Някой пил ли е Инофолик (Inofolic), отзиви

• 256 448
  • 764
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Здравейте, момичета!
Бройте ме и мен в групата  Grinning Днес ми изписаха инофолик и така попаднах на вас. Прочетох хубави неща и малко се поуспокоих. Имам горчив опит с метфогама. Приема й направо ми "скъси" живота. Имах всички възможни странични действия и така и не свикнах с нея за една година. Последните 6 месеца съм само на диета без медикаменти, но днес доктора прецени, че можем да включим инофолик... С ИР съм, високи нива на тестостерон и повишени антитела на щитовидната. Последните няколко месеца имам цикъл, макар и не съвсем редовен, но поне имам. И още едно уточнение - не целя забременяване. Просто регулиране на цикъла, повлияване на ИР и нормализиране на хормоните.
Доколкото схванах не трябва да го приемам в близост до приема на кафе или по-силен чай и препоръчвате да е преди тренировка. Мисля да спазвам второто. Тренирам вечер и въпроса ми е колко време преди тренировката е добре да го пия?

30 мин преди аеробна/кардио/ тренировка - за да може да задейства метаболизма
Добре се комбинира с Л-Карнитин и Хром

2 часа след кардио не се приема въглехидрат - иначе само дето си се потил Simple Smile

# 346
denis_d   bouquet За въглехидратите е ясно  Peace А в дните, в които не тренирам как да го пия? И също при силови тренировки? Добре ли е да се приема и  преди такива? Нали не е задължително да пия Л-карнитин и хром? Въобще по едно и също време ли да го пия или няма значение? Изписано ми е по едно саше на ден, но не сме коментирали по кое време. И въпросче към тези, които са пили метформинов препарат - инофолик има ли същите неблагоприятни странични действия /гадене, повръщане, разстройство, коремни болки/?

# 347
  • София
denis_d   bouquet За въглехидратите е ясно  Peace А в дните, в които не тренирам как да го пия? И също при силови тренировки? Добре ли е да се приема и  преди такива? Нали не е задължително да пия Л-карнитин и хром? Въобще по едно и също време ли да го пия или няма значение? Изписано ми е по едно саше на ден, но не сме коментирали по кое време. И въпросче към тези, които са пили метформинов препарат - инофолик има ли същите неблагоприятни странични действия /гадене, повръщане, разстройство, коремни болки/?

Не е нужно да спазваш определен час за прием на Инофолика / Инозитол+ ФК/.
При силова - може да го приемаш преди тренировка / Инозитола тонизира и дава сила/
Л-Карнитинът и Хрома не са задължителни, но са препоръчителни ако чистиш мазнини. Хромът се препоръчва при ИР, подпомага метаболизма на въглехидратите и мазнините / при високи нива на инсулина се натрупват мазнини Simple Smile /
Инозитолът няма нищо общо с Метформина 
Защо не може да понасяш Метфогамата, да не би дозата ти да е висока / симптомите, които описваш показват това - много висока доза/ , това е много добър медикамент за ИР - ако не го приемаш ще трупаш мазнини и от малкото въглехидрати които приемаш

Ако изпитваш глад за сладко - Глутаминът може да ти е от полза.
Той снабдява с гликоген, без да повишава  нивата на инсулина
Пия го от няколко месеца редовно /защото тренирам активно/ и през тези месеци не съм изпитвала глад за бърз въглехидрат / е, спазвам и определен режим на хранене, но предполагам, че и ти го правиш след като тренираш редовно Simple Smile/

# 348
Здравейте и от мен момичета HugДа се запиша и аз в тази темичка newsm53 Вчера и аз бях на ендокринолог и д-ката ми изписа инофолик и сиофор,защото имам СПКЯ, тежа 71кг. а съм 167, супер нередовен цикъл и имунореактивният ми инсулин е при горна граница 22 - моя е 66 Sad исках да ви попитам някоя от вас пила ли е тези две лекарства в комбинация или само по отделно или в комбинация с други медикаменти и какъв е бил ефекта от тях и странични ефекти....знам че сигурно се объркахте и ще кажете да прочета в и-нет,но исках да чуя реални мнения на момичета като мен...или подобни ThinkingИзвинявам се ако съм ви объркала и предварително ви благодаря за мненията.....
 П.С. записала съм се да следя темата и УСПЕХ на всички   bouquet smile3525
Здравей  Simple Smile,аз пия Инозитол + фолиева к-на заедно със Сиофор 1000,който вземам 2х1.Засега нямам странични ефекти,добре се чувствам,цикъла ми идва със закъснение най-много 4-5 дни.Обаче нещо много напълнях от едно известно време,може ли да има нещо от лекарствата според вас,още повече,че по принцип до колкото знам и от Сиофора,и от Инозитола се поотслабва.Дали нещо от фолиевата к-на ?  newsm78

# 349
Съншайн - Прочети останалата част от темата и може би ще си отговориш на въпросите сама.
Ако не ти се чете - ето какво излиза в Гугъл:
http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=255180
Благодаря ти, поизчетох но понякога информацията само обърква. Peace

Има ли някой с спкя, който да усеща болки в яйчниците? newsm78

.◦♥Жана♥◦., надали се отслабва от фолиевата... Ако си отслабнала ще е от Сиофора. А за пълненето може да има различни причини, но ми се струва че не е от изброените от теб неща. За инофолика- което инозитол+ фолиева пише на опаковката че регулира метаболизма на захарите и мазнините, хормоналния баланс, деленето и възстановяването на клетките. Peace

# 350
Съншайн,не съм отслабнала,напротив - напълнях и то доста  ooooh!
Идеята ми беше,че от фолиевата може да пълнея,не да отслабна,защото  Сиофора и Инозитола ги изключвам от тях да е  качването Peace

# 351
  • София
Аз минавам да се похваляяяя.... вчера бях при гинеколога ми, след малко повече от 2-месечно пиене на инозитол+ФК, яйчниците са ми чистииии.... Shocked направо онемях. Единственото ново, което приемам, освен инозитола и фолиевата е вит.С+цинк / него го пия от половин месец примерно/. Сега ще проследим ще имам ли овулация и се почваме с мъжо. hahaha
Успех на всички ви.
Денис  Hug, би ли споделила как се пие белия равнец, през целия цикъл или до О.....? :tired:

# 352
Не мисля, че ми е била висока дозата, но пък и кой знае. Пиех метфогама 500 и дори едно хапче ме вкарваше в тоалетната за дълго. Да не говорим, че редовно имах усещанията за хипогликемия и преди тренировка се налагаше да хапна бърз въглехидрат, че да не колабирам. Пиех за кратко Л-карнитин с хром. Наистина овладя апетита ми сладко. Но сега не смятам, че имам нужда от него, т.е. все по-рядко посягам към въглехидратни храни и все по-лесно ми е да се овладея и да спра да ги ям, ако все пак не съм се удържала. Честно казано ми се иска да пия възможно най-малко добавки. С оглед на доста изчистеното ми хранене последните месеци, спряхме метфогамата. Дано не е било грешка  Praynig Сега се сещам и за още нещо - трябва ли да чакам първия ден от МЦ, за да пия инофолик или направо да го почвам?
Благодаря за бързите и компетентни отговори  Hug

# 353
Съншайн,не съм отслабнала,напротив - напълнях и то доста  ooooh!
Идеята ми беше,че от фолиевата може да пълнея,не да отслабна,защото  Сиофора и Инозитола ги изключвам от тях да е  качването Peace
Не ми се вярва да е от него Peace нещо др. пиеш ли newsm78

# 354
  • София
Пълнее се от храна  Peace

# 355
Здравейте момичета!   bouquet
И на мен ми изписаха инофолик, заедно с другите неща, та така и аз при вас! Simple Smile Принципно аз пия мета-фолиева киселина и нямам нужда от тази в инофолика. Та си мислех, че може да си взема само инозитол.

Искам да ви питам дали някой си поръчва инозитол директно?
Виждам, че има сайтове, откъдето може да се поръча, но не знам кои са добрите марки и т.н. А пък ако може направо да си купя някъде от Варна, много ще се радвам!  Peace

# 356
  • Айтос
*Малинка* , аз не успях да открия инозитол тук и си поръчах от iherb. Излезе ми доста изгодно, за 3 месеца струва, колкото за 1месец инофолик. А и от друга страна аз не вярвам на лекарствата и добавките в БГ.

# 357
Съншайн - Прочети останалата част от темата и може би ще си отговориш на въпросите сама.
Ако не ти се чете - ето какво излиза в Гугъл:
http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=255180
Благодаря ти, поизчетох но понякога информацията само обърква. Peace

Има ли някой с спкя, който да усеща болки в яйчниците? newsm78

.◦♥Жана♥◦., надали се отслабва от фолиевата... Ако си отслабнала ще е от Сиофора. А за пълненето може да има различни причини, но ми се струва че не е от изброените от теб неща. За инофолика- което инозитол+ фолиева пише на опаковката че регулира метаболизма на захарите и мазнините, хормоналния баланс, деленето и възстановяването на клетките. Peace

Здравейте и от мен момичета HugДа се запиша и аз в тази темичка newsm53 Вчера и аз бях на ендокринолог и д-ката ми изписа инофолик и сиофор,защото имам СПКЯ, тежа 71кг. а съм 167, супер нередовен цикъл и имунореактивният ми инсулин е при горна граница 22 - моя е 66 Sad исках да ви попитам някоя от вас пила ли е тези две лекарства в комбинация или само по отделно или в комбинация с други медикаменти и какъв е бил ефекта от тях и странични ефекти....знам че сигурно се объркахте и ще кажете да прочета в и-нет,но исках да чуя реални мнения на момичета като мен...или подобни ThinkingИзвинявам се ако съм ви объркала и предварително ви благодаря за мненията.....
 П.С. записала съм се да следя темата и УСПЕХ на всички   bouquet smile3525
Здравей  Simple Smile,аз пия Инозитол + фолиева к-на заедно със Сиофор 1000,който вземам 2х1.Засега нямам странични ефекти,добре се чувствам,цикъла ми идва със закъснение най-много 4-5 дни.Обаче нещо много напълнях от едно известно време,може ли да има нещо от лекарствата според вас,още повече,че по принцип до колкото знам и от Сиофора,и от Инозитола се поотслабва.Дали нещо от фолиевата к-на ?  newsm78

Здравей и на теб Simple Smile Ами аз ги пия от една седмица и от 3-4 дена ми е много лошо даже на моменти особено вечер може да... newsm11 От Siofor-a съм чувала,че се пълнее и по-точно около талията Thinking А знаеш ли след колко време горе-долу идва цикъла след приема на тези медикаменти,зашото при мен още няма никой  #Crazy Имам едно не точно къркорене ниско долу в интимната област,от време на време ме боли от едната страна....но нищо повече newsm78 Хайде ако разбера още нещо ще пиша,а някоя от другите момичета също може да сподели опит Wink

# 358
А ти постепенно ли започна да прилагаш Сиофор-а? В смисъл,че на мен ми казаха първите 2 дни по 1/2 хапче веднъж дневно,после 3-4 дни по 1/2 хапче 2 пъти дневно и така постепенно докато свикне организма и ги докарам до 2х1 хапче.Обяснението беше,че всеки организъм реагира различно на лекарството и че точно стомашен дискомфорт и повръщане има ако изведнъж се започне с висока доза.
Колкото до това кога трябва да ти дойде цикъла - различно е при всеки,аз като пиех само Сиофор,ми дойде след повече от месец прием,много оскъден цикъл,около 2-3 дни много леко течение.С Инофолика е друга работа,всичко е нормално - идва ми навреме,със съвсем нормално течение,с продължителност 4-5 дни  Peace

# 359
А ти постепенно ли започна да прилагаш Сиофор-а? В смисъл,че на мен ми казаха първите 2 дни по 1/2 хапче веднъж дневно,после 3-4 дни по 1/2 хапче 2 пъти дневно и така постепенно докато свикне организма и ги докарам до 2х1 хапче.Обяснението беше,че всеки организъм реагира различно на лекарството и че точно стомашен дискомфорт и повръщане има ако изведнъж се започне с висока доза.
Колкото до това кога трябва да ти дойде цикъла - различно е при всеки,аз като пиех само Сиофор,ми дойде след повече от месец прием,много оскъден цикъл,около 2-3 дни много леко течение.С Инофолика е друга работа,всичко е нормално - идва ми навреме,със съвсем нормално течение,с продължителност 4-5 дни  Peace

А гледали ли са те на УЗ? Как е положението с яйчниците? С каква струтура са newsm78

Общи условия

Активация на акаунт