Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 8)

• 30 778
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
  • Добрич

Май ще се окаже, че за всеки град е различно, но ако си решила да не подписваш, не подписвай абсолютно нищо, при приемането ти в Родилния дом.
Притеснявам се какво решение да взема, тъй като ще родя чрез планово секцио по медицински причини/най-вероятно чрез спинална упойка/ и все пак ще мина през задължителни манипулации свързани с операцията и няма как да ги откажа, затова питам дали в прословутото инф. съгласие става дума и за бебето

# 181

Май ще се окаже, че за всеки град е различно, но ако си решила да не подписваш, не подписвай абсолютно нищо, при приемането ти в Родилния дом.
Притеснявам се какво решение да взема, тъй като ще родя чрез планово секцио по медицински причини/най-вероятно чрез спинална упойка/ и все пак ще мина през задължителни манипулации свързани с операцията и няма как да ги откажа, затова питам дали в прословутото инф. съгласие става дума и за бебето
Не знам и аз дали е за бебето, но на теб и абокат няма да ти сложат, ако не подпишеш.

# 182

За кое решение се двоумиш и от какво се притесняваш?  newsm78
Извинявай, не те разбрах.
 Embarassed

# 183
Всъщност, да ти кажа и двата варианта.

1. Ако си се чудиш дали да ваксинираш бебето, това ние не можем да ти кажем.
Ти сама трябва да решиш, ние можем само да ти дадем инфо.

2. Ако се чудиш дали да подписваш т. нар. "информирано съгласие" - ами, не, не го подписвай, какъв е проблема?
Няма да си навредиш с това, ако това те притеснява.
Хубавото е, че каквото и да искат да правят като манипулация, ще трябва да ти я обяснят подробно и изрично да се съгласиш, преди да я направят.
Аз тук проблем и място за притеснения не виждам.

# 184
За пореден път ще пиша.... Нямам нищо против Персона. Макар че веднъж я нападнах с думи, защото се ядосвам, че не ми отговаря на въпросите Laughing...обичам да чета и двете гледни точки. За добрия тон...ще говоря друг път. Нападки има и от двете страни, това е истината Laughing.... Лошото е, че много лесно понякога могат да се манипулират хората....Мога да обвиня Персона, че ме е подвела, ако не вярваше сляпо в това, което пише. Според мен вярва и в това няма нищо лошо. Лошо е, когато някой вижда, че нещо не е така и умишлено премълчава....това вече ме дразни....

ДТК - пълна глупост, редките дифтериозни случаи се лекуват. Коклюшът си е кашлица и толкова!!! За тетанус не виждам причина да се бодем без повод. Но пък при всяка една открита рана по тази логика трябва да се бода. За тетанус ще чета още! За бяса пък съвсем не съм наясно, признавам, затова също ще чета!!!
Морбили и другите шарки са си детски болести, които трябва да си се изкарат в детството, докато изчезнат сами с еволюцията.
Вариола не вярвам, че е изчезнала заради ваксината. Не ми се обяснява повече.
Полиомиелит - за мен рискът от зараза е по-малък, отколкото рискът при ваксиниране Peace
Паротитът също се лекува успешно..... Tired
Не мога да разбера едно нещо - защо трябва да има въпросните "помощни" вещества във ваксините. Защо не ги направят като Респивакс например, орални ваксини, без тия гадости, да си минават по естествен път през първите имунни органи - сливиците и т.н. Tired

# 185
  • Добрич
Джули, отдавна съм взела решението да не ваксинирам бебето, баткото също, на който му предстои явяване пред комисия за освобождаване от имунизации, баткото е с аутизъм, вече незнам колко пъти го казвам

Не знам и аз дали е за бебето, но на теб и абокат няма да ти сложат, ако не подпишеш.
Мече, точно и аз това си помислих, че може да стане. Аз ще си заверя декларацията за отказ от ваксини в родилното при нотариус, обаче май информираното съгласие ще трябва да го разпиша, няма как да откажа упойка след като ще се прави операция  ooooh!

# 186
Мече, точно и аз това си помислих, че може да стане. Аз ще си заверя декларацията за отказ от ваксини в родилното при нотариус, обаче май информираното съгласие ще трябва да го разпиша, няма как да откажа упойка след като ще се прави операция  ooooh!

