Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 8)

• 29 663
  • 748
  •   1
Отговори
# 30
Леле, много сте активни-кога изписахте толкова страници.
И мъжът ми е чул, че в списание Осем ще има статия за ваксините-може би вече е излязъл новият брой.Списанието е много читаво и очаквам хубава и информативна статия-журналистите им правят сериозен research по темите.
Джуличка, не мога да намеря какво ме беше питала, но за комисиите според мен всичко зависи в кой град сте и дали лекаря, който стои начело на комисията (общо са трима), е склонен да смята ваксините за потенциално вредни. Факт е, че някои лекари са склонни да признаят вредата от ваксините, особено ако ги питаш достатъчно настойчиво.

# 31
Джуличка, не мога да намеря какво ме беше питала, но за комисиите според мен всичко зависи в кой град сте и дали лекаря, който стои начело на комисията (общо са трима), е склонен да смята ваксините за потенциално вредни. Факт е, че някои лекари са склонни да признаят вредата от ваксините, особено ако ги питаш достатъчно настойчиво.

Че помня ли вече?  Blush
То толкова съм изкукуригала, че...  Whistling
От София сме.
Това, което ме обезсърчава е, че до тук не съм чула за детенце, което е било освободено напълно.  Sad
Ама пък познавам човек (възрастен), който няма никакви ваксини, освен тези в родилното и е официално освободен, заради ужасен проблем с бъбреците.  Confused
Значи все пак едно време е имало начин, ама дали и сега го има.... не знам.
  Confused

# 32
Джули, точно и аз това се чудех. Твоят цитат и този по-горе.....

Как мога да се свържа с варненската групичка майки. Може и на лични да ми пишете. Заставам с трите си имена и възможностите си като филолог. Мъжът ми също
Точно затова писах и аз, че сега чакам още повече морбили тук в нашия регион!
А това за стопроцентовата защита е пълна, ама пълна глупост!!!!!!

# 33
  • София
Ама пък познавам човек (възрастен), който няма никакви ваксини, освен тези в родилното и е официално освободен, заради ужасен проблем с бъбреците.  Confused
Значи все пак едно време е имало начин, ама дали и сега го има.... не знам.[/b]  Confused
И аз познавам - жива и здрава си е жената Simple Smile

# 34
  • Добрич
Момичета, другия месец ще се явяваме на комисия/момченцето ми е с аутизъм/.
Миналата година го освободи за 1г. от имунизация специалист-педиатър.
Надявам се вече РИОКОЗ да ни освободи напълно  Praynig
И за бебето постоянно мисля, Мяу ми беше изпратила декларация, която да представя в родилното, но дали ще я уважат незнам след като прочетох за случая с майката от Варна  Confused
Момичета да ви питам по принцип каква е заболеваемостта/и има ли въобще/ от полиомиелит сред неваксинираните

# 35
Персона - може ли накратко да кажеш изводите от цитатите ти? Прочетох ги, но нямам време за задълбочен анализ, затова питам. И още нещо - в коя тема е коментирано това? Благодаря!

Именно във Варна или Бургас (май беше варна) има някаква хубава болница, в която вече е прието при новородено да се пита дали майката иска ваксини или отказва. Дори тук си имахме една Мама - Ета мисля, че беше - тя роди там, но не разбрах за коя болница ставаше въпрос. Почти съм сигурна, че е във Варна обаче.

# 36
  • Добрич
За Майчин дом-Варна става въпрос

# 37
Ти къде ще раждаш...?

# 38
  • в матрицата
И аз да се запиша в новата тема....но не сали вече темите до 100 стр???

# 39
Персона - може ли накратко да кажеш изводите от цитатите ти? Прочетох ги, но нямам време за задълбочен анализ, затова питам.
Добре че писа, та да се върна на 1-ва стр. Simple Smile Там станало интересно.

# 40
Персона, само не разбрах как така ние, неваксинираните, сме заплаха за "общественото здраве".  newsm78
Не е ли обратното, извинявай?
Господа умниците, в цитиран по- горе от мен пост казват, че именно неваксинираните са в опасност, а ваксинираните са 100% защитени?!
И освен това, ако нямам това право, което пише, че имам, защо въобще го пише в закона, че го имам?
И ако няма такава опция за отказ, как така има даже предвидени санкции за нея?

# 41
  • Добрич
Тук в Добрич

# 42
Стеф, в темата за изготвяне на петицията бяха изписани цитираните неща.

Дам, упорито се правят опити да ни се вмени как сме заплаха за обществото и не мислим за него.  Laughing

# 43
И аз да се запиша в новата тема....но не сали вече темите до 100 стр???
Боже, наистина ли?? Embarassed не съм знаела, сега ще погледна в правилата...пак ли са ги променили, нали наскоро ги направиха до 50 ooooh!

Вери - да, наистина, забелязах, че никой не е отразил поста на Персона, но не разбрах дали е умишлено, или просто защото мнението е редактирано късно и никой не го е видял. Много интересно инфо, хм, ако наистина това е тълкуването на законите...макар че, пак опираме до същото - уж по закон ни се полага да ни информират и да отказваме, а то реално никой не ни информира и не ни дават право на отказ Rolling Eyes

Веси - съжалявам, не съм разбрала...помислих, че ще раждаш във Варна, не знам защо съм си го помислила Embarassed Образец и документ винаги можеш да си изготвиш, за твое спокойствие - при нотариус, пък и той може да ти предложи готов вариант.

# 44
  • Добрич
Stef, ще си заверя декларацията при нотариус, но се притеснявам дали въобще ще я признаят в родилното и да не набодат бебето без да разбера  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт