Някой пил ли е Инофолик (Inofolic), отзиви

• 256 464
  • 764
  •   1
Отговори
# 660
И аз да питам - след като е добре да се пие далеч от кафе, лично за мен няма как да се получи. А колко преди хранене може? Може ли непосредствено?

# 661
Здравейте,
И аз да споделя опита си с Инофолик-а.
Пия го от 1 месец по предписание на репродуктивен специалист.Още в началото като прочетох листовката ми направи впечатление, че не е много подходящ за мен, но все пак почнах да го пия. Имах леки болки в яйчниците(а мен никога не ме болят) като почнах да го пия и след няколко дни ми дойде.Беше подранил с 10 дни.Пиех и антибиотици и си помислих,че е от това,но този месец пак ми подрани с 10 дни,което хич не е нормално.Да отбележа,че нямам хормонални проблеми,МЦ ми беше като по часовник и яйчниците са ми добре.И реших да не го ползвам повече,дано ми се нормализира цикала. Вместо да се оправят нещата,те още повече се влошиха.Не мога да забременея от 1 г.
При вас да е имало такова скъсяване не цикала?

# 662
Аз не съм имала подобни оплаквания само от в началото имах малко по-различно усещане в яйчниците и матката.

# 663
При мен има точно обратното действие. Няколко месеца цикълът ми беше по-къс, докато в един момент стигна 22 дни, което вече беше прекалено. То тъкмо мине една менструация и хайде отново. Тогава започнах Инофолик, пих го два месеца по 1 прахче дневно и нещата се нормализираха. Допускам, че е възможно да са се нормализирали от самосебе си, но пък да ми стане по-кратък цикъла от Инофолик не е било никога.

# 664
Аз го пия от февруари заради поликистоза и ИР.Много добре се чувствам нямам никакви смущения.Много помага за ИР за три месеца нещата при мен много се подобриха.

# 665
Аз го пия от два месеца и не бих казала, че имам промяна в цикъла. Само, че ми се увеличиха болките в гърдите.

# 666
Здравейте момичета, рядко пиша тук, но след като реших преди година, че искам да имам дете започнах по-често да влизам и чета. Моят цикъл е изключително нередовен, може би и за това не успявам да забременея. Миналата седмица след 18 дни закъснение реших, че е крайно време да отидяа на лекар и да разгледаме въпроса по-сериозно. Направих изследване на анти-мюлеров хормон, който се указа 5 пъти над нормата и заедно с ехографа стана ясно, че имам СПКЯ, в тази връзка доктора ми изписа да пия три месеца Инофолик, който лесно намерих в аптеките в Пловдив и от два дни го пия.
Надявам се, че на всички нас планиращи и все още не планиращи да имаме деца ще ни помогне и съвсем скоро ще пишем в тема с име "Аз и моето бебе" (например).

# 667
Здравейте,започнах да пия инофолика преди месец и малко,до сега не съм наблюдавала отрицателен ефект от него,чувствам се добре! Препоръча ми го приятелка,на която са го изписали при ПКЯ, а при нея определено имаше ефект бебчето й вече е на 2 дни. Аз пия и клостилбегит за това попитах докторката мога ли да ги взимам заедно, тя отговори,че по никакъв начин няма да ми навреди,но само инофолика няма как да ми предизвика овулация!

# 668
  • София
А дали може да се пие много дълго време? На мен докторката ми каза да го пия, но се проточиха нещата с инвитрото. И се чудех, да не стане пък прекалено дълго времето през което го пия?

