Бродирана красота - Гоблени 72

• 102 667
  • 700
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Все прекрасни неща показвате! Много ви се възхищавам за скоростта и търпението!  Hug

Аз чакам да докарат черен конец, за да продължа "Конете на водопой", през това време тренирам кръстчетата, но все още не мога да се похваля с етапче  Sad Дано днес и утре понапредна малко и ще покажа парченце.

Аз имам молба към Goody. Ще е удобно ли да те помоля за схемичката на близалката? Моята приятелка най-накрая разбра какво ще е бебето - момиче, искам да я зарадвам, тъкмо ще ми стигне времето да го ушия, а и ще съм поотработила кръстчетата. Предварително ти благодаря!

Последна редакция: сб, 01 май 2010, 14:06 от desi_ivanova

# 616
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...Аз имам молба към Goody. Ще е удобно ли да те помоля за схемичката на близалката? Моята приятелка най-накрая разбра какво ще е бебето - момиче, искам да я зарадвам, тъкмо ще ми стигне времето да го ушия, а и ще съм поотработила кръстчетата. Предварително ти благодаря!

заповядай  Hug за съжаление няма ключ. аз съм шила от остатъци  Blush , "на око"
и с нагаждане

# 617
  • София
...Аз имам молба към Goody. Ще е удобно ли да те помоля за схемичката на близалката? Моята приятелка най-накрая разбра какво ще е бебето - момиче, искам да я зарадвам, тъкмо ще ми стигне времето да го ушия, а и ще съм поотработила кръстчетата. Предварително ти благодаря!

заповядай  Hug за съжаление няма ключ. аз съм шила от остатъци  Blush , "на око"
и с нагаждане

Много ти благодаря! Ще гледам от твоята снимка, би трябвало горе-долу да се ориентирам

Обаче много странно нарекох дрънкалката "близалка", ама нищо  Laughing

Ааа, съвсем случайно открих и ключа, просто чудесно!

Последна редакция: сб, 01 май 2010, 19:08 от desi_ivanova

# 618
  • на изток от рая
Моля за помощ!
От доста време в шкафа отлежават два гоблена - жена в оранжево, с шал. Те са от т.н. "гоблени на "Ланарте". Хубаво си ги поръчах и получих, но когато разгънах схемата на единия, ми се дорева от бяс. Нищо не разбрах, нито от знаците, нито от панамата. Тя е цветна и много красива, но няма квадратчета, моите ориентири. Освен това разбрах, че се бродира с кръстчета, което пък съвсем не ми е ясно.
Моля тези от вас, които са избродирали тези два гоблена, да ми помогнат. И хем да са търпеливи, че ми се струва, че няма лесно да разбера "как".    Laughing

# 619
kakvo_puk, откъде си? най-удачно ми се вижда някой да ти покаже. иначе си я разграфи, ако не можеш иначе, като тропосаш с конец линиите. шие се през дупка.

# 620
  • на изток от рая
От Чирпан съм, разпитах всички по-известни гобленарки в града, но само повдигат раменете.  Laughing
Благодаря ти, Дж-то, това с тропосването е супер, на колко да броя, за да разграфя квадратчетата?
А за схемата какво ще правим?
А толкова да ми харесват тези гоблени...

# 621
дай снимка на гоблените, де:)
Да не са тези:

# 622
амо броиш ги както са ти на схемата, на 10 или 20 бода. бг разграфената е на 20 бода. вероятно конците са ти на хартиена лента с дупки. пърият конец е първият знак от легендата, която е на схемата. ако искаш дай скайп, по-лесно ще се разберем там

# 623
kakvo puk не е чак толкова сложно. Първо за панамата : както казаха момичетата, по-лесно ще ти е да я разграфиш на квадратчета( с тропоска или с молив ), като отброиш 20 на 20 нишки; после- сгъваш на 4 , откриваш средата и я отбелязваш с карфица. Бродирането при неразграфена панама се започва от средата, за да ти остане от 4-те страни еднакъв кант, а особено и когато е тонирана панамата , това е важно.
На схемата е отбелязано къде ти е средата ( със стрелкички отляво, отдясно, отдолу и отгоре на схемата) . Откриваш кой знак е точно в средата и почваш от него.
Сега за кръстчетата- те също не са кой знае какво. Трябва обаче да ги караш в една посока. Щом комплектите са на Ланарте , 100% в схемата има обяснена технологията на кръстчетата, а и в темата на 1 стр. има доста неща в помощ на гобленарките.
Ако нещо се чудиш още , питай пак  Peace

# 624
  • София
kakvo_puk, аз бих те посъветвала, ако никога не си шила кръстчета, първо да потренираш върху някоя малка картинка, докато свикнеш, не започвай веднага твоите красоти  Hug

# 625
Здравеите. Запръв път съм при вас . Гоблените ми са хоби още от ученичка. Сега съм на 45. Имам над 30 гоблена. Имам и около 10 подарени но хора които който съм била благодарна за нещо или по някой повод. Хубаво е да бродираш  но е и хубаво да подаряваш.В момента бродирам ездачката на солария.

# 626
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравеите. За пръв път съм при вас . Гоблените ми са хоби още от ученичка. ...

Hug Добре дошла.  Heart Eyes
и показвай по-често Wink практиката показва, че така гоблена се свършва по-бързо  Laughing

# 627
Здравейте и на старите и на новите!
Поздрави за красотите  Hug  Hug  Hug
Да покажа и аз малко етапче от вазата

Приятен ден!

# 628
Поздравления за всички гобленарки тук.Възхитена съм от уменията ви   bouquet.Браво на вас.Имам една молба- ако някой има схемата на молитвата за дома, ще съм му много благодарна да ми я даде.Благодаря предварително.

# 629
Момичета,един въпрос.На кой номер от Анхор или Пупетс е възможно да отговаря Goud на DMC.Този цвят не мога да го намеря в никаква таблица ,а го има в схемата на скоро показваната Пипи.Много моля за помощ...

Общи условия

Активация на акаунт