Всички ФЕВРУАРЧЕТА сега радват се на пролетта!

• 34 364
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Кат,Бубе,извинете HugВчера забравих да ви благодаря за прекрасното клипче  bouquetСтрахотни сте!Браво!
Алина,радвам се че се разписа и показа хубава Ина....но после пък се натъжих....защо така,наистина не се пише в темата Thinking...Много тъжно Sad
Аз като отсъствам дълго време  ми липсвате и бързам при първа възможност да отворя темата и да си ви почета,не само като навик,а като нещо повече.Тук намирам приятелки,хубави наборчета на дъщеря ми и компетентни съвети на въпросите които имам.

Кам4о,коте ли си отглеждате вкъщи?Много драскотитини по нослето на Светли Laughing

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 17:18 от elenia

# 151
  • Бургас
Бубе, Катче, клипчето сте го изпипали страхотно. Много любов сте вложили, личи си! Благодарим!
На мен темичката ни си ми харесва. Тук съм всеки ден, ако се доредя до компа и по няколко пъти на ден. А и честно казано и темпото ми допада  Laughing Laughing Laughing Вал ми липсва, дано не сме я обидили  Praynig
Мери, пробвай. Ще си покаже. Ако се спреш на  вариант градина и ще купуваш пижамки и ала-бала, казвай, ще проверя на Егоист как са цените.
Аз пък имам приятелка, която като записваше детето си на градина най-откровено си признаваше, че има нужда от повече лично време. Детето се забавляваше. Всички бяха доволни. Причини различни. Всеки има право.

# 152
Кат и Бубе, обръщам се първо към ВАС с много много благодарност и обич за прекрасният клип, който сте сътворили.  Hug Hug Hug
Каттт-че винаги съм ти се възхищавала на таланта и най-вече на факта, че най-умело го използваш за да ни доставяш радост и усмивки!
А ти Бубе, с тези палавници у дома, как успяваш да грееш като слънце навсякъде Heart Eyes

Сега по темата, че ми е болна! Мери, знаеш ми мнението по въпроса от година вече, и някакси след първия разговор преди 3-4 дни ми се стори, че си осъзнала, че децата е време да тръгнат по своя път! Освен това ми знаеш мнението за привързаното родителство - никога не съм го крила и спестявала, че аз съм твърдо ПРОТИВ! Децата имат нужда от деца и съм убедена, че в повечето ЦДГ-та полагат всички усилия те да се чувстват щастливи. Не ми давайте примери с лощо отношение към децата в градините, защото те са изключения. Никъде в новните по ТВ не се говори за добрите постъпки, а винаги за лошите..
Освен това, лично се засегнах от факта, че градините не дават нищо добро. Само ще ти кажа че едва ли Ива и Емма всеки ден ядат топла закуска, на обяд-супичка, ядене и кремче, за следобед - плод или следобедна закуска. При това прясно и РАЗНООБРАЗНО! Аз не мога да предложа това на детето си (за това е още на кухня), та камо ли ти с твоите финансови възможности!

Мила Мери, спри да мислиш как нещата няма да станат, а точно обратното - мисли как да направиш така те да се случват. Майка ти я използвай само в краен случай (лично мнение, защото я познавам). Всичко зависи само от теб за съжаление! И вчера ти го казах - първо децата на градина и после работата. Защо си толкова против градините? Не мисля че децата са щастливи от факта всеки ден да ядат каквото имат и да правят едно и също в парка! Та те не познават обратната страна на медала.... Ива е ходила само няколко дни и то преди мнооооооогоооо време  и определено съм на мнение че ви изманипулира предния път! Ако тогава я беше оставила, сега нещата щяха да бъдат по различни!

Всичко това съм ти го казвала многократно, и ако имах възможност пак щях да ти го кажа очи в очи, но ми е трудно в последно време да дойда до Айтос. Струпаха ми се много проблеми! За това те моля  да си стъпиш здраво на краката и да крачиш смело напред, защото ако не го направиш, с всеки изминал ден правиш крачка назад!
Много много те обичам, приятелите са за това да споделят и добрите и лошите неща! Никога няма да ти спестя това което мисля и знам че няма да ми се разсърдиш Hug! Горе главата и дерзай защото ТИ си всичко за децата си, и ако ти не им осигуриш хубави дни, няма кой!
Отивам да доизползвам единствения си ден, който мога да прекарам с децата си! Останалото през седмицата са просто броени часове! Но това е живота Simple Smile

# 153
  • sofia
Да пиша ли, да не пиша ли... ама така и така днес е неделя, мотая се пред компа, имам и време, водиме си едни такива екзестенциални разговори (извинете ме за правописа) та и аз да се обадя, нали все пак е форум...
Според мен между градината и майчината обич и дума не може да става - това са просто несравними неща... Все пак градината е една необходимост до време, а майчината обич - до последния ни дъх...
Не мога да си представя Галя да не ходи на ДГ - въпреки мнението ми за болести... Моята ситуация - ами аз изперквам понякога - да, може би съм слаб характер, не се харесвам в такива моменти, дори се и срамувам от себеси, но е факт - и защо, кому е нужно? Дали детето се чувства по-добре, като му викам за дреболии, или аз като си вдигна нервите, след това го изживявам сто пъти по -зле от нея...  Всеки си има нужда от средата според възрастта си - възрасти при възрастни, деца при наборите си... ТОва което бих написала за ДГ е същото като Роси.
Редовна съм в темата, макар рядко да пиша - мисля, мисля, мисля за Мери - ами в крайна сметка тя е достатъчно голяма за да може да взема решения, не дава децата на градина, не иска друг да ги гледа, стои вкъщи - ами явно така е решила и може би има право. Ние, така тук от една клавиатура - писахме, писахме... мислихме, давахме акъли, съжалявахме, влизаме в положение, помага(х)ме,  но към днешна дата пак сме в изходно ситуация - явно не е това метода. Спирам!!!
Алинка, дано скоро да си намериш работа! Знам, че и на вас положението хич не ви е розово. Жалко, че така си се почувствала тук... Confused Ина за сметка на това е толкова красива и нежна... Hug
Камчо, и Светльо е станал един младеж, с тези сини очички... Heart Eyes
Роси, радвам се, че и теб те видяхме тук...
Не съм гледала клипчето, но Кат и Бубе, заслужавате и моите адмирации, като си представя колко време ви е отнело, желание, любов, творчество...
Поздрави на всички!

# 154
Hello и от мен  wavey

Наистина в последно време все по-малко се разписваме тук  Sad Кой заради работа,кой заради липса на време,кой заради нещо друго...
Аз например си чета редовно,но малкото време което имам го отдавам на една краста,наречена Farm ville  Embarassed Embarassed Embarassed
Зарибена съм,признавам си  Tired Та заради тази ми ти ферма,не стигам до разписване в темата  Tired

По въпроса с градините,с риск да бъда упрекната,ще си кажа  Laughing Нямам търпение Ева да тръгне  Laughing И тя самата го иска.Като я оставям по детските центрове,не иска да си тръгва,с рев я прибирам  Crazy Иска все да е сред деца.За мен градината е нещо много хубаво.Толкова хубави спомени имам от времето когато аз ходех.Задължително искам и децата ми да ходят.Тук в Пловдив групите започват от Септември,което ще рече,че Ева ще я вземат чак на 3г. и 9 мес. С голям зор обаче успях да и издействам да започне през Февруари още  Laughing веднага щом навърши 3г.
Мери,от теб съм получила добри съвети,помагала си ми,уважавам те много.Ти най-добре си знаеш дечицата,каквото и да решиш,с теб сме  Hug
Клипчето е много хубаво   bouquet но незнам защо при мен се сваля до 7 мин и моето гардже не го виждам  Crazy Ще робвам пак де  Heart Eyes

Ще приключвам,че съм с Ина в ръцете и ако имам много грешки,моля простете   bouquet

Хубава вечер на всички  Hug

# 155
Клипчето е много хубаво   bouquet но незнам защо при мен се сваля до 7 мин и моето гардже не го виждам  Crazy Ще пробвам пак де  Heart Eyes
Там е, там е Simple Smile Прелестна както винаги.
И Ина на Алинка, и Камчовия Светльо...и всички февруарчета...
Незнам кой обиден, кой чете и кой не чете, но май Валерия и е дала пълен игнор.
Виж какво Другарко Валерия, ако ще се сродяваме по Божидаро - Пламенова линия, вземи се разпиши тук, че иначе ти пращам баш принца да ти отнесе принцесата  hahaha

п.с Чареееее, ако знаеш как са нацъфтяли твоите мои къдрави лаленца  Hug

# 156
Алинка в никакъв случай не съм се обидила  Hug Нито на теб, нито на никого, обичам ви и ви уважавам много. Имам нужда от  различните ви мнения и съвети, така комбинирам, претеглям, стигам до решения и съм ви безкрайно благодарна. Не искам да спестявате и крайните си мнения, имам нужда от вас, иначе нямаше да пиша изобщо, отдавна  Hug
Сега и друго, вероятно аз съм една от причините много момичета да не четат и пишат тук, понякога съм рязка и несъобразителна, а почти винаги ви товаря с живота си. Знам как се чувствам като чуя или прочета за нещастията на близки или познати... Правя темата мрачна и потискаща. За което много съжалявам!   bouquet
Ако не бях така самотна нямаше да досаждам.
Последното ми решение е да пробвам с работа и градини за децата, дано е за добро!  Praynig
Наистина много ви обичам и съм ви безкрайно благодарна!   bouquet

# 157
  • София
Ей, ама какв са хубави Светльо и Ина Grinning
За писането  и четенето, както в нашата, так и в други теми, търся и обръщам внимание на това, което ме интересува- ценна информация, съвети, снимки на дечица, идеи за забавление и т.н.

Мери, по твоя случай съм така активна, защото ми е много познато, макар и преживяно от гледна точка на дете и тинейджър. Тръгнала съм на ясли на 10м, баби и дядовци никога не съм имала, починали са преди да се родя. Смея да твърдя, че съм получила и обич, и любов и възпитание, а като се замисля почти всичките ми приятели и познати са израснали в системата ясли-градини и са станали хора. Разбирам те много добре- аз също съм от майките, които трудно се разделят с децата си , месеци наред страдах повече от Георги, и за Камен  ще ми е много тежко. Георги не обича да ходи, както и  много от деца, и до последно не искат, но въпреки това съм категорична, че градината не е лошо място- грижи, взаимоотношения, храна, топлина, социализация, правила. Има неща, които не одобрявам, но въпреки това съм за градините, особено за работещи  родители. Домът може да е много по-добро място( някои деца се чувстват по-добре вкъщи), но когато го има- да има топлина, храна, обич, спокойствие. За голяма част  от това са необходими пари, парите са работа, работата е време. Сама  казваш- добрата храна и спокойствие са здраве! Добрата храна тябва да се купи. На мен също ми е трудно да осигуря такаова разнообразие, каквото в градината, не че не готвя, но не мога всеки ден по два пъти да готвя различно, че на обяд и две неща, дори и вафлите и меденките, за които по принцип съм против, макар и да купувам когато искат, и те са разнообразие. Не мисли, че те нападам, искам, ако мога макар и малко да ти дам кураж да си по-решителна. Проблемът и решението са в твоите ръце, не чакай друг да ги разреши, от всеки твой пост личи, че искаш друг да поеме отговорността " батко ми забрани да рискувам децата с майка ми", "да иде Стоян при брат ми, та да е под контрол." Това е твоят Стоян, твоят Иво, твоето семейство. Вие сте трима млади и  здрави хора. Ако вие не можете да се справите, какво да направят старите, болните и самотните? Щом ти можеш да си намериш работа- намери, работи, Иво като няма- да гледа децата. Стоян също- как брат ти ще може да го контролира, а ти не? Защо да не може да вземе малките от градина и да ги погледа час-два докато се пребреш. Ако вие сте семейство ще се справите- седнете, поговорете, ако не сте си мили един на друг, кой да ви пожали? Един да работи, втори ако може също, кой временно, кой постоянно, който е свободен ще е с децата, ако пък всички работите и изкарвате пари по-лесно ще платите и градини и някой да помогне с децата. Споделяла си, че на Иво е трудно, чувала съм, че на много военни им е по-трудно да поемат отговорности в цивилния живот, ако ще сте заедно и ще сте семейство, седнете, поговорете, вдъхни му кураж, отначало за малко да работи ако трябва, да се оглежда за друга работа, все някога ще има нещо по-добро. Казваш Стоян работи- ако собствения ти син не ти влезе в положение на теб и малките си сетри, какво очакваш от странични хора. Ако пък  трудно вървят нещата с Иво, не ви познавам отношенията не искам да съдя никого, възползвай се от другата позиция, самотна майка(мисля, че имаше някакви привилегии, не съм запозната), издръжки, трези деца трябва да се хранят и обличат. Мислих и за друг вариант- не можете ли да вземете някакъв двор и да гледате зеленчуци и да продавате на пазар- Бургас ви е близо, сезон идва, домати, краставици, марули...Този пост, Мери, го пиша по-скоро със сърцето си, а не с разума, емоцията ме води, ние с майка ми и брат ми оцеляхме с много, много труд, ама всякакъв, какъвто ти хрумне, много отговорности от малки, много лишения,на моменти и доста мизерия.

