бактерия в урината при 2,7 годишно дете

• 3 986
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте на всички!Моля ви някой,който е преминал през това да сподели......Детето си каза че го боли кръстчето,званнах на педито и той ни извика да я прегледа,даде ни направо направление за спец.вътрешни болести-педиатър.Гледаха на видеозон и казаха че няма някакви аномалии,бъбреците са добре,черния дроб и той......Пуснаха ни микробиологични изследвания и се оказа ,че има бактерия в урината,мисля че беше-ешерии коли или нещо подобно се пишеше...Предписаха ни  Аугоментин и сега повтаряме изследванията,но резултатите ще са готови утре ThinkingКазаха ми още че лечението е доста продължително и трудно!Някой сблъсквал ли се е с тези бактерии и как протича лечението?Посъветвайте ме да заведа ли детето на друг лекар или направо ми предложете такъв в Добрич или Варна?!Благодаря ви предварително на тези ,които се отзоват да ми помогнат!

# 1
  • София
На нас ни бяха излезли изследвания с ехш.коли 10/3. Повторихме ги и се оказаха чисти. Лесно се замърсява пробата,защото те естествено се срещат в дебелото черво.Щом на ехо-графа няма нищо притеснително споко.
Кръвни изследвания правихте ли?

# 2
да-правихме-още в началото пуснахме кръвни,чревни и микробиологичните и само в урината излезе разминаването,другите са добри.А колко време се лекувахте?Дали да не пробваме и в друга лаборатория,как мислиш? newsm78

# 3
  • София
ами ние не се лекувахме защото веднага пуснах проверка в друга лаборатория. оказаха се чисти. След един месец пак чисти. А ни бяха изписали антибиотик. аз на своя глава и средства повторих изследванията и не пихме нищо.

# 4
blagodarq ti!!! Simple Smile

# 5
  • София
за нищо! дано всичко е наред и при вас скоро   bouquet

# 6
  • Варна
При нас лечението беше трудно и продължително, постоянно излизаха в урината, над 9 месеца, лекувахме с АБ, покриват се, след 15 дни пак. И спряха изведнъж, не можах да разбера от какво, но вече 6 месеца нама бактерии в урината.
И според мен да се повтори изследването.
А колко е микробното число на колите?

# 7
Имах същите проблеми със сина ми. След антибиотика пихме и нещо друго, предписано от детски нефролог. избяга ми от главата сега, след това профилактично уростим за деца 3-4 месеца. Ползвате ли памперс? При нас беше проблем, тогава го отказахме. Пишата забелена ли е добре? Малкият беше с микр. числонад 10/5 и поддържаше температура 27,1-37,2.
Много са упорити,но се морят!
Добре и бани със смрадлика или само пишата да киснеш, ако дава. Аз не успях.
Тогава, а и още продължавам да му гладя бельото от вътрешната страна-това май е в повече, но мн. се бях нашашкала.
Ако можеш, заведи го при детски нефролог, той ще предпише най-адекватното лечение.
Спокойно, ще се изчисти детенцето, но става бавно.

# 8
И ние имахме такъв проблем на вашата възраст,пускахме една камара изследвания, лечението беше дълго.Накрая просто изчезнаха.Това е темата, която бях пуснала, може да ти е от полза:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=185218.0

# 9
здравейте мами-благодаря ви за съветите!Днес ми казаха резултатите от повторното изследване на урокултура-и забележете-били по-силни от първите #Cussing out-10/5!!!А иначе не сме с памперс от миналото лято.Вече си мисля да повторим урокултурата в друга лаборатория,да видя какво ще покаже newsm78.......И не сме имали температура въобще,която лекарката очакваше ,че ще се повиши....но за мой късмет-засега нямаме Simple SmileОчакваха и запек,но и той липсва-затова се съмнявам че нещо не е наред с тези симптоми и липсата им при нас.... Thinking.По принцип и гладя дрешките и ги пера отделно от как се помня....Реално не разбирам от кЪде дойде? ooooh!

# 10
Ако искаш напарви изследвания и в друга лаборатория.Само да ти кажа, че и при нас нямаше никаква температура или запек.

# 11
здравейте момичета-пак съм аз  Grinning-изследвахме урокултурата в друга лаборатория и забележете -излязоха стерилни Laughing-докога незнам Thinking-но при условие че миналия петък излязоха-10/5,а този петък-отриц.-без да е пила никакви лекарства от 2 седмици насам-се зарадвах,разбира се Hug.Ще проверяваме след 10 дни отново и дано пак да е така Hug.Благодаря ви за съветите на всички  bouquet

# 12
  • София
 Много се радвам за хубавите новини.
Много е важно как взимата урината. Лесно се замърсява пробата с тези коли.Hug

# 13
jivolinka, много се радвам за вас!Дано да е било фалшива тревога и никога да не ви се случва  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт