Мартенската ни дружина, вече на една година!!!

• 28 584
  • 708
  •   2
Отговори
# 360
Днес сте особено активни, човек трудно ви смогва с изчитането.
Зеленко, аз от бисквитите давам обикновени или "Закуска", бебешки вече не предлагам.
Rila, а тези картофи във фурна ли ги печеш или на котлона, че нещо не разбрах, а ми звучат вкусни като ти прочетох рецептата
 newsm78
За яденето, Лора яде всичко. Еднакво добре си хапва яденето от кухнята, бурканчетата с пюрета за над 12 месеца, това което аз и готвя, както и нашата храна (само каши вече отдавна не предлагам). Иска си като ни види, че ядем и аз не мога да не и дам. Най-много се вълнува като види, че батко и яде. Задължително иска да опитва от неговата чиния  Laughing в този ред на мисли, ние в къщи пържено почти не ядем, така че не се притеснявам като и давам от нашата храна.
За микровълновата, аз я ползвам! Предимно топля на нея всичко и на бебето също.
Дума, ЧРД на баткото   bouquet

# 361
  • София
ЧРД на баткото на Диди!  Hug  bouquet  bouquet Да е здрав, послушен и да е гордост за мама!  Heart Eyes
Петя, Слънце, разбрах ви, но не споделям това мнение. Не ми се коментира вече темата  Peace
МВ ползваме  Embarassed
Биото ми идва много скъпо  Embarassed , та караме на боклуци  Tired То всъщонст как бих могла да съм сигурна, че е истинско био това, което е по магазините, а не просто надути цени на обикновени неща Rolling Eyes
22, и Алекс е така с храните.

# 362
  • Варна
Петя, Слънце, разбрах ви, но не споделям това мнение. Не ми се коментира вече темата  Peace
Абсолютно подкрепям. Нищо и никой на света не е в състояние да ме убеди, че еди кое си подуване е в резултат на това, че на някой му се е прияло нещо. Винаги има логично друго обяснение. Поне за мен. Много съм спорила по този въпрос и с мъжа ми и с майка ми.

Слънце, много ви е хубава количката. И аз първо от цвета се впечатлих, любим ми е.

ТаniaR, баткото пищеше от гърнето, когато за първи път пробвах около годинката. Но и аз бях решила да не го пробвам преди да стане на година и половина. Опитах пак на година и седем осем месеца. За един месец махнахме и дневния и нощния памперс. След още месец-два започна да казва, че трябва да ползва гърнето, а от няколко месеца вече обозначава и работата, която трябва да свърши. Сега обаче малкият ме изнендва с интереса си към гърнето, слагам го и почти винаги имаме успех. Така, че определено си е до дете.

# 363
Здравейте момичета. Аз се отървах от мъжете и сега имам малко повече свободно време, но трябва да си оправя къщата след тях Joy Друго си е единия да е на работа а другия на училище.

Да честитя на Рождениците  bouquet

Глафирка на теб много имах да честитя ама да видим всичко ли запомних. Първо честит рожден ден с голямо закъснение. Аз се чудя защо си ми слабост а ти овне кат мен и Вероники Hug Честито ви зъбче (накъде на зад гомернах) и честита ти пешеходка Hug

Бухте и аз винаги обърквам нещата даже само и като си помисля че скоро не са боледували или нещо подобно. Дано вече сте по-добре.

Слънце страшна количка Peace

Моля за Искренов извинение, но имам да наваксвам с четенето.

Пържено съм давала (картоф от МкДоналдс) сега сигурно ще си помислите колко безотговорна майка съм, да сигурно сте прави. Боян опита такова нещо на 4 години, но всичко с нея е различно. Преди няколко месеца за първи път и дадох, защото почна да се тръшка, да крещи и да си блъска главата отзад в дървения стол. Много и хареса изяла е най много 5 картофа. За щастие не ходим често, но не мога да и откажа при положение че ние ядем пред нея. с Боян беше друго, той просто не виждаше че ние ядем и нямаше как да си поиска.

Иначе тя също се катери навсякъде, днес я намерих на кревата на батко си, който хич не е нисък, но тя се качила на куфара с играчки и от там на кревата. За този мерак днес измислихме как да го правим до откат. В градинката се катери по стъпалата на пързалката и после се пуска и е супер доволна. Е верно не ходи а долазва от единия край до другия но все пак е движение. Днес два часа това правихме, аз се надявах да заспи но като я чувам как си бърбори и писка горе май няма да ме огрее.

# 364
Дума, да ти е жив и здрав баткото!
Слънце, честита ви количка на вас! Цвета наистина си е за грабване, до сега не съм забелязвала такъв цвят количка.
Говорите си за ядене и готвене.
За пърженето, да споделя, че на 2 манджи вече съм задушавала в зехтин месцето за малко и след това варя със зеленчуци.
Вие се оплаквате, че на обяд не ядат децата, моето пък само обедното ядене иска! За закуска 2 дена и давах от филиките с яйце и сирене- ама половин филия най много- и това е! От плодовете- само банан признава.
До тук ще съм, че мойте си дойдоха от вечерната обиколка и сега има писъци.
Глафира, честито ви прохождане!

# 365
  • София
Шу, благодаря, че си сетила за нас....Овните трябва да се поддържаме....
Ако тебе ще те бият, че си давала картоф от Макдоналдса, значи, трябва да ме бият и мене. А нас двете вече трудно ще ни преборят Mr. Green

Слънце, да ви е честита количката....Срашен цвят

# 366
Rila, а тези картофи във фурна ли ги печеш или на котлона, че нещо не разбрах, а ми звучат вкусни като ти прочетох рецептата
 newsm78
[
на фурна!

А, забравих да честитя количката на Слънцето!

# 367
  • Варна
Леле, днес времето явно е било лошо, та сте писали.
Аз ще си драсна питанката, пък после ще чета и пиша пак, ако трябва.

Тези, които караха бебешката шарка, моля обяснете как изглеждаше обрива. Ние днес минахме през педиатърката - оставаме на сироп, калций и витамин Ц, няма слязло надолу. Обаче Ния днес беше кошмарна, скъса се да реве, отказа да вечеря, а като я изкъпах ми се стори, че по коремчето и гърдите, даже малко по гърба има едни съвсем ситни червени петънца. Не са пъпчици. Не беше гореща водата, на обяд пюрето беше зеленчук със сметана на ХИП, другото все са ядени неща. То и сметана е яла, в тортата, ако не друго. Та - дали е това все пак? Т днес не е вдигала, започна в събота с 38 и нагоре.  За сега не мисля да я разбутвам да видя дали се е обострило, но мога да посъбера мнения до утре сутрин. Simple Smile   Мерси предварително.

# 368
Бухта, тъкмо влизам да питам как е Ния и ти си писала. Ники не е имал тази шарка, но Гого да и ето как протече картината - първо много висока Т, почти 40, само за ден, след което се появи обрива, който не е типичен обрив, а по-скоро точно като петънца (т.е. не е релефно, не знам дали ме разбра). Появи се първо по гърдичките, после по цялото тяло до няколко часа. Изчезна за два дни. Т не вдигна пак. За гърлото обаче нямам спомен, освен да питам утре майка ми, че тя беше викала докторката три пъти в този ден (аз бях командировка точно в деня с Т).

Рила, много са ми полезни постовете ти Simple Smile Картофките ти ще ги направя още утре, много обичам такива оваляни картофки.

Аз също купувам доста био храни, за Ники и аз гледам повечето да са био, ако ще му готвя, а месо ползвам също от готовите еднокомпонентни пюрета на Хип, Плазмон и Сънвал. Купувам и замразените зеленчуци на Бондюел, когато му готвя аз, защото много от нещата ги няма по био магазините (поне в този до нас де, а той е доста добре зареден). За нас също купувам био, но основно зеленчуци, прахове, таблетки за миялна, както и някои храни, които по принцип ги няма в други магазини чразлични брашна, съставки за арабска кухня). Да, има разлика в цените, но не е фрапантна - примерно таблетките за миялна ми направи впечатление, че са на много прилична цена (40 таблетки за 19 лв).

Бисквити на Ники давам на Хогаренас (за ядене с пръсти), а в кисело мляко - на Плазмон (има едни пълнозърнести много вкусни) или обикновени Житен дар. Но Житен дар съм давала 2-3 пъти само, че много се киснат за да омекнат, а и Ники не харесва много киселото мляко с бисквити, повече го яде така.

Риба и аз смятам да въведа с пюретата на Семпер, купила съм треска и моруна, добре е първите риби да са бели, червените после.

Микровълнова нямам и няма да си купя никога. Просто не смятам, че тази вещ има смисъл за нещо друго освен за пуканки, но пуканки си правим като сме на гости в майка ми. Дори като избирах фурна, специално гледах да има програма бързо загряване, която да ползвам за топлене и сега я ползвам доста често и става наистина бързо.

Това с подуването и аз не го разбирам, няма и да го разбера - просто не виждам никаква логика от чисто физиологична гледна точка. Но все пак не съм медицинско лице, така че нямам претенции да знам повече по въпроса.

Бързи закуски у нас са каша със сирене и масло, грис (пак със сирене и масло), фини овесени ядки, които се киснат не повече от 4-5 минути и са готови (към тях се прибавя кой каквото си харесва)... Попара Ники не яде, но закуските му са винаги каша или грис или ядки със сирене и масло плюс плод някакъв, така че не ме е яд за попарата. Бърза следобедна закуска е кисело мляко с плодово пюре (или ако се сетя да изцедя кисело мляко, ое по-добре).

Някой питаше за идеи с какво да въведе мед - аз съм давала просто на парче питка (на прощапулника примерно), но може да се добавя към овесени ядки (с мед и орехи), или към кисело мляко, или дори на препечена филийка с масло и мед отгоре (кат ое топла и се разтопи и попие, става много вкусно).

# 369
  • Стара Загора
Бухта нашите пъпчици бяха много много ситнички. Незнам как да го обясня с думи. Бяха от главата до петите.
Аз мед все още не съм дала и нямам такова намерение. Както и ягоди!

# 370
  • Варна
Бухта, при моите и двамата обривът беше само по корема и гърба. Ето снимка, която намерих в нета (същото беше и при нас, но с доста повече петна):

Ако е розеола, обривът ще стои още ден-два най-много и напълно ще се изчисти. Но с кашлицата ще трябва да се борите. Каквото и да е, пожелавам бързо да оздравява малката кукла.

# 371
  • Варна
Мерси, момичета.
Аз изчетох и да пиша, че бисквити давам Закуска в млякото и Хогаренас за хрускане (пък аз подяждам здраво Simple Smile ).

Рила, тези картофки звучат много добре, само уточнение - никаква вода ли не им слагаш? Аз почти никога не пържа, рядко панирам, например шницели и по този повод отказвам да си купя фритюрник. Simple Smile

За захранването - и Ния като Миро на 22.  Усети ли парченцата, плюе и спира да яде. Но не е задължително - веднъж дадох за проба от нашите спагети. Ами каймата там все е на някакви зрънца, но хич не й бяха проблем. Бисквити също си гризе. Всъщност така се появи проблемът с обедното хранене при нас - преди си ядеше моите готвени неща, но откакто се опитах да оставям малко парченца, настана драмата.

Слънце, много нежно лилаво, хареса ми. Със здраве да я буташ Симона.

Гърне купихме, но още не съм пробвала.

Тая работа с прияждането, както и още куп неща, за мен са просто суеверия и не им робувам. И аз не мога да си дам разумно обяснение, за да го повярвам. Ако ми се случи, може и друга да запея Simple Smile  

Танче, супер линк за снимките, мерси много  Hug  Красиви са, нищо общо с грозната бъркотия, която забърка този вулкан.

Ивема, сега виждам поста ти и снимката - много прилича. Явно това ще излезе като допълнение на вируса, който е изкарала според лекарката й. Мерси още веднъж  Hug

# 372
Дума, честит рожден ден на вашия батко! Да е жив и здрав и добър батко Simple Smile! newsm51Честит празник и на теб!

И нашия батко днес става на 10 години Grinning smile3510 beer2 beer2, чак не мога да повярвам как лети времето;-)

Да пиша малко за нас, че не съм се разписвала скоро Simple Smile ( Еlle, мила, защо така си писала, винаги те чета, както всъщност и всичко друго Peace)

Моята мома няма никакво намерение да се пуска да ходи сама още, вие вече прощъпулници направихте и забравихте, и ги гоните по площадките, ние още за пръстче се водим, даже ако може с две ръце, най-добре Mr. GreenДаже отскоро открихме и шкафовете и колко интересни неща съдържат, а ако не разреша достъпа до тях съм възнаградена с неистови писъци Crazy. Доста полезни неща обсъждахте скоро за отвличането на вниманието, та ще съм благодарна, ако още примери дадете Praynig

За яденето ядем основно пюрета, но си иска много настойчиво и от нашата храна. Вчера обаче ми повърна  след ябълка на парченца, така, че сега се притеснявам да й давам. Но с краставиците пък нямаме проблем, въпреки че има 3 зъба и половина. Абе за ядене ли е, като прахосмукачка обира всичко Mr. Green, какво ще я правя такава ящна мома, не знам Simple Smile

Бухта, да нагушкаш малката сладурка и бързо бързо да се оправя Hug Hug Hug

SZА, какви са тези био таблетки за миялна и прах? Можеш ли да ми покажеш картинка или името им? И измиват ли добре? А между другото слагате ли бебшките прибори в миялната- купички, лъжички?

Слънце, приятни разходки с новата количка Simple Smile

...гърне още не съм купила newsm78...хич не бързам с второто, за разлика от първия път. Радвам се, че има дечковци, които вече го използват по предназначение.

# 373
Слънце, честита ти количка! Наистина е много готин цвят!

Честито и на порасналите батковци на Дума и Мечо пух.

Зеленко, Митко много обича бисквити Закуска (видяха ми се с най-изчистен състав) и турските Чичибебе (тях по-рядко му ги давам), но понякога го черпя и с обикновени, а днес му дадох и бисквитка с мюсли, че си поиска. За закуска и аз правя грис (със сирене и масло), но не я броя за бърза закуска, че трябва да изстива след варенето, а гладникът не чака.
Той често си иска от нашата храна, а вчера на обяд като ми засочи една глава чесън и мрънка... Дадох му я и се опита да я заръфа необелена. Накрая се предадох и му обелих една скилидка, а моето говедце ръфа и реве, че му люти, ама продължава да ръфа! Накрая скоропостижно приключихме с обяда! От готовите пюрета давам още на Гербер (на другите се мръщи), но ако попаднат по-големи парчета и плюе. От ръка няма проблем да яде и по-твърда храна. От кашите много обича една на Хумана с банани и грис и чак се смее, когато ме види да я правя за вечеря.

Шу, и моето диване обожава пързалките, но не се качва сам, а чака да го кача аз. Иначе сам се пуска. За щастие още не се катери, но се опитва (когато иска да се качи на леглото, вдига крак странично точно както би се катерил и то без да сме му показвали).

Мама_бебчо, възхитих се от уменията на адашчето!

Елле, нали се шегуваш за това, че не те четем? Аз поне така го възприех.

# 374
Танче, супер линк за снимките, мерси много  Hug  Красиви са, нищо общо с грозната бъркотия, която забърка този вулкан.

Ей, наистина страхотни снимки!!! Ама аз не можах да им се нарадвам, че още се ядосвам как ми осуетиха холандското гостуване през уикенда Close

Общи условия

Активация на акаунт