п.с Чареееее, ако знаеш как са нацъфтяли твоите мои къдрави лаленца  Hug

Снимай де, покажи  Grinning

# 158
Чаре, благодаря ти за всичко! Толкова много си ми помогнала, и толкова много момичета също! Много искам, и знам че един ден ще ви се отплатя!
Говорим много и с Тян и с Иво, по точно говоря аз, а те чакат да свърша. Не можеш да накараш на сила никого да те уважава, да те обича, да се грижи или да поема отговорност. За 7 години опитвах какво ли не и с двамата.
Не търся нито оправдание нито кой да ми поеме отговорността, от 20 години съм мъж и жена, свикнала съм, просто ми е тежко а виждам как изглупявам, за това потърсих съвет тук. Но така с писане звучат другояче нещата.
Стоян го вика брат ми, защото няма работник, а му е нужен. А и да види свят, да се отдели от сегашната компания, и да печели повече, да поживее по добре.
За майка ми- ние двамата я познаваме най добре (макар той да е расъл с баща ни), за това като споделих какво мисля да правя той категорично ми каза да не рискувам.
Явно не звуча както трябва а и твърде банална стана темата, засегнах и много хора. Спирам до тук  Hug Още веднъж извинете!  Embarassed

p.p. Изабелко и аз съм фен на играта. Двете седмици на село ме откъснаха от нея и ми липсаше много. Даже  заръчах на братовчедката и  на снаха ми да ми гледат градинката, да не запустее, акъл море- глава шамандура. Нали не винаги имам нет, та три моми я гледаме моята Simple Smile 

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 23:16 от Мери

# 159
  • София
Здравейте, момичета!

Да се изкажа и аз по горещите въпроси...
Много са хубави Ина и Светльо!
Поздравления за небезизвестният фотограф - Миленка!
Чара, не мога да не отбележа, че имаш прекрасен аватар!

Относно клипчето да бъде качено в You Tube, бих се съгласила само след като всяка една от 52-те мами е съгласна с това.

Алинка, незнам точно каква е причината да не ти е комфортно в темичката ни, но ми е мъчно, че все повече хора я напускат.  Sad

Мери, ще си кажа и моето мнение, понеже сама казваш, че така ти помагаме хем да погледнеш на нещата от друг ъгъл, хем по-лесно да вземеш правилното за теб решение. Разбира се единствено ТИ самата знаеш какво ти е, ние можем само да гадаем...  Според мен ти трябва да промениш погледа си към нещата. От думите ти тук забелязвам, че гледаш на нещата само от към лошата страна. Опитай да погледнеш по-оптимистично на нещата и така ще ти стане по-леко и дори по-лесно.
Относно градината - ами че то така ще ти излезне много по-евтино. За градина ще даваш само по 60лв (не по 100) и еднократно за пижами и пантофки, може би и за още нещо... Ако момичетата си останат у дома, освен 100-те лв (минимум) за гледачка, ще трябва да даваш и пари за храна, а и да я готвиш.
Колкото и да ти е тежко, мисля, че ще трябва да промениш мирогледа си за градината, понеже момичетата усещат тревогите ти и така много трудно ще се адаптират там.
Всичко това си е мое мнение, не съм била никога в твоето положение. Искренно се надявам скоро да излезнеш от него.
И още нещо - един начин да изкараш някой лев (може би сама си сетила за това) - ако си здрава, би могла да станеш кръводарител.

# 160
Катче наистина ли звуча черногледа?  Трябва да почета пак малко за подсъзнанието, занемарих я тази книга съвсем. Превърнала съм се в  това което не харесвам никак.
За градината, писах и тук още преди дни, макар да не съм привърженик, това е варианта за момента (за малко клонях към това майка да ги гледа). Единствената ми тревога са болестите.
Не си права че е по евтино, освен такси, следват лекарства и пари за човек да гледа децата. Всъщност разхода е доста по голям от това ако са у дома с жена и здрави. Да не говорим че жена за малко пари няма да намеря, следователно бързо ще загубя работата си, че и за лекарства няма да съм изкарала дори.
Не е черногледство това пиле, само реалност, а това че тя е неприятна, съм съгласна. Човек с децата  си опити няма право да си прави. Но съм принудена.
Кърмачките не е желателно да даряват кръв, защото всичко за кърмата се извлича от кръвта. Освен това съм с много ниско кръвно.
Аз съм съгласна красивото ни клипче да е в ю-туб. Hug

# 161
Ама че е сладурана Ина  Simple Smile
Страхотни са ни дечицата!!!
Аз много си обичам и харесвам темичката. Време нямам никакво. Всъщност от както съм на работа може да се каже че имам все пак някакво време.
Кат, Бубе, прекрасни сте. Това което сте сътворили ще ни е много мил спомен.
Мери, толкова съм ти благодарна за всички съвети които съм получила от теб. Не можеш да си представиш колко добре те разбирам. Ти си много силна жена и си се нагърбила с много неща.  Ясно е че като си решила ще се справиш, но с цената на какво!? Ще се наложи да поангажираш и двамата мъже в семейството. Съвсем тактично и ненатрапчиво. Сигурна съм че си опитала, а и сега при това напрежение ще ти е трудно да си тактична, но това е единствения изход. Незная защо, но някак вътрешно те чувствам и усещам положението в което си. Важно е да пишеш в темата, защото така ще имаш повече гледни точки и можеш да стигнеш до по-добро решение. За градината си мисля че подсъзнателно те спира и настроива анти факта че трябва да поставиш ваксините, защото те и за мен са голяма болка. Помисли не е ли това!??? Там принципно на децата им е много добре, а и лелите са там на работа. Те търпят, защото знаят че като се приберат ще избягат от лудницата. За нас обаче тя е денонощна и затова понякога ни идва в повече. Аз съм изключително доволна от яслата.
Аз например съм предприела следната стратегия. Не ангажирам никого със себе си и с децата си, защото да разчиташ на някого а да не получаваш нищо е изключително гадно, а така ако някои направи нещо на добра воля се чувствам много доволна. Какво ми е само аз си знам, но не мисля много по въпроса за да не страдам. Та около този си стил на работа забелязах, че никои не обръща внимание на целия ми труд и усилие. Сигурна съм че и при Мери положението е същото и колкото и благороден да е човек нормално е да му прелее. Единственото което мога да ти кажа Мери е да щадиш и себе си за да си по-дълго време полезна за дечицата. Пусни ги на градина - ще видиш че няма да боледуват . Лили чак на читвъртия месец се разкашля и разсополи и не беше нищо сериозно. Имаш прекрасни дечица, невероятна сила (може би дължаща се на суровата ти майка). Аз на моята затова съм признателна, че ме е научила сама да се справям с нещата за да не съм й в тежест  Laughing И знай че когато човек е спокоен и търпелив нещата си идват на мястото. Ти не си човек който е легнал и се е предал може и да грешиш, но щом търсиш начини и изход от ситуацията ще успееш.

Охххх тук постоянно се говори. Ако съм написала нещо несвързано и неразбираемо се извинявам. Но в тази бъбралня ми е трудно да напиша всичко което бих желала.

# 162
Дес благодаря ти за силните думи, май от този тласък най имам нужда сега, всичко друго ще свърша сама (с помощта за градините на Роси разбира се   bouquet)
Деска ваксините от лятото насам слагам постепенно, има още две, едната слагаме тия дни и след месец последната. Започнах ги тогава именно заради яслата.  Peace
Мъжете както казах няма как да ангажирам, всеки от тях реши и заминава. Това не зависи от мен. Друг е въпроса  ще има ли къде/при кого да се завърнат. Но това не ми е мисъл, сега трябва аз да си стъпя на краката.

# 163
Привет и от мен!
Специални благодарности на Кат и Бубето за прекрасното клипче!  bouquet
И аз понеже чета постоянно, защото тук намирам отговори на повечето си въпроси, сега пак искам да питам - вашите деца като тръгнаха на ясли боледуват ли много? Малко ненамясто, точно след поста на Мари, която се страхува от болестите на градините, но... /Мери, не е казано че с твоите деца ще се случи същото, всяко детенце е индивидуално Hug/ Виктор по принцип ми е много здраво детенце, досега ми е бил само няколко пъти хремав и сме се разминавали с безобидни лекарства и хомеопатия. Но от 3 седмици /откакто е на ясла/ е хремав, вдигаше температура в началото, вече не, но се точат едни зелени сополи, дето край нямат. А е жизнен, изглежда дето се вика необяснимо здрав. Изпихме лекарствата на нашата лекарка, изпихме и на хомеопатичката и...ефект никакъв. Някой друг имал ли е подобен проблем?
Ако на някой му се гледат снимки на децата: http://www.facebook.com/album.php?aid=172715&id=712700809&l=872d74d9c0
Хубав ден на всички!
А, щях да забравя - Мери, аз твърдо съм ЗА ходенето на градина. Според мен детето се социализира по-лесно там, а любовта на майката...то си я има. Само за пример - за 2 те седмици, които Виктор беше на ясла се научи да не удря, скубе, щипе и пр. децата - нещо, което аз отдавна опитвам да постигна, но без успех. И сега е много мил с братчето си, а това ми беше голяма грижа. Имаш едни стиснати палци и от мен, нещата при теб да се наредят по възможно най-добрия начин или по-скоро да имаш смелостта да ги промениш! Hug

# 164
  • гр.София, далече, далече на Запад
Кат, Бубе  Hug Hug Hug   bouquet  bouquet
Благодаря ви за безкрайният труд, благодаря за прекрасното стихче за Любо  Hug
Прекланям се пред труда ви  и през откраднатото време от вашите деца   bouquet

Мери, аз само набързо да напиша да не се отказваш от идеята за слинговете като допълнителен доход. В продавалника се харчат много!
Хубав ден на всички и много здраве!

Общи условия

Активация на акаунт