Някой пил ли е Инофолик (Inofolic), отзиви

• 256 474
  • 764
  •   1
Отговори
# 225
Да, и аз четох в темата за инвитро в Истанбул, че там предписват 5 мг. Но защо го правят и аз не знам - може би имат някакви съображения във връзка с инвитро процедурите.

По принцип за фолиевата киселина е приета доза 0.4 при бременни, точно както Jana Ina е писала. Бях чела, че ако се превишават дневните дози при бременни, е възможно да се получат проблеми и затова не е препоръчтелно да се превишава.

А относно цените, аз пия неофолик мета, който е един от най-скъпите май в Бг и струва 12-13 лв. за три месеца (90 хапчета). Обикновената фолиева киселина е доста по-евтина, така че тук май не е много по-скъпо.

# 226
Мацка, става въпрос за 5 mg, не за 0.5mg
  hahaha Така става човек като бърза... Joy

На мен това ми изглежда безумно висока доза, особено като се има в предвид, че бременни ще я пият и че според някои лекари това е опасно. Даже и в Америка не дават такава, а техните хапчета са по-силно дозирани от нашите. Но всеки сам си преценява!  Peace

# 227
Да споделя и аз за Инофолика. Преди два месеца получих интерменструално кървене, за пръв път в живота ми и веднага отидох на гинеколог. При прегледа се установи, че няма нищо обезпокоително и че дори единият от яйчниците има доминантен фоликул. Доки спомена, че до 3-4 дни ще имам овулация. Дали съм имала или не, не знам със сигурност, но 12 дни след предполагаемата дата на овулация, ми дойде цикълът. Междувременно обаче доки предложи да започна да вземам Инофолик, като не ми уточни дозата, защото това беше някак между другите обяснения. Причината за това предложение бе, че й споменах че правим неуспешни опити за бебе от няколко месеца. И понеже съм с инсулинова резистентност, но без никакви гинекологични заболявания, тя каза, че Инофоликът ще е хем за подопомагане на овулацията, хем имал положителен ефект върху инсулиновата обмяна.
Веднага купих прахчетата и започнах да вземам по едно на ден. Пиех си ги така около месец и половина, до онзи ден, когато установих, че съм бременна. А съм бременна, защото следващият ми цикъл след този с кървенето протече като по книга - овулация, засечена с тестове, на 14 дни от началото на менструацията, съответно опити за бебе, после разни симптоми, които са ми познати от първата ми бременност, и след още 14 дни положителен тест за бременност. Като разбрах, че най-после съм бременна, първата ми мисъл беше да спра метформина. Започнах да си меря кръвната захар редовно всяка сутрин. Какво установих? Преди Инофолика сутрин на гладно и със 750 мг метформин дневно кръвната ми захар беше около 5,5, а в отделни случаи, достигаше и до 6. Сега вземам по 250 мг метформин плюс едно саше Инофолик, хормоните ми са доста разбъркани от началната бременност и всяка сутрин кръвната ми захар е 5. големи промени в начина ми на хранене не са настъпили.
Може всичко да е съвпадение, но това се случи при мен. 

# 228
При бременност кръвната захар пада и това няма нищо общо с инофолика.
При мен в момента кръвната захар я поддържам около 4.4, а преди ми беше винаги над 5. Но както казах, това е от бременността.

# 229
pila sam inofolik  v kombinacia sas hr dobavki vision ima dobri rezultati pi6ete mi na kristina91827@abv.bg

# 230
# 231
При бременност кръвната захар може и да пада в началото, но след образуване на плацентата и започване на производството на плацентарните хормони се повишава резистентността към инсулина. Точно затова гестационният диабет се появява не от самото начало, а през втори-трети триместър на бременността. Та, тезата, че кръвната захар през бременността пада и затова моята е паднала, е най-малкото некоректна. Още повече, че с първата си бременност бях с гестационен диабет и на метформин.
Продължавам да пия инофолик, като напълно съм спряла метформина, спазвам умерена диета. Стойности на КЗ сутрин на гладно - 4,5. Такива с метформин без инофолик не съм имала. Не твърдя, че е само от Инофолика, но това, че при някой не е дал необходимия или очакван резултат, не означава, че при мен не се е случило обратното. Апропо аз също доста чета и не вярвам в чудеса - вярвам на глюкомера си. И пак казвам, нямам СПКЯ и наднормено тегло, при мен проблемите с хиперинсулинемията се дължат изцяло на генетична обремененост.

# 232
 Може да се намери,поне в София. Аз съм го пила и то скоро. Имам  ПКЯ и ми беше изписан от гинеколожка Simple Smile  Струва 25лв 30 бройки. Действа добре,не се повишава апетита,а обратното. Лекува Пкя,регулира менструалния цикъл, не се препоръчва при хора с ниска кръвна захар. От инофолика,на мен ми падаше първите 10 дни...

# 233
Здравейте присъединявам се към вашата тема, и на мен преди седмица ходих на Гинеколок и ми изипса Инфолик  два пъти дневно и фолиева киселина едино на ден. От около 6 месеца с моя мъж правим опити за бебе и все неуспештно.Реших да отида на гинеколог в друг град който много го хвалят - става дума за Бойчеви град Тутракан.Та той ми назначи изледвания на хормоните и тези хапчета , до сега четах само положителни неща за Инфолик аз лично днес ми е втори ден от както го пия и нямам още впечатления Simple Smile много се надявам скоро да хванем ову и да стане бебчето Simple Smile стискайте палци

# 234
Вилиии, пожелавам ти успех! Хапчетата са доста полезни и освен това се отразяват и на бъдещото бебче много добре!

# 235
Вилиии, пожелавам ти успех! Хапчетата са доста полезни и освен това се отразяват и на бъдещото бебче много добре!

Благодаря много Simple Smile дай боже да изпитам скоро и аз това чуство да стана майка Simple Smile) вече нямам търпение желанието е толкова силно  hug Simple Smile

# 236
  • София
Ако Инофолика ви е скъп може да си вземете Инозитол и с ФК, която така или иначе  пиете - се получава Инофолик
Инозитолът е Вит. B8   

# 237
Ами аз си купих 30 пакетчета за 20лв за сега ме устройва още са ми казали колко време ще го пия но все пак благодаря за информацията.
Исках да попитам дали на някоя от вас е помогнал по скоро да се случи бебчето или всичко е относително. На мен цикълът ми беше доста нередовен първоначало като почнахме да бебеправим , после се нормализира и за сега си идва около датата + - 2 ,3 закъснение Simple Smile и не мога да засека ову това също ми е проблем , аз съм пълничка и знам че и това също влияе ... ако някой може да ми каже или сподели нещо как да кажа да ми предложи какво мога да направя още ... някакви препоръки понеже сега ще си пускам пълни хормонални изледвания . Извинявам се ако не се изразявам много правилно ... надявам се да сте ме разбрали  Simple Smile

# 238
  • София
Ами аз си купих 30 пакетчета за 20лв за сега ме устройва още са ми казали колко време ще го пия но все пак благодаря за информацията.
Исках да попитам дали на някоя от вас е помогнал по скоро да се случи бебчето или всичко е относително. На мен цикълът ми беше доста нередовен първоначало като почнахме да бебеправим , после се нормализира и за сега си идва около датата + - 2 ,3 закъснение Simple Smile и не мога да засека ову това също ми е проблем , аз съм пълничка и знам че и това също влияе ... ако някой може да ми каже или сподели нещо как да кажа да ми предложи какво мога да направя още ... някакви препоръки понеже сега ще си пускам пълни хормонални изледвания . Извинявам се ако не се изразявам много правилно ... надявам се да сте ме разбрали  Simple Smile

Мери БТ и прави тестове за О.
Направи  всички необходими изследвания

# 239
Здравейте, имам въпрос относно приема на Инозитол. Достатъчно ли е да се приема по 500 mg на ден (това е дневната доза изписана на опаковката на Инозитола), забелязах, че количеството на Инозитола в Инофолик е 2 г в едно саше. В тази връзка се чудя дали не трябва да приемем по повече таблетки Инозитол. newsm78
Ако някой може да ми отговори, предварително благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт