Някой пил ли е Инофолик (Inofolic), отзиви

• 256 465
  • 764
  •   2
Отговори
# 240
  • София
Здравейте, имам въпрос относно приема на Инозитол. Достатъчно ли е да се приема по 500 mg на ден (това е дневната доза изписана на опаковката на Инозитола), забелязах, че количеството на Инозитола в Инофолик е 2 г в едно саше. В тази връзка се чудя дали не трябва да приемем по повече таблетки Инозитол. newsm78
Ако някой може да ми отговори, предварително благодаря  bouquet

Инозитолът за различни цели се приема в различни дози.
Напр. аз преди джогинг пия по 2-3 гр.  / за енергия и да топя мазнини Simple Smile/

Ако искаш да го ползваш като аналог на Инофолик - една доза трябва да е Инозитол 2гр.+ ФК / която си пиеш е достатъчна/

Внимавай с кафето - то унищожава Инозитола - поне 1 час преди или след него, го приемай

# 241
Благодаря за отговора, Денис. Мислех да приемам Инозитол като аналог на Инофолик, но май ще продължа да си приемам Инофолика.

# 242
БТ я меря , а за ову сега с доки ще я проследиме , защото с тестовете не мога да я засека ... искам да попитам също , за приемането на инфолика , понеже аз като пия прахчета няма значение какви и много ми е гади после и , когато ми се е налагало винаги съм поемала с сок или прясно мляко , дали това пречи на инфолика , първите дни се опитам само с водичка , но едвам издържах да не го повърна и за това ако някой знае да ми каже дали мога да го взимам с сок или мляко . Благодаря предварително Simple Smile

# 243
  • София
БТ я меря , а за ову сега с доки ще я проследиме , защото с тестовете не мога да я засека ... искам да попитам също , за приемането на инфолика , понеже аз като пия прахчета няма значение какви и много ми е гади после и , когато ми се е налагало винаги съм поемала с сок или прясно мляко , дали това пречи на инфолика , първите дни се опитам само с водичка , но едвам издържах да не го повърна и за това ако някой знае да ми каже дали мога да го взимам с сок или мляко . Благодаря предварително Simple Smile

Да, може да го приемаш с каквато искаш течност, само да не е чай или кафе
 няма проблем
Билков чай - също може

Може да си вземеш Инозитол на капс. / излиза дори по-изгодно/

# 244
Ясно благодаря , аз почнах да го пия с чаша прясно мляко Simple Smile
Е хубава и ползотворна нова седмица ви желая Дами Simple Smile  Hug

# 245
Здравейте, момичета!

Не мога да ви опиша колко съм щастлива, че намерих тази тема!
След по-малко от месец навършвам 19 години, менструация "имам" от 12-годишна, но на практика никога не е била редовна. Понякога ми идваше два пъти в месеца, понякога на няколко месеца веднъж, но сега вече е страшно. Нямам менструация от около 9 месеца.
Не мога да изкажа с думи колко нервна ставам на моменти от нищото. Просто си стоя на стола, уча и изведнъж всичко отвътре започва да ми бушува. Доколкото ми казаха, това е именно заради аменореята (липсата на МЦ).

Занимавам се с класически балет, ходя на репетиции няколко пъти в седмицата, ходя и на фитнес редовно, пазя диети, а килограмите ми почти не мърдат. Не съм пълна, но не съм и слаба. Имам коремче, малко по-големи бедра и т.н. Човек, полагащ моите усилия, сигурно би бил в повече от идеална форма, а отпусна ли се дори за малко повече от седмица, две - става страшно. Декември месец за 3 седмици качих 13 килограма.

Ходих по какви ли не лекари и какви ли не противозачатъчни и хормони не ми бяха изписани. Отказах да ги пия, защото веднъж бях пила хормони, от които апетитът ми видно се обостри, а резултат - нямаше.

Съвсем скоро попаднах на един лекар гинеколог-ендокринолог, за който намерихме добри отзиви. Той ми предписа един хормон, който да пия 10 дни, за да може да се предизвика менструация и след това, за около 3 месеца, ми каза да пия Инофолик. Ужасът ми беше огромен, когато чух, че от мен пак се иска да пия хормони. Просто толкова ми е тежко да поддържам дори сегашните си килограми, че при мисълта да кача дори и един ми става зле.

Но ето, че попаднах в тази тема и някак се окрилих от надеждата, че сега може да е различно! Балетът е най-голямата ми страст и не желая да напълнея и това до доведе до отрицателни резултати в залата, а и килограмите очевидно са много важни за мен. В същото време искам да се оправя, защото не е нормално момиче на 19 години да няма от почти година менструация. Ако сега съм с такива проблеми, кой знае какво ще стане след няколко години. Четейки вашите коментари започвам да вярвам, че най-сетне съм намерила правилното лекарство (или по-скоро добавка, съдейки по това, което прочетох в предишните страници). Надявам се Инофолик да ми помогне, а щом подтиска и апетита при повечето от вас, то още по-добре за мен!

Желая на всички ви много успех и ви благодаря за прекрасните и полезни коментари в темата! Ще следя всичко изкъсо!  Hug Hug Hug

# 246
Съвсем скоро попаднах на един лекар гинеколог-ендокринолог, за който намерихме добри отзиви.
Ще споделиш ли кой е този лекар, ако е в София? Според мен не трябва да очакваш чудеса за отслабване от Инофолика. Правили ли са ти изследване за Инсулинова резистентност?

# 247
Трети ден го пия, май наистина намалява апетита. След 20-тина дни започвам стимулация и док ми изписа по 2 прахчета на ден. Явно е стандартна процедура, като четох темата.

# 248
Съвсем скоро попаднах на един лекар гинеколог-ендокринолог, за който намерихме добри отзиви.
Ще споделиш ли кой е този лекар, ако е в София? Според мен не трябва да очакваш чудеса за отслабване от Инофолика. Правили ли са ти изследване за Инсулинова резистентност?

Лекарят се казва др. Каменов и работи в София, да.

А относно отслабването - аз не очаквам чудеса от Инофолик. Просто очаквам по-добър резултат от ужасяващите хормони и противозачатъчни. Дори да не сваля, а просто да не качвам от тях ще е чудесно!

Утре го започвам. Днес ми беше последният ден на хормоните. Не ми е дошъл МЦ, но какво да се прави... упорита съм както по характер, така и физически....  Confused Confused Confused

# 249
Лекарят се казва др. Каменов и работи в София, да.
Къде по-точно работи?

Моя близка пие Инофолик трети месец вече , по 2 прахчета, но отслабване няма.
Мисля, че няма да е лошо да си направиш и изследване за Инсулинова резистентност.

# 250
Едното място, на което приема пациенти е МЦ "ЛОРА". Там приема всяка сряда, но трябва да се звънне в самия център, за да се запише час, тъй като е ангажиран поне за две седмици напред.
Има и частен кабинет, но не си спомням точния адрес. Около Орлов мост е.

Иначе аз вече трети ден пия Инофолик и определено апетитът ми се стопи (не само в сравнение с това, което беше с хормоните, а и преди тях).

# 251
Здравко Каменов не е ли само ендокринолог? Аз търся по скоро гинеколог.

# 252
Ендокринолог - гинеколог е.
А за Инсулинова резистентност правих изследвания. Всичко ми е наред.

# 253
zdr "Shmati" piq inofolik ot blizo polovin godina imax problem s ovulaciqta - mesec imam ,mesec nqmam - no otkakto  go piq vsi4ko e ok  Simple Smile pone zasega i v aptekite na "Mareshki" az go namiram nai evtino na cena 25,24 lv - 30 prax4eta priem po 1 na den  Wink uspeh !

# 254
Днес за първи път пих тези прахчета и потърсих тема, тъй като си мислех, че си внушавам, че ми се гади и исках да видя дали някой е споделил подобно усещане. Особено сутринта след първото прахче, след 10-15 мин. имах чувството, че ще повърна. Сега за вечерното по-добре ми понесе. Аз нямам наднормено тегло, но с това гадене, което ми предизвиква, нищо чудно и да сваля някой друг кг.
Аз го пия по предписание заедно с дуфастон, за подобряване на функцията на яйчниците, поява на менструация, имам спкя и много се надявам да имам полза от инофолика.

Общи условия

Активация на акаунт