Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 8)

• 29 693
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
Аз пък помислих, че вече всички подминават постовете на Персона, както правя аз, особено като са такива многословни.

# 61

Съществува обаче Комисия за закрила от дискриминация, която разглежда жалби от граждани и ги представлява пред държавата. Мисля , че ако подадем една такава колективна жалба ще сме направили стъпка напред в правилната посока.

Toва е един хубав на4ин да изразим недоволството си,4е децата и ние биваме третирани като собственост да държавата,подлежаща на жигосване,когато и с каквото на който му хрумне.
Тук поне този вид жалби заработват след време,когато се посъберат и като се пишат редовно.А не да се мисли"какво ли мога да направя аз,въобще не ми трябва да се занимавам".

# 62
Аз пък помислих, че вече всички подминават постовете на Персона, както правя аз, особено като са такива многословни.

ТЦ, грижим се форума да има достатъчно импресии Wink Пък на Госпожицата явно й плащат лично да се грижи за това Wink

# 63
От про4етеното на стр.1,ми прави впе4атление:българският закон не е предвидил правото на избор,по-скоро иззето е правото на родителя и настойника да взема най-важните решения.Има и противоре4ия,които с добър адвокат могат да се използват.

Имаме право на избор, цитатите от 1 стр. са коментарите на един юрист и неговото виждане на законите. Ако се допиташ до друг юрист, ще видиш, че той ги коментира коренно различно - важно е на кои думички пада акцента... Ето един пример от цитата:

"Ето какво още се казва в КОНВЕНЦИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И НА ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙНСТВО ВЪВ ВРЪЗКА С ПРИЛАГАНЕТО НА ПОСТИЖЕНИЯТА НА БИОЛОГИЯТА И МЕДИЦИНАТА:

ГЛАВА ІХ Връзка между настоящата Конвенция и други разпоредби

Член 26. Ограничения за упражняване на правата
1. Упражняването на правата и разпоредбите за защита, съдържащи се в тази Конвенция не подлежат на никакви ограничения, освен на тези, установени от закона и необходими в едно демократично общество в интерес на обществената сигурност, за предотвратяване на престъпления, за защита на общественото здраве или за защита на правата и свободите на другите.
2. Ограниченията по смисъла на предходната алинея не се прилагат за членове 11,13,14,16,17,19,20 и21.
Член 27. Разширена защита
Разпоредбите на настоящата Конвенция не могат да се тълкуват като ограничаващи или накърняващи правото на всяка Страна да осигури по-благоприятен режим на защита, във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината, от предвидения в тази Конвенция.

В Закона за здравето пише:
Раздел V.
Контрол върху заразните болести

Чл. 57. (1) За опазване на страната от разпространение на особено опасни заразни болести при необходимост се извършва граничен здравен контрол.
(2) Условията и редът за провеждане на граничен здравен контрол се уреждат с наредба на Министерския съвет.

Чл. 58. (1) За предпазване на гражданите от заразни болести се правят задължителни имунизации.
(2) Министърът на здравеопазването определя с наредба лицата, които подлежат на имунизации, както и реда, начина и сроковете за извършване на:
1. задължителни планови имунизации и реимунизации, включени в имунизационния календар на Република България;
2. целеви имунизации и реимунизации, които се извършват по специални показания;
3. препоръчителни имунизации.
(3) С наредбата по ал. 2 се определят и специфичните изисквания и приложението на отделните серуми, имуноглобулини и други биопродукти с профилактична цел.

Текстът на чл. 58 от Закона за здравето няма как да противоречи на конвенцията при положение, че той влиза в графата "освен на тези, установени от закона и необходими в едно демократично общество в интерес на обществената сигурност, за предотвратяване на престъпления, за защита на общественото здраве" на чл. 26 от Конвенцията и не засяга чл.11, 13, 14, 16, 17, 19, 20 и 21 от Конвенцията."

Кво виждаме тук? Ала-бала, дрън-дрън ДЕМОКРАТИЧНО ОБЩЕСТВО и ЗАЩИТА НА ОБЩЕСТВЕНОТО ЗДРАВЕ... Е, къде е демократичното при задължителни имунизации и държавите, които нямат задължителен характер на имунизациите как защитават общественото здраве?? И ако се хванем за всяка думичка, много неща можем да изпишем...

# 64
На мен пък не ми пука да тръгна и срещу закона, когато законът е глупав!!! И когато касае децата ми!!! Crossing Arms

# 65
Стелт,нормално е от адвокат до адвокат да има разлика.Както и от лекар до лекар. Wink
Навремето имах адвокатка,която движеше документите ни.Тя ми каза,4е аз не мога да полу4а разрешително за работа според действащият в момента закон.След 35 дни съвсем сама си представих документите и го полу4их това разрешение именно по същият закон.

Има ли в България закон за правата на детето и можеш ли да ми дадеш линк?Някакви стари намирам аз.Защото в момента пред мен стои и 4ета испанският такъв и ако българският го наподобява,правото на детето стои над вси4ко останало.

# 66
Има ли в България закон за правата на детето и можеш ли да ми дадеш линк?Някакви стари намирам аз.Защото в момента пред мен стои и 4ета испанският такъв и ако българският го наподобява,правото на детето стои над вси4ко останало.

И правата на детето ги разисквахме с подробности в една тема, но в момента не мога да намеря къде точно беше... Интересното е, че юристката, която Персона е цитирала, не ми даде отговор, какво се случва, когато аз използвам правото си, като пациент да откажа интервенция - т.е. тя каза, че "пациент" и "гражданин" си едновременно, което разбира се е така, но единият е задължен да се ваксинира, а другият има пълно право да откаже - малко стана като Ам-гъл от Властелинът на пръстените...  Laughing

# 67
Намерих нещо,Стелт:http://www.stopech.sacp.government.bg/?sid=professional_bg&pid=7-0000000044
Нещо ми направи впе4атление,но после ще го коментирам,сега искам да про4ета както трябва и да помисля.

# 68
  • в матрицата
Здравейте.
От доста време на дневен ред ми е проблема с градините. Преди три години когато бях бременна със сина ми взех решение да не го ваксинирам. Когато се роди реших , че докато му дойде време за градина все нещо ще се е променило и няма да имам проблем. Но за жалост момента настъпи и всичко си е както преди.
Съществува обаче Комисия за закрила от дискриминация, която разглежда жалби от граждани и ги представлява пред държавата. Мисля , че ако подадем една такава колективна жалба ще сме направили стъпка напред в правилната посока.
Моля ако има някой с дар слово да ми помогне да спретнем една такава жалба да ми пише на лични. Идеята ми е , когато е готова да пратя копия на всички желаещи за да я подпишат и пратят на комисията.Знам че тук сред вас имаше намерения да се пишат писма до МЗ , до омбуцмана и т.н , ако сте стигнали до някъде моля пишете ми ще помогна с каквото мога.
pepita, аз отдавна обмислям по този вариант, но смятам, че преди да сме получили отказ за прием на детето в ДГ заради липса на ваксини, не можем да съзираме комисията

# 69
Суза, Пепита, отказът трябва и да е писмен, за да можете де го представите....

# 70
Mожеш Suzza.Фактът,4е върху детето ти задължително,насилствено трябва да се упражни манипулация с недоказан положителен ефект и доказани страни4ни такива,си е повод за жалба.
Това,при положение 4е не желаем да ваксинираме,ако проблема е само в градините,не знам.

# 71
Суза, Пепита, отказът трябва и да е писмен, за да можете де го представите....

Точно така - искайте писмен аргументиран отказ, който да послужи пред съответните органи...  Mr. Green  

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 15:50 от stelt77

# 72
Добре де,ако детето ти няма да посещава ДГ,ясла или каквото и да е там детско заведение,нямаш ли право да се опла4еш като те тормозят да ваксинираш?

# 73
Всъщност, постът на Персона е полезен. Показва, че законът си е една дъвка. Зависи кой как я сдъвче.

Аз също си направих труда да говоря с адвокат (с име и лице в лице), коментарът беше, че за всички е ясно, че изложените  противоречия съществуват.

# 74
Добре де,ако детето ти няма да посещава ДГ,ясла или каквото и да е там детско заведение,нямаш ли право да се опла4еш като те тормозят да ваксинираш?

То тогава няма как да те тормозят...  Laughing  Те и възрастните в България са задължени да се ваксинират по закон, но никой не се оплаква, че го тормозят...  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт