Гърция-24

• 50 387
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
  • загубено
neraiida ,не така грубо,пияни,а леко почерпени момичета. Mr. Green

Тъй да бъде,важно е всички да са хепи на финала. Wink
Дали леко почерпени или тежичко пеещи патриотични песни няма значение.
Веселба да има.

Олимпия,аз кръщавах синът си в Бг,но като гледам тук
каква е истерия настава.Не се учудвам изобщо да има хора
които дават много пари за такъв празник.
Дали разумно или не,всеки си знае.И според възможностите .

А за двама кръстника мисля ,че не може.
Но за по сигурно попитай в църквата.

# 16
Честит рожден ден на голяма патерица Олимпия !   bouquet
Много здраве ,късмет и благополучие!

Пропуснала съм в бързото четене,ама то с моето диване нямам мира.  Embarassed

Можеш да имаш двама и повече кръстници.Аз съм кръстница на момиченцето на наши приятели заедно с още една тяхна близка.
Също така съм била и на кръщене на което имаше трима кръстника.
Все пак моят съвет е да попиташ на място в църквата в която ще е кръщенето,за да няма някоя неприятна изненада.
И аз сериозно се замислям за това събитие ,дали да не направим и ние на двамата.
Така и така Ванеса вече е съгласна,че до сега имахме категоричен отказ от нейна страна.
Малко съм раздвоена само къде да е.
В България са ни всички близки и много ми се иска да си направим едно хубаво семейно тържество,от друга страна  тук наистина е по-тържествен ритуала отколкото в България.Не знам .Както се казва няма пълно щастие.
Ще мислим до на есен ,ще събирам идеи от вас.

# 17
Привет и от мен в новата тема!
По отношение на кръщенето определено тук е по-хубава самата церемония. Най -добре е детето да има един кръстник. Повечето задължения са на кръсника към детето, отколкото на родителите към кръстника. Хубаво е да му купите някакъв подарък /ние му взехме фотоапарат/, най-добре обаче е да попиташ какво би искала като съответно се съобразиш със сумата която имаш.
И аз съм на мнение че онези рокли дето са по 300 евро са абсолютно излишни. По времето в което ние правихме кръщене в един от магазините за детски стоки имаше промоция която беше 270 евро роклята, обувките, бельото, ладопана и ламбадата. Добавихме само кутията и отделно един тоалет който беше преди да се кръсти детето. Кръста и верижката си купих от България /плати ги кръстникът но аз си ги избрах/. И аз не исках да го натоварвам с излишни разходи и честно казано спрямо гръцките цени направо му бяхме "ефтини".

# 18
Олимпия ,има магазини специално за кръщенета,оттам взимаш всичко(по-скоро кръстницата).Ние на нашата й купихме бижу,а тя всичко за църквата.Снимки на компа нямам,ние имахме фотограф,и са на хартия и видео.Вечерта на таверна,хубаво беше.Задълженията на кръстника са за винаги Wink,за всеки празник идва с подарък Joy

# 19
  • загубено
Момичета някой ходи ли към Бг за празниците?
Има ли някакви проблеми с прибирането с тези здравни карти
който искат когато напускаш Бг?

# 20
  • Λάρισα
Доколкото знам се прие тези карти да са препоръчителни, а не задължителни, тъй като ограничавали правата на българските граждани за свободно движение. Няма да ги изискват по границите  Wink

Повече инфо ТУК

# 21
# 22
Здравейте! На майка ми й изтича скоро задграничния паспорт и пита дали й трябва да си вади нов - трябва й само за Гърция  newsm78 Не знам към коя институция да се обърна, иначе бих дръннала един тел. Мерси предварително на отговорилите   bouquet

# 23
  • под жаркото слънце
Благодаря на всички, които се отзоваха по темата за кръщенето  Hug
Явно съм оставила впечатлението, че нямам представа за кръщенето в Гърция. Напротив - синът ми е кръстен тук, но тогава  живеехме в България и идвахме за всички празници, всичко по организацията на кръщенето поеха свекърите ми. Кръстницата ни е от Лариса, тя купи кръстчето, дрешките (2 комплекта), ламбадата, хавлийките и другите подробности...Свекърите платиха таверната, сладките и бубониерите. Тази година обаче ние ще си ги платим...
Ето , преди 3 години, на 14.04 кръстихме Константин. Рева през целия един час на кръщенето, мята се, посинява, захласва се - не спря за секунда  Sad Предчувствам същото изпълнение и с Джиа...направоооо....
От България дойдоха големият ми брат с жена си и сина си, сестра ми с мъжа си, сина си и свекърите й. Тази година приятелката ми, която искам да е кръстница, ще дойде от София с мъжа си, децата си и сестра си с нейния мъж и деца  Peace Така че ще имаме една прилична българска компания на кръщенето  Peace
По този начин ще имаме една атинска и една софийска кръстница  Laughing На приятелката ми от София държа много, искам така да скрепим още повече 13годишното ни приятелство  Peace
Някой знае ли къде е Μουσείο Βορρέ, каква е обстановката там? Около Пеания някъде се намира...

# 24
  • загубено
Здравейте! На майка ми й изтича скоро задграничния паспорт и пита дали й трябва да си вади нов - трябва й само за Гърция  newsm78 Не знам към коя институция да се обърна, иначе бих дръннала един тел. Мерси предварително на отговорилите   bouquet

Не си написала ясно поста си.
Не се разбира къде е майка ти,в България или Гърция.
Ако е в България-Международен паспорт се издава само по адресна регистрация, вписана в  личната карта.
Ако си в Гърция-българското посолство се занимава с това.

За самата граница може и с лична карта.

# 25
Така или иначе процедурата с ваденето на паспорт е все още само теория. Фактите са че системата се издъни още при стартирането й. Наистина не си уточнила къде точно искаш да стане изваждането на паспорта.
Въпросните здравни карти са препоръчителни, а не задължителни и ако някой откаже да ви пусне през граница без нея то това означава че нарушава човешките ви права и възможността ви за свободно придвижване и може да бъде осъден в Хага.

# 26
  • Germany
Здравейте, момичета Simple Smile
Имам една молба. Септември месец ще пътуваме до Атина за концерта на U2 и в момента съм в процес на търсене на място за спане. Дали ще може да ми помогнете със съвети и инфо? Искаме нещо прилично и евтино за 2-3 вечери. Интересува ме също така дали има варианти за евтини полети до Атина за да спестим малко време от път?

# 27
Извинявам се за неясния пост  Embarassed В България ще го вади, но живее в Гърция повечето време и въпросът е ще й трябва ли там.

# 28
elin_a, ако няма друг документ за самоличност, освен международния паспорт, естествено, че ще й трябва, в противен случай с какво ще удостовери самоличността си?

# 29
Има лична крта.

Общи условия

Активация на акаунт