Гърция-24

• 50 380
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
Извинявам се за неясния пост  Embarassed В България ще го вади, но живее в Гърция повечето време и въпросът е ще й трябва ли там.

Проверете дали отпаднаха глобите при изтичане срока на паспорт. До 3 месеца след изтичане на срока, трябва да се върне паспорта (независимо дали се вади нов или не):
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=370161.0

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 16:08 от ДидиС

# 31
След като има валидна лична карта, и няма намерение да пътува извън страните намиращи се в  Европейски Съюз, международен паспорт не й трябва. БГ личната карта й е достатъчна. Но ако реши да пътува в далечни страни, то тогава ще й бъде необходим нов паспорт.

# 32
Да попитам нещо друго по този повод с границата. Мойта лична карта свършва Август, мога ли до тогава да си пътувам с нея до Гърция или трябва да вадя от новите задължително?

# 33
  • Λάρισα
Alex-Sofi, не е нужно да вадиш нова. Старите документи /лична карта, паспорт, шофьорска книжка/ могат да се ползват докато им изтече срокът на валидност. Моята е валидна до 2014, а паспорт от старите си извадих в средата март - точно преди да започне подаването на заявления за издаване на новите документи.

# 34
благодаря много
хубав и слънчев ден

# 35
момичета, пак да се допитам до вас, че вие сте ми по-добър справочник от чичко Гугъл  Hug
питане до Солунските мами - как може да се направи най-добрата връзка от София да се отиде до Касандра ? В смисъл - предполагам, че все още има вечерен влак от София, колко тръгва и колко пристига и колко парички за един възрастен ? Оттам има ли директен автобус до КТЕЛ - Халкидики, кой номер ? И колко често пътуват и пак колко парички горе-долу, защото знам , че зависи дали е в началото или края на ръкава, но една средна цена? Благодаря, предварително   bouquet

# 36
След като има валидна лична карта, и няма намерение да пътува извън страните намиращи се в  Европейски Съюз, международен паспорт не й трябва. БГ личната карта й е достатъчна. Но ако реши да пътува в далечни страни, то тогава ще й бъде необходим нов паспорт.

Благодаря ти   bouquet И аз така си мислех, но от питане не боляло  Mr. Green

# 37
момичета, пак да се допитам до вас, че вие сте ми по-добър справочник от чичко Гугъл  Hug
питане до Солунските мами - как може да се направи най-добрата връзка от София да се отиде до Касандра ? В смисъл - предполагам, че все още има вечерен влак от София, колко тръгва и колко пристига и колко парички за един възрастен ? Оттам има ли директен автобус до КТЕЛ - Халкидики, кой номер ? И колко често пътуват и пак колко парички горе-долу, защото знам , че зависи дали е в началото или края на ръкава, но една средна цена? Благодаря, предварително   bouquet

за влак не знам много. последния път като ходих на ексурзя в софия,тръгнахме от софия 17:00 и нещо и пристигнахме преди полунощ. имасе още един влак по късно ама не знам много подробности.

за да ходи някои от гарата до ктел на халкидики(които са отделно от останалите) трябва да смени 3 автобуса.

от гарата сте се каци на  автобус номер 2, или на 10 или на 11(тези знам а3)
след 3-4 спирки сте слезе и сте се каци на автобус номер 31.
с 31 сте слезе на крайната спирка.
от там има само една линия-не се сещам за номера- която им води до ктел за халкидики

билета струва 0.50e ако го купи от "периптеро" или 0.60 ако го купи от масинката вътре в автобуса.може да с oсползва общо до 4 пъти в рамките на 70 минути!

# 38
Здравейте момичета,аз съм почти нова тука,но се надявам някой да ми помогне.Скоро ми предстои да замина за Гърция,съпруга ми е грък,имам всички документи но
се притеснявам за тази здравна карта,която я нямам и дали ще ме ме пуснат да мина без нея newsm78,иначе имам платени здравни осигуровки.Благодаря ви предварително Weary

# 39
благодаря за отговора   bouquet

# 40
  • Λάρισα
boni78, на предната страница сме писали за здравните карти. Не са задължителни.

# 41
Здравните карти са препоръчителни, но не и задължителни, също така ако не си си плащала осигуровки и да искаш карта - няма кой да ти издаде. Картите са само за здравно осигурени лица.

# 42
Здравейте момичета!Аз и дъщеря ми която е на 7г наскоро се завърнахме от дългогодишното си пребиваване в Гърция и започнахме първи клас тук в милата родна страна.Съпругът ми остана там на работа, а ние едва чакаме лятото за да отидем при него.Той има страхотна работа и много готин шеф.Мислихме да се върнем всички заедно тук но имайки предвид безработицата и ниските заплати в БГ не посмяхме.И така се разделихме, уж за доброто на детето.Естествено идва си през месец за около 10-ина дни но много ми е мъчно и трудно сама.Незнам как ще я карам така,а дъщеря ми е само първи клас.Там живеехме на о.Скиатос и зимата беше голяма скука.За болницата и докторите в нея -да не говорим,под всякаква критика. Дори веднъж и шиха брадичката без упойка,защото нямали и др подобни случаи но неискам и да си спомням за тях.И така лошите ЗИМНИ условия там ме накараха да си мисля,че за детето тук ще е по-добре да учи и живее в София зимно време.Но толкова ми е гадно тук без него newsm45 newsm45 newsm45незнам какво да правя.По цял ден мисля,мисля немога да спя вече.Незнам как да постъпя.Не ми се живее тук без него smile3518а и ако се върнем втори клас там, освен всичко друго незнам как би се справяла дъщеря ми с учебния материал newsm78.Моля ви ако някоя от вас е местила детето си по време на първите класове от БГ в Гърция да ми пише как се е климатизирало детенцето  и как се справя в  гръцкото училище.Много съм объркана и незнам как да постъпя.Мислех си ,че съм силна и ще се справя някак но явно съм се лъгала smile3511

# 43
galikrasi,защо се шашкаш толкова?
След като не се чувстваш добре,детето и в Гърция!
Моя приятелка,доведе дъщеря си в 5-6 клас и се справи прекрасно,тази година ще завършва и то с много добър успех.
А в малките класове още по-бързо,ще свикне.

# 44
  • Plovdiv - Thessaloniki
Мила galikrasi, първо се успокой, а после ще видиш как ще вземеш правилното решение - това, което те кара да се чувстваш добре. Не ли е по-добре детето да си завърши 1 клас в БГ, така и така остава още малко до края на учебната година? А пък после, наесен, вярвам, че без големи трудности ще се приспособи към гръцката училищна обстановка, живели сте в Гърция, малката разбира езика. А и най-важното е, че ще сте заедно с таткото, и ще ти е по-спокойно. Simple Smile
Мисли положително! Успех!!!    newsm10 newsm51 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт