Слънчо, топло усмихни се, на ЮЛЧЕТО сладко покажи се!

• 21 081
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
здравейте  Grinning
Ние потегляме за Велинград сега Party.Вчера Ева ми вика- "мамо може питам нещо" и аз "да", "как върви работата, още много ли имаш"  Heart Eyes, милото ми стана ми гадно че сме без нея  Rolling Eyes
Иначе си запазихме почивка- от 19.06 пак в Лагуна Созопол.
Бубе ,вие ще ходите ли там?Как е вече устната пооправи ли се?
Иве ,пусни един смс,ако има новини от Хриси, че все ми е в главата  Praynig По добре да стават рано мила, по организиран е деня ти ,а ако ти лягаха след 22.30-23.00 знаеш ли какво щеше да ти е........................
Приятен уикенд на всички   bouquet

# 601
  • София
Добър ден. /мислех си че е още добро утро/

Записахме Виктор на градина, отдъх, въздъх... Остава края на май месец да видим как стоят нещата с училището на Гого и край с кандидатстването.

Те и моите не искат да станат през седмицата преди 7, но събота и неделя задължително са бодри и на крак в 6.30. Crazy

Пожелавам Ви прекрасен и усмихнат ден.  Hug
Малките да оздравяват. Hug

# 602
..............
 Те и моите не искат да станат през седмицата преди 7, но събота и неделя задължително са бодри и на крак в 6.30. Crazy
.............
и в къщи се наблюдава този феномен  Rolling Eyes

# 603
  • Асеновград
..............
.............
и в къщи се наблюдава този феномен  Rolling Eyes
във всяка къща явно  Laughing.

Здравейте ,
кое време стана , а още не съм започнала работа , нали казаха , че другата седмица ще е 30 градуса и се засилих да набелязвам летни дрехи за Тедо.
Иначе работа имам толкова много , че не знам от къде да я захвана , ама друго си е да си губиш времето  Whistling.

Веси , никак не е егоистично , имате нужда от време за себе си , а на Ина ще и се отрази добре два дена повече на чист въздух.
Напоследък и Тедо е в период "мама , мама" , та не знам от кога не сме оставали сами за 1 вечер , обаче и аз нямам угодия , хем имам нужда от вечер без него , хем много го мисля и ми липсва почти веднага след като го оставим.

Пешо е страшен танцьор.

Кати , оцета прави костите крехки , никак не са препоръчителни компреси с оцет.Постоянно го повтарям това на родата , когато Тедо вдигне температура и се засилят да правят компреси.А тези инжекции не са като едно времешните.И аз като малка откарах бая време по болници , помня и пеницилина и гентамицина , обаче Тедо миналата година като му биха инжекции като че ли много бързо забравяше след това , не изглеждаше да го боли дълго време.

Рокси нали днес ще ги изпишат , довечера ще пише.

# 604
  • София

Кати , оцета прави костите крехки , никак не са препоръчителни компреси с оцет.Постоянно го повтарям това на родата , когато Тедо вдигне температура и се засилят да правят компреси.А тези инжекции не са като едно времешните.И аз като малка откарах бая време по болници , помня и пеницилина и гентамицина , обаче Тедо миналата година като му биха инжекции като че ли много бързо забравяше след това , не изглеждаше да го боли дълго време.

Нм, не знаех нито едно от тези неща. Т.е. не мислех, че компрес, в който има оцет може да влияе на костите (щото се слага все пак само в/у убоденото място и не седи часове), но... не съм се и интересувала специално - много е вероятно да съм грешала.
Което не би ме спряло да ги правя, ако някога - не дай Боже - се наложи на някого да се слагат от ОНЕЗИ инжекции - ами... боли си. Но, което е по- същественото, не знаех, че сегашните препарати не са такива. На мен ми ставаха едни твърди топчета на мястото на поставянето на инжекцията... доста подути и болящи - компресите помагаха да се разсее това и по- скоро да не се образува, или да е по- малко...

# 605
  • София
Когато Кая беше бебе, нашата педиатърка препоръчваше след имунизации компрес на мястото с риванол.

При нас проблем със записването - с данъчната декларация на мъжа ми. Сега усилено си кореспондирам с ИСОДГ, но на предишните два въпроса ми отговориха светкавично, а сега чакам... и ми е малко притеснено, но мисля, че съм права, да видим...

# 606
Благодаря за милите думи за моят танцьор. Blush
Да слагат се компреси от риванол ,не от оцет ,а също добре действат и зелеви листа сложени като компрес ,но не си представям  как може да бъде извършена тази манипулация при Сашо.

# 607
  • София
Да се оплача,съседите ни с три коли две от които джипове за по над 100 000 лв си мият постоянно колите в двора на кооперацията.Какъв беше закона и въобще съществува ли някаква санкция?

# 608
  • София

Май не.
Има правило за неизползване на питейна вода за поливане... но май няма споменато миене на коли.
Иначе ти съчувствам, ако се брои за нещо - отвратително е.

# 609
за автомивки има изискване...те ли си плащат водата или от някакъв общ за блока източник? Един ден децата ни ще се чудят как сме прахосвали ресурси (и в тоалетните казанчета водата е питейна...)

Аз правех компреси с реванол като бях бременна

Галена, и аз чакам...подайте ДД със закъснение и си платете глобата като е такъв проблем...

# 610
  • Бургас
Миенето на кола замърсява околната среда - следва да се потърси в Закона за опазване на околната среда или пък в Наредба на Общината в тази връзка. Знам че Еко-то би трябвало да ги глобят.  Peace

# 611
  • София
В наредбата за опазване на обществения ред би трябвало да е посочено нещо по отношение миенето на МПС. Thinking

Глава четвърта
Експлоатация и опазване на общинските имоти, предназначени за общо ползване

Чл. 11. (1) На територията на СО се забранява:
...
7. използването на питейна вода за: промишлени, производствени и други небитови нужди. 

това е от  тук

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 14:52 от uva_uva

# 612
  • София
Рових в сайта на РИОСВ ама нищо не открих.
Марти частни лица са,мият си колите,ето вече час и нещо прахосва вода,изми пяната ама какво от това.Чудя се и ще разпитам водата която е в гаража май се плаща от целия вход,не вярвам да сас съврзани с техния си водомер.

# 613
Иве, както го описваш, май си е от общия водомер - т.е. се разпределя на всички живущи - т.е. ви е им плащате миенето на колите  newsm78
Не знам дали няма да намериш нещо в новия Закон за етажната собственост
 Hug

# 614
  • Асеновград
НАРЕДБА № 1
за обществения ред на територията на Столична община , Глава четвърта , Чл. 11. (1) "На територията на СО се забранява: т.7 - използването на питейна вода за: промишлени, производствени и други небитови нужди"
ето тук е - http://sofiacouncil.bg/index.php?page=ordinance&id=103 , ама малко обобщено и неясно звучи , за съседите миенето на колата , може да е като миенето на чинии - демек битови нужди  Mr. Green.

Личи ли ми , че имам работа  Mr. Green?

Общи условия

Активация на акаунт