Ти май не ме разбра?
НЕ отказваш упойка, не отказваш нищо.
Просто за всяка манипулация трябва да те питат и ти изрично да се съгласяваш.
Естествено, че няма да те режат без упойка.  Laughing
Но просто ще те питат за нея, както и за всичко останало.
А подпишеш ли ИС (особено ако е един формуляр за теб и за бебето), нотариално завереното ти пълномощно можеш да го ползваш с една друга цел.
 Mr. Green  smile3550

П.С. Сигурно ли е, че ще освободят голямото детенце от ваксини?
Дано!
  Praynig

Последна редакция: нд, 11 апр 2010, 21:10 от Джуличка

# 187
Весси, наскоро имаше протест срещу насилието над родилки, може да си чула там имаше точно един проблем с майка отказала да подпише информираното съгласие, но тя е раждала естествено. Ако на теб ти предстои планово секцио не знам дали трябва да отказваш документа, тук  все още в болниците всички знаем колко нериятни моменти създават лекарите да се правят на богове, но ти си приготви декларацията заверена от нотариус и отдолу знам, че на информираното съгласие също можеш да запишеш волята си относно бебето и да сложиш подпис така на две места ще го има. Успех.

# 188
Вие формуляр за информирано съгласие в Родилното чели ли сте?
Защо, според вас е такъв зор да го подпишете?

Това "допълненийце", което е в документа, прави безсмислено всякакви допълнения, искания и т.н. от ваша страна, ако вече сте го подписали:

Съгласна съм да се подложа и на онези непредвидени процедури,които могат да се окажат наложителни по време и след операцията

Разбираш ли ме, Весси, защо те съветвам да не го подписваш?
Това е моя съвет, от тук нататък ти си решаваш.
Успех!

Последна редакция: нд, 11 апр 2010, 21:22 от Джуличка

# 189
Джули, няма как да и направят секцио без да подпише съгласието.

И аз знам това, което беше споменато по-горе : най-отдолу на формата за ИС с черевен химикал може да се напише, че отказваш ваксини за детето, отделно и нотариално заверената декларация за отказ  Peace . Ако може и таткото да присъства на секциото и после да стои плътно с детето, би било най-добре, но не знам това до колко е постижимо в съответната болница.

# 190
Джули, няма как да и направят секцио без да подпише съгласието.

Напротив, ще й го направят, защото НЕ Е по желание.
Доколкото разбирам, нейното е по медицински причини.
Както и да е, тя си решава.

# 191
  • Добрич
Добре де къде мога да открия такъв примерен формуляр за ИС
Благодаря за съветите на D&D&D и Clairette
извинявам се, че оспамих темата  Embarassed

П.С. Сигурно ли е, че ще освободят голямото детенце от ваксини?
Дано!
  Praynig
[/quote]
Надявам се  Praynig ще пиша като минем в началото на май

Последна редакция: нд, 11 апр 2010, 21:38 от Весси

# 192

Напротив, ще й го направят, защото НЕ Е по желание.
Доколкото разбирам, нейното е по медицински причини.
Както и да е, тя си решава.

Независимо дали е по желание, по медицински причини или по спешност, няма как да стане без да е подписала ИС.

# 193
Всъщност, да ти кажа и двата варианта.

1. Ако си се чудиш дали да ваксинираш бебето, това ние не можем да ти кажем.
Ти сама трябва да решиш, ние можем само да ти дадем инфо.

2. Ако се чудиш дали да подписваш т. нар. "информирано съгласие" - ами, не, не го подписвай, какъв е проблема?
Няма да си навредиш с това, ако това те притеснява.
Хубавото е, че каквото и да искат да правят като манипулация, ще трябва да ти я обяснят подробно и изрично да се съгласиш, преди да я направят.
Аз тук проблем и място за притеснения не виждам.

Не може да на подпише, понеже е планово секцио. Не може операция без подписано съгласие. А за да знае какво има в съгласието, си мисля, че трябва да и го дадат предварително от болницата, в която ще роди и самите тях да пита за тези неща.

# 194
Мечка Малинарка, ти си чиста и добра душа и вярваш, че и другите са така.   bouquet  bouquet Simple Smile

И аз бях така доста време, докато не видях някои изумителни неща... Не те карам да ми вярваш, но Персона /-ите/ не са тук защото си вярват. Хора, които си вярват реагират по съвсем друг начин на някои факти. Става дума просто за бизнес. На всяка цена.

Общи условия

Активация на акаунт