Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 8)

• 30 797
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
Клип от предаване обсъждащо колко неутрални са мненията на контролните служби в щатите, които издават становища колко са безвредни ваксините. Всичките са в страхотен конфликт на интереси и са прибрали стотици милиони за "становището" си.

http://www.youtube.com/watch?v=jT7QHlOTCOU&feature=related

Не че е нещо ново-и за свиснкия грип и СЗО стана ясно, че същото са правили, но е по темата ни, за вредите от ваксните и защо се мълчи по въпроса.

# 151
Не че е нещо ново-и за свиснкия грип и СЗО стана ясно, че същото са правили, но е по темата ни, за вредите от ваксните и защо се мълчи по въпроса.

Като каза за свинския грип, та се сетих какво гледах онази вечер по Новините.
Разбрахте ли какво ще правят с останалите (неупотребени) ваксини срещу свински грип?
Щели да ги запазят засега!, и ако има епидемия не само от свински, ами и от птичи, от "обикновен" (каквото и да значи това), и не знам си какъв грип още, ще използват тези ваксини!
Представяте ли си?  ooooh!
СмЕх, смЕх....
  Joy

# 152

Като каза за свинския грип, та се сетих какво гледах онази вечер по Новините.
Разбрахте ли какво ще правят с останалите (неупотребени) ваксини срещу свински грип?
Щели да ги запазят засега!, и ако има епидемия не само от свински, ами и от птичи, от "обикновен" (каквото и да значи това), и не знам си какъв грип още, ще използват тези ваксини!
Представяте ли си?  ooooh!
СмЕх, смЕх....
  Joy

?! как ще ползват ваксини за едно, срещу друго? Ми що не ползват залежали ваксини срешу хепатит, за грипа тогава?

# 153
?! как ще ползват ваксини за едно, срещу друго? Ми що не ползват залежали ваксини срешу хепатит, за грипа тогава?

Мен ли питаш?  Laughing
Ето, заповядай:

Ваксините срещу СВИНСКИ грип ще се използват срещу Птичи
(Прочети последното изречение)

Все пак сме едно мъничко препъни камъче, заради което ваксините залежават.
А кой е луд да губи пара?
Давай да бодем, все едно за какво, само и само да бодем там!
 Tired

# 154
И все пак е незаконно да не се приемат децата в детските градини.
Поне за момента.
Обаче се опитват да прокарат както това, така и неприемането на децата в училище.
В кой свят живеят тия хора?!

Майки отказват масово ваксините срещу морбили

Чак и никове вече почнаха да цитират.
Чудя се дали и награди за глави няма да почнат да обявяват.
  Tired

# 155

Не, просто това, което правиш е долно, гнусно и не само, че не ти прави чест, а те принизява до едно много, ама много ниЗко ниво!

Освен това, до сега търсих една твоя фраза, която отдавна ми се е "набила" в главата и често се сещам за нея, когато ти чета простотиите, които ръсиш из Форума, но явно сега е подходящия момент да ти напомня за нея, и ти обещавам всеки път, от сега нататък, когато се появиш тук, да ти напомням за нея.
Иначе моята комуникация с теб приключи тук, сега и завинаги!

Джуличка, не виждам причина да избухвате. Излъгах ли за нещо в поста си? В такава ситуация всеки разумен родител трябва да постъпи като Вас по отношение на ваксината срещу тетанус.
ОБАЧЕ! Неетично е да се представяте за антиваксинистка и да съветвате другите да не се ваксинират, а когато дойде време Вие да решавате, да избирате ваксината и за решението си да давате същите тези обяснения, които иначе не приемате от другите.  ooooh! Ето това е "ниЗко" и безчестно и имайте предвид, че при всеки случай, когато се развилнеете антиваксинистки, ще напомням на останалите за Вашите реални избори (например в темите в здравния форум). Колкото и да се сърдите и да ме обиждате.

Впрочем, струва ми се, че сравнително малко са хората, които наистина не ваксинират срещу нищо. Иронично е, че онези, които най-много съветват другите да не ваксинират въобще децата си, всъщност са провели почти всички имунизации на децата си.  Confused

......Медицински теми с хора без медицинско образование няма да обсъждам.....

Та, в такъв случай да те питам ли кой точно търсиш тук?

