СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 112
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Смисълът не съм го мислила аз. Просто опитах- регистрирах.
От току-що са направилипроверка- не мога да регистрирам друго измислено дете.
Но старото си седи...

Аз лично виждам само един смисъл...да се създаде фалшива конкуренция, за да може истинските родители да си изберат друга градина. В последния момент като махнеш измислените, ето ти по-голям шанс.

Според мен на 22ри, в 17:55 системата ще гръмне от размествания за последно Simple Smile

Според мен бъркаш, ти си регистрирала ДЕЙСТВИТЕЛНО (съществуващо дете) с реално ЕГН, и затова е прието от системата. Но това никак не е етично като се замислиш.

# 541

Дидиа,очевидно на ИСОДГ им убягва смисловата разлика Simple Smile

То на тях май започнаха много неща да им убягват като смисъл.Въртят си го така както си знаят,но сещаш ли се какво би направил някой,ако му махнат първото желание и на следващо класиране си пробутат техен. Mr. Green Не да тълкуват ПРАВИЛАТА /не са юристи,а компютърни специалисти/ а ОС да си ги корегира ,защото така ,ако някой заведе дело ще го стпечели.Не могат самоволно да си тълкуват както на тях им е удобно.Щом няма разлика между записване и постъпване значи,че всеки записан може да иска постъпване от датата на записване стига да си е приготмил мед.документи и ми е интересно как ЩЕ МУ ОТКАЖАТ. Laughing

# 542

Дидиа,очевидно на ИСОДГ им убягва смисловата разлика Simple Smile

То на тях май започнаха много неща да им убягват като смисъл.Въртят си го така както си знаят,но сещаш ли се какво би направил някой,ако му махнат първото желание и на следващо класиране си пробутат техен. Mr. Green Не да тълкуват ПРАВИЛАТА /не са юристи,а компютърни специалисти/ а ОС да си ги корегира ,защото така ,ако някой заведе дело ще го стпечели.Не могат самоволно да си тълкуват както на тях им е удобно.Щом няма разлика между записване и постъпване значи,че всеки записан може да иска постъпване от датата на записване стига да си е приготмил мед.документи и ми е интересно как ЩЕ МУ ОТКАЖАТ. Laughing

Това беше една от промените които искахме в Правилата, но от СО не благоволиха да организират нова работна група за обсъждане и евентуално придвижване на нашите предложения към СОС. Това е нещо което от СО не са довидяли преди внасяне в СОС. Аз имах възможност да видя правилата точно за 3 минути и съвсем логично точно това ми е убягнало. Но пък за сметка на това, по незнайно каква причина, непрекъснато ни се обяснява колко се съобразяват с нас. А като погледна в тези Правила и трудно откривам прилика с Регламента който излезе от Работната група пред повече от година, но така и не стигна до СОС.

# 543
 Embarassed Продължавам с въпросите:
Виждам едно и също дете в две градини. Става дума за класирането по социални критерии. В едната има 10+ точки, а в другата 10.1. Значи ли това, че където са 10+ е първо желание?

# 544
  • София
Виждам едно и също дете в две градини. Става дума за класирането по социални критерии. В едната има 10+ точки, а в другата 10.1. Значи ли това, че където са 10+ е първо желание?
Не е сигурно. Ако само в една градина е 10+ това значи, че тя е първото му желание. Ако в повече от една градина е с 10+ няма как да се разбере кое точно му е първото му желание.

# 545
  • София
Не е сигурно. Ако само в една градина е 10+ това значи, че тя е първото му желание. Ако в повече от една градина е с 10+ няма как да се разбере кое точно му е първото му желание.
е да де , но нали 10+ е първо , а 10.1 - второ  ... аз така разбрах въпроса и мисля , че отговора е да ...
утре разпечатвам списъците и почвам да изчислявам кой по кое желание е за да видя ако е необходимо да се пренареждам   Laughing
ох ... колко щяха да ни улеснят с видимостта на поредността на желание , но ... уви - трудно е на хората от СО да разберат за к'во става дума !

# 546
  • София
Ренирис, тежки нощи, а?  Grinning
10+ може да означава 11,12,13....15 точки, все се изписва като 10+.....
10,1 може да му е второ/трето/пето желание
/аз кандидатствам от името на дете, на което 10.1 му е четвърто желание и на първо, второ и трето желание е изписано като 10+  Wink/

# 547
  • София
Ренирис, тежки нощи, а?  Grinning
10+ може да означава 11,12,13....15 точки, все се изписва като 10+.....
10,1 може да му е второ/трето/пето желание
/аз кандидатствам от името на дете, на което 10.1 му е четвърто желание и на първо, второ и трето желание е изписано като 10+  Wink/
аха , знаеш от опит - днес съм "дежурна"  ... май сме в една смяна   Mr. Green !
... ми така е  Simple Smile- аз 10 + видя ли си го броя за първо желание - т.е "НЕ задрасквам името " за да " освободя място " ., а ако е второ - още по добре , но за по сигурно за да се "застраховам" понеже ТИЯ  не ни осигуриха видимост си броя 10 + по първо  Laughing

# 548
  • София
Аз лично не съм се замисляла за децата с по 10+ точки. Ако не се виждат желанията няма как да се разбере коя градина кой номер поред в желанията на децата е.
ох ... колко щяха да ни улеснят с видимостта на поредността на желание , но ... уви - трудно е на хората от СО да разберат за к'во става дума !
Да, ама не би.

