение, средата, атмосферата в семейството и характерите на децата са важни. Аз помня как съм си рисувала или играла сама и не ми е било скучно.
Започва да ми прави впечатление, че ако София си спи сама в креватчето, се буди по веднъж, към 3 ч. А ако спи между нас, си кърти до 9-10ч  Thinking. Баща и сутрин я мести в неговата половина и така откарва от 20 ч до 9-10 ч без хранене. Гласувах все пак за 1 ставане.
Бубичка, това за кацналото извънземно ми хареса  Laughing Peace
Мише, тя София се е поизпразнила в последно време, но и вие сте имали късмет. Заради тая криза си заминаха повечето строителни работници и сега по-поносимо по улиците. Не карам, но не е нормално 10км да ги минаваш за час и половина вечер, за да се прибереш. Надявам се с новия лъч на метрото, хептен да се отпуши града, че и от паркирали коли по тротоарите, хората ходим по улиците  #Cussing out

# 220
Оф за първи ден дадох телешко, ама от пюретата за след 8 м. с парченца. Е започна да и се гади и да повръща. И си заключи устата. Не знам как да започна да и давам по едра храна.

Ние утре ще ходим с връзки да и изкарваме паспорт, че с тези опашки е голям ужас.

И Миме вчера спечелих в е-bay като вашето надуваемо корито - за Гърция. Все едно няма да можем да я къпем във ваната.  Joy

# 221
Имам нова пералня:

Моля почерпете се:

# 222
Привет момичета!
Чочи, защо така с тази ваксина за Йоан, извънредна ли е?
Миналият месец,когато водих Даниела на консултация,педи ми обясни,че поради много заболели от морбили,хората на възраст между 13 месеза и 30 години подлежат на имунизация  Peace

# 223
  • София
Ми, недей да даваш едра тогава. Пасирай допълнително на блендер, тя сама ще покаже кога ще е готова да преглъща и по-едри частици. Голям човек на пасирана храна не съм виждала.
Чочи, честито, и пере вече гледам  Laughing Колко оборота е?

# 224
Миме,пере,че се къса  Laughing.1000 оборота е,италианска,на промоция я взехме  Peace

Общи условия

Активация на акаунт