Да, и това с какво точно Ви обижда? За тема с такова заглавие и за хора със самочувствието, че са направили информиран избор да не ваксинират, проявявате изключително ниски познания.

Когато сте тръгнали на такава сериозна битка, трябва да сте въоръжени с истински познания и сериозни аргументи, различни от Гълъбов, Коток, "Ваксините - скритата истина", "Ваксината на страха", Джон Рапапорт, Джени Макарти, whale.to, Ланка...Защото информацията, която получавате оттам, е доказано изкривена, орязана, грешна, дори съзнателно фалшифицирана. Това не е нещо, което пиша за първи път и не съм единственият човек, който ви го казва. "Знанията", които получавате от такива източници са безполезни, наивни, тенденциозни. Повърхностни са, защото са придобити лесно и като такива не са подкрепени нито с критичност, нито с любознателност, нито с познания по материята, в която си мислите, че вече няма тайни от вас.

А всъщност какво точно помните и какво наистина знаете? Ето например информацията за беса, публикувана от мен пред почти същата аудитория преди няколко теми, е забравена. Едни и същи неща ви се повтарят и пак ги забравяте. Защото целта ви определено не е обективното познание, прекалено очевидно е и оставя твърде лошо впечатление за цялата ви "кауза".

И независимо, че лекарите били с "промити мозъци", защото, представете си, не се впечатляват ни най-малко от щуротиите в горните "източници", когато застанете пред лекар, не можете да се "аргументирате" за вредата от ваксините, просто защото цялата тази несвързана и нелогична информация се е изпарила от главата ви и там е останало едно...нищо. Гледката е точно толкова жалка, колкото интервюто с участието на Евридик@ и "блестящото" й изказване относно ваксината срещу тетанус и другите й "оригинални размишления".

О.К., мога да приема, че настоявате ваксините да не са задължителни, защото в други държави е така.
Но само и единствено дотам! Да твърдите, че вашият избор е информиран, на фона на това, което пишете, е просто смехотворно.

Аз не целя конфронтация. Да пишете обиди е безполезно. Искам да видя поне малко прогрес по отношение на любознателността ви. Дано някои по-будни от вас огледат критично темите и разберат какво имам предвид. Например както хората, които са за ваксините, не си поставят например всяка противогрипна ваксина, така ми се иска да се поразровите и да поразсъждавате, дали наистина в отричането на ваксините en bloc има мъдрост и обективност.

И наистина ли тази крайност не ви омръзва? Моля забележете, че когато някой напише нещо смислено, например абсолютно всеизвестната и потвърдима информация за заболяването бяс, която посочих аз, мнозинството от вас започват да обиждат, да призовават към игнориране, да отклоняват темата или да задават въпроси, колкото да се "крещи" и да се заглушава чуждото мнение. Обратно, на зададени към тях въпроси, не отговарят или в най-добрия случай отговарят с...контравъпрос, с банална конспирация, с някой от горните източници или с алчността на фармаиндустрията. След това настояват за отговор, като с това изглежда се заблуждават, че са постигнали превъзходство в "дискусията".

Ние сме се съсредоточили, Меги.
То така ако се отнемаха родителски права, ехеее.
Пък да не говорим, че в половината, да не кажа и в по- голямата част на Европа, щяха да се чудят къде да ги дяват тия деца, отнети от родителите им, които, видиш ли, не мислят за "тяхното добро".
Ама, това сигурно е, защото са по- загубени от нас и не си защитават гражданите, а?
Какво ще кажете?
  Whistling

О, законите в "Европа" по отношение на правата на децата са изключително стриктни. Поразгледайте темите в "Родители в чужбина" и ще се уверите. Приемни родители има и там, и в България.

# 156
Благодаря за поста, но това все пак не е отговор на въпроса ми какво представлява ваксината и на какъв принцип действа, какво се съдържа в нея, какво се случва при ухапан от бясно куче човек и т.н.....

Каква е ваксината против бяс в България?Или работят със серуми,знаете ли?

Първо, искам да наблегна на факта, че информацията, представена от Archangel, е лъжа от началото до края.

