Гърция-24

• 50 402
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • В подножието на планината
  Stroumfaki , жалко ,че не са ви приели  - има шанс  ако се откажат достатъчно брой майки ,  да приемат вас .
  При нас нещата се развиха повече от добре - приеха ни в градината , която бяхме избрали на първо място .

И да ви споделя една случка от сутринта .
   Със сина ми отиваме на гости на едно негово приятелче , което доскоро живееше на съседната улица , но сега се преместиха през няколко преки от нас. Вървим по улицата , подминаваме предишното им жилище и синът ми казва . " Новата къща на Лука "ине поли макриа " . Но понеже не може да казва "р" , се чува "мак'ия" . В същия момент , един дядо излиза от супермаркета ,покрай който минаваме и чува последната дума . " Ха -ха , малакия , а?" и се изсмива. 

# 661
Det  Joy С такова подсъзнание са  Laughing

# 662
здравейте. извинявайте, че нахлувам в темата ви, но имам нужда от информация.
към края на месеца ни предстои пътуване до Гърция. вече на няколко места срещам, че кола със затъмнени стъкла е проблем. някой знае ли какви точно са изискванията?

# 663
хаха det много яко Mr. Green

кроки, доколкото знам, ако колата е фабрично така, няма проблем

# 664
Здравейте, момичета   bouquet
Поздравления за тези, чиито дечица са на градинка от септември, а на тези, които не са - стискаме палци  Peace
За съжаление, моят комп е за ремонт, а от този на дъщеря ми не мога да отворя нито един файл на ЕЕТАА.
Дет беше така добра да ми прати линк на лични докато бях в БГ преди месец, но и него не можах да отворя...
Може ли с 2 думи да ми обясните програмата само за чужденци в ГР ли се отнася, също така дали имат шанс и майки, чиито деца не са приети тази година в държавна ДГ? Знам, че някакъв срок има...
Питам за моя приятелка българка, омъжена за грък и моя приятелка гъркиня с 3 деца.
Аз не подадох документи за ДГ, защото не работя, а това е най-важното условие (поне при нас - 2 работещи родители е на първо място в декларацията). Ами аз искам средното ми дете да ходи на градина, а най-малкото да си го гледам вкъщи...Как да работя?
След година е сигурно че ще го вземат предучилищна, но бих искала да има и малко време в ДГ, защото е болезнено привързан към мен.
Днес ходихме до лагера на племенниците, който е между Неа Макри и Рафина - чудесни условия за ученици до 12 години, а доколкото знам, е и БЕЗПЛАТЕН  Peace Ако някоя мама се интересува, ще пусна координати  Hug
За колата с бг номера - някой по-горе беше писал дали няма да ме спрат докато отивам до плажа. Ами ние живеем на хълм, от който след спускане надолу след 2минути сме направо на плажа, а там полиция никога не е имало. Ползвам колата само за баира  Laughing
Мъжът ми идва за много малко при нас и изчезва към БГ, аз пък не боравя с термини все още и не знам откъде да започна с въпроса за прехвърляне на номерата...
Здраве да е!
Как сте в тези жеги?

# 665
Здравейте,

С моята годеница решихме да сключим брак (по възможност и граждански, и църковен) в един хотел на Халкидики, който си има и собствен параклис. Бих искал да попитам следното:
1. Имате ли контакт с български свещеник, който е правил сватби в тази част на Гърция? Доколкото знам, той трябва да получи разрешение от местната митрополия.
2. Имате ли представа дали от българското консулство в Солун могат да направят "изнесена" церемония, т.е. в хотела, а не в самото консулство? След промените в семейния кодекс, има ли някакви допълнителни или нови документи, които се изискват?

Благодаря много!

# 666
  • Гърция
xjokox, до колкото ми е известно забраниха църковните бракове да се правят в този вид параклиси.
По втория въпрос, най-добре се обади в консулството в Солун, въпреки че не ми се вярва да извършват подобни дейности.

# 667
1. Имате ли контакт с български свещеник, който е правил сватби в тази част на Гърция? Доколкото знам, той трябва да получи разрешение от местната митрополия.

Съмнявам се, че може да стане. Не съм чувала за подобни църковни бракове.

2. Имате ли представа дали от българското консулство в Солун могат да направят "изнесена" церемония, т.е. в хотела, а не в самото консулство? След промените в семейния кодекс, има ли някакви допълнителни или нови документи, които се изискват?
Благодаря много!
и за това се съмнявам. Но все пак попитай.

# 668
Тук не се прави граждански и после църковен в един ден, както в България, тук църковният е равносилен на гражданския. Двойките или правят граждански, или църковен, или първо граждански, за да се вземат законно, а после църковен заради церемонията и заради кръщенето на децата в последствие.
Има една фирма, която урежда бракове на чужденци на остров Санторини:
http://www.weddingsantorini.com/
Сигурно има и други такива фирми за други части от страната, но разгледай линка, мисля, че пише какво се изисква.

# 669
здравейте. извинявайте, че нахлувам в темата ви, но имам нужда от информация.
към края на месеца ни предстои пътуване до Гърция. вече на няколко места срещам, че кола със затъмнени стъкла е проблем. някой знае ли какви точно са изискванията?

На задното централно и задните странични стъкла се позволява полагането на слънцезащитно фолио, одобрено от страна-членка на ЕС.
На предните врати (на шофьора и неговия спътник) минималната светлинна пропускливост е 70% - разрешава се слънцезащитно фолио за предпазване от UV (ултравиолетовите лъчения).

http://www.llumar.gr/displayITM1.asp?ITMID=20

Последна редакция: ср, 04 авг 2010, 20:08 от ДидиС

# 670
Здравейте дами   bouquet Знаете ли, дали в Гърция има глоби за автомобили, които имат тегличи?  Thinking

# 671
Да има, освен ако автомобила не е фабрично произведен с теглич.

# 672
Привет момичета.
Желая ви едно усмихнато лято Heart Eyes
Ние утре летим за Бг,ще поостанем до края на месеца,нямам търпение да си видя родината Laughing
Ще ви следя и от там. Hug

# 673
Усмихнато лято и на теб и много приятни емоции в родината!

# 674
Здравейте!Извинявам се ако въпросът ми е не на място,но искам да попитам,може ли да пътуваш до Гърция ако не си здравно осигурен?
В смисъл,задължително ли е да си здравно осигурен,ако решиш да си направиш екскурзия до Гърция и искат ли се на границата документи в тази насока?

Общи условия

Активация на акаунт