# 669
Аглея не го спирай пие се минимум 6 месеца.

# 670
  • София
О, те минаха доста повече

# 671
    Здравейте, момичета.  Hug На мен също ми откриха СПКЯ. Нямам ИР, наднормено тегло или повишено окосмяване. Единствено имам завишени нива на 4 андростендион и ДХЕАС от изследване от миналия месец, а при изследване от вчера тестостеронът ми е 1.83 при норма 0,22-2,9. ТСХ ми е 1,95. Гинекологът ми изписа Ясмин и Андрокур, но аз съм скептична към това хормонално лечение и искам няколко месеца да пробвам с по-леки препарати, и чак ако няма подобрение, тогава да почна противозачатъчните. Най-вече защото с моя човек опитваме за бебе и противозачатъчните ще забавят работата.  Laughing
   Прочетох много положителни мнения за Инофолик и искам да ви попитам как да го приемам? По колко прахчета, всекидневно през целия месец ли и за колко месеца минимум?
   В момента приемам по схема на д-р Михайлов от лейдизоне хомеопатични препарати - Фоликулинум на 8 и 15 ден от МЦ, Лутеинум от 19 до 23 ден на МЦ и Туя през ден, както и ленено семе, чай от джоджен и пчелен прашец. Може ли Инуфолик да се приема с тях? Защото е хранителна добавка, предполагам няма как да навреди ...
    Чакам с нетърпение отговорите ви.  Hug

Здравей Есмералда, аз лично не харесвам Ясмин, когато ми трябваше да пия противозачатъчни (2008-2011) най-много ми допаднаха Линдинет 20. С Ясмин се чувствах напрегната, раздразнителна, доста често ми се ядеше без да съм гладна и това само от една опаковка. Оплаках се на гинеколога си и поисках да се върна на Линдинет (честно казано не помня по каква причина ми беше изписал Ясмин) , но ми направи впечатление, че прехода от Ясмин към Линдинет беше следния:
като ми свърши опаковката Ясмин, трябваше да си купя и изпия първо една опаковка Линдинет 30 и като я свърша, чак тогава да си взема Линдинет 20. Това ме навежда на мисълта, че в Ясмин концентрацията на хормони е по-висока. А относно забременяването и противозачатъчните, ако започнеш да ги пиеш и ги спреш рязко (от днес за утре, както се казва) без да се съобразиш с предписанието на лекаря ти, се забременява веднага! За да ме разбереш по-добре: 2008 в началото на декември ги започнах, получиш кръвоизлив (този проблем си го имах много преди това, не е от хапчетата Wink ) , стреснах се и ги спрях на своя глава. Още на следващия месец ми закъсня и отидох при лекаря си, оказа се, че не е трябвало да ги спирам и бях забременяла, но тогава беше нежелано.

# 672
stellisa, не искам да те плаша, но не е и за подценяване пролактина. Прочети ако искаш темата ми http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=831998.0
А относно твоя лекар, кои са тези хапчета , които са нежелателни при опити за бебе ? И кои са тези които са по- леки ? Аз пия Достинекс за пролактина , не са ми казвали дали да правя опити или не. Дори напротив....било добре да забременея ( НА 25 съм , нямам деца)

# 673
stellisa, не искам да те плаша, но не е и за подценяване пролактина. Прочети ако искаш темата ми http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=831998.0
А относно твоя лекар, кои са тези хапчета , които са нежелателни при опити за бебе ? И кои са тези които са по- леки ? Аз пия Достинекс за пролактина , не са ми казвали дали да правя опити или не. Дори напротив....било добре да забременея ( НА 25 съм , нямам деца)
Благодаря, аз съм на 28 и също нямам деца още. Не знам кои са хапчетата, защото когато водихме този разговор още не бях посетила ендокринолога и не бях правила вторите изследвания, трябваше след това да отида при него, да ми ги изпише, ако ендокриноложката не ми изпише нищо ( а тя не ми изписа, защото нейната преценка беше, че нямам нужда. Първите изследвания показаха стойност 53 при максимална горна граница 25, но месец след това, стойностите бяха паднали до 25,3 и тя прецени, че не е нужно да пия нищо за сега) . Понеже гледам ако мога да не приемам лекарства, реших да изчакам 2 месеца и сега ми предстоят нови изследвания, да проверя какво се случва. Благодаря много за линка, ще го видя! Пропуснах да добавя, че изследванията бяха на всички хормони, за които Здравна каса отпуска средства. Антителата ми са наред, всички други показатели са чудесни, само пролактина е проблемен, не помня мерната единица, с която се измерва, но максималната горна граница беше 25.

Последна редакция: пт, 28 авг 2015, 12:59 от stellissa

# 674
Здравейте дами,
От 1 седмица пия Инофолик заради ПКЯ.
Въпросът ми е дали някоя от вас вдига температура от него, тъй като при мен 1ч. след като го изпия от 36.5 рязко се вдига 37.5.

Общи условия

Активация на акаунт