Ето какво съдържа противобясна ваксина:

Rabies Vaccine Adsorbed GlaxoSmithKline 800.366.8900 x5231
*rabies virus adsorbed, beta-propiolactone, aluminum phosphate, thimerosal, and phenol, red rhesus monkey fetal lung cells

Много вълнуващо ми звучат, съдържащите се в нея клетки от бял дроб на фетус на червена маймуна Crazy Изобщо не искам да знам какви точно маймунски вируси съдържа и какво причиняват те при хората.
Но и алуминия и живака са добри.
Да не пропускаме бета-пропионалктона, който е карциноген...
A къде забравяме и фенола, който уврежда централната нервна система...

Фактите:

Активна имунизация: противобесните ваксини, които се използват е България, са две:

Rabipur - производител Chiron Behring GmbH & Co. KG (Германия);
Verorab - производител Sanofi Pasteur S.A. (Франция).

Пасивна имунизация: използва се човешки противобесен имуноглобулин Imogam Rabies или тук - производител Sanofi Pasteur S.A. (Франция).

Разгледайте внимателно "кратка характеристика" и "листовка за пациента" и ще се уверите, че:

Ваксините са приготвени от инактивирани вируси, произведени на клетъчни култури, а имуноглобулинът е от човешка плазма.

Освен това Rabipur съдържа TRIS-(hydroxymethyl)-aminomethane (използва се за буфери и като медикамент), Disodium edetate (EDTA - хелиращ агент), Polygeline (интравенозен разтвор), следи от антибиотици, натриев хлорид (сол), калиев L-глутамат (сол на глутаминовата киселина - аминокиселина), сукроза (захароза), вода.
Verorab съдържа още малтоза (дизахарид), човешки албумин, следи от антибиотици, натриев хлорид (сол) и вода.
Imogam Rabies съдържа още глицин (аминокиселина), натриев хлорид (сол) и вода.

Аз не виждам нищо опасно сред тези помощни вещества.

Нито една от горните средства не е произведено от GlaxoSmithKline и не съдържа фенол, пропиолактон, тимерозал или алуминий, както твърди Archangel. Вероятно източник на тази нейна информация са същите онези антиваксинистки сайтове, на които очевидно не бива да се хваща вяра.

Сега искам да попитам най-приятелски и се надявам някой да ми отговори.

Някой щеше ли да си направи труда да провери, дали информацията, представена от Archangel, е коректна. И дали щеше да напише в темата, че данните й не отговарят на истината.
Ако някой ми отговори положително и на двата въпроса, му свалям шапка...

Интересен е въпросът какво да направи човек ако доказано бясно животно го ухапе...Наистина.

Имате две възможности:

1. В зависимост от сериозността на ухапването - активна специфична профилактика, евентуално и пасивна специфична серопрофилактика. При навременно лечение - излекуване. При забавяне на лечението - лоша прогноза.

2. Отказ от ваксина и използване на хомеопатия/молитва/нищонеправене - 100% леталитет.

Силно препоръчителен е първият вариант.
Избирайки втория, саможертвата или по-лошо - жертвата на близък или дете - ще бъде безсмислена, и единственото, което ще постигнете, ще бъде цитирането на случая като аргумент в полза на ваксините.

Последна редакция: нд, 11 апр 2010, 07:23 от Persona

# 157
  • в матрицата
Persi,  айде спри се. Аз пък мога да кажа, ваксинирането без да се знае какво съдържа ваксината, какви са и страничните ефекти е безотговорност и такива родители трябва да бъдат наказани!!!  Crazy  И относно хомеопатията,  Crazyти като лекар е нормално да я отричаш, аз като пациент, пострадал от твоите колеги и видял спасението единствено в хомеопатията, мога да ти гарантирам, че хомеопатията лекува!! 
доста си упорита, но само едно и също повтаряш..... не виждам смисъл от дългите ти постове, които и без това май малко хора имат нерви да изчетат....

# 158
Persona,

публикацията на Архангел е преди въпроса на Марица. Не е отговор.  Wink

Къде е лъжата? Няма ли такава ваксина против бяс, с такъв състав, на Глаксо?  Peace

# 159
Добро утро, аз съм добре, вие как сте?  Hug
Няма да ваксинирам, защото АЗ така съм преценила, а децата са си мои, не на Сульо.
И не ми дреме ни най- малко дали Сульо ще си ваксинира неговите.
А какво точно има във ваксините, още по- малко ми дреме.
В листовката пише - Алуминий, живак, човешки клетки, птички клетки.
Това може да ме накара да повърна, но не и да ги вкарам повече в тялото на децата ми.
И дали Сульо и "д-р" Марио мислят така, на мен лично не ми дреме.
Нека ме обвиняват в търсене на телета под волове, аз си отварям листовчиците, и си чета.
Пък те нека лаят по Форуми и лъжат най- безогледно лековерните.
Освен това, връщайки си лентата, аз разбрах, че ваксините са вредни за МОИТЕ деца и не им понасят добре, както не са понасяли на баща ми и на мен, но явно с всяко следващо поколение нещата се влошават, а аз просто до сега съм слушала Сульо и бляла блажено..

Та това е за моя избор, на който не му изнася...... негов проблем.  Mr. Green
Хм, що имам чувство за дежа ву?
 Tired

П.С. Знаете ли, ей сега се сетих, че никога не съм пробвала ей тази иконка  finger.
Я, как добре изглежда и как се е ухилила.
  hahaha

# 160
Persona, не знам защо оставаш с впечатлението, че хората тук са неинформирани. Отиди при родители на ваксинирани деца да видиш за каква неграмотност става въпрос-хората нямат понятие защо и срещу какво са ваксинирали.От образовани и грамотни родители съм чувала неща като "от морбили се получава импотентност при момченцата", "тетанус се предава от ръждата", да не говорим, че повечето мислят, че ваксината е 100 % защита от болестта. Последното, вярвам, и ти би го отрекла.
Също така според мен лекарите избягват да диагностицират ваксинирано дете, разболяло се от болест, срещу която е ваксинирано. Пример ми е детето на едни приятели (ваксинирано), което вече един месец кашля жестоко-основно нощем, с чисти гърди, но на никого не му минава през мисълта, че може да е коклюш.
Както за тетанус, така и за бяс бих сложила ваксина след инцидент, само ако преценя, че има риск от разболяване. Ако детето ми падне в двора на село с дълбока рана-може би бих сложила ваксина срещу тетанус.Но след падане вкъщи или някакъв подобен инцидент-не бих.

# 161
Persona, това, което съм пуснала не е лъжа, а факт относно тази ваксина срещу бяс. Това, че в България е друга не отменя истината относно какво се съдържа в спомената от мен. Обаче, докато аз не проверя лично какво има във ваксините в България няма да коменитрам мнението ти за съдържанието им-в момента нямам време, после ще се включа.

Иначе-хубаво са те инструктирали да размахваш подмолни заплахи как едва ли не на някой ще му отнемат детето,задето не ваксинира. Да ама такова нещо в световен мащаб не се е случило, така че айде по полека с плашилата дето ги разставяш. Ние не сме гарги, все пак. Laughing

Ако в българските ваксини няма алуминии, живак, канцерогенни съставки, невротоксични съставки и прочее неща, а само солчица и водичка то аз нямам против да ползвам такава ваксина, ако недай боже ме ухапе бясно куче, предвид риска. Но до момента не съм видяла такава ваксина и споре мен лъжеш. Да видим дали греша. Simple Smile

Но ти какво правиш в тази тема? Според правилника на клуба, това е спам и тези теми са само за информация и НЕ за спор. Да информираме модератор, а?

# 162
...Както за тетанус, така и за бяс бих сложила ваксина след инцидент, само ако преценя, че има риск от разболяване. Ако детето ми падне в двора на село с дълбока рана-може би бих сложила ваксина срещу тетанус.Но след падане вкъщи или някакъв подобен инцидент-не бих.

И аз така съм казала, ама е къде, къде по- удобно да се вадят думи от контекста:  Sick

По същата логика, по която му давам и АБ когато е болно.
А и защото не мисля, че от тетанус е съвсем невъзможно да се заразиш.
И не на последно място, защото е имало инцидент, а не защото ми е скимнало да си заразявам здравото дете с ненужни и излишни гадости.

# 163
  • Дивия Северозапад
Момичета, може би въпросът ми не е за тази тема, но разчитам на отговор. След първото раждане ми сложиха анти-Д-гама глобулин, защото моето Rh е отрицателно, а на мъжа ми и на детето положителен. Този глобулин безопасен ли е? Не е ли като вид ваксина? 

# 164

Общи условия

Активация на акаунт