Аз реших, че няма да размествам желанията. Каквото сабя покаже.
Градината по 1во желание ми харесва. Дъщеря ми беше в нея. Шанс 7%
Градината по 2ро желание не ми харесва чак толкова. Дъщеря ми е била в нея когато е била дежурно ОДЗ. Но там има малко повече своб. места за гранична група. Но пък не знам дали си струва да я правя 1во желание.
Градината по 3то желание също ми харесва. Дъщеря ми щеше да е там, ако не се бяхме преместили в друга част на квартала. Там обаче синът ми изобщо не влиза в гранична група.

Писах в една тема в "Нашите деца" за децата от 5годишни на предучилищна. 3г у дома мога и да издържа Simple Smile

# 549
Reniris ,във втората  лентичка от подписа ти пише " бабето " вместо " бебето " Joy  Hug
Аз не знам защо съм заредена с много оптимизъм за тази кандидатградинска кампания Grinning Все си мисля, че ще влезем и се моля всички дечица все някъде да получат шанс и да се чувстват добре в градините Praynig От все сърце желая късмет на всички Flowers Four Leaf Clover Flowers Sunflower Hug

# 550
  • София
Reniris,честита дъщеря и от мен:)Няма да ти е лесно с две момичета:)))))))))))))))
И аз повече няма да размествам кандидатурите. Със сигурност влизаме в една не толкова желана градина, но все пак ще сме вътре. Казвам със сигурност, защото за 14 места се борим само трима човека с 9,2 точки. Останалите са с по-малко и май няма как да не влезем. Имаме висок шанс и в най-желаната градина - за две места се борим трима с 9,1точки, но не ми се рискува и залагам на  сигурното.Успех на всички:)))))

# 551
катюнгелче, успех Hug. Успех и на всички останали Peace. Аз не смея да се надявам, защото за 98-мо ОДЗ имах чувството, че ще сме вътре и после останах много неприятно разочарована. Сега се борим 5 деца за 4 места и изпитвам ужас, че може точно моето да е петото дете. После пък се замислям, че което и от петте да отпадне, все ще е ужасен мал шанс и ще говори за тотална липса на късмет Confused. А някак не ми се иска да си мисля за толкова малко детенце, че е родено без късмет (без значение дали е моето или чуждо). Ох, отнесох се, но последния месец само за това си мислех Tired

# 552
  • София
катюнгелче, успех Hug. Успех и на всички останали Peace. Аз не смея да се надявам, защото за 98-мо ОДЗ имах чувството, че ще сме вътре и после останах много неприятно разочарована. Сега се борим 5 деца за 4 места и изпитвам ужас, че може точно моето да е петото дете. После пък се замислям, че което и от петте да отпадне, все ще е ужасен мал шанс и ще говори за тотална липса на късмет Confused. А някак не ми се иска да си мисля за толкова малко детенце, че е родено без късмет (без значение дали е моето или чуждо). Ох, отнесох се, но последния месец само за това си мислех Tired
Миналата година  аз си мислех,че моят син е без късмет, но сега благодарение на точката за яслата мисля,че ще влезем. Не че децата ни нямата късмет - просто няма места в градините.

# 553
Има ли някъде карта на София с отбелязани всички детски градини по райони?

# 554
  • София
е да де , но нали 10+ е първо , а 10.1 - второ  ... аз така разбрах въпроса и мисля , че отговора е да ...
утре разпечатвам списъците и почвам да изчислявам кой по кое желание е за да видя ако е необходимо да се пренареждам   Laughing

За да се ориентираш дали 10+ е първо поред или друго желание, погледни и в Общия списък, където децата със социални точки фигурират повторно, но без предимствата си. Като свериш общия списък на двете (трите и т.н.) градини, ще разбереш кое поред желание е. Няма начин и в общия списък да е с над 10 точки, както много добре знаем, там с 10 точки са само К4  Mr. Green
Заслужава ли си обаче да вадищ списъци и да сравняваш? Те се менят постоянно. Аз лично 3 пъти в денонощието (колкото са тестовите "класирания") размествам желанията. Не се ли ориентираш достатъчно добре с шанса за прием, който системата показва?  Thinking

Астарта, да знаеш - много силно ви стискам палци. Само не нарочвайте късмети отсега, местата просто са малко, както казва и ембрион. Пък и понякога човек не знае кое се случва за негово добро, може и да не е точно това, което си е пожелавал  Hug

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 09:53 от julie.k

Общи условия

Активация на акаунт