Гърция-24

• 50 390
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте!Извинявам се ако въпросът ми е не на място,но искам да попитам,може ли да пътуваш до Гърция ако не си здравно осигурен?
В смисъл,задължително ли е да си здравно осигурен,ако решиш да си направиш екскурзия до Гърция и искат ли се на границата документи в тази насока?

Ако съм разбрала правилно Thinking от България за Гърция. Не си здравно осигурена в Б-я. Така ли?
Не, не искат нищо на границата (гръцката и българската). Само лична карта/паспорт...

# 676
Да.От България за Гърция на екскурзия за 2 седмици.
Значи да не се притеснявам,че може да ме върнат на границата заради неплатени здравни осигуровки?

# 677
  • В подножието на планината
  Привет момичета ,
  и  ние се прибрахме в България  за две седмици . Останах изненадана от горещините през последните два дни . Добре  че днес се разхлади , защото ми жегите не ми понасят .
   Оле затвори очички Simple Smile) , подаването на документите по програмата приключи . Одобрените могат да се запишат в детската градина , в която са приети от 02.09 до 06.09 . След това , предполагам ще има допълнително класиране за незаетите места . Не знам дали в случай на много незапълнени места биха организирали и втори прием на документи , но е малко вероятно .
  Тази година , в програмата можеха да участват и гърци и чужденци . Ако приятелките ти не са подали документи за участие в програмата , вече не биха могли да го направят  и съответно да участват във следващо класиране. Може би догодина .
  А ти не можеш ли да се регистрираш като безработна , за да можеш да участваш през следващата година .Тази година безработните имаха право на участие в програмата . Не мога да отворя сайта на ЕЕТАА в момента , за да видя точните изисквания за безработните , но ще проверя тези дни . Да не би сайта да не се отваря от България?
  И тъй като сме коментирали темата за здравните осигуровки - да попитам има ли някой получил формуляр Е104 ,без да е напуснал гръцката осигурителна система. Аз смятам да спра да се осигурявам в България , но ми искат този формуляр.  Изчетох много коментари по въпроса и тук във форума и на други места , но явно в България грешат , като изискват точно този формуляр.

Последна редакция: нд, 08 авг 2010, 17:11 от det

# 678
Да.От България за Гърция на екскурзия за 2 седмици.
Значи да не се притеснявам,че може да ме върнат на границата заради неплатени здравни осигуровки?

Момент. Ако има подаден сигнал от НОИ към граничните пунктове... Thinking и ти вземат личната карта за проверка... Thinking не знам.
Иначе като документ-удостоверение - не искат нищо...
А и много често не проверяват личните карти с компютър...

det, нещо не съм в час. Какъв е този Е104. Ако е нещо от типа на доказване, че се осигуряваш извън България, преполагам, че една ασφαλιστική ενημερώτητα, преведена и легализирана, че ти свърши работа....

# 679
det, подай си формуляр, че напускаш страната към датата, когато се връщаш в ГР( със задна дата не може) и няма да ти се начисляват нови суми. Е104 не ти е нужен.   Ако преди 2007 имаш задължения, си извади справка от полицията, за влизанията и излизанията от страната, и им я дай и нея. Последния път ми казаха, че тоя формуляр Е 104 го изискват едва като се върнеш окончателно в БГ, за да продължиш да си здравно осигурена там, което обаче не те спасява от плащане на незнам си колко такси на куп. Не съм пробвала, дали от тук ще ми дадат Е104, но определено вече няма да се занимавам, не ми пречи, че ми висят плащания за 2,5г.

# 680
Само справката от полицията не върши цялостно работа и на мен ми искаха Е104, но понеже съпругът ми ме осигурява отказват да ми го дадат. Ако си самоосигуряващо се лице или те осигуряват от фирмата в която работиш няма проблем да ти го издадат. След като си набавиш документите и закриеш задълженията от предходни години направи както ти е казала Азале. Пусни декларация че пербиваваш повече от 183 дни извън страната и поради тази причина ти отпада задължението за осигуряване в България. При подаване на въпросната декларация нелюбезна служителка на НАП ти обяснява, че при евентуално завръщане в страната дължиш осигуровки 6 месеца назад за да влезеш отново в системата на здравното осигуряване - чукай на дърво да не ти се налага и и обясни че хич не те интересува че са доста настоятелни.

# 681
  • В подножието на планината
  Досега се осигурявах и в България , понеже се прибирам често и през отпуската си имам време да посещавам зъболекар и да направя
  няколко профилактични прегледа . Сега смятам да спра да се осигурявам в България . Не съм плащала здравноосигурителни вноски от началото на тази година , и за да ме освободят от дължимите вноски , служителките ми поискаха този формуляр (Е 104) и да попълнено заявление за напускане на страната . Ако не мога да го представя ще трябва да платя  вноските (  сумата не е голяма) , но ако има вариант да не я плащам би било по-добре . Затова се интересувам има ли някой представил някакъв документ , който е бил приет от НАП и от къде трябва да ми го издадат в Гърция ?

# 682
Здравейте!Имам спешен въпрос,ще се радвам ако можете да ми помогнете.
Решихме внезапно да ходим до Гърция на море утре.Въпросът ми е :ще можем ли да преминем границата само с акта за раждане на детето ми?То е на 3 месеца и няма паспорт.

# 683
Не, задължително трябва международен паспорт

# 684
Аз съм напускала Гърция много пъти само с акта за раждане на децата,но условието е,че трябва да са заедно и с двамата родители.

ПП:Сега като се замисля тук на акта за раждане има и снимка и може би за това няма проблем

# 685
seika,

задължително паспорт. Движението е от България към Гърция, а не обратното.

# 686
Точно така,паспорта за детето е задължителен Peace

Аз сега видях,е моя задграни4ен паспорт е изтекъл,трябва ли да го върна в полицията или го забравям...не ми трябва,минавам си с ли4ната карта,а ако реша да ходя другаде ще изкарам нов на момента Wink

# 687
zdraveite.
imam vapros kum vas.

putiat ot drama-eksoxi  kum plovdiv kak e??s kolata varvi rasbira se no ima li dupki i tnt po putia?

# 688
Охххх и питаш *Toothfairy* , дупки колкото искаш има, само да ти се пътува в Бг. Дори и пътя за Кулата вече са затворили, та се обикаля от едни западнали села и дупки. Абе некадърнеци, само крадат в тая мизерна държава и нищо насреща. Пригответе си най-старата кола за България, та да не ви е яд после, че ще трябва да я ремонтирате.   Wink

# 689
ААААА и осветлението по пътищата липсва, пък за обозначителни табели да не говорим. Така че, по възможност, по светлата част на деня си организирайте пътуването    Joy

Общи условия

Активация на акаунт